Agresivni psi??

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
Zah

#1 Agresivni psi??

Post by Zah »

Kao osnova za razmjenu misljenja moze nam posluciti danasnji tekst iz Vecernjeg lista Zagreb. Pri dnu tekst imate nekoliko naslova koji su me neveli da postavim ovaj naslov.
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/cr ... 233BF6E3.1
Qler

#2 Re: Agresivni psi??

Post by Qler »

na malti je bio godinama jedan pit bull, zenka, mislim da se zvala dona, ne sjecam se. taj cuko za zivota nije bio vezan, uvijek je bio na ulici, setao se, nikad, ali bas nikad nije ujeo nikoga. sjecam se da sam jednom stao na njega nisam ga vidio lezao ispod stola, samo ono skivknu, i skloni se, nije ni zarezao. i neka mi neko kaze da su svi pitovi opasni.

psi su kao i ljudi, svaki ima svoju narav, samo zavisi od raje (gazde) sta ce napraviti od njega.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#3 Re: Agresivni psi??

Post by mIRCerka »

Qler wrote:na malti je bio godinama jedan pit bull, zenka, mislim da se zvala dona, ne sjecam se. taj cuko za zivota nije bio vezan, uvijek je bio na ulici, setao se, nikad, ali bas nikad nije ujeo nikoga. sjecam se da sam jednom stao na njega nisam ga vidio lezao ispod stola, samo ono skivknu, i skloni se, nije ni zarezao. i neka mi neko kaze da su svi pitovi opasni.

psi su kao i ljudi, svaki ima svoju narav, samo zavisi od raje (gazde) sta ce napraviti od njega.
ako je ona crna zenka, mislim da je ona s bjelava :D davno odoh dati krv na transfuziologiju, i kad sam bogarala ispred zavoda, naisao lik od brda odvaljen sa njom, i tako me slusa kako bogaram na telefon (jaranu mama cekala jbnu operaciju i nisu htjeli da pocnu dok 10 ljudi ne da krv) i uvali mi psa u ruke (ja se skamenila) i ode po komsiluku izvlacit ljude da daju krv :D

nakon 20 minuta sjedim ja na klupia ona meni pored noge, samo sto ne prede...
Qler

#4 Re: Agresivni psi??

Post by Qler »

nije mirci crna i nije sa bjelava, smjedja je i sa malte je :) iz komsiluka mi ;)
kockica_kockica

#5 Re: Agresivni psi??

Post by kockica_kockica »

Meni je zao tih zivotinja koje gazde naprave zvijerima a onda se generaliziraju stvari da su svi psi te vrste agresivni... :( imam mnogo pasa u svom komsiluku cak i pitt bulla zenku s kojom se igram... nikad nikome nije naudila...
Gazda je taj koji treba odgojiti psa ... i oni su isto djeca ako ih od malena ne naucis nikad nauciti nece... :) ja bih nekim ljudima jednostavno zakonom zabranila da drze zivotinje 8)
mIRCerka

#6 Re: Agresivni psi??

Post by mIRCerka »

Qler wrote:nije mirci crna i nije sa bjelava, smjedja je i sa malte je :) iz komsiluka mi ;)
skontala sam maloprije da se ova koju ja znam zove LEJDI :D
ima i Kia na dobrinji :D il je Kira :D nejse, isto maza :D
Zah

#7 Re: Agresivni psi??

Post by Zah »

Da Kockice, upravo tako. Ljudi od psa naprave ono sto zele, namjerno ili iz neznanja.

Da se vratimo na naslovljenu temu. Jedan teskt iz Vecernjeg lista Zagreb od 4.07.06.gdoine

SUSJEDSKE SVAĐE U šibenskim Bilicama pas ugrizao dječaka, uslijedila osveta
Otac puškom ubio psa koji mu je napao sina
Autor Antonija Mrša

