ADSL vs Kablovski Internet

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

User avatar
RAZIEL
Posts: 128
Joined: 07/11/2005 20:22
Location: SARAJEVO

ADSL vs Kablovski Internet

Post by RAZIEL » 22/02/2007 16:14

Sta mislite koji je bolji, koje su razlike, koje prednosti a koji nedostatci??? :?


saniboy18
Posts: 1
Joined: 06/02/2007 00:01

Post by saniboy18 » 22/02/2007 17:15

ADSL naravno, tu se nema sta raspravljati :)

User avatar
RAZIEL
Posts: 128
Joined: 07/11/2005 20:22
Location: SARAJEVO

Post by RAZIEL » 22/02/2007 17:26

saniboy18 wrote:ADSL naravno, tu se nema sta raspravljati :)



Mozes li mi objasniti zasto :?

AmchoSM
Posts: 144
Joined: 20/09/2006 15:48
Location: Sarajevo

Post by AmchoSM » 22/02/2007 20:03

I ja bih volio da znam ako fakat ima kompetentna osoba da nam to pojasni.
Ja sam na kablovkom internetu jer ne mogu imati ADSL. Na nekakvom sam PCM-u, tj nas par kuća dobijamo 4 broja sa jedne žice ili ti ga taj PCM šalje sa jednog mjesta 4 različita signala pa je ADSL nemoguć. Rekli su mi u telekomu da nas ima oko 1200 u Kantonu Sarajevo sa istim problemom i da se moraju pružati nova kabla za nas jer je to tako išlo poslije rata nisu imali kablova.
Moj kablovki imam 2 godine i funkcioniše bezprijekorno. Veza mi je 1024/1024. Imam jako puno prijatelja sa ADSL om i ne znam uistinu kakve su razlike.
Kod brzine downloada i igranja igara on line nema razlike.

User avatar
Neelix
Posts: 11865
Joined: 15/12/2006 14:08
Location: Ostani uz mene, i puni mi redenik
Contact:

Post by Neelix » 22/02/2007 20:44

ovo je jedno 37dmi thread sa ovom tematikom na forumu, pretrazite malo. adsl, naravno, cisto zbog sistema prenosa podataka. ti amco mozebit da imas srece pa u tvom naselju nema puno ljudi na kablovskom. pitaj nekog ko zivi u haustoru u kojem ima 3-4 prikljucka . cim je jedan na netu, drugom je sporija veza. u adsl-u svaki user ima svoju direktnu konekciju do centrale.

da ne spominjem sto su kablovski operateri u sarajevu fusheri, sto veza cesto puca, ili nesto usporava. i tih zalbi mozes nac na forumu milion. ja adsl imam evo godinu, u tih godinu sam jedan dan - tokom 3-4 sata, imao problema sa konekcijom.

User avatar
RAZIEL
Posts: 128
Joined: 07/11/2005 20:22
Location: SARAJEVO

Post by RAZIEL » 22/02/2007 21:11

Ja sam cuo od vise ljudi na nisu zadovoljni sa bihnetom. To sto se tice da konekcija uspori kad se prikljuci vise ljudi iz haustora, nisam cuo.
Ja hocu sebi da uvedem internet pa zato pitam koji je bolji.

User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

Post by shiljak » 23/02/2007 01:13

RAZIEL wrote:Ja sam cuo od vise ljudi na nisu zadovoljni sa bihnetom. To sto se tice da konekcija uspori kad se prikljuci vise ljudi iz haustora, nisam cuo.
Ja hocu sebi da uvedem internet pa zato pitam koji je bolji.

kad se prikljuci vise ljudi iz haustora je sporija konekcija, takva je tehnology, pa se desava da ces nekada skidati fajl sa npr. 100kbps a nekad 4,5KBps

Ripicipi
Posts: 4100
Joined: 11/01/2007 21:55
Location: BiH, a vi???

