Vidi ovo je ono kako ja gledam na stvari. Ti ako poredJoseMujica wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
ja bacanja prašine u oći.....nivo argumentacije zašto glumimo privjesak koaliciji SDA-HDZ ni za vrtića nije
![]()
znaći bože
Ajfon i Šamarđija
- lerdi
#126 Re: Ajfon i Šamarđija
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#127 Re: Ajfon i Šamarđija
svakakolerdi wrote:Vidi ovo je ono kako ja gledam na stvari. Ti ako poredJoseMujica wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
ja bacanja prašine u oći.....nivo argumentacije zašto glumimo privjesak koaliciji SDA-HDZ ni za vrtića nije
![]()
znaći božei
imaš neki argument i drugačiji pogled bujrum iznesi. Kontam da smo svi na neki način isfrustrirani dešavanjima oko nas al možemo bar normalno komunicirati.
npr. jel može ovo:
podsjećam to je Vlada koalicije SDA-HDZ-DF, znaći to je DF nivo vođenja politike...znam unaprijed da če se kakati kako to nije vaša Vlada i da ste lafo izašli iz nje, ali eto vam je nesrećom ostao Ajfon u njojCCI: Prvih 100 dana Vlade FBiH obilježili međusobni sukobi, nepovjerenje i blokade
Naveli su da rezultati pokazuju da "građani BiH imaju puno pravo da se ponovo osjećaju izigrani". Podsjetili su da Vlada FBiH koja je imenovana 31. marta nije izdržala niti 100 dana u istom sastavu.
Kažu da su međusobno nepovjerenje i neusaglašenost ciljeva i iz toga proistekli sukobi, unutar tročlane vladajuće koalicije uspostavljene nakon izbora, a koji su prouzročili dugo čekanje na formiranje Vlade, nastavljeni i nakon što je Vlada imenovana i počela sa radom.
- lerdi
#128 Re: Ajfon i Šamarđija
To je krnja vlada bivše koalicije na federalnom nivou jer su DF-ovi ministri podnijeli ostavke i ne učestvuju u radu vlade. Tvoj komentar je tvoj subjektivni pogled na stvari ali realno niti je činjenica niti kakav argument. Da se razumijemo i sam nisam bio za ovu koaliciju ali kada objektivno sagledaš stari druge opcije u datom trenutku nije bilo. Eto kad budeš raspoložen odgovori onako realno šta je mogao DF uraditi bolje od ovoga što je uradio nakon izbora i objavljivanja koalicije između Dodika i Čovića na državnim i ostalim nivoima vlasti.JoseMujica wrote:svakakolerdi wrote:Vidi ovo je ono kako ja gledam na stvari. Ti ako poredJoseMujica wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
znaći božei
imaš neki argument i drugačiji pogled bujrum iznesi. Kontam da smo svi na neki način isfrustrirani dešavanjima oko nas al možemo bar normalno komunicirati.
npr. jel može ovo:podsjećam to je Vlada koalicije SDA-HDZ-DF, znaći to je DF nivo vođenja politike...znam unaprijed da če se kakati kako to nije vaša Vlada i da ste lafo izašli iz nje, ali eto vam je nesrećom ostao Ajfon u njojCCI: Prvih 100 dana Vlade FBiH obilježili međusobni sukobi, nepovjerenje i blokade
Naveli su da rezultati pokazuju da "građani BiH imaju puno pravo da se ponovo osjećaju izigrani". Podsjetili su da Vlada FBiH koja je imenovana 31. marta nije izdržala niti 100 dana u istom sastavu.
Kažu da su međusobno nepovjerenje i neusaglašenost ciljeva i iz toga proistekli sukobi, unutar tročlane vladajuće koalicije uspostavljene nakon izbora, a koji su prouzročili dugo čekanje na formiranje Vlade, nastavljeni i nakon što je Vlada imenovana i počela sa radom.
-
The BEN10
#129 Re: Ajfon i Šamarđija
E moj Hoze, Baketa si mogao handriti koliko hoćeš, i još uvijek to možeš. No, naranđasto-rumene junoše ne daju ružiti svoje. 
