Adnan Catic-Felix Sturm

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

wels-x

#1 Adnan Catic-Felix Sturm

Post by wels-x »

Nakon sto je nakon skandalozne odluke sudija izgubio titulu u WBO verziji od legendarnog Oscar de la Hoye, nase gore list veceras u Leverkuzenu boksuje protiv Roberta Fraziera,inace necaka cuvenog, nekad teskasa Joe Fraisera.

Gledao sam onu njegovu borbu protiv Oscar de la Hoye.Vjerujte mi da je Adnan bi uvjerljivo bolji.
Svi strucnjaci,novinari,poznati bokseri koji su pratili mec u Las Vegasu,slozili su se u tome da su sudije poklonile pobjedu Oscaru de la Hoyi.
Njemacki ovinar, neposredno poslije meca intervijuisao je i Michael Tysona koji je smijuci se, ironicno odgovorio da je Adnan pobjednik ali da boksuje u Americi.
Htio je reci da je tako moralo biti.

Ja ga vidim kao ponovnog shampiona u WBO verziji.Ubjedjen sam.
Oskar,izbjegava ponovni susret,ali ce ....... morati
wels-x

Post by wels-x »

Uvjerljiva pobjeda Adnana Catica na poene: 116-112, 119-109, 117-11.

Slijedeci Adov cilj je borba protiv pobjednika iz takodje vecerasnje borbe izmedju Bernarda Hopkinsa i Oskara de la Hoye u kojoj ce po prvi put biti ujedinjene sve cetri werzije WBC,WBA,IBF i WBO.To ce zasad biti i jedine ujedinjne verzije.
BECHO

Post by BECHO »

Adnan razvalio Fraziera i osigurao titulu WBO interkontinentalnog sampiona!!!

Image

http://www.zdf.de/ZDFde/inhalt/7/0,1872,2193863,00.html

Bodovanje po rundama:

http://boxen.spiel.zdf.de/index.phpQact ... _highscore

Bravo Adnane! ;)
BECHO

Post by BECHO »

A evo nesto vise o Adnanu:

FELIX STURM
Not a lot is known about Felix Sturm outside of his German homeland but the 25-year-old World Boxing Organization middleweight champion is a well-schooled boxer with a solid amateur background, who promises that Oscar De La Hoya is in a fight tonight.

Although Sturm has had only 20 professional bouts (all wins, nine inside the distance), he had more than 100 bouts as an amateur, losing only eight.

Sturm, from Leverkusen (five minutes by car from Cologne), boxed in the 2000 Olympics as a light-middleweight (156 lbs) and was one bout away from reaching the medal round. Sturm beat boxers from Uzbekistan and Australia but lost at the quarter-final stage against American Jermain Taylor.

Although he was born in Germany his parents immigrated from Bosnia-Herzogovia and Sturm's real name is Adnan Catic, the name under which he boxed as an amateur...

http://www.spboxing.com/articleserver/d ... cleid=2808

;)
MilanT

Post by MilanT »

Svaka mu čast,no nerazumijem zašto koristi drugo ime :-)
violentjack

Post by violentjack »

Mozda mu je lakse zbog Njemaca..

Lakse ce neko zapamtiti Felix nego Adnan od Njemaca :roll:
BECHO

Post by BECHO »

Milane, zbog popularnosti! Izabrao je ime koje ima simboliku jer Felix je latinski izraz koji u prevodu znaci SRECA dok je 'Sturm' na njemackom NAPADAC ili NAVALNIK! S druge strane novo ime je puno atraktivnije za ovu vrstu sporta od njegovog pravog imena! Citao sam neki njegov intervju u njemackim novinama i izjavio je da mu je to sportsko ili kako mi kazemo umjetnicko ime s kojim pokusava da se probije na internacionalnu scenu, sto mu je naravno i uspjelo! ;)
posaric

Post by posaric »

hoćemo revanš protiv de la Hoye !

