Agresivni psi??
Moderator: anex
-
ananas10
#51 Re: Agresivni psi??
Mitraljez, i jos samo na platnu kina prvi maj, za 2-3 mjeseca nema ščenadi a kerova kolko god hoćeš
-
djes_ba
#52 Re: Agresivni psi??
sad vozim prijatelja na dobrinju 5 kad na semaforu pred auto doje 5,6 pasa i trce pored i grizu gume ne popustaju
moro sam covjeka odvuci u ulaz nije smio izaci iz auta
na povratku me pratili do mojmila dok su imali snage onda na drugo auto
ili da ga udaris sa autom ili utoka pa jednog po jednog
sta ce tek ljudima raditi koji se vracaju pjeske
- escobar__
#53 Re: Agresivni psi??
Mora da ih je automobil na neki način izazvao, inače ti psi nisu agresivni.djes_ba wrote:sad vozim prijatelja na dobrinju 5 kad na semaforu pred auto doje 5,6 pasa i trce pored i grizu gume ne popustaju
-
djes_ba
#54 Re: Agresivni psi??
moguce plave je bojeescobar__ wrote:Mora da ih je automobil na neki način izazvao, inače ti psi nisu agresivni.djes_ba wrote:sad vozim prijatelja na dobrinju 5 kad na semaforu pred auto doje 5,6 pasa i trce pored i grizu gume ne popustaju
a njima draza bordo boja
ma poslije su napali drugo auto gledo sam
uzas
-
1906
#55 Re: Agresivni psi??
"pas udario auto na magistralnom"djes_ba wrote:
ma poslije su napali drugo auto gledo sam
uzas
-
Omerovim_Koracima
#56 Re: Agresivni psi??
Ja samo znam da me pas ugrizo iz cista mira,sa ledja za list,nit sam ga vidio nit cuo,nit sam mu sta reko. od tad uvjek gledam,pazi ako se zaleti,noga spremna za udarac.
-
(ne)forumas
#57 Psi lutalice u Sarajevu napali 10-godišnjaka
http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/100823076
Dakle jel' i u ovom slucaju trebamo sjediti skrstenih ruku i cekati da se desi tragedija, da neko dijete bude izgrizeno do smrti, kako bi se krenulo sa mrtve tacke. Da se razumijemo nisam za eutanaziju pasa lutalica medjutim psi lutalice su hodajuce vrece buha, potencijalno bijesni sa mogucim stenecnjakom i ko zna kojim sve parazitima, na kraju krajeva ti psi se valjaju po djubretu, kopaju po kantama dakle nisu nista bolji i cisci od stakora. Sa takvim psima djeca dolaze u dodir, od takvih pasa mogu pokupiti bezbroj bolescura, takav pas moze ugristi dijete, a nema koju bolescuru pseci ugriz ne moze prenijeti.
Jos jednom napominjem da nisam za eutanaziju tih pasa, a ni sterilisanje, jer kao sto rekose sta ih imaju sterilisat nece me jebat, a to sto ce im smanjiti natalitet mozes objesiti macku o rep. Postojili mogucnost da se na nekom okolnom brdu napravi azil za takve pse pa neka se fino aktivisti drustva "Av-Mau" posvete tim psima na tom mjestu.
Dakle jel' i u ovom slucaju trebamo sjediti skrstenih ruku i cekati da se desi tragedija, da neko dijete bude izgrizeno do smrti, kako bi se krenulo sa mrtve tacke. Da se razumijemo nisam za eutanaziju pasa lutalica medjutim psi lutalice su hodajuce vrece buha, potencijalno bijesni sa mogucim stenecnjakom i ko zna kojim sve parazitima, na kraju krajeva ti psi se valjaju po djubretu, kopaju po kantama dakle nisu nista bolji i cisci od stakora. Sa takvim psima djeca dolaze u dodir, od takvih pasa mogu pokupiti bezbroj bolescura, takav pas moze ugristi dijete, a nema koju bolescuru pseci ugriz ne moze prenijeti.
Jos jednom napominjem da nisam za eutanaziju tih pasa, a ni sterilisanje, jer kao sto rekose sta ih imaju sterilisat nece me jebat, a to sto ce im smanjiti natalitet mozes objesiti macku o rep. Postojili mogucnost da se na nekom okolnom brdu napravi azil za takve pse pa neka se fino aktivisti drustva "Av-Mau" posvete tim psima na tom mjestu.
