A ubijaju u Siriji. Nema potrebe dalje komentarisati.Baki19 wrote:Rusija ne radi protiv muslimana jer Rusija podrzava Palestinu i oni su priznali Palestinu kao drzavu. Afganistan moze uspjeti samo ako prestane sukob i ako se sve grupacije ukljuce u politicki zivot te zemlje. Afganistan se ne moze podijeliti jer Afganistan ima veliku historiju i nema djeljennja te drzave jer to sami Afgani ne zele. Talibani se moraju razoruzati i da polozu oruzje i da se okrenu razvoju i obnovi Afganistana. Kabul je metropola i ona se moze izgraditi u grad koji ce biti cist i pozeljan za zivot. Amerika se mora povuci iz Afganistana i da ostavi tu zemlju njenim stanovnicima.
Afganistan
-
aldinjo
#101 Re: Afganistan
-
Baki19
#102 Re: Afganistan
Rusija u Siriji ubijaju teroriste a inace ne radi protiv muslimana. U Rusiji zivi veliki broj muslimana i Rusiija pomaze Siriji da se smiri rat.aldinjo wrote:A ubijaju u Siriji. Nema potrebe dalje komentarisati.Baki19 wrote:Rusija ne radi protiv muslimana jer Rusija podrzava Palestinu i oni su priznali Palestinu kao drzavu. Afganistan moze uspjeti samo ako prestane sukob i ako se sve grupacije ukljuce u politicki zivot te zemlje. Afganistan se ne moze podijeliti jer Afganistan ima veliku historiju i nema djeljennja te drzave jer to sami Afgani ne zele. Talibani se moraju razoruzati i da polozu oruzje i da se okrenu razvoju i obnovi Afganistana. Kabul je metropola i ona se moze izgraditi u grad koji ce biti cist i pozeljan za zivot. Amerika se mora povuci iz Afganistana i da ostavi tu zemlju njenim stanovnicima.
-
aldinjo
#103 Re: Afganistan
Baki19 wrote:Rusija u Siriji ubijaju teroriste a inace ne radi protiv muslimana. U Rusiji zivi veliki broj muslimana i Rusiija pomaze Siriji da se smiri rat.aldinjo wrote:A ubijaju u Siriji. Nema potrebe dalje komentarisati.Baki19 wrote:Rusija ne radi protiv muslimana jer Rusija podrzava Palestinu i oni su priznali Palestinu kao drzavu. Afganistan moze uspjeti samo ako prestane sukob i ako se sve grupacije ukljuce u politicki zivot te zemlje. Afganistan se ne moze podijeliti jer Afganistan ima veliku historiju i nema djeljennja te drzave jer to sami Afgani ne zele. Talibani se moraju razoruzati i da polozu oruzje i da se okrenu razvoju i obnovi Afganistana. Kabul je metropola i ona se moze izgraditi u grad koji ce biti cist i pozeljan za zivot. Amerika se mora povuci iz Afganistana i da ostavi tu zemlju njenim stanovnicima.
- Atego
#104 Re: Afganistan
Kakvi ameri ,rusi ,izraelci ?! Jednostavno je - dje se pusti brada tu vise trava ne raste . Koje zavjere koje pm...
- Point.
#105 Re: Afganistan
Najviše volim kad ti nešto napišeš jer znam da ću se ismijati na gluposti koje pišeš.aldinjo wrote:Krivi su oni koji pljačkaju, okupiraju i ubijaju po muslimanskom svijetu već decenijama. Bez SAD-a i Rusije svijet bi bio puno ljepši a i muslimanima širom svijeta bi bilo mnogo bolje. Dva najveća neprijatelja muslimana u svijetu. Izrael je miljenik američki zato što jevreji drže najveće bogastvo i upravljaju SAD-om. Iran i Saudijsku arabiju nema potrebe komentarisati jer su to ruski i američko poltroni odnosno vazali.Baki19 wrote:Tada je bila prokomunisticka vlast. Afganistan je ljepsi kad je okrenut tradiciji jer sigurno Islam nije kriv za ono sto se danas dogadja u toj zemlji.
Najveći neprijatelji muslimana u svijetu su odmetnici od vjere, kvazi vjernici poput talibana, isisa i ostalih kozojebnih nazadnika koji pobiše druge muslimane od Afghanistana, preko Iraka, Sirije, Libije, Jemena itd. Takve ti voliš i simpatišeš, jelde.