Nakon što mu je susjedov pas u petak ugrizao sina Borisa, pobjesnjeli otac Bore Karega s tri hica iz puške usmrtio je psa. Nesvakidašnji događaj zbio se u šibenskim Bilicama, gdje je dvogodišnji pas Pablo, vrste dogo argentino, ugrizao 12-godišnjeg dječaka za bedro.
Strah i trepet
Prelazio sam cestu kad je pas istrčao iz dvorišta i krenuo na mene. Počeo sam se vraćati na magistralu, ali sam pao nasred ceste. Pas me je zaskočio i ugrizao za desnu nogu. Odmah sam se uspio otrgnuti, ali me je pokušao ponovno zaskočiti. Tada je naišao automobil i spasio me od sigurne smrti kaže prestrašeni dvanaestogodišnjak.
Sat i pol nakon incidenta, bivši HSP-ov vijećnik Karega uzeo je pušku "rusku bokericu" te hladnokrvno pucao u psa u vrijeme dok je njegov vlasnik Tomislav Jakšić bio na poslu.
Nije ovo prvi put da to čudovište nekoga napada. Taj pas je bio strah i trepet ulice i trebalo ga je ubiti. Osim toga, i sam vlasnik je rekao da će se "pobrinuti" za njega. Kako tu večer nije bio doma, učinio sam to bez njega kaže Bore Karega.
Vlasnik jednog od najkrvoločnijih lovačkih pasa na svijetu tvrdi da je Boris često izazivao psa pa mu se Pablo osvetio.

Privatne tužbe
Ne znam kako se mogao otrgnuti s lanca. Međutim, jedno je sigurno: da mu je Pablo htio napakostiti, vjerojatno bi ga odmah rastrgao. Pas je dječaka zagrizao samo s pola svoje snage tvrdi Jakšić i dodaje da do tog incidenta sa psom nije imao nikakvih problema.
Obje strane najavile su privatne tužbe, a policija je Boru Karegu prekršajno i kazneno prijavila.

Dogo argentino jači od pume

Kinološki stručnjaci tvrde da je dogo argentino, poput onoga koji je napao dvanaestogodišnjeg dječaka, bez sumnje najjači pas na svijetu, ali da uz odgovarajući odgoj može biti više nego drag kućni ljubimac. Koliko je snažan govori podatak da je riječ o psu koji je iz dvoboja s pumom izašao kao pobjednik.
cheguevara_k1

#8 Re: Agresivni psi??

Post by cheguevara_k1 »

Dogo argentino ne napada bez debelog razloga. I tacno je da je jaci od pume. A svi neka se preispitaju sta je taj malac radio pa ga je pas ujeo. I neka bude sretan sto ga nije dovoljno naljutio....
kockica_kockica

#9 Re: Agresivni psi??

:? Danasnja djeca su postala vrlo zla... gledam oko moje zgrade sta rade, irtiraju pse svojim glupim ponasanjem... moja komsinica je imala problema... ima pufnu od psa puli ili tako nekakva vrsta.. to je mali pas koji je mjezimce u kuci.. djecak ga je dok je vrsio nuzdu vukao za rep gadjao kamenjem itd... sin od komsinice koji ga je izveo vani nije mogao nista tom decku, vec je samo govorio nemoj to raditi ugrist ce te.. psu dojadilo u ugrizao ga za nogu... nije jako i nije ga ugrizao punom snagom, ali mu jeste ostavio traga... mislim ko je ovdje kriv :? ... gledam lutalice kako ih navode na agresivnost gadjaju ih kamenjem udaraju :sad: ...
mericak

#10 Re: Agresivni psi??

Post by mericak »

Ja mislim da nema šanse da pas napadne bez razloga, samo što dijete neće priznati da je krivo i koji je to razlog, a nekad ni sama djeca nisu svjesna šta su učinila. Mene je, kad sam bila dijete, napao pas vezan na lancu jer sam mu nesmotreno prišla da ga mazim, misleći da je on pitom kao i moj kućni pas. Pored toga, on je bio vezan kraj parkiranih auta koja je čuvao a ja sam došla da uzmem lutku. Kako god, nisam izrasla u one što vrište po ulici i viču da ih je ujeo ščuko i da ga se zato plaše i za svaki napad tražim opravdanje. Uvijek se radi o nepravilno socijaliziranom psu ili izazvanom.
Btw. meni su pekinezeri najagresivniji, još nisam prošla ni kraj jednog a da mi nije pokušao napasti psa.
Pasiflora

#11 Re: Agresivni psi??