- munevera44
#58 Re: Agresivni psi??
Nemojte me molim vas napadati ali uvijek postoji ali.
Moj stav je da pse, mačke i ostale lutalice treba humano eutanizirati.
Daleko smo mi od tih koje kakvih azila za životinje, dajte molim vas kome je potrebnije dati koru kruha il hajvanu il insanu.
Neka to bude samo kao prelazni period dok se ne naprave azili za životinje.
Moj stav je da pse, mačke i ostale lutalice treba humano eutanizirati.
Daleko smo mi od tih koje kakvih azila za životinje, dajte molim vas kome je potrebnije dati koru kruha il hajvanu il insanu.
Neka to bude samo kao prelazni period dok se ne naprave azili za životinje.
- BSn
#59 Re: Agresivni psi??
neki dan pretrcase bukvalno kroz olonu auta na glavnoj dzadi. copor njih i mrtvi ladni kroz auta. to opce kocenje (svi voze u koloni kako su uveli ovih 50 km/h kroz grad).
sve gore stanje, a grad/kanton/federacija prst u uvo.
sve gore stanje, a grad/kanton/federacija prst u uvo.
-
ananas10
#60 Re: Agresivni psi??
munevera44 wrote:Moj stav je da pse, mačke i ostale lutalice treba humano eutanizirati.
-
cunga lunga
#61 Re: Agresivni psi??
Sto ne mogu preseravanja i zastite prava pasa u odnosu na ljude....
Sve to treba uspavati, bolje uspavati nego da copori napadaju ljude...
ISTRIJEBITI!
Sve to treba uspavati, bolje uspavati nego da copori napadaju ljude...
ISTRIJEBITI!
- bez_ideje
#62 Re: Agresivni psi??
A kakvu to opasnost macke predstavljaju,pa ih treba eutanizirat

- Cholina_Lokica
#63 Re: Agresivni psi??
jedu bebe za veceru, kao i sve zivotinje inacebez_ideje wrote:A kakvu to opasnost macke predstavljaju,pa ih treba eutanizirat![]()
![]()
- springtime
#64 Re: Psi lutalice u Sarajevu napali 10-godišnjaka
(ne)forumas wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/100823076
Vidim da neki već iskorištavaju ovaj incident da bi poveli hajku na sve pse u ovom gradu, zato želim da kažem neke stvari.
Ovo nisu nikakvi agresivni psi, već psi koje je ovo "nedužno dijete" od 16 (ŠESNAEST!) godina maltretiralo (duže vrijeme).
Kako samo lijep i slikovit opis nudiš ovdje, al' sva sreća pa nisi za eutanaziju!
Ovi su psi vakcinisani, i o njima se vodi briga (daleko od ovog malicioznog opisa koji se potura ovdje), što ova gospoja iz citiranog članka pretpostavljam dobro zna.
I ako su već tako ponosni na sebe, ne znam zašto se kriju iza termina "akcija građana", kad se dobro zna kome je palo na pamet da poduzima nešto ovako, da trpa pse u kombi (i čiji je), na očigled DJECE (i policije) koja su traumatizirana pokušavala odbranit' svoje pse.
Ko je trebao zaštititi ovu djecu?! Ne zaslužuju li i ona nečiju zaštitu? (Btw, kako to da njih ne grizu?)
- Vrteska
#65 Re: Agresivni psi??
Tako si me divno nasmijao da si mi uljepšao čitav dan.cheguevara_k1 wrote:Opet se vracamo na tvoje elemntarno nepoznavanje pisma jednog od 3 konstitutivna naroda. Dok ne naucis da pises i da se kulturno ponasas necemo diskutovati.
A što se tiče pasa, ja ih obožavam. I mislim da sve to zavisi od njihovih vlasnika, nijedan od njih nije rođen agresivan, ne kaže se džaba da su ljudi najveće životinje.
I ovom Sarajevu je potreban, definitivno, azil za pse. Stvar izmiče kontroli. Što zbog pasa samih, što zbog ljudi.
- Garden of illusion
#66 Re: Agresivni psi??