Post by Ripicipi » 23/02/2007 03:59

ADSL :thumbup:

ADSL konekciju mozes bez problema podjeliti na vise racunara samo sa jednim SWITCH-em jer nema stalnu IP adresu. Vecina kablovskih konekcija ima stalnu IP adresu tako da ti za sherovanje konecije treba ROOTER koji je 3 puta skuplji od SWITCH-a.
Ja imam ADSL i STVARNO sam zadovoljan. Cijena jeste malo veca, ali ja ne zalim tih "par" markica vise jer mi je u 99.9 % slucajeva konekcija stabilna sto je i najbitnije.
Moj paket je 5G i brzina downloada mi je 2048 kb/s tako da je i brzina :thumbup:

User avatar
Drvosjeca iz Dejcica
Posts: 16772
Joined: 23/06/2004 15:46
Location: Sarajevo

Post by Drvosjeca iz Dejcica » 23/02/2007 08:41

potres_mozga wrote:ADSL :thumbup:

ADSL konekciju mozes bez problema podjeliti na vise racunara samo sa jednim SWITCH-em jer nema stalnu IP adresu. Vecina kablovskih konekcija ima stalnu IP adresu tako da ti za sherovanje konecije treba ROOTER koji je 3 puta skuplji od SWITCH-a.
Ja imam ADSL i STVARNO sam zadovoljan. Cijena jeste malo veca, ali ja ne zalim tih "par" markica vise jer mi je u 99.9 % slucajeva konekcija stabilna sto je i najbitnije.
Moj paket je 5G i brzina downloada mi je 2048 kb/s tako da je i brzina :thumbup:


ADSL jeste bolji kao tehnologija ali to sto govoris za stalne IP adresu i router nema smisla. Vecina ISP-a koja pruza uslugu kablovskog Internet pristupa koristi PPPoE protokol, odnosno dodjeljivanja dinamicke IP adrese kao na ADSL-u. I kod ADSL-a kao i na kablovskoj ako zelis istovremeno koristi vise racunara preko jedne konekcije moras imati Braodband (ADSL) router, osim ako ne ides sistemom serovanja konekcije preko jednog racunara.

mostarac
Posts: 8427
Joined: 03/03/2005 13:47

Post by mostarac » 23/02/2007 09:45

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
potres_mozga wrote:ADSL :thumbup:

ADSL konekciju mozes bez problema podjeliti na vise racunara samo sa jednim SWITCH-em jer nema stalnu IP adresu. Vecina kablovskih konekcija ima stalnu IP adresu tako da ti za sherovanje konecije treba ROOTER koji je 3 puta skuplji od SWITCH-a.
Ja imam ADSL i STVARNO sam zadovoljan. Cijena jeste malo veca, ali ja ne zalim tih "par" markica vise jer mi je u 99.9 % slucajeva konekcija stabilna sto je i najbitnije.
Moj paket je 5G i brzina downloada mi je 2048 kb/s tako da je i brzina :thumbup:


ADSL jeste bolji kao tehnologija ali to sto govoris za stalne IP adresu i router nema smisla. Vecina ISP-a koja pruza uslugu kablovskog Internet pristupa koristi PPPoE protokol, odnosno dodjeljivanja dinamicke IP adrese kao na ADSL-u. I kod ADSL-a kao i na kablovskoj ako zelis istovremeno koristi vise racunara preko jedne konekcije moras imati Braodband (ADSL) router, osim ako ne ides sistemom serovanja konekcije preko jednog racunara.


nije tacno

U mene kuci tri racunara idu preko switcha na net sa ADSL konekcijom i to potpuno nezavisno sa zadovoljavajucom brzinom na 5G paketu

User avatar
Drvosjeca iz Dejcica
Posts: 16772
Joined: 23/06/2004 15:46
Location: Sarajevo

Post by Drvosjeca iz Dejcica » 23/02/2007 09:49

mostarac wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
potres_mozga wrote:ADSL :thumbup:

ADSL konekciju mozes bez problema podjeliti na vise racunara samo sa jednim SWITCH-em jer nema stalnu IP adresu. Vecina kablovskih konekcija ima stalnu IP adresu tako da ti za sherovanje konecije treba ROOTER koji je 3 puta skuplji od SWITCH-a.
Ja imam ADSL i STVARNO sam zadovoljan. Cijena jeste malo veca, ali ja ne zalim tih "par" markica vise jer mi je u 99.9 % slucajeva konekcija stabilna sto je i najbitnije.
Moj paket je 5G i brzina downloada mi je 2048 kb/s tako da je i brzina :thumbup:


