Na rashladnoj stalaži sam zatekao raznu piletinu sa po jednim ili dva pakovanja (Pokupovao narod skoro sve), ali Agrokomerc piletine je bilo nekoliko komada (Očigledno, niko je nije kupio).
Već nekoliko mjeseci kupujem ovu piletinu i jaja od iste firme. Piletina neugledno upakovana u kese, crvenkaste boje meso (Valjda od hrane kojoj dodaju neke minerale, šta znam od čega je crvenkasto meso) i tukne malo, curi iz kese crvenkasta voda, potrebno je skidati zaostale komade perja prije kuhanja...
Kod kupovine hrane osnovna stvar mi je to da je zdravstveno ispravna, ali ja nemam laboratoriju kući da provjerim da li su koke/pilići tretirani nekom od hemikalija, hormonima, ''galofacima'' i slično.
Međutim, imam gospodju mamu (Gazi 86. godinu života), moju gospodju mamu - lakmusicu (Od lakmus-papir), nepokretnu već evo trinaesta godina nakon moždanika. Od svog ostalog mesa kojim je hranim, ledenica moja, obehuti se, pa samo kunja, zbori nepovezano,...Pa joj rijetko i kupujem meso, češće joj kupim ribu, tunjevinu i ostalu plavu ribu i onda je hranim. Sarmu od tunjevine i punjene paprike joj pravim.
Piletina i jaja Agrokomerc su prava stvar! Matera ne pada u ''komu'', nema nikakvih posljedica kada se najede ove piletine Ipak, za svaki slučaj, skidam masne dijelove i kožicu jer u masnoćama se najviše akumuliraju nepoželjne hemijske tvari!