adsl
Moderator: Benq
-
dugmee
#1 adsl
Je li mi moze neko pomoci kako da kod kuce imam mrezu i na kompjuteru(pc) i na 2 laptopa...Imam ADSL i jel moguce neki uredjaj ili nesto kupiti pomocu kojeg cu u citavoj kuci imati net i moci se prikljuciti sa 2 laptopa i ne samo u blizini kompa nego i na nekoj udaljenosti od 20-30 metara...???
-
sabanss
U prodavnicama informaticke opreme, da ne nabrajam sve....
Kosta oko 150 KM (ne moras uzeti ovaj model, ovo je preporuka, ima i jeftinijih)
Postavlja se... Najbolje zovni nekoga ko se malo bolje razumije, a nece ti puno naplatiti. npr. uradice ti to za dobar rucak
Kosta oko 150 KM (ne moras uzeti ovaj model, ovo je preporuka, ima i jeftinijih)
Postavlja se... Najbolje zovni nekoga ko se malo bolje razumije, a nece ti puno naplatiti. npr. uradice ti to za dobar rucak
- chocolate_girl
switch ti ne treba, jer na modemu koji si dobio u telecomu imas mogucnost prikljucka na 4 racunara istovremeno, samo kupis kabal i povezes racunare i modem instaliras konekciju i to je to!
mkar sam ja tako rijesila slican problem

-
_STOKA_OD_OKA
aferimchocolate_girl wrote:switch ti ne treba, jer na modemu koji si dobio u telecomu imas mogucnost prikljucka na 4 racunara istovremeno, samo kupis kabal i povezes racunare i modem instaliras konekciju i to je to!
pozdrav
- giga
treba ti switch
u DNC-u 22 KM (Canyon) ili kakav ASUS (oko 30 KM u PLUS-u)
ne mozes direktno na modem prikljuciti vise od jednog racunara, vec modem prikljucis na switch jednim kablom, a ostale racunare ukljucujes dodatnim kablovima u switch (dakle modem podrzava vise konekcija, a ne kablova)
wireless opcija je odlicna, ali je naravno mnogo skuplja i treba to znati i zastititi od komsiluka
u DNC-u 22 KM (Canyon) ili kakav ASUS (oko 30 KM u PLUS-u)
ne mozes direktno na modem prikljuciti vise od jednog racunara, vec modem prikljucis na switch jednim kablom, a ostale racunare ukljucujes dodatnim kablovima u switch (dakle modem podrzava vise konekcija, a ne kablova)
wireless opcija je odlicna, ali je naravno mnogo skuplja i treba to znati i zastititi od komsiluka