Aforizmi, anegdote i pijane poslovice : D

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
irfan2

Post by irfan2 »

ne govori mi dok te prekidam :D ..
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Sarl Bodler je godinama bio zaljubljen u neku damu iz visokog pariskog drustva. Izmjenjivali su pisma u kojima je on izlijevao svoju opcinjenost njom i strastveno joj se udvarao i divio. I nakon niza godina, doticna dama odluci da popusti i padne mu u narucje. :D Postanu ljubavnici. Slijedeci dan on njoj posalje pismo u kojem je stajalo:

"Pre nekoliko dana bila si bozanstvo, to je bilo tako lijepo, tako ugodno, tako bezbjedno. Eto, sada si samo zena." :D :D
victory

Post by victory »

"Imati mozak nezbunjen citanjem" :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Zivot ne bi trebao biti put čiji je cilj doći do groba, sa atraktivnim i dobro očuvanim tijelom. Bolje bi bilo da do njega stignemo sa čokoladom u jednoj, martinijem u drugoj ruci, totalno potrosnog tijela, uz povik "Wow, what a ride!" :D
crvenkapa007

Post by crvenkapa007 »

covjek je jedina zivotinja koja jede kad nije gladna;pije kad nije zedna, i ljubi u svako doba
cyprus

Post by cyprus »

Kad sam upozno svoju ženu bila je tako lijepa i slatka da sam je mogao pojest.

A sad mi žao što je nisam pojeo. :D
Saian

Post by Saian »

irfan2 wrote: s kin si - celav si

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj dobar :lol: :lol: :lol: :lol:
stochar

Post by stochar »

"Bio sam se odrekao zena, pica, cigara i kocke. Za dvije sedmice izgubio sam 14 dana zivota!"

(ne mogu se sjetiti ko je rek'o, ali mislim da je neki glumac:))
rikardoreis

Post by rikardoreis »

stochar wrote:"Bio sam se odrekao zena, pica, cigara i kocke. Za dvije sedmice izgubio sam 14 dana zivota!"

:D :D dobar, dobar...ma, glumac neki, ko će drugi :D :D

Kažu da je N.Armstrong na mjesecu, pored one izlizane rečenice :D (ovo je mali korak za mene, a veliki za čovječanstvo) rekao i slijedeće riječi:
„Sretno, gospodine Gorsky“... Ne znam jel javnost to čula u direktnom prijenosu, ali NASA jest...kad se vratio odozgo, ovi iz NASA-e ga pitali šta mu je to značilo..odgovorio je da će reći kad dođe vrijeme za to...
30-tak godina kasnije je progovorio:

Kad je bio mali, igrao s rajom basketa, bejzbol, ragbi, šta li već...u jednom momentu lopta je otišla van igre, skroz do komšijinog prozora u prizemlju. Armstrong je otišao po loptu i bacio pogled kroz otvoren prozor...ugledao je bračni par u krevetu i čuo dijalog:
- neću, ne dam ti, čovječe, odmakni se...
- što ne daš? Šta ti je, daj samo malo.
- ne dam i kapak.
- haj dobro, pa kad ćeš dati?
- kad onaj mali Armstrongov ode na mjesec, eto kad... :D :D

Nesretni komšija se prezivao Gorsky, a Armstrong je čuvao tajnu sve dok ovaj nije umro...
pesak

Post by pesak »

:lol: :lol:
rikardoreis

Post by rikardoreis »

@pesak, zahvali temi Man on the Moon, na nauci i edukaciji, sto sam se sjetio ove anegdote :D :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

a ja cekam pijane poslovice. :D One za sankom su najbolje :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

nema frke, mamice, taman sam sa šanka :D ev' dvije ženohuleće :D nije ništa lično :D

Istjerajte zlo iz žena, utjerajte im dobro!

Žene su kao teglica senfa, svako umoči svoju hrenovku.

:shock: :D :D
Saian

Post by Saian »

I used to go missing a lot...Miss Canada, Miss United Kingdom, Miss World.
I was in for 10 hours and had 40 pints - beating my previous record by 20 minutes.
-- (on a blood transfusion for his liver transplant, not on his Drinking)
He cannot kick with his left foot, he cannot head a ball, he cannot tackle and he doesn't score many goals. Apart from that he's all right.
-- (his assesment of Manchester United's David Beckham)

i antologijska :D
I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered.
by "Georgie" Best

:lol: :lol: :lol:

a Foremana sam cuo u jednom intervjuu kad su ga pitali gdje mu je silna lova nestala : "Spent it on fast women and slow horses!"
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

rikardoreis wrote:
stochar wrote:"Bio sam se odrekao zena, pica, cigara i kocke. Za dvije sedmice izgubio sam 14 dana zivota!"

:D :D dobar, dobar...ma, glumac neki, ko će drugi :D :D

Kažu da je N.Armstrong na mjesecu, pored one izlizane rečenice :D (ovo je mali korak za mene, a veliki za čovječanstvo) rekao i slijedeće riječi:
„Sretno, gospodine Gorsky“... Ne znam jel javnost to čula u direktnom prijenosu, ali NASA jest...kad se vratio odozgo, ovi iz NASA-e ga pitali šta mu je to značilo..odgovorio je da će reći kad dođe vrijeme za to...
30-tak godina kasnije je progovorio:

Kad je bio mali, igrao s rajom basketa, bejzbol, ragbi, šta li već...u jednom momentu lopta je otišla van igre, skroz do komšijinog prozora u prizemlju. Armstrong je otišao po loptu i bacio pogled kroz otvoren prozor...ugledao je bračni par u krevetu i čuo dijalog:
- neću, ne dam ti, čovječe, odmakni se...
- što ne daš? Šta ti je, daj samo malo.
- ne dam i kapak.
- haj dobro, pa kad ćeš dati?
- kad onaj mali Armstrongov ode na mjesec, eto kad... :D :D

