ADSL!!! Možda za desetak godina!!
Moderator: Benq
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#1 ADSL!!! Možda za desetak godina!!
Ljudi moji prije neki dan dobio sam odbijenicu iz našeg strašnog BH Telecoma da mi nisu u stanju priključiti ADSL jer za to, čitajte dobro."NE POSJEDUJEMO ODGOVARAJUĆU TEHNIČKU OPREMU"!!!! U potpisu gospodin Akšamija, izvjesni. Napominjem da živim u privatnoj kući u centru grada, ali zar je to razlog da dobijem ADSL internet za 10 godina, ako i tada dođe potrebna oprema. Šta da radim. Da li da uvedem kablovski s obzirom da imam kablovsku TV preko HS operatera ali pitanje je koliko ću čekati i na to. Šta vi mislite o tome?
-
latinalover
#2 Re: ADSL!!! Možda za desetak godina!!
http://www.epn.ba/iu/privatni/cable/cable-zona-hs.phpsuad-sarajevo wrote:Ljudi moji prije neki dan dobio sam odbijenicu iz našeg strašnog BH Telecoma da mi nisu u stanju priključiti ADSL jer za to, čitajte dobro."NE POSJEDUJEMO ODGOVARAJUĆU TEHNIČKU OPREMU"!!!! U potpisu gospodin Akšamija, izvjesni. Napominjem da živim u privatnoj kući u centru grada, ali zar je to razlog da dobijem ADSL internet za 10 godina, ako i tada dođe potrebna oprema. Šta da radim. Da li da uvedem kablovski s obzirom da imam kablovsku TV preko HS operatera ali pitanje je koliko ću čekati i na to. Šta vi mislite o tome?
pogledaj tu jesi li u zoni pokrivenosti
- daduli_sa
#3 Re: ADSL!!! Možda za desetak godina!!
Tehnicku opremu? Kakva posebna tehnicka oprema treba do obicne telefonske linije? Ja sam na staroj centrali u Novom Gradu pa su mi uveli bez problema. Da probas preko telefona potraziti pojasnjenje sta im to znaci?suad-sarajevo wrote:Ljudi moji prije neki dan dobio sam odbijenicu iz našeg strašnog BH Telecoma da mi nisu u stanju priključiti ADSL jer za to, čitajte dobro."NE POSJEDUJEMO ODGOVARAJUĆU TEHNIČKU OPREMU"!!!! U potpisu gospodin Akšamija, izvjesni. Napominjem da živim u privatnoj kući u centru grada, ali zar je to razlog da dobijem ADSL internet za 10 godina, ako i tada dođe potrebna oprema. Šta da radim. Da li da uvedem kablovski s obzirom da imam kablovsku TV preko HS operatera ali pitanje je koliko ću čekati i na to. Šta vi mislite o tome?
-
rashid
#4 Re: ADSL!!! Možda za desetak godina!!
Treba nova centrala.daduli_sa wrote:Tehnicku opremu? Kakva posebna tehnicka oprema treba do obicne telefonske linije? Ja sam na staroj centrali u Novom Gradu pa su mi uveli bez problema. Da probas preko telefona potraziti pojasnjenje sta im to znaci?suad-sarajevo wrote:Ljudi moji prije neki dan dobio sam odbijenicu iz našeg strašnog BH Telecoma da mi nisu u stanju priključiti ADSL jer za to, čitajte dobro."NE POSJEDUJEMO ODGOVARAJUĆU TEHNIČKU OPREMU"!!!! U potpisu gospodin Akšamija, izvjesni. Napominjem da živim u privatnoj kući u centru grada, ali zar je to razlog da dobijem ADSL internet za 10 godina, ako i tada dođe potrebna oprema. Šta da radim. Da li da uvedem kablovski s obzirom da imam kablovsku TV preko HS operatera ali pitanje je koliko ću čekati i na to. Šta vi mislite o tome?
