Ah, ta televizija..

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

The_Fluid

#1 Ah, ta televizija..

Post by The_Fluid »

Da li je to DonCafe emisija na Hayatu, ili je pak rijech o glavnom dnevniku Javnog radio i televizijskog servisa Bosne i Hercegovine, Televizija Bosne i Hercegovine (da, da, to je puni naziv, hvala Marksu, hvala Engelsu :D ), pitanje je sad?

Da li ja to vodim vijesti? Da li me mama vidi? A komshija? (Komshija, vidi shto mi je muzh sredio posao? Jesam dobra? Chek malo da namignem, da dotaknem usnama gornju usnu. Eh, tako. A sad vijesti, ma ko tje ih chitati, da malo pomjerim ruku, znachajno pogledam u kameru, oooo ne, razlila mi se shminkaaaaaa, reklame brzo, reklame.)

Ne upratih sve, jer tek su pocheli (u petak proshli, 13.avg), no Dnevnik BHT1 sinotjnji sa Almirom Huseinovitj, je gori i od jutarnjeg programa FTV sa Lejlom i Lilom, gdje se uredno chita vremenska prognoza od proshle sedmice, ili kino repertoar od-ne-znam-ti-kad.

--
Svi gafovi, propusti, najsmjeshnije scene na televizijama u BiH, bujrum navedite ih ovdje.

(ps. na starom forumu postavih istu temu, stoga evo je reloaded)
alek

Post by alek »

upitnik na hayatu, vodi milan
odgovor je zair, neki lik odgovara 'kongo' i milan ga 'skida' zbog 'netacnog' odgovora!!
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

alek wrote:upitnik na hayatu, vodi milan
odgovor je zair, neki lik odgovara 'kongo' i milan ga 'skida' zbog 'netacnog' odgovora!!
da su jedno zair i kongo
milan je u skoli nauciti mogo
jeste da je malo fulio
ali autor pitanja vise mnogo
(sto nije i rezervni odgovor razmotrio profesionalno strogo)
addy_sa

Post by addy_sa »

molim vas lijepo,da li je ikome pozlilo kao meni nakon dnevnika bht?

1.voditeljica almira huseinović (valjda se tako zove?) je pravac iz "vrlo" političke i informativne i nadasve "ozbiljne" emisije doncafe prešla da vodi UDARNI DRŽAVNI dnevnik!!! haaaloooo
2.voditeljici se iz očiju vidi da VEZE NEMA o čemu priča,već čita sa idiota ono što joj urednici pripreme..ma nema,dika je i ponos bh novinarstva
3.voditeljici je ,očigledno,najvažnije da ona lijepo izgleda,da se napucala,jer haman možda je u mahali prepoznaju i dobace joj kako je sexy ili šta znam već..a pritom ni sama nije svjesna da se obraća BH NARODU A NE SVOJOJ MAHALI!!!
4.oprostite mi,o,ako griješim-no nije li "MALO PREVIŠE" velika koincidencija da je bajna voditeljka SUPRUGA direktora CRA agencije koja vedri i oblači BH rtv nebom?
5.hajmo sad novine i novinari koji citirate sarajevo-x u novinama po tamo nekakvim glupostima,citirajte ovo navedeno i istražite da li je tačno-ako nije znači trač a ako jeste-majke mi tačno da se kolektivno zabrinemo..

zar će zauvijek štele biti najvažnije?
jel to ona baš tako "razvalila" audiciju -ako je audicije UOPŠTE bilo-da su je postavili za voditelja UDARNE emisije u bih-i to pravac iz "vrlo ozbiljne don cafe ili-ti-kako-već emisije" ??

p.s.jeste obratili pažnju na izgled scene za dnevnik?
kukuuuu..kao "lude 70-te"..
Pooll

Post by Pooll »

addy_sa wrote:molim vas lijepo,da li je ikome pozlilo kao meni nakon dnevnika bht?

