AI, IZ i CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS

Post Reply
Novi_Nick

#1 AI, IZ i CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS

Post by Novi_Nick »

AIija Izetbegovic, IVZ i CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS.
Na taj nacin su vec za Dejton pripremili teritorijalnu podjelu suverene drzave R BiH i zrtvovali bosnjacki narod kao i sve druge bosanske patriote iz drugih naroda i religija. Njihovi poslijeratni i danasnji nasljednici sada zavrsavaju tu teritorijalnu podjelu drzave BiH ostavljajuci tako pripadnicima naroda bosnjaka kao i drugim BH patriotima iz drugih naroda ulogu palestinaca u njihovoj sopstvenoj drzavi BiH. I zasto su uradili sve to? samo zbog vlasti i para. Prodali i drzavu i narod?! Bosnjaci, Bosanci i svi drugi BH patrioti mogli su dobiti avliju od teritorija i drzave pregovorima sa srpsko-hrvatskom stranom i bez rata.

I tako dok nas zabavljaju da nam naprave sto vise Dzamija rasprodase nam sve fabrike, sve resurse, drzavu i narod.
Sta mislite koliko su vec miliona maraka uzeli i koliko im je namjenjeno da uzmu oni koji projektuju te Dzamije i koji su ih gradili i grade?

Objavljeno 12.04.2008. u 22:31

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080412047

Holbrooke: To što nisu uhapšeni Karadžić i Mladić otežava razvoj BiH
Američki diplomata i jedan od tvoraca Daytonskog sporazuma Richard Holbrooke upozorio je u u subotu u Banjoj Luci da zahtjevi za secesijom Republike Srpske, kao i činjenica da su haški optuženici Ratko Mladić i Radovan Karadžić na slobodi, znatno otežavaju razvoj Bosne i Hercegovine.

Holbrooke je nakon sastanka s predsjednikom Vlade RS-a Miloradom Dodikom naglasio da svima u BiH treba da budu jasne tri stvari koje ne dozvoljava Daytonski mirovni sporazum: nezavisnost bilo kojeg od dva entiteta, treći entitet i ukidanje bilo kojeg entiteta.

Naglasio je da postoje oni koji zagovaraju svaku od ove tri opcija, te da je takvih zagovaranja bio i u Daytonu.

Ocijenio je i da ključni problem leži u činjenici da mnogi aspekti Daytonskog sporazuma ni do danas nisu sprovedeni i da to treba posebno da brine.

Holbrooke je na press konferenciji istaknuo i da je svjestan da Daytonski sporazum nije savršen te da u njemu postoje mnogi propusti, ali i da postoji prostor za njegovu nadogradnju u propisanoj proceduri i kroz konsenzus sva tri naroda.

Američki diplomata budućnost BiH vidi u Evropskoj uniji, jer je to, naveo je, najjednostavniji način da zemlja ostvari svoje ekonomske potencijale i prošlost ostavi za sobom. Kazao je i da ništa ne bi smjelo da BiH zaustavi na putu ka EU, upozorivši da pojedinci koji zagovaraju nezavisnost RS-a dugoročno odmažu BiH.

Komentirajući pitanja u vezi s imenom RS-a, Holbrooke je kazao da je ime tog bh. entiteta „dogovoreno dva mjeseca prije potpisivanja Daytonskog sporazuma, tačnije u septembru u Ankari, kada je na to dao svoj pristanak predsjednik BiH Alija Izetbegović“.
Holbrooke je dodao i da Milorad Dodik predstavlja neku drugu RS u odnosu na one ljude koji su je kreirali na Palama 1992. godine", i misli, "da bi bilo bolje da je to ime drugačije“.

„To je moje lično mišljenje i ja ne sugerišem promjenu“, naveo je on.

Premijer RS-a Milorad Dodik je Holbrookeu prenio stav da RS podržava Daytonski sporazum, evropski put BiH, ali je „isto tako odlučna da više nego ikada traži jasnu poziciju RS-a u BiH“.

„RS je danas u svakom pogledu stabilniji i prosperitetniji dio BiH, te je gotovo 100 posto provela imovinske zakone, odnosno vratila imovinu predratnim vlasnicima, i da kao takva svim svojim građanima garantuje punu bezbjednost“, ponovio je Dodik.

Holbrooke se jučer po dolasku u Sarajevo susreo s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem, nakon toga i sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komišićem, a zatim i sa drugim bh. zvaničnicima i predstavnicima političkih stranaka.

(FENA)
Last edited by Novi_Nick on 13/04/2008 01:30, edited 1 time in total.
Vozdra raja :-)

#2 Re: AI, IZ & CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS

Post by Vozdra raja :-) »

Na ... mi se popela sva ova naknadna pamet i oni koji je prosipaju... :x :x

Eto Alija "imao" neki poseban interes da se manji entitet zove kako se zove, a "imao" je i dosta manevarskog prostora nema sta... :x :x

Na kraju krajeva, u intervju za radio Liberti u serijalu "Svjedoci raspada" Alija sam priznaje sta se sve desilo u Ankari i kako je on morao na to pristati. Znaci nista novo!!

ALIJA JE LEGENDA!! Sa sakom ne naoruzanih ljudi braniti i odbraniti drzavu od dvostruke agresije je herojski!!

Kao sto rece Dudakovic, trazi se dlaka u jajetu...
turquoise

#3 Re: AI, IZ i CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS

Post by turquoise »

"Novi nick", da ti Senad Avdic nije sta u rodu?...
voajer

#4 Re: AI, IZ & CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS

Post by voajer »

Vozdra raja wrote:Na ... mi se popela sva ova naknadna pamet i oni koji je prosipaju... :x :x

Eto Alija "imao" neki poseban interes da se manji entitet zove kako se zove, a "imao" je i dosta manevarskog prostora nema sta... :x :x

Na kraju krajeva, u intervju za radio Liberti u serijalu "Svjedoci raspada" Alija sam priznaje sta se sve desilo u Ankari i kako je on morao na to pristati. Znaci nista novo!!

ALIJA JE LEGENDA!! Sa sakom ne naoruzanih ljudi braniti i odbraniti drzavu od dvostruke agresije je herojski!!

Hajd ovo ostalo, ali da je Alija s nekim nesto branio je stvarno neshvatljiv stav.
Pa taj covjek pojma nije imao ni da ima vojsku, ni gdje mu je ta vojska ni sta vojska radi. To je i sretan sticaj okolnosti na pocetku bio, jer da je znao te stvari imali bi organizovanu vojsku i KOS bi nas razvalio ko zvecku. Ovako su se chetnici iznenadjivali kad na njih neko puca isto ko i nase predsjednistvo sto se iznenadilo da ima ko da ih brani.

Alija odbranio drzavu, zemljo otvori se. Moja nana bi bolje vodila odbranu.

Ako je za nesto zasluzan, onda samo da se s nase strane nisu cinili zlocini ako se ikako to moglo sprjeciti. Ovo sve ostalo je bilo katastrofa zestoka. Dobro je iko ziv ost'o ko nas je vodio. Ma i ne bi, nego su chetnici nikakva vojska srecom bili.

edit: ako se nesto i uspjelo odbraniti, onda se uspjelo uprkos Aliji i njegovoj stranci a ne zahvaljujuci njima.
Last edited by voajer on 13/04/2008 02:57, edited 1 time in total.
signature

#5 Re: AI, IZ & CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS

Post by signature »

Vozdra raja wrote:Na ... mi se popela sva ova naknadna pamet i oni koji je prosipaju... :x :x

evo jos jedne krajiske budale.taman se rijesili onog blesavog Alage kad ovaj iz vedra neba.
Vozdra raja :-)

#6 Re: AI, IZ & CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS

Post by Vozdra raja :-) »

signature wrote: evo jos jedne krajiske budale.taman se rijesili onog blesavog Alage kad ovaj iz vedra neba.
Malo se prisaberi Signature! :!: :wink:

A kad se spomenu krajisnici i 5 korpus ustane se! ...ovo govorim mada nisam iz tih krajeva...
damir_ba

#7 Re: AI, IZ i CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS

Post by damir_ba »

Alija je ponos BiH i sam je govorio na koje je muke morao da prizna ime republika srpska
evo vam sada slike sta evropa radi posle genocida nad Bosnjacima oni nas tjeraju da jos jednom podvrdimo policiju srpsku koja je toliki
genocid uradila
i da nam nije bilo Alije i nasih boraca mi ti sada u ovoj slobodi nebi raspravljali o ovoj temi ,
Sellam svim patriotima nase nam jedine domovine Bosne i Hercegovine a oni sto je nevole neka idu iz nje niko im ne brani. :bih: :bih:
Den

#8 Re: AI, IZ i CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS

Post by Den »

damir_ba wrote:Alija je ponos BiH i sam je govorio na koje je muke morao da prizna ime republika srpska
evo vam sada slike sta evropa radi posle genocida nad Bosnjacima oni nas tjeraju da jos jednom podvrdimo policiju srpsku koja je toliki
genocid uradila
i da nam nije bilo Alije i nasih boraca mi ti sada u ovoj slobodi nebi raspravljali o ovoj temi ,
Sellam svim patriotima nase nam jedine domovine Bosne i Hercegovine a oni sto je nevole neka idu iz nje niko im ne brani. :bih: :bih:
Sellam...i onda svim patriotima... :D