- JoseMujica
#130 Re: Ajfon i Šamarđija
imati strpljenja, igrati dugoročno i ostaviti SDA da se prži sama na ledini
da su tako igrali danas bi Tornjak bio u koaliciji koju bi Don Neonko daleko skuplje platio
problem DF-a je što su od samog početka lagali.....podsjećam da su i prije izbora u KS bili u koaliciji sa SDA...na kraju su se spotakli o sopstvene laži...čuje hoće promjene i to sa SDA
fali mi smajlija ovdje pošto ne znam dal da se ibretim, plačem od smijeha, aplaudiram gluposti...eto uputite me na pravi put ako boga znate ne valja im SDA kad puf s njima u koaliciju...Pa ne valja SDP pobjegli iz njega, kad hop sve najgore SDP kadrove pokupiše itd.
Ali razumim ja...kad živiš od gofneta gofno valja i falit a ne mirisat i kudit
da su tako igrali danas bi Tornjak bio u koaliciji koju bi Don Neonko daleko skuplje platio
problem DF-a je što su od samog početka lagali.....podsjećam da su i prije izbora u KS bili u koaliciji sa SDA...na kraju su se spotakli o sopstvene laži...čuje hoće promjene i to sa SDA
-
privremeni
#131 Re: Ajfon i Šamarđija
Iskoristit cu tvoj odgovor Mujici, pa ti i sam odgovoriti.lerdi wrote: Vidi ovo je ono kako ja gledam na stvari. Ti ako poredi
Pitao/la si i ja ti odgovorio, nadam se na normalan nacin. Sta to misle i sta bi govorile hiljade drugih, ne znam i ne interesuje me, ovdje govorim samo u svoje ime.
No, moram priznati da sam ipak saznao novu informaciju, zahvaljujuci DF-u Dodik propao.
Nego,od te visoke politike me hvata depra, zabavnije je o Ajfonu i slicnim stozernicima, relaksacije radi.
Pozdrav lerdi i ne zamjeri
- lerdi
#132 Re: Ajfon i Šamarđija
Istog mišljenja sam i ja bio kada sam vidio rezultate ali poslije sam skontao da je rezultat takvog scenarija:JoseMujica wrote:imati strpljenja, igrati dugoročno i ostaviti SDA da se prži sama na ledini
problem DF-a je što su od samog početka lagali.....podsjećam da su i prije izbora u KS bili u koaliciji sa SDA...na kraju su se spotakli o sopstvene laži...čuje hoće promjene i to sa SDA![]()
![]()
![]()
fali mi smajlija ovdje pošto ne znam dal da se ibretim, plačem od smijeha, aplaudiram gluposti...eto uputite me na pravi put ako boga znate ne valja im SDA kad puf s njima u koaliciju...Pa ne valja SDP pobjegli iz njega, kad hop sve najgore SDP kadrove pokupiše itd.
- Dodik ostaje na državnom nivou
- SDP ostaje u vlasti bez odgovornosti a u FBiH nastaje haos dok se Bakir i Fahro ne dogovore što bi nakon dešavanju u kampanji potrajalo.
- Rizikujemo da izgubimo još jednu priliku da budemo u kakvom takvom fokusu MZ
- Na kantonalnom nivou ostaje vlada kakva je bila dok se opet Bakir i Fahro ne dogovore.
I kad uzmem sve ovo u obzir šta je bolje? Da li je bolje da gledam gore pobrojano ili da gledam kako rejting DF-a pada? Nije se rodio ko je svima ugodio i to je definitivno tako. Opet kažem. Da su se ponašali tako kako ti predlažeš našao bi se neki drugi "Jose" koji bi im se sjetio familije i ismijavao parolu "Ljudi hajmo radit", prozivao ih da su u "debelom hladu" itd. To je jednostavno tako.
Što se tiče predhodne vlade DF u istoj nije učestvovao jer tada nije ni postojao. Nezavisni zastupnici su se tako i ponašali bez obzira što su se u jednom trenutku priključili DF-u. Jednostavno svoj mandat nisu stavili na raspolaganje DF-u niti je to iko od njih i tražio. Istini za volju DF nije tada ni imao organe koji bi bili sposobni za tako nešto.
I ako misliš ovim zadnjim na mene lično fulio si vjeruj mi i to dobro. Al eto valjda je tako najlakše izbacit frustraciju.
