ADSL-modem?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
TheGodfather001
Posts: 985
Joined: 24/05/2004 10:44
Location: Sarajevo
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

ADSL-modem?

Post by TheGodfather001 » 07/03/2007 12:03

Pozdrav
hocu da uvedem adsl,ali hocu da ja kupim modem,pa me zanima ako iko zna gdje se moze kupiti modem za "G" paket,mislim da bude kompatibilan sa BIHnetom?


User avatar
seljak_cojek
Posts: 1044
Joined: 09/02/2006 15:31
Location: Restoran na kraju vaseljene

Post by seljak_cojek » 07/03/2007 14:04

Ne znam kako je sad ali kad sam ja uvodio adsl, uslov da dobiješ modem besplatno je da potpišeš ugovor na najmanje 18 mjeseci. Ako je i sad tako ne kontam što ćeš kupovati modem. Meni su isporučili nekakav SpeedTouch modem i stvarno nisam imao nikakvih problema.

TheGodfather001
Posts: 985
Joined: 24/05/2004 10:44
Location: Sarajevo
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Post by TheGodfather001 » 07/03/2007 15:35

Znam ja za taj ugovor,ali mi prijatelji kazu da se ne isplati jer je modem taj oko 70KM,a ako ga iznajmljujes dodje ti oko 8,50KM,odnosno to ti odbiju od pretplate ako ne uzimas njihov modem.Jer ipak ne ostavljaju mi se bas te pare Telekomu "za kafu".Pozdrav

User avatar
chocolate_girl
Posts: 82
Joined: 26/02/2007 17:24
Location: slasticarna

Post by chocolate_girl » 07/03/2007 19:05

TheGodfather001 wrote:Znam ja za taj ugovor,ali mi prijatelji kazu da se ne isplati jer je modem taj oko 70KM,a ako ga iznajmljujes dodje ti oko 8,50KM,odnosno to ti odbiju od pretplate ako ne uzimas njihov modem.Jer ipak ne ostavljaju mi se bas te pare Telekomu "za kafu".Pozdrav

ocito si cuo za neki drugi ugovor... ako potpises ugovor na 18 mjeseci dobijes modem besplatno, ne iznajmljujes ga i ne placas dodatnih 8.50 KM :-)

LordRaven
Posts: 258
Joined: 11/05/2006 21:37
Location: Seher Sarajevo

Post by LordRaven » 08/03/2007 01:23

Mislim da priključuju ADSL samo na svoje modeme tako da čisto sumnjam da se moze kupiti svoj.

TheGodfather001
Posts: 985
Joined: 24/05/2004 10:44
Location: Sarajevo
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Post by TheGodfather001 » 08/03/2007 13:29

sve ja to znam, ali ja necu da potpisujem ugovor nikakav o koristenju usluga, ja cu njima potpisati da cu koristiti usluge ali necu da me ogranicavaju na 18 mjeseci jer ako se meni ne svidi njihova usluga ili dodje neki bolje operater a ja hocu da to promijenim i da predjem na neki drugi paket usluga ili drugog operatera da ne bude zakonskih ogranicenja tipa "potpisanog ugovora" itd.Kako god hvala na odgovorima.Pozdrav

succa
Posts: 231
Joined: 23/12/2006 12:23
Location: Sarajevo

Post by succa » 08/03/2007 21:50

Možeš koristiti svoj modem ali se prije toga moraš konsultovati sa ljudima iz bihneta oko kompatibilnosti.

bc_chupo
Posts: 1357
Joined: 02/08/2006 23:37
Location: Zla2

Re: ADSL-modem?

Post by bc_chupo » 09/03/2007 13:54

TheGodfather001 wrote:Pozdrav
hocu da uvedem adsl,ali hocu da ja kupim modem,pa me zanima ako iko zna gdje se moze kupiti modem za "G" paket,mislim da bude kompatibilan sa BIHnetom?



pretplatis se da placas 18 mjeseci adsl i dobijes modem dzaba :roll:

etf_freak
Posts: 38
Joined: 20/02/2007 19:12
Location: Sarajevo
Contact:

Post by etf_freak » 09/03/2007 18:58

TheGodfather001 wrote:sve ja to znam, ali ja necu da potpisujem ugovor nikakav o koristenju usluga, ja cu njima potpisati da cu koristiti usluge ali necu da me ogranicavaju na 18 mjeseci jer ako se meni ne svidi njihova usluga ili dodje neki bolje operater a ja hocu da to promijenim i da predjem na neki drugi paket usluga ili drugog operatera da ne bude zakonskih ogranicenja tipa "potpisanog ugovora" itd.Kako god hvala na odgovorima.Pozdrav


modem mozes svoj imati, tim si oslobodjen svih daljnih placanja usluga oko modema.. na njihovoj stranici imas info koji su modemi kompatiblni sa bihnet mrezom.. sam uredjaj je oko 70 km, ne vise, lahko ga nadjes, ako ne, onda ga porucis.. posjeti barico.net il' nesto slicno..

Post Reply