-
neko iz mase
ADSL je cudo, a to cudo zahtjeva da zivis u blizini glavnog BPX cvora. Vjerovatno nemaju usavrsenu i unaprijedjenu opremu koja prosiruje zonu pokrivenostu (ADSL 2.0 ili 3.0) pa ti daju takav odgovor.
Najbolje rijesenje: seli se
Najbolje rijesenje: seli se
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#9 Re: ADSL!!! Možda za desetak godina!!
Ali buraz ja sam htio ADSL a ne kablovski!!!latinalover wrote:http://www.epn.ba/iu/privatni/cable/cable-zona-hs.phpsuad-sarajevo wrote:Ljudi moji prije neki dan dobio sam odbijenicu iz našeg strašnog BH Telecoma da mi nisu u stanju priključiti ADSL jer za to, čitajte dobro."NE POSJEDUJEMO ODGOVARAJUĆU TEHNIČKU OPREMU"!!!! U potpisu gospodin Akšamija, izvjesni. Napominjem da živim u privatnoj kući u centru grada, ali zar je to razlog da dobijem ADSL internet za 10 godina, ako i tada dođe potrebna oprema. Šta da radim. Da li da uvedem kablovski s obzirom da imam kablovsku TV preko HS operatera ali pitanje je koliko ću čekati i na to. Šta vi mislite o tome?
pogledaj tu jesi li u zoni pokrivenosti
- daduli_sa
... i brzina downloada 4x manja nego kod ADSL... znaci nije ADSL....sabanss wrote:Vec postoji, doduse nije neogranicen ali 47 GB je razumna cifra kao i 28 KM koliko to kostakomi wrote:a smijem li pitati kaće neograničen daunloadza neku razumnu cijenu
-
Gemini
Ja koristim 256kb/s flatrate. Medjutim, kod mene je cable, ali i Bihnetov ADSL nudi flat (mada dosta skuplje).
Sa ovom konekcijom mogu slusat internet radio i gledati video streaming bez poteskoca. Naravno, i ja bi volio imati 2048kb/s, ali kakve mi koristi od brzine kad moram paziti na svaki korak dokle sam naguro.
Sto se brzine tice, recimo da za nekih 5 sati skinem 700MB, sto je velicina jednog prosjecnog DivX filma.
Ovako bezbrizno skidam sta hocu i koliko hocu. Mjesecno tako pukne i preko 40GB. DVD-ovi se prze maltene na dnevnoj bazi.
Za sve download fanatike, obavezna opcija.
Sa ovom konekcijom mogu slusat internet radio i gledati video streaming bez poteskoca. Naravno, i ja bi volio imati 2048kb/s, ali kakve mi koristi od brzine kad moram paziti na svaki korak dokle sam naguro.
Sto se brzine tice, recimo da za nekih 5 sati skinem 700MB, sto je velicina jednog prosjecnog DivX filma.
Ovako bezbrizno skidam sta hocu i koliko hocu. Mjesecno tako pukne i preko 40GB. DVD-ovi se prze maltene na dnevnoj bazi.
Za sve download fanatike, obavezna opcija.
- shiljak
#13 Re: ADSL!!! Možda za desetak godina!!
i shiljak ima takav problem, samo sto nisam u centru gradasuad-sarajevo wrote:Ljudi moji prije neki dan dobio sam odbijenicu iz našeg strašnog BH Telecoma da mi nisu u stanju priključiti ADSL jer za to, čitajte dobro."NE POSJEDUJEMO ODGOVARAJUĆU TEHNIČKU OPREMU"!!!! U potpisu gospodin Akšamija, izvjesni. Napominjem da živim u privatnoj kući u centru grada, ali zar je to razlog da dobijem ADSL internet za 10 godina, ako i tada dođe potrebna oprema. Šta da radim. Da li da uvedem kablovski s obzirom da imam kablovsku TV preko HS operatera ali pitanje je koliko ću čekati i na to. Šta vi mislite o tome?