Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jeza u ledja

#151 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by jeza u ledja »

Pa i jest tako jbg. Ja samo kazem Senegal i Kamerun zbog ogromnog talenta kod jednih i domacinstva kod drugih.
El_comadante

#152 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by El_comadante »

ovako ispade Kamerun jer im šilje, a po meni je možda Maroko pokazao najviše. Senegal tanak jeste da nije primo gol ali je i dao 3. prošli dalje uz gol razliku 1-0 5 bodva i prvi u grupi. to ni Italija nemože. a imaju Manea u ekipi.
studeni76

#153 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by studeni76 »

Evo gledam Ekvador-Brazil. Ništa manja smijurija od utakmice i suđenja nego na CoN-u.
jeza u ledja

#154 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by jeza u ledja »

El_comadante wrote: 27/01/2022 21:58 ovako ispade Kamerun jer im šilje, a po meni je možda Maroko pokazao najviše. Senegal tanak jeste da nije primo gol ali je i dao 3. prošli dalje uz gol razliku 1-0 5 bodva i prvi u grupi. to ni Italija nemože. a imaju Manea u ekipi.
U ekipi su im na golu Mendy, pozadi Koulibaly, Diallo i Bouna Sarr, u sredini Idrissa Gueye i Nampalys, naprijed Mane. Jos je tu pun kurac igraca iz lige petice, maltene cijela ekipa (mislim svih 25 igraca koliko vec). :shock:

Al djaba to ako igras za kurac.

Kazem samo imaju tako strasne igrace da bi samo na to mogli uzeti.

A sudjenje...iskreno ja osim par idiotizama po grupama nisam vidio nista losije nego sto evo neko spomenu Copa Americu. A vala ni po Evropi.

I ne slazem se da se Kamerun nesto previse pogurao.
AmiĐa_Idriz

#155 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by AmiĐa_Idriz »

studeni76 wrote: 27/01/2022 22:38 Evo gledam Ekvador-Brazil. Ništa manja smijurija od utakmice i suđenja nego na CoN-u.
Katastrofa.
jeza u ledja

#156 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by jeza u ledja »

Ne kvarite ovu casnu temu tim nizerazrednim takmicenjem. :lol:
studeni76

#157 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by studeni76 »

Kad smo vec kod sudija na CoN, dobar im je onaj iz Burundija. Ima nekakvo neizgovorljivo ime.
AmiĐa_Idriz

#158 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by AmiĐa_Idriz »

Možda i nije opravdanje s obzirom na imena u ekipi, ali Senegalu fali veznjak koji žargonski rečeno "zna lopte". To im je do skoro bio N'Diaye i njegovim odlaskom su to i izgubili. Idrissa i Papa Gueye kao i Mendy su poprilično slični tipovi igrača koji su skupa na terenu antagonisti jedni drugima. Ne mogu oni baš povezati prednju trojku sa odbranom, pa nerijetko Sadio silazi do centra po loptu što remeti čitav koncept. Ali, generalno ih je malo inače i u drugim selekcijama. Recimo, Naby Keita je ono što im fali da ih lansira na sami vrh.

Mada ruku na srce, osjeti se izostanak Ismaile Sarra. Diédhiou i Dia su ok, ali recimo kad to porediš sa trojkom sa SP u Rusiji, Mane - Niang - Sarr, TV u boji :D
Romanista 101%

#159 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by Romanista 101% »

Mislim da smo mozda cak i prestrogi koliko kritikujemo generalno Africki fudbal. Nas je razmazio evropski fudbal gdje je sve perfektno, od izvodjenja kornera, slobodnog udarca, sudjenja, pa sve do stadiona, organizacije i svega onog prije i za vrijeme utakmice. Iz sedmice u sedmicu mi smo navikli na takav sistem i onda dodje Africki kup, i mi ocekujemo da tako bude sve perfektno kao i u Evropi.

E pa, ne moze. To je Afrika. I mozda je i dobro sto je drugacije. Bilo bi dosadno da je sve isto. Ne znam, ali to je neko moje misljenje. Jednostavno pustimo ih da budu ono sto jesu, neka igraju svoj nacin. Nije sve tako crno uostalom vidio sam neke evro-golove koje u Evropi odavno nisam vidio.

