Agresija Republike Hrvatske na BiH
-
dosada_ziva
#376 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
i na kraju, Alija odlikuje Franju Tuđmana. Svaka čast majstore, imao si i zašto 
- General War
#377 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
Odlikovao je i franjo alijudosada_ziva wrote:i na kraju, Alija odlikuje Franju Tuđmana. Svaka čast majstore, imao si i zašto
-
zippoo87
#378 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
ona stara poslovica uvijek dodje na svoje
"Ko drugom jamu kopa,sam u nju padne"...potvrdila se jos jednom na djelu
i meni je samo neshvatljivo kmecanje...a nije mi neshvatljivo od politicara,to su kriminalci i ljigavci,neshvatljivo mi je kod obicnog naroda
sto se skupa u Mostaru tice...nema ni 200 ljudi...vjerujem da je barem 100 uzelo 50-100 KM dnevnice...vidim dosta mladih...njima dobro dodje za kladionicu i nadogradnju noktiju i kafu
volio bi da se Praljak nije ubio ali boze moj,to je bila njegova odluka...mada ovo sada ide malo na ruku spin majstorima...eno onaj predsjednik KRADEZEA 1990 vec spinuje i imputuje kao eto Praljak je time htio dokazati da je nevin i da ce on podnijeti zrtvu
i meni je samo neshvatljivo kmecanje...a nije mi neshvatljivo od politicara,to su kriminalci i ljigavci,neshvatljivo mi je kod obicnog naroda
sto se skupa u Mostaru tice...nema ni 200 ljudi...vjerujem da je barem 100 uzelo 50-100 KM dnevnice...vidim dosta mladih...njima dobro dodje za kladionicu i nadogradnju noktiju i kafu
volio bi da se Praljak nije ubio ali boze moj,to je bila njegova odluka...mada ovo sada ide malo na ruku spin majstorima...eno onaj predsjednik KRADEZEA 1990 vec spinuje i imputuje kao eto Praljak je time htio dokazati da je nevin i da ce on podnijeti zrtvu
-
Lopez1981
#379 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
Padaju maske u Hrvatskoj
vrlo mali broj Hrvata se distancirao od zločinaca, tek nešto više od Srba. RTRS=HRT
Drago mi je da su Bošnjaci konačno shvatili sa kim smo imali posla. Bošnjacima Hercegovine i Srednje Bosne nema razlike izmedju Hrvatske i Srbije, šta više mnogi će vam reci da im je više zla nanijela Hrvatska i HV nego Srb, a trpili su zulum i jednih i drugih.
Drago mi je da su Bošnjaci konačno shvatili sa kim smo imali posla. Bošnjacima Hercegovine i Srednje Bosne nema razlike izmedju Hrvatske i Srbije, šta više mnogi će vam reci da im je više zla nanijela Hrvatska i HV nego Srb, a trpili su zulum i jednih i drugih.
- p206
- General War
#381 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
I Gering i Himler su isto takvim cinom dokazali da nemaju nista s time sto tamo neko trpa jevreje u furune i rusi zemlje kao da ih nikad nije bilo...ljudi se bavili hortikulturom ba.zippoo87 wrote:ona stara poslovica uvijek dodje na svoje
- relativno84
- Ramzess Veliki
#383 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
Nanijeli su nama stete i mnogi nasi.Lopez1981 wrote:Padaju maske u Hrvatskoj![]()
vrlo mali broj Hrvata se distancirao od zločinaca, tek nešto više od Srba. RTRS=HRT
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
-
kiligonzales
#386 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
Danas se mnogi čude presudama Haškog suda Šestorici, a kada je predsjednik Paraga upozoravao na pogrešnu mazohističko-agresivnu politiku koja se vodi prema BiH, kada je govorio kako se stvari ne smiju gurati pod tepih jer će doći na naplatu (i to cijelom narodu) nazivali su ga izdajnikom i luđakom, navodi se na Facebook profilu “Dobroslav Paraga”.