- lerdi
#133 Re: Ajfon i Šamarđija
Vidi malo nekorektno od tebe al svakom svačije. Koristiš moj odgovor "Mujici" a kod mene nit jednogprivremeni wrote:Iskoristit cu tvoj odgovor Mujici, pa ti i sam odgovoriti.lerdi wrote: Vidi ovo je ono kako ja gledam na stvari. Ti ako poredi
Pitao/la si i ja ti odgovorio, nadam se na normalan nacin. Sta to misle i sta bi govorile hiljade drugih, ne znam i ne interesuje me, ovdje govorim samo u svoje ime.
No, moram priznati da sam ipak saznao novu informaciju, zahvaljujuci DF-u Dodik propao.
Nego,od te visoke politike me hvata depra, zabavnije je o Ajfonu i slicnim stozernicima, relaksacije radi.
Pozdrav lerdi i ne zamjeri
-
privremeni
#134 Re: Ajfon i Šamarđija
Pocinjes gubiti mjeru lerdi, odgovorio sam sto sam bolje mogao, iako je bilo dovoljno da ti kazem da se ponavljas i svodis na nekoliko istih argumenata, tako da vec pocinjes kompromitirati stranku koju branis.lerdi wrote:Vidi malo nekorektno od tebe al svakom svačije. Koristiš moj odgovor "Mujici" a kod mene nit jednogprivremeni wrote:Iskoristit cu tvoj odgovor Mujici, pa ti i sam odgovoriti.lerdi wrote: Vidi ovo je ono kako ja gledam na stvari. Ti ako poredi
Pozdrav lerdi i ne zamjeriili
niti sam na bilo koji način ismijavao tvoje argumente i stavove. Što bi rekli po naški "niđe veze" al haj. Valjda ti je najlakše na taj način bilo preskočiti to da si se malo zaletio sa onim da Dodik i Čović nisu dogovorili koaliciju. No nebitno. Samo relax i uživaj. No hard feelings što bi reko švabo, englez i ostali .
Sta da ti odgovorim na DF-u spasilacku ulogu od neprijateljskog djelovanja osovine Covic-Dodik, odnosno stranaka koje predstavljaju? Zadnjih godina takve spasilacke misije kod mene izazivaju samo podsmjeh (kao primjer vidi saradnju sa SNSD-om u federalnom parlamentu).
Dakle, kratko i jasnoDF nema legitimitet, a bogme ni kapacitet, da osporava politicko djelovanje ove dvije pomenute stranke, a sto se tice postojece koalicije na drzavnom nivou, jos nije bila na pravom ispitu, a uskoro ce. Elem, ne dajite si vaznost i ne izmisljajte zasluge. I da ne zaboravim, ne izazivajte bespotrebne konfrontacije sa svojim neistomisljenicima u nedostatku konstruktivnih i pametnih rjesenja. LP,
- JoseMujica
#135 Re: Ajfon i Šamarđija
lerdi toliko mi te je žao zbog zabluda koje gajiš prema projektu koji će propast već na lokalnim izborima naredne godine da bi ti sad Ajfon kupijo
-
The BEN10
#136 Re: Ajfon i Šamarđija
Hoze, moreš čovjeku kupiti ski pass. Ali za ove naše, domaće staze. Jeftinije plus naše.
-
pemanapemani
#137 Re: Ajfon i Šamarđija
Ili neki trgovacki centar, fabriku koja prezivljava, pa da je skroz sjebe i da malo zajebava radnike kako su lijeni, te kako im je na pameti samo piva ispred granapa, mozda i mjesto u upravnom odboru bolnice...The BEN10 wrote:Hoze, moreš čovjeku kupiti ski pass. Ali za ove naše, domaće staze. Jeftinije plus naše.
-
The BEN10
#138 Re: Ajfon i Šamarđija
Kad mogu lopovi možemo i mi. To je ta alternativa. Aferim! 