Hajvanu.munevera44 wrote:Daleko smo mi od tih koje kakvih azila za životinje, dajte molim vas kome je potrebnije dati koru kruha il hajvanu il insanu.
-
teAMICA
#67 Re: Agresivni psi??
Mislim da se ovdje ide u pogrešnom smjeru... Svi napadate udruženja za zaštitu životinja (nisam član niti jednog), umjesto pritisnuti vlast da sprovedu zakon. Izgraditi azil i smjestiti lutalice. Udruženja tu ne mogu ništa, osim vršiti pritisak na one koji mogu, a to može i svako od nas.
- GAU 8
#68 Re: Agresivni psi??
pit-bull je uzgajan da napada pse a ne ljude, shodno tome, (statisticki naravno) prije ce te napast vucjak ili neka slicna rasa, nego pit bull.Qler wrote:na malti je bio godinama jedan pit bull, zenka, mislim da se zvala dona, ne sjecam se. taj cuko za zivota nije bio vezan, uvijek je bio na ulici, setao se, nikad, ali bas nikad nije ujeo nikoga. sjecam se da sam jednom stao na njega nisam ga vidio lezao ispod stola, samo ono skivknu, i skloni se, nije ni zarezao. i neka mi neko kaze da su svi pitovi opasni.
psi su kao i ljudi, svaki ima svoju narav, samo zavisi od raje (gazde) sta ce napraviti od njega.
- -Romeo-
#69 Re: Agresivni psi??
pa oni su progurali ovu šprdnju od zakona, a naši vrli parlamentarci glasali za isti.teAMICA wrote:Mislim da se ovdje ide u pogrešnom smjeru... Svi napadate udruženja za zaštitu životinja (nisam član niti jednog), umjesto pritisnuti vlast da sprovedu zakon. Izgraditi azil i smjestiti lutalice. Udruženja tu ne mogu ništa, osim vršiti pritisak na one koji mogu, a to može i svako od nas.
- kurty
#70 Re: Agresivni psi??
Vala bas...-Romeo- wrote:pa oni su progurali ovu šprdnju od zakona, a naši vrli parlamentarci glasali za isti.teAMICA wrote:Mislim da se ovdje ide u pogrešnom smjeru... Svi napadate udruženja za zaštitu životinja (nisam član niti jednog), umjesto pritisnuti vlast da sprovedu zakon. Izgraditi azil i smjestiti lutalice. Udruženja tu ne mogu ništa, osim vršiti pritisak na one koji mogu, a to može i svako od nas.
Da nije bilo ovih silnih udruzenja, ne bi ni rata bilo...
Rat je poceo kad su se udruzenja posvadjala jel onaj cuko jedan (znam ja koji je, pricom mi drugov jeran) cistokrvni ili je imao u sebi primjesu druge pasmine...
Ja sam tad, 92 godine, rekao da su udruzenja kriva
Sta vam je ba, cuj udruzenja kriva...
-
teAMICA
#71 Re: Agresivni psi??
Nije tačno. I ja sam za zakon o zaštiti životinja, zato što životinje volim. Svaka iole normalna država treba da se stara o napuštenim životinjama, izgradnom azila i provođenjem zakona. Evo ja bih prva radila kao volonter u azilu, a mislim da je puno takvih. Međutim, lakše je ukrasti novac namjenjen za to nego ga upotrijebiti u tu svrhu.-Romeo- wrote:pa oni su progurali ovu šprdnju od zakona, a naši vrli parlamentarci glasali za isti.teAMICA wrote:Mislim da se ovdje ide u pogrešnom smjeru... Svi napadate udruženja za zaštitu životinja (nisam član niti jednog), umjesto pritisnuti vlast da sprovedu zakon. Izgraditi azil i smjestiti lutalice. Udruženja tu ne mogu ništa, osim vršiti pritisak na one koji mogu, a to može i svako od nas.
A i o narodu govori dovoljno činjenica da ih je većina za to da se životinje ubijaju. Tužno.
- GAU 8
#72 Re: Psi lutalice u Sarajevu napali 10-godišnjaka
Jesi li ti svjestan koliki bi taj azil trebao biti!?!?!!?!(ne)forumas wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/100823076
- Privatna poruka
- Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!
