Afganistan

Post Reply
aldinjo

#101 Re: Afganistan

Post by aldinjo »

Baki19 wrote:Rusija ne radi protiv muslimana jer Rusija podrzava Palestinu i oni su priznali Palestinu kao drzavu. Afganistan moze uspjeti samo ako prestane sukob i ako se sve grupacije ukljuce u politicki zivot te zemlje. Afganistan se ne moze podijeliti jer Afganistan ima veliku historiju i nema djeljennja te drzave jer to sami Afgani ne zele. Talibani se moraju razoruzati i da polozu oruzje i da se okrenu razvoju i obnovi Afganistana. Kabul je metropola i ona se moze izgraditi u grad koji ce biti cist i pozeljan za zivot. Amerika se mora povuci iz Afganistana i da ostavi tu zemlju njenim stanovnicima.
A ubijaju u Siriji. Nema potrebe dalje komentarisati.
Baki19

#102 Re: Afganistan

Post by Baki19 »

aldinjo wrote:
Baki19 wrote:Rusija ne radi protiv muslimana jer Rusija podrzava Palestinu i oni su priznali Palestinu kao drzavu. Afganistan moze uspjeti samo ako prestane sukob i ako se sve grupacije ukljuce u politicki zivot te zemlje. Afganistan se ne moze podijeliti jer Afganistan ima veliku historiju i nema djeljennja te drzave jer to sami Afgani ne zele. Talibani se moraju razoruzati i da polozu oruzje i da se okrenu razvoju i obnovi Afganistana. Kabul je metropola i ona se moze izgraditi u grad koji ce biti cist i pozeljan za zivot. Amerika se mora povuci iz Afganistana i da ostavi tu zemlju njenim stanovnicima.
Rusija u Siriji ubijaju teroriste a inace ne radi protiv muslimana. U Rusiji zivi veliki broj muslimana i Rusiija pomaze Siriji da se smiri rat.
aldinjo

#103 Re: Afganistan

Post by aldinjo »

Baki19 wrote:
aldinjo wrote:
Rusija u Siriji ubijaju teroriste a inace ne radi protiv muslimana. U Rusiji zivi veliki broj muslimana i Rusiija pomaze Siriji da se smiri rat.
:lol: :lol: :lol: U to više teško da djeca vjeruju rusofilu. :run:
Atego

#104 Re: Afganistan

Post by Atego »

Kakvi ameri ,rusi ,izraelci ?! Jednostavno je - dje se pusti brada tu vise trava ne raste . Koje zavjere koje pm...
Point.

#105 Re: Afganistan

Post by Point. »

aldinjo wrote:
Baki19 wrote:Tada je bila prokomunisticka vlast. Afganistan je ljepsi kad je okrenut tradiciji jer sigurno Islam nije kriv za ono sto se danas dogadja u toj zemlji.
Krivi su oni koji pljačkaju, okupiraju i ubijaju po muslimanskom svijetu već decenijama. Bez SAD-a i Rusije svijet bi bio puno ljepši a i muslimanima širom svijeta bi bilo mnogo bolje. Dva najveća neprijatelja muslimana u svijetu. Izrael je miljenik američki zato što jevreji drže najveće bogastvo i upravljaju SAD-om. Iran i Saudijsku arabiju nema potrebe komentarisati jer su to ruski i američko poltroni odnosno vazali.
Najviše volim kad ti nešto napišeš jer znam da ću se ismijati na gluposti koje pišeš. :lol:

Najveći neprijatelji muslimana u svijetu su odmetnici od vjere, kvazi vjernici poput talibana, isisa i ostalih kozojebnih nazadnika koji pobiše druge muslimane od Afghanistana, preko Iraka, Sirije, Libije, Jemena itd. Takve ti voliš i simpatišeš, jelde. :) Ti radikalni majmuni, koji se ni na putu nisu sreli sa istinskim Islamom, su najveća prijetnja muslimanima širom dunjaluka jer stvaraju lošu sliku svijetu o Islamu i muslimanima općenito. Gdje god su ti krezavi pećinski ljudi došli, došlo je do bratoubilačkog rata. Al ti nemaš kapacitet da to skontaš, zato je vama lako mamipulisati a to samoprozvani šeikovi znaju i pune vam glavu tim glupostima po paradžematima da su svi drugi krivi za nesreće muslimana.
cyprus

