Advokat koji daje savjete vezano za poslovanje/biznis?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Barcafan

#1 Advokat koji daje savjete vezano za poslovanje/biznis?

Post by Barcafan »

Pozdrav,
Zanima me da li neko od forumaša ima iskustva sa nekim od advokata koji su spremni da ponude par savjeta vezanih za poslovanje/biznis.

Iako na forumu ima dosta odgovora i pitanja, potreban mi je neki advokat ili neko slicno lice koje radi takav posao da uzivo razgovaramo i da dobijem neke pravne savjete koje ne mogu dobiti na forumu... i ako znate koliko kosta jedan takav, recimo, polusatni razgovor...
HORN1

#2 Re: Advokat koji daje savjete vezano za poslovanje/biznis?

Post by HORN1 »

Rijetki su advokati koji ti mogu dati kvalitetni savjet bez prethodne pripreme, zato pošalji upit advokatu i daj mu vremena da proanalizira i nađe najbolje riješenje pa da ti onda odgovori.
sammo

#3 Re: Advokat koji daje savjete vezano za poslovanje/biznis?

Post by sammo »

Nisam siguran, ali na opcini su pravnici, koje placa drzava i oni ti daju savjete i informacije u vezi poslovanja ( otvaranje firme isl. ). Tako su meni rekli, nije to 100%.
Barcafan

#4 Re: Advokat koji daje savjete vezano za poslovanje/biznis?

Post by Barcafan »

sammo wrote:Nisam siguran, ali na opcini su pravnici, koje placa drzava i oni ti daju savjete i informacije u vezi poslovanja ( otvaranje firme isl. ). Tako su meni rekli, nije to 100%.
Čekaj postoje "državni advokati" zaduženi za ovakva savjetovanja?
Da li neko od forumaša zna više o ovome?
Mislim ja sam vec nasao jednog privatnog sa kojim trebam popricati naredne sedmice ali me ovo bas zanima...

pozz
poznanik

#5 Re: Advokat koji daje savjete vezano za poslovanje/biznis?

Post by poznanik »

Barcafan wrote:
sammo wrote:Nisam siguran, ali na opcini su pravnici, koje placa drzava i oni ti daju savjete i informacije u vezi poslovanja ( otvaranje firme isl. ). Tako su meni rekli, nije to 100%.
Čekaj postoje "državni advokati" zaduženi za ovakva savjetovanja?
Da li neko od forumaša zna više o ovome?
Mislim ja sam vec nasao jednog privatnog sa kojim trebam popricati naredne sedmice ali me ovo bas zanima...

pozz
Napiši bar okvirno šta te zanima. Postupak otvaranja firme nije neki bauk i nije prijeko potrebno imati advokata. Međutim, ni svi advokati nisu upućeni u poslovanje, posebno u vanjskotrgovinsko poslovanje, tako da - ako želiš kompletnu uslugu od naših advokata, moraš ih imati nekoliko.
Za opštinske advokate i njihovu "radnu" obavezu davanja savjeta i instrukcija sam čuo, ali samo kao ideju u razvoju principa lokalne samouprave.
strongwoman

#6 Re: Advokat koji daje savjete vezano za poslovanje/biznis?

Post by strongwoman »

Ja bih ti preporucila da odes u Privrednu komoru Bosne i Hercegovine...
Post Reply