Image

:x
wels-x

Post by wels-x »

MilanT wrote:Svaka mu čast,no nerazumijem zašto koristi drugo ime :-)
Biznis,uslovi menadzera,kudikamo jaca i bolja promocija,veca lova.

Sinoc prateci direktan prenos borbe cujem kako se iz publike se cuju povici:Hajde Ado itd,sto znaci da je on ostao Adnan,Ado Bosanac.
Felix Sturm zvuci prodorno i sasvim je normalno ako je zbog karijere promjenio ime,uostalom kao i mnogi drugi spotristi i umjetnici pogotovo.
wels-x

Post by wels-x »

posaric wrote:hoćemo revanš protiv de la Hoye !

Image

:x
De la Hoya je sinoc zavrsio karijeru izgubivsi tehnickim nokautom u 9. rundi od 11 godina neporazenog Bernarda Hopkinsa,nosioca shampionskih pojasa u WBA,WBC i IBF verziji.

Pogresno sam napisao u prvom postu da se sve cetri verzije ujedinjuju ali najvjerovatnije je da ce to prvi put ucinjeno u borbi izmedju Adnana i Hopkinsa.Hopkins je i neposredno prije meca sa zlatnim deckom(kako zovu De la Hoyu) izjavio da je Adnan-Felix taj koji zasluzuje borbu protiv njega.

Poslije sinosnjeg meca Hopkins- De la Hoya je potuno jasno zasto je Adnan Catic morao skandalozno izgubiti.Naime,Oskar de la Hoya iako porazen kasirao je sinoc cetrdeset miliona dolara,dok je pobjednik Hopkins dobio "samo" deset.
De la Hoya,inace veliki biznismen koji je samo na berzama zaradio 300 miliona dolara morao je po svaku cjenu imati pobjedu nad Adnanom,a time i mec sa Hopkinsom koji mu je donio ovu dosad nevjerovatnu sumu u laksim kategorijama.
violentjack

Post by violentjack »

:roll: Zalosna je to korupcija Americkam..volio bih vidjeti mec potpisan izmedu Adnana i Hopkinsa

To je isto kao i Rahman kad je nokautirao jel Hollyfielda i postao prvak svijeta..kad bi Ado nesto napravio..mislim da bi se digao u rang Muhameda Alija i ostalih velikana
violentjack

Post by violentjack »

Samo teskasi ili poluteskasi su kasirali tolike pare..ovo za laksu kategoriju i silne pare me iznenadilo :( :shock:
wels-x

Post by wels-x »

violentjack wrote:Samo teskasi ili poluteskasi su kasirali tolike pare..ovo za laksu kategoriju i silne pare me iznenadilo :( :shock:

Citam jutos na teletekstu o mecu i ovaj podatak me takodje iznenadio ali ako uzmemo u obzira da je De la Hoya super star,iza kojeg stoji ogromna vrsna masinerija za pravljenje novca onda se ovaj podatak svodi na logicnu posledicu necega sto je izvanredno do u detalje precizirano i razradjeno.
Zakljucuje se dalje ,kao sto vec rekoh da je Ado po svaku cjenu morao izgubiti borbu sa De la Hoyom. Americki mediji,sportisti,sportski komentatori i bokserski znalci su propratili tu odluku sudija kao skandaloznu i nevjerovatnu.
V

Post by V »

moram malo na OFF Box je mislim jedini od sportova koji ja ne bih trenirala i koji bih zabranila mojoj djeci. I fakat ne kontam, da je nekome ceif dobiti par saka u glavu, bez obzira koje ce pare dobiti poslije.
wels-x

Post by wels-x »

Zalosno je to sto bosansko hercegovacki mediji uopste ne prate uspon karijere ovog,ja bih rekao i naseg sportiste.
Mostarac,koji kad to moze posjecuje svoj grad gdje ima veliki broj prijatelja,rodbine, poznanika i gdje namjerava ili je vec poceo graditi kucu,covjek koji uz njemacki pronosi glas i o BiH sportu, nije zasluzio da se BiH mediji ovako "ne" odnose prema njegovoom izvanrednom sportskom uspjehu.

