ADSL BH Telecom
Moderator: anex
- Alfa159
#1 ADSL BH Telecom
E mene zanima koliko je levata kao Ja koji cekaju po vise od mjesec dana da im "gospoda" iz BH Telecoma bar odgovori na zahtjev o uvođenju
ADSL-a, a to da ce ga uvesti vech zalazi u naucnu fantastiku!!!!!!!!
E dali je sada u pitanju svjesno unistavanje BH telecoma ili su tamo na funkcijama TOLIKO nesposobni likovi nikad mi nece biti jasno.
I kaze koristi domace!!!!!!
HOCUUUUUUUUUUUU, ali ja ti dajem pare ti ih ne zelis.
I sve u svemu ja idem na kablovski net bar ljudi odrade za 2 dana iako je malo losiji od adsl-a.
E dali je sada u pitanju svjesno unistavanje BH telecoma ili su tamo na funkcijama TOLIKO nesposobni likovi nikad mi nece biti jasno.
I sve u svemu ja idem na kablovski net bar ljudi odrade za 2 dana iako je malo losiji od adsl-a.
-
tonymontana
boli njih briga, njima je plata ista, i mao ti nemao ADSL, a i kad ga imas, ako ti ne radi 10 dana sigurno ti to nece odbiti sa racuna ....
e kad se to privatizira, onda ce razmisljati hoce li reklamirati nesto sto nemaju, ili ce se na glavu nasadjivati da uzmes njihovu uslugu ...
e kad se to privatizira, onda ce razmisljati hoce li reklamirati nesto sto nemaju, ili ce se na glavu nasadjivati da uzmes njihovu uslugu ...
- Referent za ONO i DSZ
Oooo dobro jutro Columbo, welcome to Bosnia 
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#8 Re: ADSL BH Telecom
Ja poslala aplikaciju online u petak prosli, dolaze ujutro da prikljuce.Alfa159 wrote:E mene zanima koliko je levata kao Ja koji cekaju po vise od mjesec dana da im "gospoda" iz BH Telecoma bar odgovori na zahtjev o uvođenju
- homo_sapiens
mIRCerka wrote:Nemam. Uredno popunila i poslala i kontala bice nekad ljetos, zvali jutros da se najave za sutra ujutro. Ja ostala u soku.RIZVA wrote:mora da imas stelu
Citaju i oni forum . . . znaju ko je dobar potrosac
-
asenci
hehheeheh, super pitanje, heheheheh
Pa odkud ti i pomisao da tamo rade strucni i pametni ljudi ????
Ocito ne zans da su svi zaposljeni ili u RODBINSKOM ODNOSU ili su platili za posao od 15.000 - 25.000 KM ???????
Pa zar ti nije ocit primjer, da debili mjesec dana MANUELNO PREBACUJU LJUDE SA 100 KB/s na 200 KB/s, osoba koja je zavrsila ETSC i ima prakse od bar 2 mjeseca na mrezama i mreznim tehnoligijama ce to uraditi za 2h (zasve adsl korisnike)...
Pa u CESKOJ npr. za 30 EUR-a mjesecno imas NEOGRANICEN DOWNLOAD sa brzinom od 1 MB/s.
Ako Bog da da ih prodaju sredinom godine, da dodje prava firma i odpusti sve nesposobnjakovice i zaposli ljude koji zele i hoce da rade, a nama korisnicima omoguce vrhunsku uslugu.!
Ocito ne zans da su svi zaposljeni ili u RODBINSKOM ODNOSU ili su platili za posao od 15.000 - 25.000 KM ???????
Pa zar ti nije ocit primjer, da debili mjesec dana MANUELNO PREBACUJU LJUDE SA 100 KB/s na 200 KB/s, osoba koja je zavrsila ETSC i ima prakse od bar 2 mjeseca na mrezama i mreznim tehnoligijama ce to uraditi za 2h (zasve adsl korisnike)...
Pa u CESKOJ npr. za 30 EUR-a mjesecno imas NEOGRANICEN DOWNLOAD sa brzinom od 1 MB/s.
Ako Bog da da ih prodaju sredinom godine, da dodje prava firma i odpusti sve nesposobnjakovice i zaposli ljude koji zele i hoce da rade, a nama korisnicima omoguce vrhunsku uslugu.!
-
asenci
#13 Re: ADSL BH Telecom
Mora da si ili ti ili neko od tvojih uposlenik u telecomu.mIRCerka wrote:Ja poslala aplikaciju online u petak prosli, dolaze ujutro da prikljuce.Alfa159 wrote:E mene zanima koliko je levata kao Ja koji cekaju po vise od mjesec dana da im "gospoda" iz BH Telecoma bar odgovori na zahtjev o uvođenju
JA SAM CEKAO 2 MJESECA UZ U R G E N C I J E!
a sto se tice da nazoves i kazes da ces na kablovsku.... uuuuuuuu puno ces im naskoditi SVI DRUGI OPERATERI (BILO KABLOVSKI, ILI BILO KOJI DRUGI) SU ZAKUPNICI LINKA OD BIHNETA.
