ADSL BH Telecom

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Mahalac

#51 Re: ADSL BH Telecom

Post by Mahalac »

Ma neee zasto bi, bolje udariti po reklami za ADSL, pa onda pitati "Hamu" u magazi ima'l modema, pa onda udariti po tenderu i revizijom nabavne specifikacije u cilju odabira povoljnog gle cuda :shock: recimo dovoljno brzog "ponudjaca", bude nesto i za Hamine amidzice sto preko reda poguraju neke s modemom "iz steka".....i svi happy i OVCE NA BROJU :D

...a stock management, sluzba za zajednicke poslove/nabavku i zakon o javnim nabavkama, ma to tamo samo neko laprda....
karanana

#52 Re: ADSL BH Telecom

Post by karanana »

Sutra ce biti druga sedmica kako cekam njihov poziv. Sudeci po komentarima, nacekat cu se jos dobro.
kruskimir

#53 Re:

Post by kruskimir »

ins wrote:Aha, pa da Fabia Combi SDI sa paketom opreme BH telecom bude 41.000 KM, a kopanje kanala za kablove u Gornjim stuparima u duzini 450 metara jedno 350.000 KM?

Taj film neces gledati...
Hajd pročitaj svoje postove pa sumiraj jedan zaključak... Šta treba, primjenjivati ZJN ili tražiti rupu u zakonu (varati)? Evo, po ovom postu ga očito treba primijenjivati.
Šta misliš, kakva je to naša vlada koja firmi koja je vlasništvo te iste vlade napravi ovako lijep ZJN (prema kojem se btw i piljar može žaliti na bilo koju odluku o dodjeli ugovora), a firmu koja je vlasništvo vlade druge države (MTel) izuzima od tog zakona?
Uz sve opravdane primjedbe koje krase našeg državnog operatera, svaka čast i na ovom hrvanju sa konkurencijom. Nego hajmo mi prodat i ovo malo nezavisnosti ko dodik, pa za 4 godine razguli u rusiju kad ostane banana republika
newone

#54 Re:

Post by newone »

[/quote]A i ova sa prodajom ti je na mjestu ... Sve cemo imati bolje kad privatizuju telecom, bar sto se tice mobilne telefonije ... Za ostale stvari (izgradnja novih mreza, opravka i zamjena dotrajalih kablova i mreza u manjim gradovima i mjestima) stranog vlasnika iskreno boli k.rac ... Njemu je u cilju da sto prije izvuce pare koje ulozi a to moze najbolje preko mobilne telefonije tako da ce mu se j.bati za ostale stvari ... A cijena minute razgovora za mobilnu, koliko ja znam i koliko sam gledao po stranicama VIP-a i T-mobile je otprilike ista .. Da ne pisem to da ce sve pare od zarade ici van BiH a u BiH ce ostati samo PDV a od toga se ne mogu pokriti ni penzije, ni putevi, ni pokroviteljstva, ni sponzorstva (Bosna ASA BH Telecom, RK Bosna ... ).
Slazem se samo da treba mijenjati direktore i menadjere u BHT-u ali to je opet na politickom nivou i to nije do nas obicnih smrtnika ... Vjeruj da ima dosta sposobnih mladih kadrova u Telecomu koji bi mogli bolje da vode firmu (ne kao direktori) ali njihove ideje niko ne uvazava ...[/quote]

U BH Telekomu je trenutno zaposleno 3700 uposlenika, a ne 3500 kako ti navodis. U posljednjih pola godine primili su jos 200 njih preko koje kakvih veza, a par ih je i kupilo radno mjesto. Interesantno je da se kod kupovine radnog mjesta nudi garancija od 6 mjeseci za opstojnost istog. Nakon tih 6 mjeseci mozes ostati, a mozes i nogu popiti.Lijepo to oni odrade, pokupe 10 000 km sebi u djep i onda kroz pola godine preko ledja telekoma (citaj naroda) vrate ulozeni novac platisi kroz platu.Bingo:)
Vrati se ponovo na web stranice VIP-a i Telekoma Hrvatske i malo bolje proracunaj cijene njihovih usluga tj. razgovora po minuti. Obrati paznju na dodatne usluge i pakete koje Telekom BIH nema u svojoj ponudi. Da li to imate besplatne neogranicene razgovore na mrezi od 19.00 do 07.00 svakog dana?????
Ako ce nam se drzava raspasti zbog prodaje Telekoma, onda molim Vas da se sto prije privatizujete i skratite nam ovu agoniju !!!!
Ako i imate pametnih i sposobnih inzenjera, neka feel free da apliciraju za ista ili slicna radna mjesta kod buduceg novoga vlasnika Telekoma BIH. Mozda ih i angazuju.
adnan.BIH