Zalosno!
wels-x

Post by wels-x »

V wrote:moram malo na OFF Box je mislim jedini od sportova koji ja ne bih trenirala i koji bih zabranila mojoj djeci. I fakat ne kontam, da je nekome ceif dobiti par saka u glavu, bez obzira koje ce pare dobiti poslije.
Nije ceif dobiti par saka u glavu,vec plasirati drugom par i vise. :D
Djeci bih i ja takaodje zabranio da se bave ovim sportom.Dovoljno im je i ono sto fasuju od svojih roditelja :D , pa jos i ........ :D
posaric

Post by posaric »

popusi ga de la hoya od hopkinsa !

Image

Image

hopkins je rekao da pobjednik mora boksat protiv Adnana...

Image
V

Post by V »

wels-x wrote: Nije ceif dobiti par saka u glavu,vec plasirati drugom par i vise. :D
Djeci bih i ja takaodje zabranio da se bave ovim sportom.Dovoljno im je i ono sto fasuju od svojih roditelja :D , pa jos i ........ :D
Mah pricaj ti, kad ja pocnem brojati zvjezde i planete, ne pomaze satisfakcija da on uz to vidi i koji NLO pride :)
wels-x

Post by wels-x »

V wrote:
wels-x wrote: Nije ceif dobiti par saka u glavu,vec plasirati drugom par i vise. :D
Mah pricaj ti, kad ja pocnem brojati zvjezde i planete, ne pomaze satisfakcija da on uz to vidi i koji NLO pride :)
Jeste grub sport, salu na stranu,ne bih ni ja svojoj djeci dozvolio da se bave ovim sportom. :)

Ali volim pogledati dobar,ali samo dobar box na tv.
V

Post by V »

wels-x wrote:Jeste grub sport, salu na stranu,ne bih ni ja svojoj djeci dozvolio da se bave ovim sportom. :)

Da pokrenemo akciju da dajemo nasu djecu na balet? :D

Ne odgovaraj, otjerasmo temu u... :)
wels-x

Post by wels-x »

V wrote:
wels-x wrote:Jeste grub sport, salu na stranu,ne bih ni ja svojoj djeci dozvolio da se bave ovim sportom. :)

Da pokrenemo akciju da dajemo nasu djecu na balet? :D

Ne odgovaraj, otjerasmo temu u... :)
Ma malo nije problem,nego valja ustajat rano.
Nego gdje si ti V-eice, ...... Ranis li ti zorom rano,onako pospano,
doduse nema ni mene cesto. :) :)

Ja,balet je prava stvar,pogotovo za curice. :)
V

Post by V »

wels-x wrote:Ma malo nije problem,nego valja ustajat rano.
Nego gdje si ti V-eice, ...... Ranis li ti zorom rano,onako pospano,
doduse nema ni mene cesto. :) :)

Ja,balet je prava stvar,pogotovo za curice. :)
Veica ima fleksibilno radno vrijeme, mogu doci kada hocu na posao. A da ranim, ranim, pasionirani sam sportista te ti ranom zorom protrkam po mahali, da vidim je li sve na svom mjestu :)
wels-x

Post by wels-x »

Zavidim i na fleksibilnom r.vremenu i na volji za jutarnjim protrkavanjem kroz mahalu(ukoliko to cesto upraznjavas)
Protrcem i ja plahom mahalom ali ne bas cesto,ranim sabahom nikad,zbog cega sam ljut sam na sebe. :)
V

Post by V »

Zavidi i placi :)
Ne trcim bas svako jutro, samo kad imam izbaciti iz sebe tugu, bijes, ljutnju... znaci 4-5 dana u sedmici min. :)

plaho sam tersli
Post Reply