- lerdi
#139 Re: Ajfon i Šamarđija
Prijatelju jedini koji je počeo gubiti mjeru u ovome svemu si ti jer ja kao što rekoh niti jednim slovom nisam ismijavao ono što si ti pisao. Činjenice i argumenti su tu a ti osim svojih paušalinih ocjena istih ako imaš šta konkretno da napišeš stvarno bi volio pročitati. DF je spriječio ulazak Dodika u državnu vlast, DF je spriječio ulazak Dodika u federalnu vlast. To su činjenice koliko god se ti tome podsmjehivao. SNSD i DF nemaju nikakvu saradnju, posebno ne u federalnom parlamentu jer tamo i nema SNSD-a. Jedino gdje su se našli na istoj strani je SDP-ova incijativa o izglasavanju nepovjerenja vladi koju su potpisali još i SDP, SBB i NS. SNSD se incijativi priključio, iako je već više od 20 delegata bilo potpisalo incijativu pa za tim i nije bilo neke potrebe, samo zato što očekuju da Čović napokon održi obečanje koje je dao Dodiku krajem prošle godine kada je rekao da će jedan ministar iz reda srpskog naroda biti iz SNSD-a. Od svih vodečih stranaka u vlasti jedini je DF otvoreno protiv Dodika i njegove politike tako da je smiješno njima poturati priču o saradnji sa SNSD-om. DF ima legitimitet jer ima dovoljno glasova i moralnu obavezu da se bori protiv osovine Dodik-Čović. Koliko će to biti uspješno ostaje nam da vidimo ali Boga mi do sada su pokazali da imaju kapaciteta da tu osovinu bar malo izbace iz ravnoteže. To što ti tvrdiš da nemaju legitimitet i kapacitet ne mora značiti da je to tačno. Posebno jer postoje događaji koji očito demantuju tvoju tvrdnju.privremeni wrote:Pocinjes gubiti mjeru lerdi, odgovorio sam sto sam bolje mogao, iako je bilo dovoljno da ti kazem da se ponavljas i svodis na nekoliko istih argumenata, tako da vec pocinjes kompromitirati stranku koju branis.lerdi wrote:Vidi malo nekorektno od tebe al svakom svačije. Koristiš moj odgovor "Mujici" a kod mene nit jednogprivremeni wrote: Iskoristit cu tvoj odgovor Mujici, pa ti i sam odgovoriti.
Pozdrav lerdi i ne zamjeriili
niti sam na bilo koji način ismijavao tvoje argumente i stavove. Što bi rekli po naški "niđe veze" al haj. Valjda ti je najlakše na taj način bilo preskočiti to da si se malo zaletio sa onim da Dodik i Čović nisu dogovorili koaliciju. No nebitno. Samo relax i uživaj. No hard feelings što bi reko švabo, englez i ostali .
Sta da ti odgovorim na DF-u spasilacku ulogu od neprijateljskog djelovanja osovine Covic-Dodik, odnosno stranaka koje predstavljaju? Zadnjih godina takve spasilacke misije kod mene izazivaju samo podsmjeh (kao primjer vidi saradnju sa SNSD-om u federalnom parlamentu).
Dakle, kratko i jasnoDF nema legitimitet, a bogme ni kapacitet, da osporava politicko djelovanje ove dvije pomenute stranke, a sto se tice postojece koalicije na drzavnom nivou, jos nije bila na pravom ispitu, a uskoro ce. Elem, ne dajite si vaznost i ne izmisljajte zasluge. I da ne zaboravim, ne izazivajte bespotrebne konfrontacije sa svojim neistomisljenicima u nedostatku konstruktivnih i pametnih rjesenja. LP,
-
pemanapemani
#140 Re: Ajfon i Šamarđija
Lopovi i jedni i drugi.The BEN10 wrote:Kad mogu lopovi možemo i mi. To je ta alternativa. Aferim!
Kako nemam zdravu alternativu, onda biram manje zlo.
Ajfon i smještaj u hotelu vs. uništavanje društvene imovine vrijedne milijarde KM.
Ako biram između dvije grupe lopova, radije ću izabrati lopove koji će mi maznuti starke ispred kuće, nego one koji će mi oteti kuću, dvorište i svu pokretnu imovinu.
Jednostavno da jednostavnije ne može biti.