Nesretni komšija se prezivao Gorsky, a Armstrong je čuvao tajnu sve dok ovaj nije umro...
:D za ovu anegdotu sam cula od jednog drugog ere :D opaki ste ...samo, bio je u pitanju blow job :roll: :D :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

zmijo, sine :D upoznati jednog eru je isto ko upoznati sve ere :D prema tome, dovoljan sam ti ja :D :D

to za blow job je nevažno, bitno je da je gorsky nešto isk'o :D :D
crvenkapa007

Post by crvenkapa007 »

Za sva podrucja znanstvenog djelovanja vrijedi, da ce stvar koja moze ici naopako, ici naopako.

Prepustene same sebi, stvari se uvijek pogorsaju.

Ako postoji mogucnost da vise stvari istovremeno ide naopako, tada ce stvar koja ce ici naopako, biti ona koja napravi naj vise stete.

Priroda uvijek drzi sa skrivenom manom.

Ako sve ide u redu, ocito si nesto previdio.

MURPHYJEVI ZAKONI
Orhanowski

Post by Orhanowski »

rikardoreis wrote:Sarl Bodler je godinama bio zaljubljen u neku damu iz visokog pariskog drustva. Izmjenjivali su pisma u kojima je on izlijevao svoju opcinjenost njom i strastveno joj se udvarao i divio. I nakon niza godina, doticna dama odluci da popusti i padne mu u narucje. :D Postanu ljubavnici. Slijedeci dan on njoj posalje pismo u kojem je stajalo:

"Pre nekoliko dana bila si bozanstvo, to je bilo tako lijepo, tako ugodno, tako bezbjedno. Eto, sada si samo zena." :D :D
Negro Rikardo, vjerujes internetu :-) Bodler je, isto kao i Oskar Wajld, volio samo sebe. Eto :)
Saian

Post by Saian »

dobih digresiju da diskriminiram one sa skromnijim znanjem iz podrucja straNJskih jezika, pa da prevedem, podjimo redom

I used to go missing a lot...Miss Canada, Miss United Kingdom, Miss World.

ovo je malo zahebano prevesti posto je igra rijechi u pitanju, al ako cisto hipotetichki postavimo da se na nashem Miss kazhe Mash :D, onda bi ovo moglo biti (znam zvuchi glupo svako mashtovitiji prijevod je dobro doshao no orginal je neprikosnoven :D)

"U zivotu sam puno 'mashio, Mash Kanade, Mash Ujedinjenog Kraljevstva, Mash svijeta."

I was in for 10 hours and had 40 pints - beating my previous record by 20 minutes.
-- (on a blood transfusion for his liver transplant, not on his Drinking)

"Unutra sam bio 10 sati i stuk'o 40 pints (oko pola litre) chim sam oborio svoj lichni rekord za 20 minuta."

(o transfuziji krvi uslijed terapije pri transplantaciji jetre, ne o cuganju :D (bar ovaj prvi dio nije :D) )

He cannot kick with his left foot, he cannot head a ball, he cannot tackle and he doesn't score many goals. Apart from that he's all right.
-- (his assesment of Manchester United's David Beckham)

"Nema igru lijevom nogom, nema igru glavom, ne zna napasti covjeka i ne postizhe mnogo golova. Izuzevshi nabrojano i nije tolko losh."

(Bestova procjena David-a Beckham-a) :D (i moja :D)

i antologijska :D

I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered.

"Jako puno love sam potroshio na cugu, zhenske i brza auta. Ostatak sam jednostavno potratio." :lol: :lol:

by "Georgie" Best

a Foremana sam cuo u jednom intervjuu kad su ga pitali gdje mu je silna lova nestala : "Spent it on fast women and slow horses!" ("Potrosio na brze zhene i spore konje!")
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Orhanowski wrote: Negro Rikardo, vjerujes internetu :-) Bodler je, isto kao i Oskar Wajld, volio samo sebe. Eto :)

ne kontam sta si mislio pod tim :?

@sajo, najbolji su mi oni gdje ne trebas nista objasnjavat :D fudbalski :D Best is the best :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Finiš trke u razoružanju posmatrat će mnogi gledaoci rasuti po atmosferi.

Prodajem BMW u dijelovima. Dijelove pogledati na potezu od Sarajeva do Zenice.

i dva bogohuleća :D :

Da bog postoji na crkvama ne bi bilo gromobrana

Ma ne samo da nema boga nego, nego haj nađi vodoinstalatera vikendom.
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Ima samo dvije vrste žena: boginje i olupine. (Picasso) :D

Muškarcima su na pameti samo dvije stvari...ona druga je novac. (Sofija Loren) :D
Kaza1

Post by Kaza1 »

U jednoj kafani na ulazu je pisalo:
"Ako pijete da bi zaboravili, platite unaprijed."
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Kaza1 wrote:U jednoj kafani na ulazu je pisalo:
"Ako pijete da bi zaboravili, platite unaprijed."
:lol:

Na univerzietu Berkley (California) krajem 60-tih je osvanuo natpis:

"Zbog nedostatka interesovanja budućnosti neće biti" :D
lady midnight

Post by lady midnight »

rikardoreis wrote:
Muškarcima su na pameti samo dvije stvari...ona druga je novac. (Sofija Loren) :D
a koja je prva :):):)

:P:P
Post Reply