ADSL jeste bolji kao tehnologija ali to sto govoris za stalne IP adresu i router nema smisla. Vecina ISP-a koja pruza uslugu kablovskog Internet pristupa koristi PPPoE protokol, odnosno dodjeljivanja dinamicke IP adrese kao na ADSL-u. I kod ADSL-a kao i na kablovskoj ako zelis istovremeno koristi vise racunara preko jedne konekcije moras imati Braodband (ADSL) router, osim ako ne ides sistemom serovanja konekcije preko jednog racunara.


nije tacno

U mene kuci tri racunara idu preko switcha na net sa ADSL konekcijom i to potpuno nezavisno sa zadovoljavajucom brzinom na 5G paketu


Pojasni kako? Prije ce biti da je router sa opcijom cetiri ethernet porta ili je na jednom konekcija sherovana sto sam i reako da je moguce.

Ripicipi
Posts: 4100
Joined: 11/01/2007 21:55
Location: BiH, a vi???

Post by Ripicipi » 23/02/2007 09:50

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
potres_mozga wrote:ADSL :thumbup:

ADSL konekciju mozes bez problema podjeliti na vise racunara samo sa jednim SWITCH-em jer nema stalnu IP adresu. Vecina kablovskih konekcija ima stalnu IP adresu tako da ti za sherovanje konecije treba ROOTER koji je 3 puta skuplji od SWITCH-a.
Ja imam ADSL i STVARNO sam zadovoljan. Cijena jeste malo veca, ali ja ne zalim tih "par" markica vise jer mi je u 99.9 % slucajeva konekcija stabilna sto je i najbitnije.
Moj paket je 5G i brzina downloada mi je 2048 kb/s tako da je i brzina :thumbup:


ADSL jeste bolji kao tehnologija ali to sto govoris za stalne IP adresu i router nema smisla. Vecina ISP-a koja pruza uslugu kablovskog Internet pristupa koristi PPPoE protokol, odnosno dodjeljivanja dinamicke IP adrese kao na ADSL-u. I kod ADSL-a kao i na kablovskoj ako zelis istovremeno koristi vise racunara preko jedne konekcije moras imati Braodband (ADSL) router, osim ako ne ides sistemom serovanja konekcije preko jednog racunara.


Stvar je u tome sto sam ja licno imao problema sa europronetom i sherovanjem konekcije. Sa obicnim switchem sam imao problem tako da se nikako nisu mogla 2 racunar konektovati u isto vrijeme, ustvari jedan nikako nije mogao da nadje IP. Cim sam uzeo router stvar je bila rijesena. ADSL modem nakacis samo na switch i dijelis konekciju bez problema.

mostarac
Posts: 8427
Joined: 03/03/2005 13:47

Post by mostarac » 23/02/2007 09:52

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
mostarac wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
potres_mozga wrote:ADSL :thumbup:

ADSL konekciju mozes bez problema podjeliti na vise racunara samo sa jednim SWITCH-em jer nema stalnu IP adresu. Vecina kablovskih konekcija ima stalnu IP adresu tako da ti za sherovanje konecije treba ROOTER koji je 3 puta skuplji od SWITCH-a.
Ja imam ADSL i STVARNO sam zadovoljan. Cijena jeste malo veca, ali ja ne zalim tih "par" markica vise jer mi je u 99.9 % slucajeva konekcija stabilna sto je i najbitnije.
Moj paket je 5G i brzina downloada mi je 2048 kb/s tako da je i brzina :thumbup:


ADSL jeste bolji kao tehnologija ali to sto govoris za stalne IP adresu i router nema smisla. Vecina ISP-a koja pruza uslugu kablovskog Internet pristupa koristi PPPoE protokol, odnosno dodjeljivanja dinamicke IP adrese kao na ADSL-u. I kod ADSL-a kao i na kablovskoj ako zelis istovremeno koristi vise racunara preko jedne konekcije moras imati Braodband (ADSL) router, osim ako ne ides sistemom serovanja konekcije preko jednog racunara.


nije tacno

U mene kuci tri racunara idu preko switcha na net sa ADSL konekcijom i to potpuno nezavisno sa zadovoljavajucom brzinom na 5G paketu