- lerdi
#141 Re: Ajfon i Šamarđija
Prijatelju hvala što si se ponudio al ne treba. Hvala Bogu mogu sebi sve što mi treba sam priuštiti. Ko je u zabludi vidjet ćemo. Ja koji očekujem nešto od jednog mladog projekta sa bezbroj dječijih bolesti (DF je mlada stranka sa još uvijek nesređenom infrastrukturom iako u sebi ima iskusnih političara) koje treba preboliti, ili ti koji ne glasa a i kad bi glasao prije bi dao glas za SDA koja krade 20 godina i koja je svukla državu na dno.JoseMujica wrote:lerdi toliko mi te je žao zbog zabluda koje gajiš prema projektu koji će propast već na lokalnim izborima naredne godine da bi ti sad Ajfon kupijo
- lerdi
#142 Re: Ajfon i Šamarđija
Džaba se trudiš vjeruj mi. Taktika SDA je svlačenje svih drugih na svoj nivo kako bi rekli "Jeste krademo ali kradu i drugi" na svaki moguči način. DF nije idealna stranka a realno takva i ne postoji, DF u svom sastavu ima nekoliko "istaknutih članova" kojima tu nije mjesto i u stranci se nalaze iz ličnih a ne ideoloških razloga, DF je imao nekoliko loših kadrovskih rješenja kako su u vlasti itd. Ipak DF je puno,puno manje zlo od SDA i onog trenutka kada nam ovakav DF bude najveći problem na političkoj sceni mi ćemo biti sretno društvo. DF-ov problem je nedostatak kvalitetne infrastrukture dok je problem SDA nedostatak morala, etike i svih normalnih ljudskih i društvenih vrijednosti.pemanapemani wrote:Lopovi i jedni i drugi.The BEN10 wrote:Kad mogu lopovi možemo i mi. To je ta alternativa. Aferim!
Ajfon i smještaj u hotelu vs. uništavanje društvene imovine vrijedne milijarde KM.
Ako biram između dvije grupe lopova, radije ću izabrati lopove koji će mi maznuti starke ispred kuće, nego one koji će mi oteti kuću, dvorište i svu pokretnu imovinu.
-
The BEN10
#143 Re: Ajfon i Šamarđija
Po logici kojom se rukovodite, Zukić i Sarajlić bi mogli osnovati novu stranku koja kao novoosnovana nema oraha u džepu i predstavljati se kao alternativa.
Vlasnik DF-a Željko Komšić, nije od jučer u politici. Pa on je držao Zlajine skute godinama. Taj je vrlo dobro morao znati šta se radi u SDP-u - od afere Reket pa nadalje. I šta je uradio po tom pitanju. NIŠTA. Kao što i inače nije uradio ništa posebno na bilo kojoj poziciji.
Šta tek reći u Suljagiću, autoru malo je reći uvlakačkog djela, o liku i djelu Velikog Vođe? Dojučerašnji SDP junoša, zajedno sa haverom Bajrovićem odjednom dolaze pameti i mijenjaju ploču. Ma dajte.
Kurteš, Vajzovićka, Alibabić su također dobro poznata lica...
Ukratko, sva vrhuška DF-a je u stvari ispljuvak propalog SDP-a.
Vlasnik DF-a Željko Komšić, nije od jučer u politici. Pa on je držao Zlajine skute godinama. Taj je vrlo dobro morao znati šta se radi u SDP-u - od afere Reket pa nadalje. I šta je uradio po tom pitanju. NIŠTA. Kao što i inače nije uradio ništa posebno na bilo kojoj poziciji.
Šta tek reći u Suljagiću, autoru malo je reći uvlakačkog djela, o liku i djelu Velikog Vođe? Dojučerašnji SDP junoša, zajedno sa haverom Bajrovićem odjednom dolaze pameti i mijenjaju ploču. Ma dajte.