Post by Pasiflora »

mericak wrote: Btw. meni su pekinezeri najagresivniji, još nisam prošla ni kraj jednog a da mi nije pokušao napasti psa.

Joj da, :lol: :lol: :lol: :lol: I na moga zlatnog stalno laju i reze. Moj pas je poceo u zadnje vrijeme "odgovarati" istom mjerom iako je potpuno socijaliziran (u odnosu na ljude i na druge pse). Kada ga je prvi put pekinezer napao - u pravom smislu te rijeci - skocio na zlatnog i zakacio se za njega, zlatni je okrenuo glavu i pogledao ga u smislu "Šta ti je, jesi normalan?" Bilo je jako smjesno. Sada vec moram paziti da ne povrijedi pekinezere koji histerisu na njega. Pojma nemam o cemu se radi.
cheguevara_k1

#12 Re: Agresivni psi??

Post by cheguevara_k1 »

Problem sa malim psima je isti kao i sa ljudima. Oni mali su zivcani, nervozni, iskompleksirani... Pa moraju nekako da se dokazu :D
luciferino

#13 Re: Agresivni psi??

Post by luciferino »

A mene je ujela pudlica, saka jada, i ono se nesto kofrcilo.
Na planini mi prisao gigantski sarplaninac, vidi mu se na faci da je presretan, i hop, sjede do mene. bulji u sendvich...gazde nidje, a ovaj kao da se smije, ko veli "znam da ces mi dati. vidi me kolikacki sam." :razz:
cheguevara_k1

#14 Re: Agresivni psi??

Post by cheguevara_k1 »

A zaboravih da kazem da sam apsolutni veteran sto se ujeda pasa tice. Od najmanjih do najvecih :D Ali ni ja im ne ostajem duzan :D
mIRCerka

#15 Re: Agresivni psi??

Post by mIRCerka »

kockica_kockica wrote::? Danasnja djeca su postala vrlo zla... gledam oko moje zgrade sta rade, irtiraju pse svojim glupim ponasanjem... moja komsinica je imala problema... ima pufnu od psa puli ili tako nekakva vrsta.. to je mali pas koji je mjezimce u kuci.. djecak ga je dok je vrsio nuzdu vukao za rep gadjao kamenjem itd... sin od komsinice koji ga je izveo vani nije mogao nista tom decku, vec je samo govorio nemoj to raditi ugrist ce te.. psu dojadilo u ugrizao ga za nogu... nije jako i nije ga ugrizao punom snagom, ali mu jeste ostavio traga... mislim ko je ovdje kriv :? ... gledam lutalice kako ih navode na agresivnost gadjaju ih kamenjem udaraju :sad: ...
moje 3 lutalice dodju i ponjupaju vanjskim mackama hranu,a njih ne diraju jer su skontali da ce OPET dobit luk u glavu :D naime, nama ostala vreca luka od prosle zime, proklijala, i bila na balkonu i kad god su posli prema mackama dobili su ga u glavu (ko im je kriv sto smo i mama i ja trenirale rukomet!).
Imali smo crnog argentina sprat iznad, Alex se zvao :( nikad za nikad nijednu od vanjskih maca napao nije, kad izadje u bastu mace se popnu na drvo, on dodje do drveta kaze im VUF i trckara po basti. Umro je od starosti. Sad ti ljudi imaju pudlicu koja mackama krade hranu, a jedu istovremeno. NEmamo djece u zgradi da maltretiraju zivotinje, komsinice sam vec dresirala da ne napadaju macke zato sto se one pobogu boje macaka. Uglavnom je to do ljudi.
Davno bjese kad sam imala zelju setat velikog psa, pa mi je bosanac dao svog vucjaka :D Izvedemo ga kod Muzeja, i onda se ja kofrcim. I vilsonovim protrci macka, nijedan pas sem Kije, haskija, ne skonta macku, i Kija zacvili...a gazdarica je pusti s uzice i kaze "nikad se nije tako oglasila"...ja se zaletim za Kijom, i userem se u lov...do koga li je....
munevera44

#16 Re: Agresivni psi??

Post by munevera44 »

...
Last edited by munevera44 on 04/10/2008 23:28, edited 1 time in total.
sofist

#17 Re: Agresivni psi??

Post by sofist »

Nisam ljubimac :D kucnih ljubimaca. :D Mene fascinira druga stvar. Kako pas, bas kao i auto, lici na svog vlasnika. :-? :D
madner

#18 Re: Agresivni psi??

Post by madner »

Razlog je jednostavan, pas oponasa vlasnika, jer mu je to idol i uzor. :D

Pas je u biti beba od 40-ak kila koja sve konta, ne zna govorit i moze ujest.
kockica_kockica

#19 Re: Agresivni psi??

mIRCerka wrote:
kockica_kockica wrote::? Danasnja djeca su postala vrlo zla... gledam oko moje zgrade sta rade, irtiraju pse svojim glupim ponasanjem... moja komsinica je imala problema... ima pufnu od psa puli ili tako nekakva vrsta.. to je mali pas koji je mjezimce u kuci.. djecak ga je dok je vrsio nuzdu vukao za rep gadjao kamenjem itd... sin od komsinice koji ga je izveo vani nije mogao nista tom decku, vec je samo govorio nemoj to raditi ugrist ce te.. psu dojadilo u ugrizao ga za nogu... nije jako i nije ga ugrizao punom snagom, ali mu jeste ostavio traga... mislim ko je ovdje kriv :? ... gledam lutalice kako ih navode na agresivnost gadjaju ih kamenjem udaraju :sad: ...
moje 3 lutalice dodju i ponjupaju vanjskim mackama hranu,a njih ne diraju jer su skontali da ce OPET dobit luk u glavu :D naime, nama ostala vreca luka od prosle zime, proklijala, i bila na balkonu i kad god su posli prema mackama dobili su ga u glavu (ko im je kriv sto smo i mama i ja trenirale rukomet!).
Imali smo crnog argentina sprat iznad, Alex se zvao :( nikad za nikad nijednu od vanjskih maca napao nije, kad izadje u bastu mace se popnu na drvo, on dodje do drveta kaze im VUF i trckara po basti. Umro je od starosti. Sad ti ljudi imaju pudlicu koja mackama krade hranu, a jedu istovremeno. NEmamo djece u zgradi da maltretiraju zivotinje, komsinice sam vec dresirala da ne napadaju macke zato sto se one pobogu boje macaka. Uglavnom je to do ljudi.
Davno bjese kad sam imala zelju setat velikog psa, pa mi je bosanac dao svog vucjaka :D Izvedemo ga kod Muzeja, i onda se ja kofrcim. I vilsonovim protrci macka, nijedan pas sem Kije, haskija, ne skonta macku, i Kija zacvili...a gazdarica je pusti s uzice i kaze "nikad se nije tako oglasila"...ja se zaletim za Kijom, i userem se u lov...do koga li je....

moja komsinica ima tog pufija i macku u stanu... i kad vidi macku zapravo je njemu cico pred ocima i uopce ne obraca paznju.. a u kuci... :D cico jede iz njegove hranilice a on iz cicine.... hihihihi .. i sad je psic vidio kako cico prede pa i on poceo... mi svi isprva mislili da rezi i satrali se kontajuci sta mu je... a on jadan imitira macku :lol: :lol: :lol: i cico ima povremenih ispada pa rezi cuo od njega...
zivotinje koje znaju strane jezike :lol: :lol: :lol: :lol:
Zah

#20 Re: Agresivni psi??

Post by Zah »

Kad je moja sestra bila mala, nju je napo jedan komsin pas, dok je ona trcala da se skloni od kise. Zbog ujeda je morala ici lijecniku. Danas se plasi pasa. Jednom dok se vracala sa pijace, ulicom je isao njemacki ovacr. Prosao je mnoge ljude, ali cim je nju ugledao odmah je potrcao prema njoj i ujeo je za nogu, iako je ona nosila dva cekera u ruci. Dakle, nije mogla mahati rukam, da bi to pas shvatio kao provokaciju.

Moja sestra cim vdi psa, odmah se uplasi. Poznavaoci ove problematike kazu, da uplasen covjek, covjek koji se plasi psa, luci posean znoj , koji pas osjeca i koji ga potstice na napad.
cheguevara_k1

#21 Re: Agresivni psi??

