Pozdrav,
Zanima me da li neko od forumaša ima iskustva sa nekim od advokata koji su spremni da ponude par savjeta vezanih za poslovanje/biznis.
Iako na forumu ima dosta odgovora i pitanja, potreban mi je neki advokat ili neko slicno lice koje radi takav posao da uzivo razgovaramo i da dobijem neke pravne savjete koje ne mogu dobiti na forumu... i ako znate koliko kosta jedan takav, recimo, polusatni razgovor...
Advokat koji daje savjete vezano za poslovanje/biznis?
Moderator: anex
-
Barcafan
-
HORN1
#2 Re: Advokat koji daje savjete vezano za poslovanje/biznis?
Rijetki su advokati koji ti mogu dati kvalitetni savjet bez prethodne pripreme, zato pošalji upit advokatu i daj mu vremena da proanalizira i nađe najbolje riješenje pa da ti onda odgovori.
-
sammo
#3 Re: Advokat koji daje savjete vezano za poslovanje/biznis?
Nisam siguran, ali na opcini su pravnici, koje placa drzava i oni ti daju savjete i informacije u vezi poslovanja ( otvaranje firme isl. ). Tako su meni rekli, nije to 100%.
-
Barcafan
#4 Re: Advokat koji daje savjete vezano za poslovanje/biznis?
Čekaj postoje "državni advokati" zaduženi za ovakva savjetovanja?sammo wrote:Nisam siguran, ali na opcini su pravnici, koje placa drzava i oni ti daju savjete i informacije u vezi poslovanja ( otvaranje firme isl. ). Tako su meni rekli, nije to 100%.
Da li neko od forumaša zna više o ovome?
Mislim ja sam vec nasao jednog privatnog sa kojim trebam popricati naredne sedmice ali me ovo bas zanima...
pozz
- poznanik
#5 Re: Advokat koji daje savjete vezano za poslovanje/biznis?
Napiši bar okvirno šta te zanima. Postupak otvaranja firme nije neki bauk i nije prijeko potrebno imati advokata. Međutim, ni svi advokati nisu upućeni u poslovanje, posebno u vanjskotrgovinsko poslovanje, tako da - ako želiš kompletnu uslugu od naših advokata, moraš ih imati nekoliko.Barcafan wrote:Čekaj postoje "državni advokati" zaduženi za ovakva savjetovanja?sammo wrote:Nisam siguran, ali na opcini su pravnici, koje placa drzava i oni ti daju savjete i informacije u vezi poslovanja ( otvaranje firme isl. ). Tako su meni rekli, nije to 100%.
Da li neko od forumaša zna više o ovome?
Mislim ja sam vec nasao jednog privatnog sa kojim trebam popricati naredne sedmice ali me ovo bas zanima...
pozz
Za opštinske advokate i njihovu "radnu" obavezu davanja savjeta i instrukcija sam čuo, ali samo kao ideju u razvoju principa lokalne samouprave.
-
strongwoman
#6 Re: Advokat koji daje savjete vezano za poslovanje/biznis?
Ja bih ti preporucila da odes u Privrednu komoru Bosne i Hercegovine...