1.voditeljica almira huseinović (valjda se tako zove?) je pravac iz "vrlo" političke i informativne i nadasve "ozbiljne" emisije doncafe prešla da vodi UDARNI DRŽAVNI dnevnik!!! haaaloooo
2.voditeljici se iz očiju vidi da VEZE NEMA o čemu priča,već čita sa idiota ono što joj urednici pripreme..ma nema,dika je i ponos bh novinarstva
3.voditeljici je ,očigledno,najvažnije da ona lijepo izgleda,da se napucala,jer haman možda je u mahali prepoznaju i dobace joj kako je sexy ili šta znam već..a pritom ni sama nije svjesna da se obraća BH NARODU A NE SVOJOJ MAHALI!!!
4.oprostite mi,o,ako griješim-no nije li "MALO PREVIŠE" velika koincidencija da je bajna voditeljka SUPRUGA direktora CRA agencije koja vedri i oblači BH rtv nebom?
5.hajmo sad novine i novinari koji citirate sarajevo-x u novinama po tamo nekakvim glupostima,citirajte ovo navedeno i istražite da li je tačno-ako nije znači trač a ako jeste-majke mi tačno da se kolektivno zabrinemo..

zar će zauvijek štele biti najvažnije?
jel to ona baš tako "razvalila" audiciju -ako je audicije UOPŠTE bilo-da su je postavili za voditelja UDARNE emisije u bih-i to pravac iz "vrlo ozbiljne don cafe ili-ti-kako-već emisije" ??

p.s.jeste obratili pažnju na izgled scene za dnevnik?
kukuuuu..kao "lude 70-te"..
Uf.. ja taj novi dnevnik jos nisam gledao... ali mozda je bolje da ga i ne gledam... :roll: :roll:

Ima li Tomislava Đurića?
The_Fluid

Post by The_Fluid »

No, bitno je retji, da ako zhelite dobru stress-relief terapiju nakon Dnevnika BHT1, sa Almirom u glavnoj ulozi, okrenite na FTV i pogledajte Dnevnik sa Ognjenom Blagojevitjem.

Moj, Milane, moj Milane (Trivitju), jabuko sa grane, pa barem bi ti trebao da znash shta je FONOTEST??!?!!!
Pooll

Post by Pooll »

A nju je birao Amir Zukic... Amire, Amire... :cry:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

LudoALudjiJA wrote:
alek wrote:upitnik na hayatu, vodi milan
da su jedno zair i kongo
milan je u skoli nauciti mogo
jeste da je malo fulio
ali autor pitanja vise mnogo
(sto nije i rezervni odgovor razmotrio profesionalno strogo)
samo malo...da ne bude nejasno...

postoje dva konga sada...jedan kao bivsi zair Demokratska republika Kongo i drugi Kongo kao sluzbeno Republika Kongo...

tako da postoji razlika...mozda i nije bio tacan odgovor - ne znam sad tacno o cemu se radilo
kame

Post by kame »

Svemirski, ako je momak odgovorio Kongo odgovorio je tacno i odgovor je morao biti priznat.

Ja se sjecam, takodjer na Hayatu neki kviz je bio, pitanje je bilo....koje godine je bila olimpijada u Los Angelesu?

Ponudjeni odgovori su: 1982, 1986 i 1990. A tacan odgovor je bio 1984. godina. Kviz je vodio Seid Teftedarija.

Slazem se da BHT1 sucks.
bug

Post by bug »

Ma Hayat je nenadmasiv u glupostima:
sanela trnka, pripremljena emisija:
a sada cemo uporediti cijene ljetovanja na jadranskom i crnogorskom primorju.
Gorana Lojo: a radite li vi na klinickom centru test protiv side?
:roll:
alek

Post by alek »

neko je spomenuo ognjena blagojevica. taj lik bi se mogao 'provuci' da ide iz off-a, al je suludo 'podizanje obrve' u centralnom dnevniku.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

alek,
spomenuo sam ga jer je klasa za Almiru. A shto se tiche obrva, pa prebrojah, Almirinih 20-tak spram 7-8 Ognjenovih :D
alek

Post by alek »

ma ne, ne ruzim te. samo sam imala komentar :)
naravski da je vecina onoga sto vidimo na lokalnim, drzavnim, entitetskim........ televizijama, u vecini slucajeva potpuno suludo (i grozno amaterski). pozdravljam te.
Mocart kuglica

Post by Mocart kuglica »

Ma hajte ljudi, nemojte biti overcritical - ona sigurno nije jedina losa voditeljica u BiH medijskom moru.

Ako nista, bila je bolja od svih svojih hajatovskih kolegica i kolega - voditeljica na mahalski nacin.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Mocart kuglice,
tema je i otvorena da bi se prichalo o propustima, lapsusima i voditeljima koji su sve samo to ne.
Ako imash neki konkretan primjer navedi ga, vezan za bilo koju televiziju u Bosni i Hercegovini.

--
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

The_Fluid wrote:alek,
spomenuo sam ga jer je klasa za Almiru. A shto se tiche obrva, pa prebrojah, Almirinih 20-tak spram 7-8 Ognjenovih :D
amaa-an :) pa koliko ociju imaju kad imaju toliko obrva? :)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ma podizanje obrva uopste nije strasno, trerbate vidjeti kakve tikove i afektiranje demostriraju voditelji vijesti na CNN-u.

Jos jedna anegdota od sinoc, znaci friska :D

Gledam olimpijadu na Eurosportu, u pitanju su bili muski sinhronizovani skokovi u vodu, i jedan od navijaca nije mogao da odoli i skocio je u bazen tacno prije skoka njemacke reprezentacije.
Elem, gledalac je dugo bio u bazenu, gdje je mahao publici i radovao se zbog podviga, za koje su vrijeme dva komentatora uletili u neku strucni raspravu po pitanju odraza od daske prilikom skoka, da bi glavni komentator samo usput rekao: "the security boys have managed to remove the idiot!" :D:D
maraDONa

Post by maraDONa »

komentator na ftv kemal (ahmedspahic?) na utakmici liverpool-totehnem
nakon opsirne price o M.Owenovom trensferu iz liverpoola u real (sa svim pojedinostima)
-iii, lopta ide do owena?! :roll: :? :-)

pa razmisljaju li ti ljudi ista :roll:
Pooll

Post by Pooll »

Sanela Trnka : Nekoliko vrstiju sportova :roll: :roll:
Pooll

Post by Pooll »

ova nova sa doncafea je uzassssss... pozadina je kriza....

Gaf: nagrada je otisla Erminu Bravi ( naglasak kao da je u pitanju Fiat Brava :cry: ) :roll:
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Meni je na Hayatu ubijedljivo najgora ona što je sa Zaimom vodila Astra show..kako je glupa to je nehumano. FTV nije loš..oni imaju neke lude voditelje koji više liče na nešto iz Alan Forda negoli na prave voditelje..mada moram da vam priznam da iako sam oženjen čovjek..kad
god vidim onu Sanju Bagarić hoće nešto da mi bude..zbog nje sam počeo da brojim u tisućama :D
Ali niko ne spominje studio99..pa oni su apsolutni rekorderi u nebulozama.
Neko je spomenuo gafove od strane sportskih komentatora..e ja mislim da su što se toga tiče komentatori HRT-a postavili rekord u glupostima za vrijeme ovog atletskog mitinga u Parizu..mislim da je golden league..ono gdje im u zlatu plaćaju. Nikad više nebuloza na jednom mjestu..primjer..
Skače Stacy Dragilla s motkom i nakon što je preskočila onu preponu i čak je i nadmašila za nekih 30-tak cm komentator br.1 kaže ''pa ona je tako dobro skočila da je između nje i prepone moglo da stane jedno omanje dijete''..na šta ga komentator br.2 pita ''pa dobro reci mi šta bi jedno omanje dijete radilo na takvoj visini?''..a kolega odgovara nakon kraće pauze ''pa moglo bi ako je na krovu garaže''
Ja sam se ovom kočio od smijeha sigurno pola sata.
Pooll

Post by Pooll »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Meni je na Hayatu ubijedljivo najgora ona što je sa Zaimom vodila Astra show..kako je glupa to je nehumano. .
Aida Mehic tj Mahmutovic... :lol: :lol: :lol:

Sad je urednica... wow :D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Skače Stacy Dragilla s motkom i nakon što je preskočila onu preponu i čak je i nadmašila za nekih 30-tak cm komentator br.1 kaže ''pa ona je tako dobro skočila da je između nje i prepone moglo da stane jedno omanje dijete''..na šta ga komentator br.2 pita ''pa dobro reci mi šta bi jedno omanje dijete radilo na takvoj visini?''..a kolega odgovara nakon kraće pauze ''pa moglo bi ako je na krovu garaže''
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mawerick

Post by mawerick »

da je Don Caffe Dnevnik odron, malo je reci! ali, ima li neko neko ko zasluzuje prolaz kroz vas sud?! pa, nemoguce da niko ne valja, majku mu?! :? neko pomenu da je lady Don caffe zena direktora CRA, tj. RAK-a, podatak je tacan. to ti je bila shema, vi meni zaposlite zenu, ja vama frekvenciju! :D
luksica

#25 jaooo

Post by luksica »

...sreca je nasa da smo dobili nesto kao "drzavnu televiziju".....
...bilo kako bilo mislim postoji nekoliko par dobrih voditelja u ovoj nasoj drzavi...
..a od njih odudaraju sigurno: manekenke sa Hayata (koje ni sa IDIOTA ne znaju dobro citati, nebulozne osobe koje pricaju same sa sobom sa NTV 99 i tzv. NADE sa OBN-a!!!!
Post Reply