- cyprus
#106 Re: Afganistan
Kakav sjajan trolBaki19 wrote:...Afganistan je ljepsi kad je okrenut tradiciji...
-
Baki19
#107 Re: Afganistan
Na tvoju zalost komunnizam je propao a Afgani osim tradicije ne prihvataju nista drugo. Afganistan ima historiju kojom se ponosi i naravno da tradicija ima prijednost u Afganistanu.cyprus wrote:Kakav sjajan trolBaki19 wrote:...Afganistan je ljepsi kad je okrenut tradiciji...
- cyprus
#108 Re: Afganistan
Magnificent troll, indeedBaki19 wrote:Na tvoju zalost komunnizam je propao a Afgani osim tradicije ne prihvataju nista drugo. Afganistan ima historiju kojom se ponosi i naravno da tradicija ima prijednost u Afganistanu.cyprus wrote:Kakav sjajan trolBaki19 wrote:...Afganistan je ljepsi kad je okrenut tradiciji...
Samo me interesuje, na koju to 'tradiciju' misliš... Ovu:

Ili ovu:

- Ramzess Veliki
#109 Re: Afganistan
Talibane su napravili Amerikanci, mozda najprije Izraelski spijuni, uzgojili ih takve za svoje potrebe, bio tamo i vidio sve.
Kazali mi afganski policajci, specijalci, da je talibana saka jada i da bi ih oni zavrsili za dan da im amerikanci ne onemogucavaju naoruzavanje regularne policije.
Inace jedan od zadataka talibana i jeste prikazivanje nakaradne i nazadne slike islama kao teroristicke vjere.
Ko vjeruje da su talibani nekakvi muslimani treba pod hitno na lobotomiju ...
Kazali mi afganski policajci, specijalci, da je talibana saka jada i da bi ih oni zavrsili za dan da im amerikanci ne onemogucavaju naoruzavanje regularne policije.
Inace jedan od zadataka talibana i jeste prikazivanje nakaradne i nazadne slike islama kao teroristicke vjere.
Ko vjeruje da su talibani nekakvi muslimani treba pod hitno na lobotomiju ...
-
sumirprimus
#110 Re: Afganistan
ljudi regulara zive svoj vej of lajf. madrasa,burka, taliban, šiba.
njima godi, dok god ne izlaze van svojih granica trebali bi ne smetat i ostatku svijeta.neka ih tamo.
- cyprus
#111 Re: Afganistan
Jbt, čemu sad vjerovati? Tome da Afganistanci jedva čekaju ka Talibani opet zajašu ko nekad (kad se Ameri povuku), ili da su Talibani pičkin dim, kojeg bi se Afganistanci lako riješili, samo da im daju Ameri 
- King Theoden
#112 Re: Afganistan
Glupost. Vojnici koalicije ne smiju izviriti iz baza.
Oni su poput glinenih golubova.
Kada su upitali talibanske komandante, zašto ne napadaju velike baze, kazali su da neće jer bi bilo previše civilnih žrtava.
Toliko o tome da talibani izvode neke terorističke akcije i sl.
Oni su poput glinenih golubova.
Kada su upitali talibanske komandante, zašto ne napadaju velike baze, kazali su da neće jer bi bilo previše civilnih žrtava.
Toliko o tome da talibani izvode neke terorističke akcije i sl.
- cyprus
#113 Re: Afganistan
Ma ja, kakvi Talibani i terorizam... Jedno isključuje drugo
Zna se da je Talibanima prvi i osnovni princip vazda bila sigurnost i dobrobit civilnog stanovništva 
- King Theoden
#114 Re: Afganistan
Dakle, niđe veze jbt 
Dok ameri nisu izvršili agresiju na avganistan, većina vas niste ni čuli za talibane.
Njemački raf je u jednom danu izvodio više napada nego talibani za čitavog postojanja.
E, ako se u terorističke napade računa borba protiv vojnika koji služe marionetskoj vladi, onda ok.
Ili borba protiv koalicije.
Msm, kako se samo usuđuju da napadaju okupatore
Dok ameri nisu izvršili agresiju na avganistan, većina vas niste ni čuli za talibane.
Njemački raf je u jednom danu izvodio više napada nego talibani za čitavog postojanja.
E, ako se u terorističke napade računa borba protiv vojnika koji služe marionetskoj vladi, onda ok.
Ili borba protiv koalicije.