Post by cheguevara_k1 »

Ovo o lucenju posebnog znoja je urbana legenda tj. suplja prica. Mene su obicno ujedali psi kojih se nisam plasio. Isto tako izgovor da se neko plasi pasa zato sto ga je ujeo pas nekada, poprilicno je glup i bezrazlozan.
Nedavno me je ujeo rot, malo prije toga me je nekakvo stene izgrizlo dok sam pokusavao da ga spasim iz nekakve rupe, malo poslije toga dok sam razdvajao dva psa ujede me jedan. I sta, sad ja treba da se bojim psa ? Jedini problem je pogresan odgoj roditelja. Mene su moji zajebali kad su me odgajali, pa ja danas ne znam da zivim ako nemam psa. I tacno je da je pas odraz vlasnika. Moji psi su kao bebe. Dobri su i mirni, dok ne dirnes nesto sto je njihovo :D
kockica_kockica

#22 Re: Agresivni psi??

kad se dva psa tuku nikad ne prilazi... to ti je zlatno pravilo jer ces biti ugrizen 100%

neki dan pas lutalica lezi na cesti... ja s prijateljicom krenula prema autu.. do mene dosao samo me pogledao i odmah krenuo prema njoj... i ona se sva isprepadala mlatarala rukama.. nije ju ugrizao... ali oni ce zasigurno prije ici za nekim ko ih se boje nego za nekim ko ne... :D
Qler

#23 Re: Agresivni psi??

Post by Qler »

kockica_kockica wrote:kad se dva psa tuku nikad ne prilazi... to ti je zlatno pravilo jer ces biti ugrizen 100%

neki dan pas lutalica lezi na cesti... ja s prijateljicom krenula prema autu.. do mene dosao samo me pogledao i odmah krenuo prema njoj... i ona se sva isprepadala mlatarala rukama.. nije ju ugrizao... ali oni ce zasigurno prije ici za nekim ko ih se boje nego za nekim ko ne... :D

ovo moze i za ljude. :)

ma ima ljudi koji jednostavno tako djeluju na pse. ja sam gledao kako moj burazer prilazi boxu u kojem je ljuta zenka rota, laje grize, on pridje i kaze "sta je bilo?" ker samo sjednu i usutu.. on gurnu ruku u box pomilova je i posla u kucu. ode cuko ja ostadoh psujuci i brojeci pare (kladio se da nece smjeti prici)
tinchy

#24 Re: Agresivni psi??

Post by tinchy »

cheguevara_k1 wrote:Ovo o lucenju posebnog znoja je urbana legenda tj. suplja prica. Mene su obicno ujedali psi kojih se nisam plasio. Isto tako izgovor da se neko plasi pasa zato sto ga je ujeo pas nekada, poprilicno je glup i bezrazlozan.
Nedavno me je ujeo rot, malo prije toga me je nekakvo stene izgrizlo dok sam pokusavao da ga spasim iz nekakve rupe, malo poslije toga dok sam razdvajao dva psa ujede me jedan.I sta, sad ja treba da se bojim psa ? Jedini problem je pogresan odgoj roditelja. Mene su moji zajebali kad su me odgajali, pa ja danas ne znam da zivim ako nemam psa. I tacno je da je pas odraz vlasnika. Moji psi su kao bebe. Dobri su i mirni, dok ne dirnes nesto sto je njihovo :D

E i ti se guras gdje ti nije mjesto :lol: Salim se, vidjeli smo kako te ujela ona mrva od psa :D
Amazonka27

#25 Re: Agresivni psi??

Post by Amazonka27 »

mene je ujeo vucijak kad sma imala 6 god i sarplaninac kad san imala 11...svaki put...ja kriva....u prvom slucaju dirala cuku dok je jeo...drugi put...prisla keru koji je bio na metar dugom lancu da ga pomilkim...dok je on lajao na auto iz kojeg sam izasla :-) Bojim li se...Jok...samo sam vise oprezna kad mi prilazi veliki nepoznati pas...nije mi svejedno... :D
Locked