Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
karanana wrote:ne sjeda mi africki kup. kako zbog povala na kladionici tako i zbog nekog osjecaja da 3-4 ekipe od kojih se najvise ocekivalo i koje idu na SP, ne daju sve od sebe i smatraju ovo takmicenje totalno nebitnim (mozda za njih i jeste). znam, fino je vidjeti autsajdere kako pobjedjuju, ali ja mislim da to nije zbog toga sto su autsajderi kvalitetni(ji) nego jer favoriti nisu 100% zainteresovani.
Vala ako Vaha nije 100% zainteresovan, bolje da je ostavio Drogbu u Chelseau
pa ne znam zasto je onda vaha i nekoliko dana prije pocetka takmicenja vec trazio alibi za sebe u slucaju losih rezultata i govorio da nece napustiti kormilo repke u slucaju ne-osvajanja africkog kupa..
alzirci mnogim izjavama takodjer u jednu ruku pokazali nedovoljnu zagrijanost.
a moguce je i da je na ove jace timove vise utjecao dogadjaj napada na togo.
Ja sam veceras gledao Camerun izgledaju onako isto ko da su s marsa pali.. Eto' i ostale "zvijezde" ono bas ko izgubljeni...Najbolje bi bilo, da su odma nakon incidenta otkazali kup..
Vidi se razlika u zalaganju između malih i velikih reprezentacija. Ako se po jutru dan poznaje, Egipćani bi mogli three-peat Ljudi deru na ovim kupovima, a ne mogu na svjetsko nikad
znače se mnogo više kad se završi drugi krug. ovaj prvi je bio zanimljiv. ali opet je najvažnije da su gledatelji zadovoljni a ja mislim da to mogu biti jer je bilo dosta golova, lijepih akcija i tako to. vidječemo nakon drugog kruga šta če se desiti.
Za mene je ovaj africki kup dosad jak o dobar.Puno lijepih akcija,trcanja(boze kako samo trce),ocito nema izrazitih favorita.Mislim da nije opravdanje ono sto se desilo sa Togoom.Jer svi su isto dozivjeli to ,ali recimo mali ili ti autsajderi vise pruzaju,jer su vise zainteresirani.Ovi favoriti imaju puno zvijezda i zvijezdica i oni se cuvaju od povreda,dok ovi manje znani pokusavaju da se pokazu i dokazu.Sve u svemu interesantno.nema ni prljave igre,malo kartona,osjeca se taj sportdski duh da se pokazu i dokazu.Afrika grabi krupnim koracima naprijed kada je u pitanju fudbal.Za 5 - 10 godina bice glavni u fudbalu,kakva Evropa ,ili juzna Amerika.
Iako mi se ne svidja pretjerano igra Egipta moram da priznam da su oni najvise pokazali do sada, mada je jos rano i tek je prvi krug zavrsen. Imaju neku cudnu igru iz koje kada se protivnik najmanje nada postizu golove. Nestvaraju mnogo sansi ali ono sto stvore to i realizuju. Obicno vrlo oprezno otvore utakmicu ali sve sto vise vrijeme prolazi oni sve vise i vise trce i protivnika "stezu". Jako su disciplinovani i sve sto trener kaze oni to i urade na terenu. Neigraju tipicni africki stil, vise izgledaju kao neka evropska reprezentacija sa malom dozom juznoamerickog stila.
Ovo je africki k.... nacija
Ne zna se ni ko pije ni ko placa, ovo je trebalo ukinuti u startu, cim je onaj belaj izbio, a ne da se igra preko neke stvari.
Najbolje nek osvoji Burkina Faso i svi sretni. Jos bolje, nek im odmah daju pehar i medalje da ne trce dzabe.
@Cyprus,
Pa ja pretpostavljam da je zbog vrucina u africi ovo najbolje vrijeme.Odnosno manje vruce i kisni periodi su manji nego u drugim djelovima godine.Prije su bile duze pauze u zimskom periodu,odnosno drugacije se igralo,pa je vise igraca koji su u Evropi bilo slobodno u ovo vrijeme.Ovo sa evropskom ligom je povecalo broj utakmica i sabilo druge ligaske termine.Predpostavljam da su to neki od razloga sto igraju u januaru.Kako god mene relaksira gledati ovaj kup.Ima puno dobrih akcija,igra se brzo i u visokom ritmu.Sve u svemu puno lijepog fudbala.
mikogoago wrote:@Cyprus,
Pa ja pretpostavljam da je zbog vrucina u africi ovo najbolje vrijeme.Odnosno manje vruce i kisni periodi su manji nego u drugim djelovima godine.Prije su bile duze pauze u zimskom periodu,odnosno drugacije se igralo,pa je vise igraca koji su u Evropi bilo slobodno u ovo vrijeme.Ovo sa evropskom ligom je povecalo broj utakmica i sabilo druge ligaske termine.Predpostavljam da su to neki od razloga sto igraju u januaru.Kako god mene relaksira gledati ovaj kup.Ima puno dobrih akcija,igra se brzo i u visokom ritmu.Sve u svemu puno lijepog fudbala.