#106 Re: Afganistan

Post by cyprus »

Baki19 wrote:...Afganistan je ljepsi kad je okrenut tradiciji...
Kakav sjajan trol :D
Baki19

#107 Re: Afganistan

Post by Baki19 »

cyprus wrote:
Na tvoju zalost komunnizam je propao a Afgani osim tradicije ne prihvataju nista drugo. Afganistan ima historiju kojom se ponosi i naravno da tradicija ima prijednost u Afganistanu.
cyprus

#108 Re: Afganistan

Post by cyprus »

Baki19 wrote:
cyprus wrote:
Na tvoju zalost komunnizam je propao a Afgani osim tradicije ne prihvataju nista drugo. Afganistan ima historiju kojom se ponosi i naravno da tradicija ima prijednost u Afganistanu.
Magnificent troll, indeed :D

Samo me interesuje, na koju to 'tradiciju' misliš... Ovu:

Image

Ili ovu:

Image

:?:
Ramzess Veliki

#109 Re: Afganistan

Post by Ramzess Veliki »

Talibane su napravili Amerikanci, mozda najprije Izraelski spijuni, uzgojili ih takve za svoje potrebe, bio tamo i vidio sve.
Kazali mi afganski policajci, specijalci, da je talibana saka jada i da bi ih oni zavrsili za dan da im amerikanci ne onemogucavaju naoruzavanje regularne policije.
Inace jedan od zadataka talibana i jeste prikazivanje nakaradne i nazadne slike islama kao teroristicke vjere.
Ko vjeruje da su talibani nekakvi muslimani treba pod hitno na lobotomiju ...
sumirprimus

#110 Re: Afganistan

Post by sumirprimus »

:lol: izraelci :lol:
ljudi regulara zive svoj vej of lajf. madrasa,burka, taliban, šiba.
njima godi, dok god ne izlaze van svojih granica trebali bi ne smetat i ostatku svijeta.neka ih tamo.
cyprus

#111 Re: Afganistan

Post by cyprus »

Jbt, čemu sad vjerovati? Tome da Afganistanci jedva čekaju ka Talibani opet zajašu ko nekad (kad se Ameri povuku), ili da su Talibani pičkin dim, kojeg bi se Afganistanci lako riješili, samo da im daju Ameri :?
King Theoden

#112 Re: Afganistan

Post by King Theoden »

Glupost. Vojnici koalicije ne smiju izviriti iz baza.
Oni su poput glinenih golubova.
Kada su upitali talibanske komandante, zašto ne napadaju velike baze, kazali su da neće jer bi bilo previše civilnih žrtava.
Toliko o tome da talibani izvode neke terorističke akcije i sl.
cyprus

#113 Re: Afganistan

Post by cyprus »

Ma ja, kakvi Talibani i terorizam... Jedno isključuje drugo :mrgreen: Zna se da je Talibanima prvi i osnovni princip vazda bila sigurnost i dobrobit civilnog stanovništva :)
King Theoden

#114 Re: Afganistan

Post by King Theoden »

Dakle, niđe veze jbt :-)
Dok ameri nisu izvršili agresiju na avganistan, većina vas niste ni čuli za talibane.
Njemački raf je u jednom danu izvodio više napada nego talibani za čitavog postojanja.
E, ako se u terorističke napade računa borba protiv vojnika koji služe marionetskoj vladi, onda ok.
Ili borba protiv koalicije.
Msm, kako se samo usuđuju da napadaju okupatore :roll:
King Theoden

#115 Re: Afganistan

Post by King Theoden »

i da, ratnici kojima maltene nema ravnih. Iz generacije u generaciju!
Stukli svaku moguću silu. Britance su tako razvalili da se više nisu usudivali da provire u avganistan, a kamoli ostanu. Pobili su im sve osim jednog kojeg su poslali kako bi ispričao šta se desilo.
Pomeli su i nikad jači sovjetski savez.
Evo i alijansa se ponaša kao životinje u zološkom. Dakle, ne mogu mrdnuti.
Ko bi rekao da jevreji mogu biti toliko ratoborni. :thumbup:
aldinjo