#55 Re:

Post by adnan.BIH »

Alfa159 wrote:Sad cu im se natovariti na vrat i direktoru i raznim direktorima sektora svaki dan po 5 mailova pa da vidimo ko ce izdrzati mora na jedan odgovoriti!!!!!!
STOKA
Ma slao sam ja - i to sa službenog Elektroprivredinog maila (da ko' fol dobije na težini). i znaš šta su uradili - dali mi broj telefona, sa koga se niko ne javlja. :D :D :D

Sve u svemu, mislim da sam nabrojao 50 dana čekanja. Još mi na kraju stručnjaci koji postavljaju liniju govore kako oni imaju i mnogo starijih zahtjeva. tj. ko biva ja mogu sada zapjevati od radosti, jer sam dobio ekstra brzo ADSL i nisam mnogo čekao kao većina nesretnika.
Sa samom uslugom sam prezadovoljan, međutim, vrijeme da istu dobiješ je jednostavno nedopustivo dugo.

edit: zaboravih reći da je isto procedura oko podnošenja prijave katastrofa. Dva puta dolaziš u red na šalteru (koje ima prednosti u odnosu na online prijavu koju sam ja radio, jer ako štelirate onda kao prednost imaju zahtjevi sa šaltera, što po meni nema logiku, al hajd'):
1. da uzmeš zahtjev (ovo obavezno probajte izbjeći tako što ćete se progurati i pitati službenika da vam da zahtjev) - jako je glupo i nepraktično što službenik daje zahtjev. Lakše je bilo da su 1000 kom zahtjeva ostavili negdje sa strane, a ne moliti nekoga da vam da.
2. predavanje dokumentacije: kopija lične, mjesto prebivališta i naravno popunjen zahtjev.
ins

#56 Re: Re:

Post by ins »

kruskimir wrote:
ins wrote:Aha, pa da Fabia Combi SDI sa paketom opreme BH telecom bude 41.000 KM, a kopanje kanala za kablove u Gornjim stuparima u duzini 450 metara jedno 350.000 KM?

Taj film neces gledati...
Hajd pročitaj svoje postove pa sumiraj jedan zaključak... Šta treba, primjenjivati ZJN ili tražiti rupu u zakonu (varati)? Evo, po ovom postu ga očito treba primijenjivati.
Šta misliš, kakva je to naša vlada koja firmi koja je vlasništvo te iste vlade napravi ovako lijep ZJN (prema kojem se btw i piljar može žaliti na bilo koju odluku o dodjeli ugovora), a firmu koja je vlasništvo vlade druge države (MTel) izuzima od tog zakona?
Uz sve opravdane primjedbe koje krase našeg državnog operatera, svaka čast i na ovom hrvanju sa konkurencijom. Nego hajmo mi prodat i ovo malo nezavisnosti ko dodik, pa za 4 godine razguli u rusiju kad ostane banana republika

ZJN treba primjenjivati 100%!

A BH Telecom svoje poslovne procese treba prilagoditi ZJN! Ako nije to u stanju, onda management treba podnijeti ostavku! I prestati srati o tome kako je problem u ZJN...

Jednostavno, jel tako?

PS moj klijent je BH telecom, i sa te strane potpuno podrzavam ZJN kao nesto najbolje sto se ovoj zemlji desilo, jer stiti mene od U-mene-mi-rodjak d.o.o. Gornji Hamzici :thumbup:
Ali isto tako vrlo dobro znam koliko je BHT daleko od firme 21. vijeka, pola procesa su kod njih na nivou 1970. godine... :run:
llojan

#57 Re: ADSL BH Telecom

Post by llojan »

Jel se nekom, osim meni, desava da u neko ”popularno” vrijeme cekam po sat ili vise da se konektujem (ADSL)?
To je obicno oko 6,7 ili 9 uvece. Ovaj mi ADSL sve vise pocinje liciti na onaj stari internet kada si trebao bukvalno uloviti liniju da bi se prikopcao!? :? :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#58 Re: ADSL BH Telecom

Post by Truba »

kažu na kosovu flat za nekih 50 km
Post Reply