Pojasni kako? Prije ce biti da je router sa opcijom cetiri ethernet porta ili je na jednom konekcija sherovana sto sam i reako da je moguce.


switch ima 5 ulaza. konekcija dolazi na adsl modem, a sa njega izlaz umjesto na komp ide na switch na koji su spojeni mrezni kablovi od sva tri kompa. I svak svoju politiku vodi :D

miop
Posts: 964
Joined: 13/10/2005 12:50

Post by miop » 23/02/2007 09:53

Daj mi pojasni kako si to povezao da ISTOVREMENO imas dvije konekcije (recimo free zona i internet, ili obe internet) na jedan modem preko switcha. Ja pokusavao, ali moze samo jedna konekcija s jednog racunara, druga nema teorije. Modem je siemens-ov ethernet.

mostarac
Posts: 8427
Joined: 03/03/2005 13:47

Post by mostarac » 23/02/2007 09:54

miop wrote:Daj mi pojasni kako si to povezao da ISTOVREMENO imas dvije konekcije (recimo free zona i internet, ili obe internet) na jedan modem preko switcha. Ja pokusavao, ali moze samo jedna konekcija s jednog racunara, druga nema teorije. Modem je siemens-ov ethernet.


govorio sam za vise racunara, a ne vise konekcija. ne koristim free zonu pa se nisam tim bavio i ne znam uopste moze li.

User avatar
Drvosjeca iz Dejcica
Posts: 16772
Joined: 23/06/2004 15:46
Location: Sarajevo

Post by Drvosjeca iz Dejcica » 23/02/2007 09:57

mostarac wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
mostarac wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
potres_mozga wrote:ADSL :thumbup:

ADSL konekciju mozes bez problema podjeliti na vise racunara samo sa jednim SWITCH-em jer nema stalnu IP adresu. Vecina kablovskih konekcija ima stalnu IP adresu tako da ti za sherovanje konecije treba ROOTER koji je 3 puta skuplji od SWITCH-a.
Ja imam ADSL i STVARNO sam zadovoljan. Cijena jeste malo veca, ali ja ne zalim tih "par" markica vise jer mi je u 99.9 % slucajeva konekcija stabilna sto je i najbitnije.
Moj paket je 5G i brzina downloada mi je 2048 kb/s tako da je i brzina :thumbup:


ADSL jeste bolji kao tehnologija ali to sto govoris za stalne IP adresu i router nema smisla. Vecina ISP-a koja pruza uslugu kablovskog Internet pristupa koristi PPPoE protokol, odnosno dodjeljivanja dinamicke IP adrese kao na ADSL-u. I kod ADSL-a kao i na kablovskoj ako zelis istovremeno koristi vise racunara preko jedne konekcije moras imati Braodband (ADSL) router, osim ako ne ides sistemom serovanja konekcije preko jednog racunara.


nije tacno

U mene kuci tri racunara idu preko switcha na net sa ADSL konekcijom i to potpuno nezavisno sa zadovoljavajucom brzinom na 5G paketu


Pojasni kako? Prije ce biti da je router sa opcijom cetiri ethernet porta ili je na jednom konekcija sherovana sto sam i reako da je moguce.


switch ima 5 ulaza. konekcija dolazi na adsl modem, a sa njega izlaz umjesto na komp ide na switch na koji su spojeni mrezni kablovi od sva tri kompa. I svak svoju politiku vodi :D


Prijatelju to je router ili taj ADSL modem koji imas nije obicni modem vec ima mogucnost rutiranja saobracaja. :D
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 23/02/2007 10:00, edited 1 time in total.

Ripicipi
Posts: 4100
Joined: 11/01/2007 21:55
Location: BiH, a vi???

