Ah ta medicina...

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
scientist

#1 Ah ta medicina...

Post by scientist »

Pozdrav! Vjerovatno je ova tema vec bila nekada,ali svejedno cu da je postavim.
Zanima me da li ima vas koji planirate sljedece godine upisati medicinski fakultet i da li se vec pripremate?Mene mnogi obeshrabruju govoreci mi kako je to pretesko,kako cu se samo namuciti bla bla...I pored svega toga da je prijemni jako tezak,pogotovo fizika.Meni biologija i hemija idu super,a s fizikom sam malkice slabija,sto ne znaci da necu moci navjezbati do iduce godine.Zanima me ima li iko slicnu situaciju mojoj,ili vi koji ste upisali da mi malo prenesete iskustva sa prijemnog ili opcenito studija.Da li mi je veliki minus sto mi fizika bas ne ide najbilje i da li bi me to moglo kociti tokom studija?
Hvala unaprijed :) :) :)
Zatamnjena stakla

#2 Re: Ah ta medicina...

Post by Zatamnjena stakla »

Evo npr ja imam želju da upišem medicinski fakultet u sarajevu iduće godine abd. Sad za prijemni ne znam sestra mi je završila po starom sistemu ovaj fakultet ne znam kako je sad al problem je u tome što ja uopće nisam imao fizike a hemiju i biologiju samo prvu godinu hahah al vidjet ću kako i šta :D
starii

#3 Re: Ah ta medicina...

Post by starii »

ne isplati vam se upisivati medicinu...fax tezak, poso tesko naci, plata nikakva...
prosle je godine medicinu upisalo samo 49 studenata..to ti sve govori...
Zatamnjena stakla

#4 Re: Ah ta medicina...

Post by Zatamnjena stakla »

Plata nikakva hahahahaha dobar si :lol:
nellington

#5 Re: Ah ta medicina...

Post by nellington »

Sorel wrote:Plata nikakva hahahahaha dobar si :lol:
Kad vidiš stanje u USK, dođe ti da plačeš :(
Strpljiva

#6 Re: Ah ta medicina...

Post by Strpljiva »

Kontam ljudi ne znaju pišat' bez drugih samo na LJ&S, ono svuĐe stanje isto.

Nemoj da te obezhrabruje činjenica što je težak fakultet. Nekom je i ekonomija teška :-D

Ako imaš afiniteta i voliš, ništa nije teško.
scientist

#7 Re: Ah ta medicina...

Post by scientist »

Sorel wrote:Evo npr ja imam želju da upišem medicinski fakultet u sarajevu iduće godine abd. Sad za prijemni ne znam sestra mi je završila po starom sistemu ovaj fakultet ne znam kako je sad al problem je u tome što ja uopće nisam imao fizike a hemiju i biologiju samo prvu godinu hahah al vidjet ću kako i šta :D
Ti onda trebas da ucis biologiju i hemiju detaljno..Biologija u Gimnaziji (u koju idem) je prilicno opsirna,hemija takodjer a to sve treba da znas za prijemni pa sad sta te zapadne.Sto se fizike tice cula sam da su ove godine bili na prijemnom vecinom zadatci i to poprilicno teski.Moj brat studira trenutno po starom sistemu,a nama ce,ako upisemo,biti Bolonja.Meni to nekako vise odgovara.Pozdrav :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#8 Re: Ah ta medicina...

Post by Pera Trta »

Sorel wrote:Plata nikakva hahahahaha dobar si :lol:
Da, sinko moj.
Cyber-harambashica

#9 Re: Ah ta medicina...

Post by Cyber-harambashica »

A i to mora neko da radi..al ko hoce slavu i pare, ne treba da upise medicinu
scientist

#10 Re: Ah ta medicina...

Post by scientist »

Cyber-harambashica wrote:A i to mora neko da radi..al ko hoce slavu i pare, ne treba da upise medicinu
slazem se..mrzim takve...imam ja par poznanika tako ambicioznih kojima je bitno samo da imaju zvanje doktor i kao misle onda su sila.... ali ja stvarno to zelim zato sto volim ljude prije svega,a onda medicinu opcenito kao nauku...ne bih mozgla zamisliti da studiram neku drustvenu nauku koju ne volim :razz:
metar_drva

#11 Re: Ah ta medicina...

Post by metar_drva »

Strpljiva wrote:Kontam ljudi ne znaju pišat' bez drugih samo na LJ&S, ono svuĐe stanje isto.

Nemoj da te obezhrabruje činjenica što je težak fakultet. Nekom je i ekonomija teška :-D

svaki je fakultet težak onome ko ne uči.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#12 Re: Ah ta medicina...

Post by pici »

metar_drva wrote:
Strpljiva wrote:Kontam ljudi ne znaju pišat' bez drugih samo na LJ&S, ono svuĐe stanje isto.

svaki je fakultet težak onome ko ne uči.
:thumbup:
soaked

#13 Re: Ah ta medicina...

Post by soaked »

Svi mi imamo snove o lijepoj buducnosti, ali nazalost stvarnost je mnogo okrutnija... Rijetki su oni koji uspiju da ispune te snove koje nose sa sobom iz srednje skole...
Ja sam imala taj san o medicini, upisala sam je... i razocarala se...
Ne zelim da ti pametujem, opet ti najbolje znas svoje, ali vjeruj mi, potrebna ti je snaga, fizicka i psihicka :) , ako si sebi zacrtala medicinu :)
Nepravda je velika, moras odmah na pocetku znati da nista nece biti lahko, daleko od toga. Malo je onih koji ce ti reci da bi kad bi ponovo upisivali, upisali medicinu.
Dobro skontaj sta zelis, jer odluka da studiras 6+ godina ne treba da se shvata olako...
Zelim ti puno srece!
Post Reply