I Afrika, i Juzna Amerika imaju nesto svoje i to je dobro sto je tako. Jedino sto bi trebalo promjeniti je da se igra svake 4 godine, a ne svake druge.
cyprus

#160 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by cyprus »

jeza u ledja wrote: 26/01/2022 06:39@cyprus potrazi koliko je igraca koje ekipe rodjeno vani. Mrsko mi trazit sve ali odokativno mozda cak i pola igraca. (Ne racunajuci mozda Etiopiju, Sudan, Malavi i Zimbabve, tj istocnu i juznu Afriku. Ne znam sad za ova Kamerunska Ostrva)
Ma u većini bivših francuskih (ili generalno ne-britanskih :-) ) kolonija većinu reprezentativaca čine ili oni koji su rođeni u Evropi ili kao dijete došli u Evropi... Eventualno kao tinejdžeri... Među ovim poznatijim imenima je malo onih koji su se probijali kroz afričke lige... Zato ja recimo enormno gotivim Georga Weaha, jedinog Afrikanca koji je bio proglašen igračem godine (95-e ako se ne varam), i baš mi žao što skoro niko iz ovih mlađih generacija nije ni čuo za njega... Mislim, i ja sam ga pratio tek negdje kad se približio kraju sezone, ali mi je priča njegova vazda bila fascinantna... Rođen u ne-fudbalskoj državi (Liberija jbt, koja osim njega nikada nije imala niti jednog poznatog igrača), promijenio hrpu afričkih klubova, radio i neke poslove sa strane, prije nego ga je primijetio Arsen Wengera i doveo u Evropu... Kasnije sa Milanom pravio čuda, bio najbolji... Sam praktično odveo Liberiju na dva Afrička kupa... Danas je predsjednik Liberije :D

Joj digresija velika :oops: :D Na temu - Kamerunska ostrva :D pogotovo se oslanjaju na igrače rođene u Francuskoj - možda ih par nije od tamo...

Btw, dosad sam više puta govorio - zaista ne znam zašto naši klubovi ne dovode više Afrikanaca... Valjda menadžerske linije nisu dobro uvezane... Ali ovo što se do sada dovodilo, rijetko kad je ispao promašaj... Dialiba, Amanaka, Nyema, Adukor... Sve i više nego solidni igrači, za naše lige odlični... Evo mislim da ne bi trebao biti problem da se dovede neko iz npr. reprezentacije Malavija... Mnogima od njih naša PL bi došla ko premija - Evropa je Evropa, a Malavi je kako god okreneš stroga vukojebina... A pokazali su da nisu totalni duduci...
jeza u ledja wrote: 26/01/2022 06:39
cyprus wrote: 26/01/2022 22:58 Ekvatorijalna Gvineja i Gambija u četvrtfinalu :D To bukvalno kao kad bi Luksemburg i Armenija dogurali do četvrtfinala EP :-D I hajd ne voli Afrikance :D
Na prvu htjedoh reci da si pretjerao, ali mislim da si u pravu. :skoljka: Mada Gambija ja mislim ima nekoliko solidnih igraca. (Musa Barrow prije svega).
Ekvatorijalna Gvineja je afrički Luksemburg :D Za afričke prilike su mali, a bogati (ponavljam - za afričke prilike :oops: )... U reprezentaciji im igraju anonimusi (okosnica su španski niželigaši, kao što su kod Luksemburga njemački i francuski niželigaši)... Gambija je naravno po imenima jača, ima par poznatih imena, isto kao i Armenija... Ali rezultati su im dosad bili vrlo blijedi, i jednim i drugima... Geografski su također mali, slično ko Armenija :D Mislim da analogija stoji :D