#116 Re: Afganistan

Post by aldinjo »

cyprus wrote:Ma ja, kakvi Talibani i terorizam... Jedno isključuje drugo :mrgreen: Zna se da je Talibanima prvi i osnovni princip vazda bila sigurnost i dobrobit civilnog stanovništva :)
Ne. To je predodređeno za Amerikance i Srbe. Oni su tu da bi spasili svijet od terorista i raširili pravdu u svijetu.
Gdje Ruse zaboravih spomenuti!? :-)
Point.

#117 Re: Afganistan

Post by Point. »

Dino34 wrote:i da, ratnici kojima maltene nema ravnih. Iz generacije u generaciju!
Stukli svaku moguću silu. Britance su tako razvalili da se više nisu usudivali da provire u avganistan, a kamoli ostanu. Pobili su im sve osim jednog kojeg su poslali kako bi ispričao šta se desilo.
Ma ja ba, talibani duše od ljudi. Da ti prepričam koju priču od afganistanaca koji su bili dovoljno sretni pa preživjeli talibansku dobrotu?

Što ne mogu ovih što afganistanca jedino vidjeli u Rambo 3 filmu al drobe o njima.
John Cleese

#118 Re: Afganistan

Post by John Cleese »

Point. wrote:
Dino34 wrote:i da, ratnici kojima maltene nema ravnih. Iz generacije u generaciju!
Ma ja ba, talibani duše od ljudi. Da ti prepričam koju priču od afganistanaca koji su bili dovoljno sretni pa preživjeli talibansku dobrotu?

Što ne mogu ovih što afganistanca jedino vidjeli u Rambo 3 filmu al drobe o njima.
Nemoj tako - coJek je gled'o i nekakav film gdje americki specijalci placu :|
cyprus

#119 Re: Afganistan

Post by cyprus »

aldinjo wrote:
cyprus wrote:Ma ja, kakvi Talibani i terorizam... Jedno isključuje drugo :mrgreen: Zna se da je Talibanima prvi i osnovni princip vazda bila sigurnost i dobrobit civilnog stanovništva :)
Ne. To je predodređeno za Amerikance i Srbe. Oni su tu da bi spasili svijet od terorista i raširili pravdu u svijetu.
Gdje Ruse zaboravih spomenuti!? :-)
Za razliku od Bakija, ti vjerovatno nisi trol... Što je jako tužno :sad:

Nego, čuj Amerikanci i Srbi :-D Neka nova dimenzija whataboutizma :-D
Hajvan

#120 Re: Afganistan

Post by Hajvan »

John Cleese wrote:
Point. wrote:

Nemoj tako - coJek je gled'o i nekakav film gdje americki specijalci placu :|

Gled’o sam ja uzivo...
King Theoden

#121 Re: Afganistan

Post by King Theoden »

John Cleese

#122 Re: Afganistan

Post by John Cleese »

Hajvan wrote:
John Cleese wrote:Nemoj tako - coJek je gled'o i nekakav film gdje americki specijalci placu :|
Gled’o sam ja uzivo...
Jah :|

I?
King Theoden

#123 Re: Afganistan

Post by King Theoden »

Ala vrišti ovaj brato na 1.30 :sad: duša me zaboli :mrgreen:

Hajvan

#124 Re: Afganistan

Post by Hajvan »

John Cleese wrote:
Hajvan wrote:
John Cleese wrote:Nemoj tako - coJek je gled'o i nekakav film gdje americki specijalci placu :|
Gled’o sam ja uzivo...
Jah :|

I?

nista, samo se hvalim

ja sam se smijao u tom trenutku…
lokacija, Farah
2008.
John Cleese

#125 Re: Afganistan

Post by John Cleese »

Copor bradate retardirane gamadi opkolio i napao devet vojnika?

Fascinantno :|
Post Reply