Tako da ih bas briga, hoces li kod njih ili KOD ONIH KOJI NJIMA PLACAJU ZA LINK, odnosno POSREDNO kod njih.
-
mIRCerka
#14 Re: ADSL BH Telecom
Ama nista od toga. Zato i jesam sokirana...asenci wrote:Mora da si ili ti ili neko od tvojih uposlenik u telecomu.mIRCerka wrote:Ja poslala aplikaciju online u petak prosli, dolaze ujutro da prikljuce.Alfa159 wrote:E mene zanima koliko je levata kao Ja koji cekaju po vise od mjesec dana da im "gospoda" iz BH Telecoma bar odgovori na zahtjev o uvođenju
JA SAM CEKAO 2 MJESECA UZ U R G E N C I J E!
a sto se tice da nazoves i kazes da ces na kablovsku.... uuuuuuuu puno ces im naskoditi SVI DRUGI OPERATERI (BILO KABLOVSKI, ILI BILO KOJI DRUGI) SU ZAKUPNICI LINKA OD BIHNETA.
Tako da ih bas briga, hoces li kod njih ili KOD ONIH KOJI NJIMA PLACAJU ZA LINK, odnosno POSREDNO kod njih.
-
mIRCerka
ne sjecam se kad mi je fiksni tel racun bio ispod 100 KM, mobitel je 80 - 100, dialupa mashala....mozda su se smilovali, vide redovno placam ...homo_sapiens wrote:mIRCerka wrote:Nemam. Uredno popunila i poslala i kontala bice nekad ljetos, zvali jutros da se najave za sutra ujutro. Ja ostala u soku.RIZVA wrote:mora da imas stelu
Citaju i oni forum . . . znaju ko je dobar potrosac
ma javicu se sutra navece sa informacijom da li su dosli ili ne...
- Neelix
ocito nemas iskustva sa adsl-om, nije ti to kablovskitonymontana wrote:boli njih briga, njima je plata ista, i mao ti nemao ADSL, a i kad ga imas, ako ti ne radi 10 dana sigurno ti to nece odbiti sa racuna ....
adsl u-v-i-j-e-k radi
- Charuga
- Globalni moderator
Tako je ... Reci im sve otvoreno ...asenci wrote:hehheeheh, super pitanje, heheheheh
"Ocito ne zans da su svi zaposljeni ili u RODBINSKOM ODNOSU ili su platili za posao od 15.000 - 25.000 KM ???????"
Vidim ti sve znas ... Vjerovatno si upoznao svih 3500 uposlenika i sa svakim si pojedinacno pricao ...
A i ova sa prodajom ti je na mjestu ... Sve cemo imati bolje kad privatizuju telecom, bar sto se tice mobilne telefonije ... Za ostale stvari (izgradnja novih mreza, opravka i zamjena dotrajalih kablova i mreza u manjim gradovima i mjestima) stranog vlasnika iskreno boli k.rac ... Njemu je u cilju da sto prije izvuce pare koje ulozi a to moze najbolje preko mobilne telefonije tako da ce mu se j.bati za ostale stvari ... A cijena minute razgovora za mobilnu, koliko ja znam i koliko sam gledao po stranicama VIP-a i T-mobile je otprilike ista .. Da ne pisem to da ce sve pare od zarade ici van BiH a u BiH ce ostati samo PDV a od toga se ne mogu pokriti ni penzije, ni putevi, ni pokroviteljstva, ni sponzorstva (Bosna ASA BH Telecom, RK Bosna ... ).
Slazem se samo da treba mijenjati direktore i menadjere u BHT-u ali to je opet na politickom nivou i to nije do nas obicnih smrtnika ... Vjeruj da ima dosta sposobnih mladih kadrova u Telecomu koji bi mogli bolje da vode firmu (ne kao direktori) ali njihove ideje niko ne uvazava ...
- Charuga
- Globalni moderator
Imas li ijedan primjer da nekome nije radio ADSL 10 dana ... ?tonymontana wrote:boli njih briga, njima je plata ista, i mao ti nemao ADSL, a i kad ga imas, ako ti ne radi 10 dana sigurno ti to nece odbiti sa racuna ....