Post by Ripicipi » 23/02/2007 09:57

mostarac wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
mostarac wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
potres_mozga wrote:ADSL :thumbup:

ADSL konekciju mozes bez problema podjeliti na vise racunara samo sa jednim SWITCH-em jer nema stalnu IP adresu. Vecina kablovskih konekcija ima stalnu IP adresu tako da ti za sherovanje konecije treba ROOTER koji je 3 puta skuplji od SWITCH-a.
Ja imam ADSL i STVARNO sam zadovoljan. Cijena jeste malo veca, ali ja ne zalim tih "par" markica vise jer mi je u 99.9 % slucajeva konekcija stabilna sto je i najbitnije.
Moj paket je 5G i brzina downloada mi je 2048 kb/s tako da je i brzina :thumbup:


ADSL jeste bolji kao tehnologija ali to sto govoris za stalne IP adresu i router nema smisla. Vecina ISP-a koja pruza uslugu kablovskog Internet pristupa koristi PPPoE protokol, odnosno dodjeljivanja dinamicke IP adrese kao na ADSL-u. I kod ADSL-a kao i na kablovskoj ako zelis istovremeno koristi vise racunara preko jedne konekcije moras imati Braodband (ADSL) router, osim ako ne ides sistemom serovanja konekcije preko jednog racunara.


nije tacno

U mene kuci tri racunara idu preko switcha na net sa ADSL konekcijom i to potpuno nezavisno sa zadovoljavajucom brzinom na 5G paketu


Pojasni kako? Prije ce biti da je router sa opcijom cetiri ethernet porta ili je na jednom konekcija sherovana sto sam i reako da je moguce.


switch ima 5 ulaza. konekcija dolazi na adsl modem, a sa njega izlaz umjesto na komp ide na switch na koji su spojeni mrezni kablovi od sva tri kompa. I svak svoju politiku vodi :D


Naravno. Nakaci samo ADSL modem u switch i sa mreznim kablom se nakaci na koliko zelis racunara(koliko switch ima portova).
Radi 1000% :thumbup:
Last edited by Ripicipi on 23/02/2007 10:16, edited 1 time in total.

mostarac
Posts: 8427
Joined: 03/03/2005 13:47

Post by mostarac » 23/02/2007 10:03

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Prijatelju to je router ili taj ADSL modem koji imas nije obicni modem vec ima mogucnost rutiranja saobracaja. :D


Modem je sto telekom daje kad se prikljucis na ADSL, a switch je:

Image

http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=69

User avatar
Drvosjeca iz Dejcica
Posts: 16772
Joined: 23/06/2004 15:46
Location: Sarajevo

Post by Drvosjeca iz Dejcica » 23/02/2007 10:10

mostarac wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Prijatelju to je router ili taj ADSL modem koji imas nije obicni modem vec ima mogucnost rutiranja saobracaja. :D


Modem je sto telekom daje kad se prikljucis na ADSL, a switch je:

Image

http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=69


Ali sta odredjuje i kako modem zna od koga prima zahtjev ako nema routera?
Uloga standardnog modema kablovski/ADSL je ta da izvrsi autorizaciju i zdravo.
Ocito da taj modem od BH Telcoma ujedno rutira saobracaj. Znas li koji je modem ADSL modema?

mostarac
Posts: 8427
Joined: 03/03/2005 13:47

Post by mostarac » 23/02/2007 10:15

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
mostarac wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Prijatelju to je router ili taj ADSL modem koji imas nije obicni modem vec ima mogucnost rutiranja saobracaja. :D


Modem je sto telekom daje kad se prikljucis na ADSL, a switch je:

Image

http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=69


Ali sta odredjuje i kako modem zna od koga prima zahtjev ako nema routera?
Uloga standardnog modema kablovski/ADSL je ta da izvrsi autorizaciju i zdravo.
Ocito da taj modem od BH Telcoma ujedno rutira saobracaj. Znas li koji je modem ADSL modema?


gledaj, ti ustvari imas jednu IP adresu kojom ides vani, a svaki racunar ima svoju IP adresu posebno i ona se ne vidi iz vanjske mreze. ne znam sad napamet koji je model adsl modema, ali mislim da je sa svakim isto jer i na HT ADSL sve se isto desava kao na BIHnetu. Switch dijeli konekciju, a modem je dovodi samo do switcha. Cak nije bitan ni raspored na switchu gdje si sta usteko

Jonx
Posts: 346
Joined: 14/01/2007 12:05
Location: Tibet

Post by Jonx » 23/02/2007 10:16

U svakom slucaju ADSL, iz iskustva.

Konekcija je stabilna, brzina zavisno od paketa vise nego zadovoljavajuca. Tu su i prednosti free zone, downloada sa recimo rapidshare gdje nije potrebno cekati satima izmedju skidanja sadrzaja jer je dovoljno samo se diskonektovati te ponovo konektovati. Tu je i besplatno slanje 12 sms poruka.....