U nastavku se navodi sljedeće: “Danas, ne samo 16 godina nakon ove emisije, već 25 godina od početka rata u RH (kada je Paraga upozoravao), sve se obistinilo. Konačna presuda Šestorici znači slom Tuđmanove politike u Bosni i Hercegovini i slom HDZ-a, a ujedno i povijesnu rehabilitaciju politike Dobroslava Parage prema Bosni i Hercegovini koji je sa HOS-om i General Blaž Kraljević branio 1992. njenu teritorijalnu cjelovitost protiv velikosrpske agresije”.
Pozivamo vas da izdvojite par minuta svoga vremena i poslušate šta je Dobroslav Paraga prije 16 godina rekao o agresiji Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu.
https://www.facebook.com/36857108329054 ... 142198831/
U nastavku se navodi sljedeće: “Danas, ne samo 16 godina nakon ove emisije, već 25 godina od početka rata u RH (kada je Paraga upozoravao), sve se obistinilo. Konačna presuda Šestorici znači slom Tuđmanove politike u Bosni i Hercegovini i slom HDZ-a, a ujedno i povijesnu rehabilitaciju politike Dobroslava Parage prema Bosni i Hercegovini koji je sa HOS-om i General Blaž Kraljević branio 1992. njenu teritorijalnu cjelovitost protiv velikosrpske agresije”.
Pozivamo vas da izdvojite par minuta svoga vremena i poslušate šta je Dobroslav Paraga prije 16 godina rekao o agresiji Hrvatske na Bosnu i Hercegovinu.
- mO k3
#387 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
koji sam ja slijepac bio upm.... i ne samo ja nego citava stada u sva tri narodakakavdanakneiskustvu wrote:http://net.hr/danas/hrvatska/bi-li-gene ... SocialFeed
-
kakavdanakneiskustvu
#388 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
http://** No links **.ba/clanak/169456/otkriveno- ... generalima
Nakon izricanja presude na sudu u Den Haagu, Slobodan Praljak pred očima cijelog svijeta popio je otrov. Umro je nakon nekoliko sati u bolnici.
Praljak je, prije nego što je popio otrov, rekao kako on nije ratni zločinac. Zaštitari su bili predaleko da ga zaustave u njegovom naumu. Suđenje je prekinuto, a čitanje presude nastavljeno je nakon višesatne stanke.
No, RTL piše da je Praljak ostalim generalima prije smrti poručio da se ne predaju.
"Živite i borite se, nemojte završiti kao ja. Ne predajte se nikad", rekao je Praljak, javlja RTL.
Nakon izricanja presude na sudu u Den Haagu, Slobodan Praljak pred očima cijelog svijeta popio je otrov. Umro je nakon nekoliko sati u bolnici.
Praljak je, prije nego što je popio otrov, rekao kako on nije ratni zločinac. Zaštitari su bili predaleko da ga zaustave u njegovom naumu. Suđenje je prekinuto, a čitanje presude nastavljeno je nakon višesatne stanke.
No, RTL piše da je Praljak ostalim generalima prije smrti poručio da se ne predaju.
"Živite i borite se, nemojte završiti kao ja. Ne predajte se nikad", rekao je Praljak, javlja RTL.
-
julisiz es grant
#389 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
Gdje je ovaj učio matematiku, ko god on bio? I kao da je to sad i bitno.mO k3 wrote:koji sam ja slijepac bio upm.... i ne samo ja nego citava stada u sva tri narodakakavdanakneiskustvu wrote:http://net.hr/danas/hrvatska/bi-li-gene ... SocialFeed
- mO k3
#390 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
izvini mislio sam na ovaj link...
julisiz es grant wrote:Gdje je ovaj učio matematiku, ko god on bio? I kao da je to sad i bitno.mO k3 wrote:koji sam ja slijepac bio upm.... i ne samo ja nego citava stada u sva tri narodakakavdanakneiskustvu wrote:http://net.hr/danas/hrvatska/bi-li-gene ... SocialFeed
- mO k3
#391 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
kiligonzales wrote:Danas se mnogi čude presudama Haškog suda Šestorici, a kada je predsjednik Paraga upozoravao na pogrešnu mazohističko-agresivnu politiku koja se vodi prema BiH, kada je govorio kako se stvari ne smiju gurati pod tepih jer će doći na naplatu (i to cijelom narodu) nazivali su ga izdajnikom i luđakom, navodi se na Facebook profilu “Dobroslav Paraga”.