Osim što je recimo baš Angola južno od ekvatora, pa je tamo upravo sad ljeto. A s obzirom da u većem dijelu Angole dominira savanska klima, to znači da bi sada trebali imat najviše padavina
cyprus wrote:Oko AKN je skroz nelogično što se održava svake dvije godine i što u ovom terminu (čuj januar )
Negdje sam pročitao da je jedan od organizatora, ili šta već, Afričkog kupa nacija, na pitanje oko termina odgovorio nešto kao: "Pomjerite vi EURO na januar, u Rusiji".
mikogoago wrote:Za mene je ovaj africki kup dosad jak o dobar.Puno lijepih akcija,trcanja(boze kako samo trce),ocito nema izrazitih favorita.Mislim da nije opravdanje ono sto se desilo sa Togoom.Jer svi su isto dozivjeli to ,ali recimo mali ili ti autsajderi vise pruzaju,jer su vise zainteresirani.Ovi favoriti imaju puno zvijezda i zvijezdica i oni se cuvaju od povreda,dok ovi manje znani pokusavaju da se pokazu i dokazu.Sve u svemu interesantno.nema ni prljave igre,malo kartona,osjeca se taj sportdski duh da se pokazu i dokazu.Afrika grabi krupnim koracima naprijed kada je u pitanju fudbal.Za 5 - 10 godina bice glavni u fudbalu,kakva Evropa ,ili juzna Amerika.
Ovu pricu sam cuo prvi put tamo na Mundijalu u Spaniji 1982,kada su Kamerunci osvojili prvih par bodova za Afriku. I danas poslije skoro 30 godina stanje je isto africke zemlje su na mundijalu sposobne samo za otkinuti par bodova(na proslom mundijalu,na primjer).
Sve ovo sto je na africkom kupu,bi Slovenija i Slovacka nasutale 5 razlike. Takticka igra nula,voljni element nula.Bolje gledati djecu na skolskom igralistu,djeca su u te dvije stavke bolja a ima i vise dobrih poteza.
Izuzetak su jedino Alzir,Tunis i posebno Egipat ali njih ionako ne smatraju Afrikancima,oni su tamo zalutali.
mikogoago wrote:Za mene je ovaj africki kup dosad jak o dobar.Puno lijepih akcija,trcanja(boze kako samo trce),ocito nema izrazitih favorita.Mislim da nije opravdanje ono sto se desilo sa Togoom.Jer svi su isto dozivjeli to ,ali recimo mali ili ti autsajderi vise pruzaju,jer su vise zainteresirani.Ovi favoriti imaju puno zvijezda i zvijezdica i oni se cuvaju od povreda,dok ovi manje znani pokusavaju da se pokazu i dokazu.Sve u svemu interesantno.nema ni prljave igre,malo kartona,osjeca se taj sportdski duh da se pokazu i dokazu.Afrika grabi krupnim koracima naprijed kada je u pitanju fudbal.Za 5 - 10 godina bice glavni u fudbalu,kakva Evropa ,ili juzna Amerika.
Ovu pricu sam cuo prvi put tamo na Mundijalu u Spaniji 1982,kada su Kamerunci osvojili prvih par bodova za Afriku. I danas poslije skoro 30 godina stanje je isto africke zemlje su na mundijalu sposobne samo za otkinuti par bodova(na proslom mundijalu,na primjer).
Sve ovo sto je na africkom kupu,bi Slovenija i Slovacka nasutale 5 razlike. Takticka igra nula,voljni element nula.Bolje gledati djecu na skolskom igralistu,djeca su u te dvije stavke bolja a ima i vise dobrih poteza.
Izuzetak su jedino Alzir,Tunis i posebno Egipat ali njih ionako ne smatraju Afrikancima,oni su tamo zalutali.
E vjerojatno si zaboravi o da su tada kamerunci bili osteceni od sudija i da su trebali ici dalje nego gdje su dosli.da od tada mnogo vise fudbalera iz Afrike igra u Evropi,mozda igraju naivno,ali igraju ljepo za oko i ne igraju prljavo.A to bi li slovacka i li neka druga reprezentacija nakantala jednu Nigeriju,Obalu Slonovacr,Ganu,Kamerun vidjecemo uskoro na SP.
Ja bih sad ovaj Mali izbacio iz takmicenja, sinoc protiv Alzira najnegledljivija utakmica u historiji AKN. Kao da su se prvi put nasli na rekraciji ili nekom nizerazrednom terminu u sali 2 gimnazije "na male".