A sta cemo sa onim patriotima ateistima, katolicima, jevrejima, romima?
Leonid Breznjev

#9 Re: AI, IZ i CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS

Post by Leonid Breznjev »

neka je mir i sa njima i sa tobom :)

#10 Re: AI, IZ i CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS

Post by location »

Nije bitno koje sta prihvatio u Ankari, vazno je da je receno da se RS ne mjenja. Mogu li sada bosnjacki politicari naci drugi hobi?
jefferson

#11 Re: AI, IZ i CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS

Post by jefferson »

Sto vise vrijeme protice sve vise smatram da sam konj sto nisam otisao iz BiH 1992 a ne 2005! Nazalost, zbog posla imao sam priliku da vidim raznorazne dokumente koji su mnogima u BiH nedostupni ne zbog toga sto ih neko krije, nego zbog toga sto gradjani BiH nemaju pristup tim zurnalima i sl.
Medjutim, knjiga Richarda Holbrooka "To end a war" je extra stivo ako mislite da vidite sta se desavalo. Razlog sto je extra stivo jeste sto u americi nemozete lagati kad objavite nesto jer ce vas Press pojest zive. Stoga, kupite knjigu, ja sam je dva put procitao u slucaju da mi je nesto promaklo. Tada bi skontali koliko svi ustvari kake i pljuju po ovoj drzavi, ukljucujuci i "naseg" dedu!
triton

#12 Re: AI, IZ i CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS

Post by triton »

jefferson wrote:Sto vise vrijeme protice sve vise smatram da sam konj sto nisam otisao iz BiH 1992 a ne 2005! Nazalost, zbog posla imao sam priliku da vidim raznorazne dokumente koji su mnogima u BiH nedostupni ne zbog toga sto ih neko krije, nego zbog toga sto gradjani BiH nemaju pristup tim zurnalima i sl.
Medjutim, knjiga Richarda Holbrooka "To end a war" je extra stivo ako mislite da vidite sta se desavalo. Razlog sto je extra stivo jeste sto u americi nemozete lagati kad objavite nesto jer ce vas Press pojest zive. Stoga, kupite knjigu, ja sam je dva put procitao u slucaju da mi je nesto promaklo. Tada bi skontali koliko svi ustvari kake i pljuju po ovoj drzavi, ukljucujuci i "naseg" dedu!
dje si sta ima

mediji su kapitalizmu sto i nasilje totalitarizmu - N.C.
laku noć

#13 Re: AI, IZ & CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS

Post by laku noć »

.."radili" su i dolari :lol:
Maraschino

#14 Re: AI, IZ i CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS

Post by Maraschino »

Mrtav covjek ne moze da se brani :(

Znaci, da je ovo jako podlo.
zrikavac48

#15 Re: AI, IZ & CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS

Post by zrikavac48 »

U vrijeme moje mladosti postojala su dva pojma, RAJA i PAPAK. Tada je bilo sasvm jasno i znalo se kako razmislja i ponasa se pripadnik pojma RAJA a kako pripadnik pojma PAPAK. Da li je to tako danas ne znam, ali ako jeste neki bi morali promijeniti svoj nick(nik).
zemo_online

#16 Re: AI, IZ i CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS

Post by zemo_online »

zelim evropi da je nasele afro-azijski narodi,sto brze,to bolje.
zrikavac48

#17 Re: AI, IZ i CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS

Post by zrikavac48 »

test01 wrote:zelim evropi da je nasele afro-azijski narodi,sto brze,to bolje.
Do neke brojcane granice naseljavanja ce biti sve OK. Kada broj useljenika predje neku kvotu onda to vise nece biti Europa sa svim njenim karakteristikama nego Azija ili Afrika, A tada ce stanovnici afro-aziskog porijekla iz te Europe da se isele ili bolje reci da pobijegnu iz nje glavom bez obzira. Zasto je doselavaju, a i zasto bi je napustili jasno ti je, nadam se.
and

#18 Re: AI, IZ i CO u Ankari jos prije Dejtona priznali ime kao i RS

Post by and »

Komentirajući pitanja u vezi s imenom RS-a, Holbrooke je kazao da je ime tog bh. entiteta „dogovoreno dva mjeseca prije potpisivanja Daytonskog sporazuma, tačnije u septembru u Ankari, kada je na to dao svoj pristanak predsjednik BiH Alija Izetbegović“.
to je ime entiteta.jedan naš sugrađanin je sinu dao ime tarzan.prvo što je rekao nije bilo aaaaaaaaaaaaaaaaA
Post Reply