Ajfon i Šamarđija

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1 Ajfon i Šamarđija

Post by JoseMujica »

Image

Mislim da ovaj par političkih junoša zaslužuje zasebnu temu. Dakle, mladi ispilci iz gnijezda Slućajnog prolaznika, nastali i pekli zanat ispod njegovih skuta i ćelićili se kroz ACIPS gdje su i usavršili tehnike spinovanja i coup d'étata.

Što bi Rambo reko: mlad organizam, a prihodi niski, Nagib je sanjo o kamari para...pa tako je i ovaj dvojac napustio gnijezdo, nezadovoljan raspodjelom plijena kod Prolaznika i sa Skijašem, zvijezdom ljevice u usponu, osnovao novu stranku.

Nova stranka, predizbore spinova i izgradi imidž stranke promjena, lijeve i probosanske patriotske stranke, no sve se to radi dominantno kroz brutalno harakanje Don Neonka i Famalije, kako ni forum nije vidio. A Šamarđija, do tada profilisani Don Kihot i borac za prava povratnika u RS, deklarirani Bosanac, posta ni manje ni više kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjačkog naroda iz Pederacije :shock: Dakle, čitav njegov angažman u Koaliciji 1. mart je bio obična prevara. No to nije sve jer kad se nakon izbora sve presabralo i složilo, ove lučonoše promjena završiše u koaliciji sa do tada demoniziranom SDA. I to Ajfon kao ministar industrije i svačeg nečeg, odnosno vodeći čovik najjačeg ministarstva Pederacije, a Šamarđija zamjenik ministra odbrane BiH.

Toliko su se izblamirali i izlagali da su malo kome (p)ostali zanimljivi sve do nedavno kada je procurio račun kojim je mladi momak Ajfon kupijo parama poreznih obveznika najskuplji telefon u vrijeme krize iPhone od 1.600KM (5 najnižih penzija čoek hladno dao za telefon...biče da ga u pakaš gura pa se zove). I to me nako zaintrigiralo te napravim ovu gornju fotku sa Ajfonom i Šamarđijom i stavim je na facebook NSdaP-a

https://bs-ba.facebook.com/narodnasocij ... e=bookmark

i kao i obično podjelim to na svom profilu Jozo Mujica, kad ni pet ni šest ukinuše mi profil :shock: :?

Danas čitam na drugoj temi post od Riđobrkog da se zezao sa Šamarđijom na twitteru i da je odmah blokiran što me i potaknulo da otvorim ovu temu da razgovaramo o političkoj kulturi u BiH i ovom nevjerovatnom, bahatom totalitarizmu, strahu od humora i slijepilu na bilo kakvu kritiku.

Drugovi i drugarice vako nečemo u Ojropu! te vas stoga pozivam da podjelite vaša iskustva i saznanja o ovom mračnjačkom dvojcu ili slićnim iskustvima u komuniciranju domačih poljitićara. Znamo dobro da je Guardian majstor i kategorija izvan svih :D Al zar i mladi levićari idu istim putem :roll: i zašto :? Da li je ovakvo mračnjaštvo tipićno samo za salonske levičare :?

Handrio sam Don Neonka i SDA brutalno i brez milosti i nikada me FB ni opomenuo nije :? a za Ajfona i Šamarđiju tek jedan post je bio dovoljan za brisanje :-)
Novak20

#2 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by Novak20 »

Svojevremeno napisah, potaknut uvlakačkim člankom koji veliča lik i djelo jednog kantonalnog SDA-ovca kojeg znam lično, istinit i negativan komentar na lokalnom gradskom sajtu. Komentar sam pisao sa tuđeg računara i iz druge države. Kako je dotični bio u toku kampanje za određenu funkciju, u roku manjem od 36 sati sam bio "provaljen". Kako? Pojma nemam.

Da li "političari" angažuju hakere ili imaju pomoć telekoma ne znam ali sam ubijeđen da itekako vode računa o tome šta se piše i ko piše. Prema tome neka te ne čudi. Ljudi sa manjkom kvaliteta a viškom ambicije spremni su na sve. Zaj... mater rođenu u ovoj maloj bari punoj krokodila a da ne zeznu tebe, mene, petog, desetog.... :) .
seoBIH

#3 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by seoBIH »

Nalozi susu blokirani radi laznih imena. Dovoljna je SAMO JEDNA prijava od bilo kojeg korisnika te usluge. stavite prava imena i prezimena i nece vam blokirati racune
JoseMujica

#4 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by JoseMujica »

Je suis Jozo Mujica!

eto FB zna da mi je ime lažno a da me ne pita, ne obavjesti...ta nije nakaćen na CIPSovu bazu podataka no ACIPSovu u ovom slućaju
mirzadelibasic

#5 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by mirzadelibasic »

Meni su ukinuli fb profil, zapravo neko me prijavio i onda sam morao pogadjati slike svojih prijatelja da bi vratio profil. Naravno slike sam pogodio i onda sam naknadno izbrisao profil, jer mi je to glupost.