E sad da ti objasnim ovo sa javnim nabavkama i problema sa modemima ... BHT je jedini elecom operater u BiH koji mora za svaku stvar koju kupuje (nabavlja) da da javni tender ... Znaci ni olovku ne mogu nabaviti bez tendera a za sve to je kriva Vlada federacije koja je vecinski vlasnik i koja nece da oslobodi BHT obavezne nabavke preko tendera ... Eronet i M:tel nemaju to pa mogu da nabavljaju svu opremu bez problema ... Napise se tender za npr. modeme i na tender izadju 2 firme ... Nakon pregledanih ponuda BHT izabere jednu i ona kao prodje a onda se druga firma zali i stvar se preda na sud i onda se. zbog brzine tuzilastva, ceka najmanje 3 mjeseca da se presudi ... A za to vrijeme firma ostaje bez modema ... Itd.
- CondoR
Radil uvjek free zonaNeelix wrote:ocito nemas iskustva sa adsl-om, nije ti to kablovskitonymontana wrote:boli njih briga, njima je plata ista, i mao ti nemao ADSL, a i kad ga imas, ako ti ne radi 10 dana sigurno ti to nece odbiti sa racuna ....
adsl u-v-i-j-e-k radi
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
Plavih_11 wrote:Imas li ijedan primjer da nekome nije radio ADSL 10 dana ... ?tonymontana wrote:boli njih briga, njima je plata ista, i mao ti nemao ADSL, a i kad ga imas, ako ti ne radi 10 dana sigurno ti to nece odbiti sa racuna ....
E sad da ti objasnim ovo sa javnim nabavkama i problema sa modemima ... BHT je jedini elecom operater u BiH koji mora za svaku stvar koju kupuje (nabavlja) da da javni tender ... Znaci ni olovku ne mogu nabaviti bez tendera a za sve to je kriva Vlada federacije koja je vecinski vlasnik i koja nece da oslobodi BHT obavezne nabavke preko tendera ... Eronet i M:tel nemaju to pa mogu da nabavljaju svu opremu bez problema ... Napise se tender za npr. modeme i na tender izadju 2 firme ... Nakon pregledanih ponuda BHT izabere jednu i ona kao prodje a onda se druga firma zali i stvar se preda na sud i onda se. zbog brzine tuzilastva, ceka najmanje 3 mjeseca da se presudi ... A za to vrijeme firma ostaje bez modema ... Itd.
ma čekaju dok kakva rodbina ne otvori firmu za prodaju modema
-
didierdase
SAMO DA KAZEM SVOJE ISKUSTVO S BH TELEKOMOM. DOSO SAM DA KUPIM TELEFON ONAJ GLUPI MOTOROLU F3 ZA 20 MARAKA. I DOLAZIM NA SALTER NA OBALI. DOBAR DAJ TE MI TELEFON KAZE FRAJER "NEMA".KAKO NEMA KAD IMA "NEMA I TACKA". ZA TI M JA POZOVEM ŠTELU I ŠTELA KAŽE NJEMU "KONJU JEDAN TO MI JE ROĐAK DAJ MU TELEFON". I ONDA FRAJER MENI KAŽE JAO IZVINI NISAM ZNAO. PITAM GA ŠTA NISI ZNAO DA SAM ŠTELIN ROĐAK ILI DA IMAŠ TELEFON. ON SLIJEŽE RAMENIMA. ALI NESEKIRAJ TE SE NJIMA JE SUPER ONI IMAJU PLATE PO 1500 SA SREDNJOM STRUCNOM SPREMOM NE KISNU I NE PUSE IM. A VI OSTALI STANITE U RED ICEKAJTE I MOLI TE I GUBI TE ZIVCE. TO JE ZDRAVO. POZDRAV ŠTELI.

-
didierdase
IZVINJAVAM SE NA GRESKAMA I NEJASNOĆAMA. ŽURIM ZA LJUBUŠKI. ANI SAM MOGO DA ODOLIM DA OVO NE NAPISEM.BYE SVIM OBIČNIM LJUDIMA
-
Kralj Tvrtko XXVIII
Snizili su plate u Telecomu zbog lose poslovanja za 15%? Da li je to istina cuo sam neki dan?
- Charuga
- Globalni moderator
Istina je da su spustili plate za januar 2008. od 11-16%, zavisno od direkcije ... Razlog nije lose poslovanje nego nesto drugo ali to ti necu napisati ovde ...Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Snizili su plate u Telecomu zbog lose poslovanja za 15%? Da li je to istina cuo sam neki dan?
- Charuga
- Globalni moderator
Sto sam pisao ovoliko kad sve znas ...komi wrote:Plavih_11 wrote:Imas li ijedan primjer da nekome nije radio ADSL 10 dana ... ?tonymontana wrote:boli njih briga, njima je plata ista, i mao ti nemao ADSL, a i kad ga imas, ako ti ne radi 10 dana sigurno ti to nece odbiti sa racuna ....
ma čekaju dok kakva rodbina ne otvori firmu za prodaju modema