Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
baglama wrote:nevezano za ovaj kup upravo cujem vijest da na utakmici u Port Said-u Egipat ima vise od 50 mrtvih navijaca.
Da li iko ima kakve dodatne informacije.Ovo je javio France 24
Sad sam slucajno saltao kanale i vidim snimke na CNN-u. Preko 50 mrtvih...
baglama wrote:Evo sad kazu 73 mrtva i jedan drugi stadion u Kairu zapaljen.Ne mirise na dobro.
Kazu da je vecina izbodena. Vojska salje helikoptere.
Strahota.
Zadnja info 73 mrtvih, hiljade povrijedjenih...
"Prema stadionu menadžer, mnoge žrtve gazi na smrt u kaos koji se dogodio.
- Mnogi su umrli od gušenja i teškog prijeloma, rekao je dr. Hassan al-Isnawi na središnjoj bolnici u Port Said, po Ahram.
Ahly igrač opisuje incident kao "rat"." - gugle prevodi
znaći parovi su slijedeći Gana - Tunis, Mali - Gabon, Zambia - Sudan i Obala slonovače - Ekvadorijalna Gvineja. očekujem prolazak Gane, Gabona, Zambije i Obale. a finale Obala - Gana. utakmice se igraju u subotu.
Baudelaire wrote:Kanoute je koliko se sjećam jednom prilikom i izboden, u Togu ili negdje tako čini mi se. Ne vidim razlog da nastavi.
nije Kanoute vec Adebayor
Adebayor nije nikad sto posto, samo što je taj dečko plačipička. On je bio u incidentu na Afričkom kupu Nacija u Angoli. Zboden je Mamadi Sidibe kad je Togo igrao protiv Malija, odnosno Mali gostovao u Togu, a Kanoute je također bio napadnut od strane navijača Togoa.
da koju prozboimo o četvrfinalu:
Obala Slonovače - Ekvadorijalna Gvineja
apsolutni favorit Obala je E Gvineja nebi igrala ovo takmičenje da nije domačin i da Senegal nije apsolutno podbacio
Zambia - Sudan
Zambia favorit jer je Sudan pa po imenima tanka reprezentacija i napravilu podvig što su dovde došli izbacivši Angolu
Gana - Tunis
potencijanlo interesantan meč a prednost je na strani Gane jer su bar po imenima jači od Tunižana mada ni oni nisu tanki
Gabon - Mali
ovo je najizjednačeniji par je Gabon je tu samo zbog toga što je domačin a ekipa Malija nije bar po imenim bezze ekipa i trebali bi proči ovo rundu.
Ja bih reko da je Obala neupitan favorit i da prolaze gotovo sigurno, da Gana i Gabon vjerovatno prolaze, a da će najneizvjesnije bit između Zambije i Sudana... Prednost Zambiji.