Jesu li tebi makar ponudili mogućnost da pogodis te slike ili su ti odmah ukinuli profil, bez mogućnosti povratka ??
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#6 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by KatarinaKosaca »

JoseMujica wrote:Je suis Jozo Mujica!

eto FB zna da mi je ime lažno a da me ne pita, ne obavjesti...ta nije nakaćen na CIPSovu bazu podataka no ACIPSovu u ovom slućaju
Jel ti netko hakovao profil ili ga je fb ugasio?
seoBIH

#7 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by seoBIH »

Nas pos'o :) Sta drugi znaju, ja sam najbolji i ja sve znam. Procitaj fino pravila! To kako i sta FB zna necu s tobom diskutovati. Ja sam ti ponudio rjesenje i ako ti izbrisu sliku sa tvojim pravim imenom i prezimenom, pljuni me po sred face.
KatarinaKosaca wrote:

Jel ti netko hakovao profil ili ga je fb ugasio?
Hakovati FB profil nije moguce. Moguce je pristupiti profilu ako je sifra "password123", "mypassword" i slicne kombinacije. Hakovanje, da ponovim, nije moguce.
mirza_15

#8 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by mirza_15 »

I Muhamedu Velicu je facebook blokirao acc. Tek nakon vise emailova korisnika koji su trazili da se ponovo aktivira uputili su izvinjenje i aktivira li ga. Na koji nacin ovi sa facebook-a odluce da nekoga blokiraju fakat mi nije jasno. Da li zbog vise prijava odmah blokiraju bez detaljne provjere? Mislim ima ljudi koji ne krse pravila facebook-a ali su javne osobe koje zbog njihovih stqvova ne vole neki ili neke grupacije.
JoseMujica

#9 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by JoseMujica »

u svakom slučaju neko te mora prijaviti i tražiti da budeš blokiran i izbrisan. FB ima protokol i za to...trebaju da te kontaktiraju i traže provjeru podataka.

U mom slučaju samo sam ekspresno izbrisan bez ikakve informacije ili mogućnosti žalbe. Pretpostavljam da FB pazi svoje vjerne klijente koji im plaćaju reklamiranje. Tako da ko god misli da FB donosi novi prostor slobode grdno se vara. Kolko platiš toliko ćeš imati slobode i govora i mišljenja.
mirzadelibasic

#10 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by mirzadelibasic »

FB na taj način blokira lažne profile, ako si na tom fb profilu imao svoje slike, prave podatke i ako ga koristiš dugo vremena, fb ti neće tek tako izbrisati acc.
Kažem ti, mene je neko prijavio zbog tih kritikovanja i pogadjao sam slike da vratim profil.
KatarinaKosaca

#11 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by KatarinaKosaca »

Ja sam na fb pod pravim imenom i slikom.Sad, pitanje za ove što objašnjavaju neobjašnjivo: Odakle fb zna da to jeste moje pravo ime i prava slika, a ne tuđe?
Mislim, niste me uvjerili sa tom pričom nikako.... Pa, svaka javna ličnost ima po neliko profila lažnih i ne nestaju im profili...
SpecialOffer

#12 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by SpecialOffer »

KatarinaKosaca wrote:Ja sam na fb pod pravim imenom i slikom.Sad, pitanje za ove što objašnjavaju neobjašnjivo: Odakle fb zna da to jeste moje pravo ime i prava slika, a ne tuđe?
Mislim, niste me uvjerili sa tom pričom nikako.... Pa, svaka javna ličnost ima po neliko profila lažnih i ne nestaju im profili...
Pa ne znaj a i ne zanima ih. Boli ih qrko. Ali ako si copio nekom slike i taj te prijavi prednost ima stariji profil, jednostavno.
KatarinaKosaca

#13 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by KatarinaKosaca »

SpecialOffer wrote:Pa ne znaj a i ne zanima ih. Boli ih qrko. Ali ako si copio nekom slike i taj te prijavi prednost ima stariji profil, jednostavno.
Ok, dolazimo na isto što cijelo vrijeme i tvrdi @jose mujica. Pošto sumnjam da je predsjednik Urugvaja prijavio profil radi imena i slike :D , SDA nije ( i ne bave se tim, fakat, jer bi onda moj profil davno bio us meću), ostaje da je nasilnik pjena na ustima Suljagić i pošteni i prepošteni Bajrović, odnosno DF prijavio ... dolazimo na isto.. udbaško-staljinističke metode i uzgoj kulta ličnosti koju nam uvode na velika vrata.
SpecialOffer

#14 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by SpecialOffer »