ADSL :thumbup:

User avatar
karanana
Posts: 38414
Joined: 26/02/2004 00:00
Been thanked: 4 times

Post by karanana » 23/02/2007 10:56

Jonx wrote:U svakom slucaju ADSL, iz iskustva.

Konekcija je stabilna, brzina zavisno od paketa vise nego zadovoljavajuca. Tu su i prednosti free zone, downloada sa recimo rapidshare gdje nije potrebno cekati satima izmedju skidanja sadrzaja jer je dovoljno samo se diskonektovati te ponovo konektovati. Tu je i besplatno slanje 12 sms poruka.....

ADSL :thumbup:


Yes, yes. Izuzimajuci cekanje dok se uvede i customer service BH Telecoma; kad je u funkciji ADSL je bolji, stabilnija konekcija i sve ostalo sto Jonx rece. :thumbup:

User avatar
seljak_cojek
Posts: 1044
Joined: 09/02/2006 15:31
Location: Restoran na kraju vaseljene

Post by seljak_cojek » 23/02/2007 11:08

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
mostarac wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Prijatelju to je router ili taj ADSL modem koji imas nije obicni modem vec ima mogucnost rutiranja saobracaja. :D


Modem je sto telekom daje kad se prikljucis na ADSL, a switch je:

Image

http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=69


Ali sta odredjuje i kako modem zna od koga prima zahtjev ako nema routera?
Uloga standardnog modema kablovski/ADSL je ta da izvrsi autorizaciju i zdravo.
Ocito da taj modem od BH Telcoma ujedno rutira saobracaj. Znas li koji je modem ADSL modema?

Meni su iz Telekoma dali nekakav SpeedTouch modem. Na njemu postoji mogućnost da ga postavite u Bridge mod (što po defaultu postave u Telekomu) i Router mod što morate vi postaviti ako želite dijeliti konekciju.

User avatar
Drvosjeca iz Dejcica
Posts: 16772
Joined: 23/06/2004 15:46
Location: Sarajevo

Post by Drvosjeca iz Dejcica » 23/02/2007 11:14

seljak_cojek wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
mostarac wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Prijatelju to je router ili taj ADSL modem koji imas nije obicni modem vec ima mogucnost rutiranja saobracaja. :D


Modem je sto telekom daje kad se prikljucis na ADSL, a switch je:

Image

http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=69


Ali sta odredjuje i kako modem zna od koga prima zahtjev ako nema routera?
Uloga standardnog modema kablovski/ADSL je ta da izvrsi autorizaciju i zdravo.
Ocito da taj modem od BH Telcoma ujedno rutira saobracaj. Znas li koji je modem ADSL modema?

Meni su iz Telekoma dali nekakav SpeedTouch modem. Na njemu postoji mogućnost da ga postavite u Bridge mod (što po defaultu postave u Telekomu) i Router mod što morate vi postaviti ako želite dijeliti konekciju.


Dakle taj modem ipak ima router funkciju sto mi je i logicno.

User avatar
Neelix
Posts: 11865
Joined: 15/12/2006 14:08
Location: Ostani uz mene, i puni mi redenik
Contact:

Post by Neelix » 23/02/2007 11:23

karanana wrote:
Jonx wrote:U svakom slucaju ADSL, iz iskustva.

Konekcija je stabilna, brzina zavisno od paketa vise nego zadovoljavajuca. Tu su i prednosti free zone, downloada sa recimo rapidshare gdje nije potrebno cekati satima izmedju skidanja sadrzaja jer je dovoljno samo se diskonektovati te ponovo konektovati. Tu je i besplatno slanje 12 sms poruka.....

ADSL :thumbup:


Yes, yes. Izuzimajuci cekanje dok se uvede i customer service BH Telecoma; kad je u funkciji ADSL je bolji, stabilnija konekcija i sve ostalo sto Jonx rece. :thumbup:


fazon je sto je ADSL uvijek u funkciji, za razliku od kablovskog koji trk trk pa padne :D

cekanje dok se uvede je jedina prava i velika mana.

Post Reply