"Ne može agronom biti pretpostavljeni kriminalisti" kaže naslov.
Fakat, dokle smo dogurali, trebat će nam slijedećih pedeset godina da se vratimo na ono što smo bili 92. Agronomi upravljaju policijom. i ruanda ima uređeniji sistem od nas, gdje se zna šta ko radi. samo kod nas svi sve znaju.
http://www.a v a z . b a/clanak/152372/ne-moze-agronom-biti-pretpostavljeni-kriminalisti
Agronom pretpostavljen kriminalisti
- Streptokok
#1 Agronom pretpostavljen kriminalisti
Last edited by Streptokok on 25/01/2015 15:29, edited 1 time in total.
- Streptokok
#2 Re: Agronom pretpostavljen kriminalisti
ovo izgleda nikoga ne interesuje
- O'zone
- Globalni moderator
#3 Re: Agronom pretpostavljen kriminalisti
Nije da nikog ne interesuje ali to ti je svakodnevnica a mi experti u prilagođavanju.
Koliko ja slučajeva znam da ljudi sa KLJ strukom "rade" odgovrne poslove ihihihi!
Ali buraz zaleđe je bitno, ko te gura na tu poziciju, ko pazi da te niko ne dira.
Meni hoće nešto da bude kad vidim koliko ima informatički obrazovanih ljudi u javnoj službi (mislim na osnovno informatičko obrazovanje)
Strani jezici
Kad čovjeka koji je doktor nauka iz branše u kojoj je radio smjene sa pozicije i na njegovo mjesto dovedu klinca koji je prošle godine diplomirao na fakultetu-šta dalje reći?
Koliko ja slučajeva znam da ljudi sa KLJ strukom "rade" odgovrne poslove ihihihi!
Ali buraz zaleđe je bitno, ko te gura na tu poziciju, ko pazi da te niko ne dira.
Meni hoće nešto da bude kad vidim koliko ima informatički obrazovanih ljudi u javnoj službi (mislim na osnovno informatičko obrazovanje)
Strani jezici
Kad čovjeka koji je doktor nauka iz branše u kojoj je radio smjene sa pozicije i na njegovo mjesto dovedu klinca koji je prošle godine diplomirao na fakultetu-šta dalje reći?
- Streptokok
#4 Re: Agronom pretpostavljen kriminalisti
je, ima toga
Last edited by Streptokok on 25/01/2015 15:29, edited 1 time in total.
- O'zone
- Globalni moderator
#5 Re: Agronom pretpostavljen kriminalisti
Ma nije samo u policiji vjeruj mi.
Državna služba je puna toga. Šefići koji nisu u stanju da napišu jednostavan dopis rukovode ljudima koji svoju struku imaju u malom prstu. Na žalost sposobni kadrovi ne smiju da se suprostave podobnim jer lete vani a često se dešava da rukovodioc dobije neki zadatak a onda ga prebaci podređenom da to uradi jer on nema poima o tome i onda samo stavi svoj potpis ispod. Hamali u državnoj službi imaju pravo jeben zadatak ali eto malo ga plata pokriva
mada kad pogledaju koliko im nadređeni imaju a ne rade ništa 
Državna služba je puna toga. Šefići koji nisu u stanju da napišu jednostavan dopis rukovode ljudima koji svoju struku imaju u malom prstu. Na žalost sposobni kadrovi ne smiju da se suprostave podobnim jer lete vani a često se dešava da rukovodioc dobije neki zadatak a onda ga prebaci podređenom da to uradi jer on nema poima o tome i onda samo stavi svoj potpis ispod. Hamali u državnoj službi imaju pravo jeben zadatak ali eto malo ga plata pokriva