jucer ja od muzeja hocu da skrenem prema vrbanja mostu i preko tramvajskih sina kad nesto puce drama glasno u autu. dodje covjek iz bihamka i kaze otvorio te se airbag. (on kaze da nikad nije to vidio da se otvori a da nije bilo kontakta sa necim drugim, a fkt nije bilo). i da ne duzim otvorio se onaj sa suvozacevog sjedista a ja to nisam vidio posto su one presvlake maksuz sivene.
i rece mi jos taj covjek sad da nesto udaris nece ti iskociti ni oni iz volana i onaj iz pretinca. Sad me zanima jel se moze popraviti to tako da samo taj sto je vec iskocio iskljucim iz tog nekog sistema i da ovi rade ili moram kupiti jedan novi ili to sve ide u paketu pa moram sve nove jastuke kupiti? (reno clio 2002. je u pitanju ako to nesto znaci)
(nisam nikad imao problema sa airbagovima, pa se ne razumijem sto je ocito)
air bag
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#2 Re: air bag
moraš kupiti drugi i staviti umjesto tog...sistem ti sad ne radi i ne postoji način isključenja jednog airbega iz sistema...to kod nas često rade stručnjaci da bi ugasili onu lampicu od airbaga, a ustvari tako samo prave veće probleme i stavljaju ljudima glave u torbu...sreća pa ti je u sjedištu, to je minimalna šteta, jer bi trebao samo zašiti taj dio sjedišta nazad...možda ti je najbolja opcija kupovina čitavog polovnog sjedišta sa vazdušnim, ako ti ovi uhljupi sa otpada budu htjeli prodati samo jedno sjedište...
-
goran16v
#4 Re: air bag
Tacno je da ti ostali ne rade. Da bi radili moras promjeniti procesor i ispaljeni jastuk. Ne znam da li postoji mogucnost da se auto koji je imao 4 x airbag prepravi na 2 x airbag (da se ubaci drugi procesor) tako da bi mogao zakrpiti sjedalo i da ti rade samo prednji ili ces morati naci drugo sjedalo. Postoji jos jedna stavka koju ces mozda morati zamjeniti, a to je zatezac pojasa. Provjeri da li pojas radi ok ili je zategnut u krajnjem polozaju da ga ne mozes izvuci.
- basicm
#5 Re: air bag
Samo zamjeni sjediste ili airbag u njemu. Da je procesor zapisao gresku ugasio bi ti auto, barem Renault tako radi. Ali prije ugradnje trebas provjeriti senzor bocnog udara, najvjerovatnije ti je on kriv za to.
- shlauf
#6 Re: air bag
Kod tog auta imaš i ma unutrašnjoj strani praga male bočne senzore pa računaj i da i njega treba zamjeniti. Auto se neće ugasiti već će na kontrolnoj tabli da svijetli lampica AIRBAG a druga SERVICE.