-
privremeni
#144 Re: Ajfon i Šamarđija
Ja sam ti u vise navrata napomenuo da iznosim svoje misljenje, misljenje pojedinca, ja ovdje ne pisem sto moram zbog stranacke stege ili slicnih gluposti , dakle , ponovo cu podvuci, DF treba raditi na politickom obrazovanju mladih i njihovom osposobljavanju za neko nadolazece vrijeme.lerdi wrote: Prijatelju jedini koji je počeo gubiti mjeru u ovome svemu si ti jer ja kao što rekoh niti jednim slovom nisam ismijavao ono što si ti pisao. Činjenice i argumenti su tu a ti osim svojih paušalinih ocjena istih ako imaš šta konkretno da napišeš stvarno bi volio pročitati. DF je spriječio ulazak Dodika u državnu vlast, DF je spriječio ulazak Dodika u federalnu vlast. To su činjenice koliko god se ti tome podsmjehivao. SNSD i DF nemaju nikakvu saradnju, posebno ne u federalnom parlamentu jer tamo i nema SNSD-a. Jedino gdje su se našli na istoj strani je SDP-ova incijativa o izglasavanju nepovjerenja vladi koju su potpisali još i SDP, SBB i NS. SNSD se incijativi priključio, iako je već više od 20 delegata bilo potpisalo incijativu pa za tim i nije bilo neke potrebe, samo zato što očekuju da Čović napokon održi obečanje koje je dao Dodiku krajem prošle godine kada je rekao da će jedan ministar iz reda srpskog naroda biti iz SNSD-a. Od svih vodečih stranaka u vlasti jedini je DF otvoreno protiv Dodika i njegove politike tako da je smiješno njima poturati priču o saradnji sa SNSD-om. DF ima legitimitet jer ima dovoljno glasova i moralnu obavezu da se bori protiv osovine Dodik-Čović. Koliko će to biti uspješno ostaje nam da vidimo ali Boga mi do sada su pokazali da imaju kapaciteta da tu osovinu bar malo izbace iz ravnoteže. To što ti tvrdiš da nemaju legitimitet i kapacitet ne mora značiti da je to tačno. Posebno jer postoje događaji koji očito demantuju tvoju tvrdnju.
Kao argument ovoj mojoj tvrdni, vidi boldiran dio. Doduse ko je i kako mesetario sa tom incijativom iza kulisa, za razliku od tebe, ja stvarno ne znam., ali ostaje cinjenica da su se u necemu nasli
Isto kao sto ne znam zasto bi trebao biti impresioniran cinjenicom da je "DF otvoreno protiv Dodika i njegove politike", znajuci politicki bekgraund "srpskih stranaka" sa kojim je DF u vlasti na drzavnom nivou, kao i granice tih stranaka koje nikad ili za dugo jos nece preci, pogotovo ne za ljubav stranaka iz Federacije, vec radi vlasti u tom entitetu, gdje opet DF-a nema ni na mapi.
Na kraju krajeva, kod poslovicno pokazane dosljednosti i principijelnosti DF-a, nikad ne treba reci nikad, neprijatelji postaju prijatelji i obrnuto, ali ko je meni kriv kad ne shvatam finese te visoke politike i patriotskog zrtvovanja. Zato se nadam da ces ti biti tu i dalje, da me uputis u te stvari.
-
privremeni
#145 Re: Ajfon i Šamarđija
pemanapemani wrote:Lopovi i jedni i drugi.The BEN10 wrote:Kad mogu lopovi možemo i mi. To je ta alternativa. Aferim!
Jednostavo, posteno, iskreno..
-
pemanapemani
#146 Re: Ajfon i Šamarđija
Slažem se, sve si tačno napisao.The BEN10 wrote:Po logici kojom se rukovodite, Zukić i Sarajlić bi mogli osnovati novu stranku koja kao novoosnovana nema oraha u džepu i predstavljati se kao alternativa.![]()
Opet, kako se i to može porediti sa dugogodišnjim uništavanjem svih segmenata društva od strane SDA?
Ponavljam, biram između onih koji žele da mi ukradu obuću ispred kuće i onih koji žele da mi ukradu kuću i dvorište.
Sve jasno.
-
privremeni
#147 Re: Ajfon i Šamarđija
Nije mi jasno kako se sve zna, osim cinjenice da je Suljagic ponikao i pekao politicki zanat u SDA-u (golub prevrtac).The BEN10 wrote:Po logici kojom se rukovodite, Zukić i Sarajlić bi mogli osnovati novu stranku koja kao novoosnovana nema oraha u džepu i predstavljati se kao alternativa.![]()
-
The BEN10
#148 Re: Ajfon i Šamarđija
Pa to je valjda još dodatni argument u korist onoga što govorim: da je vrh DF samo slika i prilika propalog SDP-a. I da su pokazali šta znaju postavljanjem onoliko savjetnika u svojim resorima, uhljebljivanjem kabineta ŽK iz vremena dok je bio u predsjedništvu (ne znam kako smo to preskočili kod afere Smućar), Ajfon aferom, Emirovim premlaćivanjem žene, izjavom da 2000 KM nije dosta, pa onda korištenje koalicije 1. Mart za vlastitu promociju uz laganje o mjestu prebivališta, postavljanju bivšeg ministra MUP-a koji je bježao sa mjesta nesreće koju je skrivio na mjesto ministra MUP-a KS.privremeni wrote: Nije mi jasno kako se sve zna, osim cinjenice da je Suljagic ponikao i pekao politicki zanat u SDA-u (golub prevrtac).