-
kakavdanakneiskustvu
-
peepeep
#393 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
Sada će Balkanska mitomanija isprepresti razne priče o tome kako je heroj prije smrti poslao mnogobrojne poruke. Od "ne predajte se" drugim đeneralima do toga da voli krvacku i živjela HZHB i tako bliže i tako dalje.kakavdanakneiskustvu wrote:http://** No links **.ba/clanak/169456/otkriveno-sta-je-slobodan-praljak-prije-smrti-rekao-ostalim-generalima
Možda je nekad u međuvremenu izjavio i kako vjeruje da su teletabisi uistinu postojali...
- mO k3
#394 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
[quote="mO k3"]citam na fb i pisu dvije stvari
1. Da je dzukela bila tesko bolesna i da mu nije ostalo puno vremena
2. Da je se dzukela zajebala jer je mislio da ce hitna odma tu biti , ali proslo je vise od sat dok je hitna kola dosla[/quote
1. Da je dzukela bila tesko bolesna i da mu nije ostalo puno vremena
2. Da je se dzukela zajebala jer je mislio da ce hitna odma tu biti , ali proslo je vise od sat dok je hitna kola dosla[/quote
-
kakavdanakneiskustvu
-
oakville
#396 Re: Agresija Republike Hrvatske na BiH
Može se ovako reći:Mirza007 wrote:Vrijednosni sudovi su jedno a cinjenice drugo. O njima se tesko raspravljati.
Tudjman je svojom promasenom i zlocinackom politikom prema BiH ne samo nanio stetu BiH nego i Hrvatskoj, koja je od drzave na koju je Srbija izvrsila agresiju postala drzava koja sa Srbijom u kombinaciji vrsi agresiju na BiH. Figurativno, Hrvatska je ovdje bila ona koja zadnja ulijece i zrtvu na zemlji suta nogama. Pa se sada cude presudi.
Cinjenica da Srbija za puno vecu krivicu nije osudjena ne znaci da ova zadnja Haska presuda nije pravedna. Naprotiv, nije pravedna ona za Srbiju ali da se ne lazemo - i u tome ima dosta i Hrvatske odgovornosti (je li mozda neko cuo Covicev komentar na presudu Mladicu?).
1. Zapad je presudio Tuđmanu i kamarili za izdaju, jer su pretvorili Hrvatsku iz žrtve agresije u agresora, i time donekle amnestirali Srbiju.
2. Zapad je presudio Tuđmanu i kamarili za izdaju, jer su trgovali ljudima s Miloševićem (kad je Franjo dozvolio istjerivanje Hrvata iz Posavine) - to se moglo raditi u Evropi u 19 vijeku, ili Africi, ali ne može u Evropi danas, dok god Evropu nadziru oni koji je danas nadziru (Amerika).
2. Zapad je presudio Tuđmanu i kamarili za izdaju, jer su javno krenuli u rat s Bošnjacima, pa uz sve to taj rat brzo izgubili.
3 Zapad je presudio Tuđmanu i kamarili za izdaju, jer su javno pravili konclogore za muslimane, što je sramota za zapadno kršćanstvo da nekakav Tuđman svrstva Zapad javno opet među pseudonaciste (kad to Srbi rade, to za Zapad nije iznenadjenje, jer ih ne računaju među "svoje.")
To su već poručili onog momenta kad niko nije došao na sahranu Tuđmanu - osim Sulejmana Demirela, a kad ti je Turčin jedini gost, znaš da si donji
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu