Agent prodaje nekretnina
Moderator: anex
- Revolucionar ★
#1 Agent prodaje nekretnina
Zna li neko o kakvom se poslu radi, posto vidim u zadnje vrijeme par oglasa iz razlicitih agencija za prodaju nekretnina? Pretpostavljam da plata ide na procenat, nista fiksno? Neko radio u nekoj agenciji da podijeli iskustvo?
-
Piko18
#2 Re: Agent prodaje nekretnina
Radio sam ja istina ne na toj poziciji ali radio sam u agenciji za prodaju nekretnina.Revolucionar ★ wrote:Zna li neko o kakvom se poslu radi, posto vidim u zadnje vrijeme par oglasa iz razlicitih agencija za prodaju nekretnina? Pretpostavljam da plata ide na procenat, nista fiksno? Neko radio u nekoj agenciji da podijeli iskustvo?
Opis posla agenata bar kod nas je bilo da pronalaze nove nekretnine, kontakriraju prodavce, traze kupce, posreduju u prodaji odnosno pregovorima itd.
Za placanje vjerovatno zavisi od firme do firme kod nas je islo imas glavnicu neku i na to procenat od prodaje ili rentanja nekretnine.
- Revolucionar ★
#3 Re: Agent prodaje nekretnina
da li je problem da mi kazes otprilike koja je visina glavnice?Piko18 wrote:Radio sam ja istina ne na toj poziciji ali radio sam u agenciji za prodaju nekretnina.Revolucionar ★ wrote:Zna li neko o kakvom se poslu radi, posto vidim u zadnje vrijeme par oglasa iz razlicitih agencija za prodaju nekretnina? Pretpostavljam da plata ide na procenat, nista fiksno? Neko radio u nekoj agenciji da podijeli iskustvo?
Opis posla agenata bar kod nas je bilo da pronalaze nove nekretnine, kontakriraju prodavce, traze kupce, posreduju u prodaji odnosno pregovorima itd.
Za placanje vjerovatno zavisi od firme do firme kod nas je islo imas glavnicu neku i na to procenat od prodaje ili rentanja nekretnine.
-
Piko18
#4 Re: Agent prodaje nekretnina
Mogu samo ne znam koliko ti je pametno da se ravnas po tome jer smo mi bili novi na trzistu a i agenti nisu bili ljudi sa iskustvom u toj bransi.Revolucionar ★ wrote:da li je problem da mi kazes otprilike koja je visina glavnice?Piko18 wrote:Radio sam ja istina ne na toj poziciji ali radio sam u agenciji za prodaju nekretnina.Revolucionar ★ wrote:Zna li neko o kakvom se poslu radi, posto vidim u zadnje vrijeme par oglasa iz razlicitih agencija za prodaju nekretnina? Pretpostavljam da plata ide na procenat, nista fiksno? Neko radio u nekoj agenciji da podijeli iskustvo?
Glavnica im je bila oko 600 km.
-
wunderbaum
#5 Re: Agent prodaje nekretnina
ako imas smisla za te stvari javi se na DM slobodno... ne isplati ti se raditi za agenciju jednostavnije ti je da sam otvoris nesto nije skupa registracija, a sto zaradis sebi u dzep... 
a izracunaj da izdas nekretninu recimo za mene pronadjes zakupca dobit ces prvu kiriju ukoliko je ugovor potpisan na 12mjeseci ako je na vise po dogovoru
uzmi u obzir da ako si u stanju da nadjes strane ulagace investitore, da preprodajes stanove vikendice, zemljista dobit ces 3%+ na cijenu nekretnine
a cesto i vise na kafu itd
dok kad si u agenciji nekoj sva zarada ide vlasnicima a tebi eto plata i procenat da ti da procenta 2000 vise mozes sam namotati
ako znas arapski u prednosti si ogromnoj... malo to malo rent a car i ko gospodin
javi se na dm ako imas nekih ideja drugih
pozdrav
a izracunaj da izdas nekretninu recimo za mene pronadjes zakupca dobit ces prvu kiriju ukoliko je ugovor potpisan na 12mjeseci ako je na vise po dogovoru
uzmi u obzir da ako si u stanju da nadjes strane ulagace investitore, da preprodajes stanove vikendice, zemljista dobit ces 3%+ na cijenu nekretnine
a cesto i vise na kafu itd
dok kad si u agenciji nekoj sva zarada ide vlasnicima a tebi eto plata i procenat da ti da procenta 2000 vise mozes sam namotati
ako znas arapski u prednosti si ogromnoj... malo to malo rent a car i ko gospodin
javi se na dm ako imas nekih ideja drugih
pozdrav