Adnan Redžović u Hamburgu nastupa protiv Asmira Burkića

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The Realist

#1 Adnan Redžović u Hamburgu nastupa protiv Asmira Burkića

Post by The Realist »

Naš K-1 borac, Adnan Redžović, 25. aprila u Hamburgu će ući u ring s Asmirom Burgićem, Bosancem s njemačkim državljanstvom, višestrukim europskim šampionom u thai boxu.

Borba se radi po K-1 pravilima u 5 rundi, a nagradni fond za pobjednika iznosi 10.000 eura.

Na naš upit o borbi, Adnan je odgovorio:

“Dakle, istina je da radim meč na velikoj gali, koja će biti održana u Hamburgu 25-og ovog mjeseca. Radim pet rundi po tri minute protiv Asmira Burgica po K1 pravilima. Na toj gali bit će održane 4 borbe, a moj meč će biti borba večeri. U pitanju je prestiž meč na jednoj od najvećih profi K1 gala u Europi i meni je pripala čast da radim tu borbu. Treba spomenuti da je Asmir vešestruki prvak Europe u Muay Thai-u i očekuje me težak meč.”

Da napomenemo da je naš borac prije 15 dana osvojio titulu evropskog prvaka u kick boxu u teškoj kategoriji po K-1 pravilima u WKA veriziji.

U glavnom meču večeri na borilačkoj manifestaciji pod nazivom "Noć gladijatora" Redžović je u areni Doma mladih u KSC Skenderija, pred oko 1.000 gledalaca, zasluženo savladao Grka Stavrosa Anastasiadisa, jednoglasnom odlukom sudaca. U svih pet rundi naš borac bio je aktivniji, a u trećoj rundi protivnika je poslao na pod.

Tridesetdvogodišnji Redžović višestruki je prvak BiH u boksu, kick boxu i ful kontaktu. Najveći uspjeh u karijeri postigao je 2003. godine u Sarajevu, kada je u disciplini K 1 osvojio titulu "Kralj Koloseuma". Učesnik je svjetskih i evropskih prvenstvima u kick boxu na kojim za reprezentaciju naše zemlje osvajao medalje.

Izvor: http://www.martialarts.ba/index.php?opt ... 4&Itemid=1
libiana

#2 Re: Adnan Redžović u Hamburgu nastupa protiv Asmira Burkića

Post by libiana »

Nek mu bude sa srecom. :)
febo_acm

#3 Re: Adnan Redžović u Hamburgu nastupa protiv Asmira Burkića

Post by febo_acm »

Želim Redžoviću sreću :)

U nedavnom meču za titulu me nimalo nije impresionirao i nadam se da će se popraviti malo za ovaj meč. Izgleda nekako presporo i slabo se kreće u ringu. Ali možda je to bila taktička varka :D
The Realist

#4 Re: Adnan Redžović u Hamburgu nastupa protiv Asmira Burkića

Post by The Realist »

Meč je odgođen za juni, tj. cijela manifestacija je odgođena za juni.
libiana

#5 Re: Adnan Redžović u Hamburgu nastupa protiv Asmira Burkića

Post by libiana »

Hvala za informaciju.
Post Reply