PS Definitivno se slažem prema Romanistinim zadnjim postom... Svake sedmice gledamo EPL i šta ti ja znam Ligu prvaka, i onda sve onda ravnamo po tome :-) :-) Ja sam vazda bio fudbalski freak i volio pogledat neke ekipe koje nemam priliku gledat često, a kako godine idu sve manje me interesuje taj vrhunski nivo, i zaista sve više osjećam potrebu za nekakvim diverzitetom u fudbalu... Afrički kup nacija je sjajna prilika da se gleda i nešto drugačije, mada zaista često vidljiva nezainteresovanost narušava kompletan doživljaj... Drugačije afričke ekipe izgledaju na Svjetskom prvenstvu... I tamo do izražaja dolazi taktička nezrelost, ali je htijenje na mnogo većem nivou, pa znaju ponekad nešto napravit...
jeza u ledja

#161 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by jeza u ledja »

Ma sve to stoji ali ako nema golova nije zanimljivo gledat fakat. Volio bih da neko potrazi je li ovo takmicenje sa najmanjim prosjekom golova ikad. Ne bi me cudilo
studeni76

#162 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by studeni76 »

Zbog čega mijenjate naziv jedne države! Komori ama bas nikakve veze nemaju sa Kamernom, cak i na različitim stranama Afrike se nalaze.
Lijepo je gledat nesto drugačije u odnosu na ono što imamo stalno na TVu. Al ona nekakva nezainteresovanost, pogotovo u grupama, nekad ide na živce.
BTW. Ekvatorijalna Gvineja učestvuje treći put na ACNu i svaki put su prošli grupu. Imaju skalpove Senegala, Tunisa i evo sada Alzira. Nemaju kvalitetne pojedince al kao tim nisu loši na turnirima.
ANamelessGhoul

#163 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by ANamelessGhoul »

Jos Ekv. Gvineji svi skoro igraci rodjeni u Spaniji :-D
jeza u ledja

#164 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by jeza u ledja »

studeni76 wrote: 28/01/2022 09:11 Zbog čega mijenjate naziv jedne države! Komori ama bas nikakve veze nemaju sa Kamernom, cak i na različitim stranama Afrike se nalaze.
Napokon se neko upecao na moj glupe fazone. :lol:
cyprus

#165 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by cyprus »

studeni76 wrote: 28/01/2022 09:11 Zbog čega mijenjate naziv jedne države! Komori ama bas nikakve veze nemaju sa Kamernom, cak i na različitim stranama Afrike se nalaze.
Lijepo je gledat nesto drugačije u odnosu na ono što imamo stalno na TVu. Al ona nekakva nezainteresovanost, pogotovo u grupama, nekad ide na živce.
BTW. Ekvatorijalna Gvineja učestvuje treći put na ACNu i svaki put su prošli grupu. Imaju skalpove Senegala, Tunisa i evo sada Alzira. Nemaju kvalitetne pojedince al kao tim nisu loši na turnirima.
Doduše, ranije su oba puta bili domaćini prvenstva... I koliko se sjećam, dobro im se natezalo :-D
AmiĐa_Idriz

#166 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by AmiĐa_Idriz »

Gambija :thumbup:
El_comadante

#167 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by El_comadante »

cyprus wrote: 29/01/2022 10:25
Doduše, ranije su oba puta bili domaćini prvenstva... I koliko se sjećam, dobro im se natezalo :-D
E. Gvineja igra prvi put na prvenstvu a da su se kvalifikovalo, predhona dva puta su bili domacini.
El_comadante

#168 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by El_comadante »

Dobra Burkina, od pocetka takmicenja.
Romanista 101%

#169 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by Romanista 101% »

Burkina Faso zasluzeno u polufinale. Ovo uopste nije neko iznenadjenje. Citav turnir igraju jako dobro.
AmiĐa_Idriz

#170 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by AmiĐa_Idriz »

Šta niko ne gleda derbi? :mrgreen:
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#171 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by Gerro »

Gleda se. Veliki Mo.
Logovan

#172 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by Logovan »

Gledaj frke, poubijat ce se.
vicious

#173 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by vicious »

Kakav hrkljus od igre. Bolje gledati Radnik Krupa nego ovo.
Romanista 101%

#174 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by Romanista 101% »

Golman Egipta nece van :D
AmiĐa_Idriz

#175 Re: Afrički kup nacija 2021 - Kamerun

Post by AmiĐa_Idriz »

Egipat borben, Maroko bojažljiv. Čudan pristup Vahe.
Post Reply