Uz naravno vlasnika DJL-a koji u svojih koliko mandata nije uradio praktično ništa. A koštao nas je ohoho para...
-
privremeni
#149 Re: Ajfon i Šamarđija
Sve pobrojano stoji, samo bi ja prvu recenicu malo preformulisao pa rekao da je DF slika i prilika funkcionisanja stranaka i politickog zivota zadnih 20 i kusur godina, jer ne smatram da je sve pocelo, a nece ni zavrsiti sa SDP-om. Zato preporucujem oprez sa takvim uskim kvalifikacijama.The BEN10 wrote:Pa to je valjda još dodatni argument u korist onoga što govorim: da je vrh DF samo slika i prilika propalog SDP-a. I da su pokazali šta znaju postavljanjem onoliko savjetnika u svojim resorima, uhljebljivanjem kabineta ŽK iz vremena dok je bio u predsjedništvu (ne znam kako smo to preskočili kod afere Smućar), Ajfon aferom, Emirovim premlaćivanjem žene, izjavom da 2000 KM nije dosta, pa onda korištenje koalicije 1. Mart za vlastitu promociju uz laganje o mjestu prebivališta, postavljanju bivšeg ministra MUP-a koji je bježao sa mjesta nesreće koju je skrivio.privremeni wrote: Nije mi jasno kako se sve zna, osim cinjenice da je Suljagic ponikao i pekao politicki zanat u SDA-u (golub prevrtac).
Uz naravno vlasnika DJL-a koji u svojih koliko mandata nije uradio praktično ništa. A koštao nas je ohoho para...
Pa kad je i u pitanju propast SDP-a, pored svih gresaka koje su napravili, a prva je bila da su pristali biti bekani, iz cega "nova stranka" nije nista naucila, nije im se moglo nista bolje dogoditi ( cak nisu uopce lose prosli na izborima). Sad imaju sansu da se ociste od svog sljama koji se, generalno, s vremenom nagomila u svakoj stranci, kako jaca na politickoj sceni, da revidiraju svoje stavove odnosno da se odluce gdje zaista pripadu u svom politickom djelovanju. Medjutim, bojim se da cine gresku prihvatajuci u krilo raznorazne "ljevicare", koji su svojim djelovanjem pokazali da su politikce ku...e.
S druge strane, svi ovi neki marifetluci koje tako slatko (i s pravom) mezetimo na forumu su pi.... dim i upravo je tragicno sto su dozvolili da padnu na njima... a vozovi prolaze prolaze... i tako vec 20 godina
- lerdi
#150 Re: Ajfon i Šamarđija
Pa i ja samo iznosim svoje mišljenje i to sam napisao 100 puta. Vidiš ti kao jedan od rijetkih na ovom forumu sa kojim se može voditi koliko toliko normalna diskusija meni indirektno govoriš da sam po nečijem nalogu ovdje pokušavajući mi valjda zalijepiti neku etiketu. Valjda se tako najlakše diskredituje onaj sa druge strane. Iznesi argument, iznesi nešto što će pobiti moje poglede na određene događaje pa možda i ja promjenim mišljenje. Ovako sve vam se svodi na to ko će dalje i bolje pljunuti a mi sve više i više tonemo. Ne valja vam niko, svu su lopovi a SDA će nas nastaviti braniti.privremeni wrote:Ja sam ti u vise navrata napomenuo da iznosim svoje misljenje, misljenje pojedinca, ja ovdje ne pisem sto moram zbog stranacke stege ili slicnih gluposti , dakle , ponovo cu podvuci, DF treba raditi na politickom obrazovanju mladih i njihovom osposobljavanju za neko nadolazece vrijeme.lerdi wrote: Prijatelju jedini koji je počeo gubiti mjeru u ovome svemu si ti jer ja kao što rekoh niti jednim slovom nisam ismijavao ono što si ti pisao. Činjenice i argumenti su tu a ti osim svojih paušalinih ocjena istih ako imaš šta konkretno da napišeš stvarno bi volio pročitati. DF je spriječio ulazak Dodika u državnu vlast, DF je spriječio ulazak Dodika u federalnu vlast. To su činjenice koliko god se ti tome podsmjehivao. SNSD i DF nemaju nikakvu saradnju, posebno ne u federalnom parlamentu jer tamo i nema SNSD-a. Jedino gdje su se našli na istoj strani je SDP-ova incijativa o izglasavanju nepovjerenja vladi koju su potpisali još i SDP, SBB i NS. SNSD se incijativi priključio, iako je već više od 20 delegata bilo potpisalo incijativu pa za tim i nije bilo neke potrebe, samo zato što očekuju da Čović napokon održi obečanje koje je dao Dodiku krajem prošle godine kada je rekao da će jedan ministar iz reda srpskog naroda biti iz SNSD-a. Od svih vodečih stranaka u vlasti jedini je DF otvoreno protiv Dodika i njegove politike tako da je smiješno njima poturati priču o saradnji sa SNSD-om. DF ima legitimitet jer ima dovoljno glasova i moralnu obavezu da se bori protiv osovine Dodik-Čović. Koliko će to biti uspješno ostaje nam da vidimo ali Boga mi do sada su pokazali da imaju kapaciteta da tu osovinu bar malo izbace iz ravnoteže. To što ti tvrdiš da nemaju legitimitet i kapacitet ne mora značiti da je to tačno. Posebno jer postoje događaji koji očito demantuju tvoju tvrdnju.
Kao argument ovoj mojoj tvrdni, vidi boldiran dio. Doduse ko je i kako mesetario sa tom incijativom iza kulisa, za razliku od tebe, ja stvarno ne znam., ali ostaje cinjenica da su se u necemu nasli![]()
Isto kao sto ne znam zasto bi trebao biti impresioniran cinjenicom da je "DF otvoreno protiv Dodika i njegove politike", znajuci politicki bekgraund "srpskih stranaka" sa kojim je DF u vlasti na drzavnom nivou, kao i granice tih stranaka koje nikad ili za dugo jos nece preci, pogotovo ne za ljubav stranaka iz Federacije, vec radi vlasti u tom entitetu, gdje opet DF-a nema ni na mapi.
Na kraju krajeva, kod poslovicno pokazane dosljednosti i principijelnosti DF-a, nikad ne treba reci nikad, neprijatelji postaju prijatelji i obrnuto, ali ko je meni kriv kad ne shvatam finese te visoke politike i patriotskog zrtvovanja. Zato se nadam da ces ti biti tu i dalje, da me uputis u te stvari.
Što se tiče ostalog. Slažem se milion posto sa ovim dijelom koji se tiče osposobljavanja mladih ljudi ali ih očito slaba infrastruktura ograničava da naprave kvalitetne pomake. S druge strane i mladi ljudi su jako inertni. Razumijem da je crnjak u čitavoj državi i da se najlakše crnjačit ali neće ništa bolje biti dok se otpor bude pružao samo preko facebook-a i interneta. Mora se potruditi malo više.
Ne kontam šta si htio reči sa ovim oko incijative. SNSD se priključio incijativi iz svojih razloga i šta je trebalo uraditi? Poništiti incijativu? Vlada nema večinu u parlamentu što bi trebalo biti osnova. Onog trenutka kada je DF izašao iz koalicije vlada je trebala odrediti datum do kojeg će ili naći nove partnere u parlamentu ili podnijeti kolektivnu ostavku. Pošto od toga nema ništa mora se ići sa ovakvim incijativama. I kada već gledaš na to iz te perspektive ne znam što onda prozivaš samo DF? Potpisali su i drugi tu istu incijativu pa ne vidjeh da si njih pominjao nešto posebno.
Ti čiji background spominješ su trenutno manje zlo nego Dodik. Iz svojih razloga ali su manje zlo. Za BiH i njegove stanovnike je puno bolje imati Mirka Šarovića kao ministra trgovine nego SNSD-ovog Borisa Tučića. Ovaj prvi bar nešto radi dok je vaj drugi kao i svi ostali SNSD-ovi ministri samo uzimao pare i gledao kako šta opstruisati. Ako ti ne možeš skontati da je od dva zla bolje ono manje žao mi je.