KatarinaKosaca wrote:
SpecialOffer wrote:Pa ne znaj a i ne zanima ih. Boli ih qrko. Ali ako si copio nekom slike i taj te prijavi prednost ima stariji profil, jednostavno.
Ok, dolazimo na isto što cijelo vrijeme i tvrdi @jose mujica. Pošto sumnjam da je predsjednik Urugvaja prijavio profil radi imena i slike :D , SDA nije ( i ne bave se tim, fakat, jer bi onda moj profil davno bio us meću), ostaje da je nasilnik pjena na ustima Suljagić i pošteni i prepošteni Bajrović, odnosno DF prijavio ... dolazimo na isto.. udbaško-staljinističke metode i uzgoj kulta ličnosti koju nam uvode na velika vrata.
E pa nije isto. On je koristio sliku i ime i prezime javne licnosti i kao takav ko od sale FB zna da to nije pravi profil. U tome je kvaka.
JoseMujica

#15 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by JoseMujica »

Ime nije korišteno

Jozo Mujica nije Jose Mujica :D

profil je prijavljen odmah nakon objave posta Ajfon i Šamarđija i odmah ukinut
SpecialOffer

#16 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by SpecialOffer »

JoseMujica wrote:Ime nije korišteno

Pa i ja bih ti zatvorio racun. Tako i treba. Pisi pod pravim imenom i neces imati problema sa FB.
JoseMujica

#17 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by JoseMujica »

bolje ne piši o Ajfonu i Šamarđiji pa te neče obrisati sa FB :D
O'zone
Globalni moderator

#18 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by O'zone »

Davno ja govorio da su to sve ista govna pa me ubjeđivali da sam u krivu......
starisalko

#19 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by starisalko »

JoseMujica wrote:bolje ne piši o Ajfonu i Šamarđiji pa te neče obrisati sa FB :D
Dobro si proso,mogo ti je Koka sa carapanima doc na sehur :lol:
JThomas

#20 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by JThomas »

da se nisi kurčio sve bi bilo u redu. ne ide loše činiti a dobrom se nadati.

:D
mirza_15

#21 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by mirza_15 »

SpecialOffer wrote:

Pa i ja bih ti zatvorio racun. Tako i treba. Pisi pod pravim imenom i neces imati problema sa FB.
Muhamed Velic je pisao pod pravim imenom i prezimenom pa ga blokirase. Vjerovatno je bilo vise prijava onih koji ga ne vole. Cudno je da su ga blokirali bez ikakve provjere.
seoBIH

#22 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by seoBIH »

Eto, sad ce se oni raspravljati o nekoj zavjeri i naginjanju FB-a ka bosanskim govnima. Ja fino napisa, FB djeluje i za JEDNU JEDINU PRIJAVU. Prijavite negoda i doci ce vam notifikacija sa ucinjenim u narednih par sati, ili dana.

On se pita zasto je ime i prezime Jose Mujica ugaseno? Hajd da si pitao zasto je Ramiz Suljic i da se cudis, ali cudis se za Jose mujica, ili ridjobrki?

Opet kazem, ili se upoznajte sa pravilima FB pa pljute, ili testirajte. Stavi ono ime i prezime za koje mozes dokazati podatke i niko te nece dirati.

PS: ova dva sa slike su govna, da ne bu de da naginjem na njih
SpecialOffer

#23 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by SpecialOffer »

mirza_15 wrote:
SpecialOffer wrote:

Muhamed Velic je pisao pod pravim imenom i prezimenom pa ga blokirase. Vjerovatno je bilo vise prijava onih koji ga ne vole. Cudno je da su ga blokirali bez ikakve provjere.
Kad kacis necije slike u cilju ismijavanja ili vrijedjanja te osobe popijes ban ako te vise ljudi prijavi (a dovaljon je i samo onaj koga ismijavaju) bez ikakvog upozorenja. Skoro su tako zatvorili stranicu od 500.000+ lajkova 'Dnevna doza top komentara'. Ismijavali onog roma/cigana sto je staricu pogodio jajetom i u roku od par dana ih FB ugasio.
Izgleda da je prema tome nulta tolerancija, javno ismijavanje/vrijednjanje.

Pogledajte ovu stranicu: http://www.facebook.com/nasasvetinja i citajte objave i komentare ispod. Kad bi ih dovoljan broj ljudi prijavio i unopisu argumentovao napisao zasto prijavljuje stranicu bi sigurno ugasili.
LARVA

#24 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by LARVA »

.
Last edited by LARVA on 18/07/2015 19:51, edited 1 time in total.
jao_situacije

#25 Re: Ajfon i Šamarđija

Post by jao_situacije »

starisalko wrote:
JoseMujica wrote:bolje ne piši o Ajfonu i Šamarđiji pa te neče obrisati sa FB :D
Dobro si proso,mogo ti je Koka sa carapanima doc na sehur :lol:
dobro je prošao da je par kilometara istočnije mogo je fasovati 17 stoja i da mu zaplijene od veš mašine do fena sve, da bi izvršili vještačenje :lol:
Post Reply