Msm, kako se samo usuđuju da napadaju okupatore
- King Theoden
#115 Re: Afganistan
i da, ratnici kojima maltene nema ravnih. Iz generacije u generaciju!
Stukli svaku moguću silu. Britance su tako razvalili da se više nisu usudivali da provire u avganistan, a kamoli ostanu. Pobili su im sve osim jednog kojeg su poslali kako bi ispričao šta se desilo.
Pomeli su i nikad jači sovjetski savez.
Evo i alijansa se ponaša kao životinje u zološkom. Dakle, ne mogu mrdnuti.
Ko bi rekao da jevreji mogu biti toliko ratoborni.
Stukli svaku moguću silu. Britance su tako razvalili da se više nisu usudivali da provire u avganistan, a kamoli ostanu. Pobili su im sve osim jednog kojeg su poslali kako bi ispričao šta se desilo.
-
aldinjo
#116 Re: Afganistan
Ne. To je predodređeno za Amerikance i Srbe. Oni su tu da bi spasili svijet od terorista i raširili pravdu u svijetu.cyprus wrote:Ma ja, kakvi Talibani i terorizam... Jedno isključuje drugoZna se da je Talibanima prvi i osnovni princip vazda bila sigurnost i dobrobit civilnog stanovništva
Gdje Ruse zaboravih spomenuti!?
- Point.
#117 Re: Afganistan
Ma ja ba, talibani duše od ljudi. Da ti prepričam koju priču od afganistanaca koji su bili dovoljno sretni pa preživjeli talibansku dobrotu?Dino34 wrote:i da, ratnici kojima maltene nema ravnih. Iz generacije u generaciju!
Što ne mogu ovih što afganistanca jedino vidjeli u Rambo 3 filmu al drobe o njima.
-
John Cleese
#118 Re: Afganistan
Nemoj tako - coJek je gled'o i nekakav film gdje americki specijalci placuPoint. wrote:Ma ja ba, talibani duše od ljudi. Da ti prepričam koju priču od afganistanaca koji su bili dovoljno sretni pa preživjeli talibansku dobrotu?Dino34 wrote:i da, ratnici kojima maltene nema ravnih. Iz generacije u generaciju!
Ko bi rekao da jevreji mogu biti toliko ratoborni.![]()
Što ne mogu ovih što afganistanca jedino vidjeli u Rambo 3 filmu al drobe o njima.
- cyprus
#119 Re: Afganistan
Za razliku od Bakija, ti vjerovatno nisi trol... Što je jako tužnoaldinjo wrote:Ne. To je predodređeno za Amerikance i Srbe. Oni su tu da bi spasili svijet od terorista i raširili pravdu u svijetu.cyprus wrote:Ma ja, kakvi Talibani i terorizam... Jedno isključuje drugoZna se da je Talibanima prvi i osnovni princip vazda bila sigurnost i dobrobit civilnog stanovništva
Gdje Ruse zaboravih spomenuti!?![]()
Nego, čuj Amerikanci i Srbi
- Hajvan
#120 Re: Afganistan
John Cleese wrote:Nemoj tako - coJek je gled'o i nekakav film gdje americki specijalci placuPoint. wrote:Ma ja ba, talibani duše od ljudi. Da ti prepričam koju priču od afganistanaca koji su bili dovoljno sretni pa preživjeli talibansku dobrotu?Dino34 wrote:i da, ratnici kojima maltene nema ravnih. Iz generacije u generaciju!
Ko bi rekao da jevreji mogu biti toliko ratoborni.![]()
Gled’o sam ja uzivo...
-
John Cleese
#122 Re: Afganistan
JahHajvan wrote:Gled’o sam ja uzivo...John Cleese wrote:Nemoj tako - coJek je gled'o i nekakav film gdje americki specijalci placu![]()
I?
- King Theoden
#123 Re: Afganistan
Ala vrišti ovaj brato na 1.30
duša me zaboli 
- Hajvan
#124 Re: Afganistan
John Cleese wrote:JahHajvan wrote:Gled’o sam ja uzivo...John Cleese wrote:Nemoj tako - coJek je gled'o i nekakav film gdje americki specijalci placu![]()
I?
nista, samo se hvalim
ja sam se smijao u tom trenutku…
lokacija, Farah
2008.
-
John Cleese
#125 Re: Afganistan
Copor bradate retardirane gamadi opkolio i napao devet vojnika?Dino34 wrote: https://youtu.be/cU9BUVXq000
Fascinantno