#73 Re: Agresivni psi??
Psi su zivotinje koje napadaju i tu je cijela prica gotova. Vase price, nece dok ga se ne dira i tako dalje mozete okaciti cuki o rep. Apsulutno me ne interesuje hoce li napasti ili nece napasti...i ne tice se ovo samo lutalica nego i cuka ciji je gazda "tu u blizini" a cuko malo otisao da se proseta.
Imas cuku vodaj ga na povodcu ili mu stavi brnjicu, a ne da ja razmisljam hocu li proci tuda, da li ce on mene a da ja ipak prodjem okolo ma mozda je dobro raspolozen etc. etc. Ne bojim se cuka, ali to moze ugroziti moju sigurnost i automatski ne zelim da o tome razmisljam, hoce li ili nece, da kad prodjem kroz park znam da nece ispred mene iskociti pas kojem je gazda ko zna gdje i da se nas dvojica gedamo. (znam da me moze pogoditi crijep u glavu i da me moze udariti auto ali za cuku je neko odgovoran i to se moze sprijeciti)
Sto se tice lutalica, ja vjerujem da trenutno vlada neka vrste averzije prema udruzenjima i kod mene je tako i mozda smo i u pravu, ali ne mislim bas da oni ne rade nista koliko to tako izgleda. Ipak su bili pokrenuli nekakvu pricu oko azila, ali mi opet nije jasno odakle im pravo da vracaju neke cuke od nekud (naravno da ne opravdavam ni te sto su ih odvukli) al sta su ta udruzenja neka policija za cuke, pa ih vracaju na njihovo prebivaliste?
Problem se rijesiti mora, kako? Obecat ce nam sad pred izbore.
I ne, ne mrzim zivotinje.
Imas cuku vodaj ga na povodcu ili mu stavi brnjicu, a ne da ja razmisljam hocu li proci tuda, da li ce on mene a da ja ipak prodjem okolo ma mozda je dobro raspolozen etc. etc. Ne bojim se cuka, ali to moze ugroziti moju sigurnost i automatski ne zelim da o tome razmisljam, hoce li ili nece, da kad prodjem kroz park znam da nece ispred mene iskociti pas kojem je gazda ko zna gdje i da se nas dvojica gedamo. (znam da me moze pogoditi crijep u glavu i da me moze udariti auto ali za cuku je neko odgovoran i to se moze sprijeciti)
Sto se tice lutalica, ja vjerujem da trenutno vlada neka vrste averzije prema udruzenjima i kod mene je tako i mozda smo i u pravu, ali ne mislim bas da oni ne rade nista koliko to tako izgleda. Ipak su bili pokrenuli nekakvu pricu oko azila, ali mi opet nije jasno odakle im pravo da vracaju neke cuke od nekud (naravno da ne opravdavam ni te sto su ih odvukli) al sta su ta udruzenja neka policija za cuke, pa ih vracaju na njihovo prebivaliste?
Problem se rijesiti mora, kako? Obecat ce nam sad pred izbore.
I ne, ne mrzim zivotinje.
-
palamuda
#74 Re: Agresivni psi??
Samo se vi zanosite imam psa i znam šta pričam.
Na našem stepenu ekonomskog razvoja azil nikad neće funkcionisat, za minimalne potrebe psa mjesečno treba najmanje 100km. Neka u Sarajevu ima 2000 lutalica (a broj se stalno povećava), 2000x100=200000 mjesečno ili ti 2400000 godišnje.Azil nikad, vidjet će te.
Na našem stepenu ekonomskog razvoja azil nikad neće funkcionisat, za minimalne potrebe psa mjesečno treba najmanje 100km. Neka u Sarajevu ima 2000 lutalica (a broj se stalno povećava), 2000x100=200000 mjesečno ili ti 2400000 godišnje.Azil nikad, vidjet će te.
-
(ne)forumas
#75 Re: Psi lutalice u Sarajevu napali 10-godišnjaka
o je naravno da sam svjestan, ali eto umjesto humane eutanazije kao opciju predlazem azil... naravno ne mozemo napraviti smjestaj ni za maloljetne delikvente, a kamoli za pse lutalice...GAU 8 wrote: Jesi li ti svjestan koliki bi taj azil trebao biti!?!?!!?!