ADSL modem- gasiti ili ne gasiti
Moderator: Benq
-
skyspy
#1 ADSL modem- gasiti ili ne gasiti
Zna li ko da li je bolje navece ugasiti modem ili ne ? Modem se jako grije ne znam jeli to i kod vas slucaj ... medutim neko mi rece da ga nije preporucljivo cesto gasiti ........
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
#2 Re: ADSL modem- gasiti ili ne gasiti
Pa ADSL je zami¹ljen kao stalna konekcija, mislim da ti to i daje odgovor...skyspy wrote:Zna li ko da li je bolje navece ugasiti modem ili ne ? Modem se jako grije ne znam jeli to i kod vas slucaj ... medutim neko mi rece da ga nije preporucljivo cesto gasiti ........
Ja svoj ADSL modem/router ne gasim ako ti to ¹ta poma¾e...
- Lace
#3 Re: ADSL modem- gasiti ili ne gasiti
i meni se grije...ne gasim ga...jedono sve ugasim kad krenem na odmor il tako nestoztluhcs wrote:Pa ADSL je zamišljen kao stalna konekcija, mislim da ti to i daje odgovor...skyspy wrote:Zna li ko da li je bolje navece ugasiti modem ili ne ? Modem se jako grije ne znam jeli to i kod vas slucaj ... medutim neko mi rece da ga nije preporucljivo cesto gasiti ........
Ja svoj ADSL modem/router ne gasim ako ti to šta pomaže...
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
#5 Re: ADSL modem- gasiti ili ne gasiti
Nisi pred kompom samo kad ide¹ na odmor?!?!Lace wrote:i meni se grije...ne gasim ga...jedono sve ugasim kad krenem na odmor il tako nestoztluhcs wrote:Pa ADSL je zami¹ljen kao stalna konekcija, mislim da ti to i daje odgovor...skyspy wrote:Zna li ko da li je bolje navece ugasiti modem ili ne ? Modem se jako grije ne znam jeli to i kod vas slucaj ... medutim neko mi rece da ga nije preporucljivo cesto gasiti ........
Ja svoj ADSL modem/router ne gasim ako ti to ¹ta poma¾e...
-
neko iz mase
ja ga vec godine nisam gasio, i jos uvijek radi bez problema. cak i ako crkne sto rece neko u postu prije, vecina ISP-a ce ti ga zamjeniti za novi
-
car-x
mislim da cak nije ni preporucljivo gasiti radi dinamicke dodjele adresa (koliko se sjecam, u onoj knjizici koja je dosla od kablovskog operatera "chello" stoji da ga ne trebam gasiti duze od sat vremena, a da je preporucljivo da ne gasim nikako)..
-
SilentWhisper
ja ga na poslu gasim redovno na kraju radnog vremena; tako nam rekoshe oni iz bihnet-a, ali na switchu na produznom gdje je ukljuchen, a ne na njemu...
Nisam primjetio da mu smeta
Nisam primjetio da mu smeta
- irfan2
oce to ako nemas spliter ... a ako ti se desava i pored splitera to nije nesto kako treba ..Skyfox wrote:Ja ga nikad ne gasim osim kad nestane stuje... Nisam ni znao da ga nije preporucljivo gasiti.
Nekad kad istovremeno surfam i pricam na telefon prekine mi se konekcija sa netom ali ne uvijek...
- Skyfox
Imam ali samo je jedna uticnica za 2 tel. aparata i ADSL tako da je guzva iako su mi rekla da kupim T-jack nisam skontao kako sve to skopcati... Ma radi sve, uglavnom.irfan2 wrote:
oce to ako nemas spliter ... a ako ti se desava i pored splitera to nije nesto kako treba ..
-
Teufik iz Los Angelesa
nije stalna konekcija nego broadband connection, sto bi hr rekli, sirokopojasna 
kako kad, preko noci nekad gasim, kad mi se nije mrsko saginjat
kako kad, preko noci nekad gasim, kad mi se nije mrsko saginjat