Adfoc.us reklame - problem

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

skafiskafsnjak

#1 Adfoc.us reklame - problem

Post by skafiskafsnjak »

Od jucer mi se non stop ovo pojavljuje tj. otvara mi ovu stranicu. Kliknem npr evo na klix, otvori ga i odmah ovu stranicu ...

kako se rijesiti ovoga ? :?
Bloo
Globalna šefica

#2 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by Bloo »

skafiskafsnjak wrote:Od jucer mi se non stop ovo pojavljuje tj. otvara mi ovu stranicu. Kliknem npr evo na klix, otvori ga i odmah ovu stranicu ...

kako se rijesiti ovoga ? :?
instaliraj Ad Block
skafiskafsnjak

#3 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by skafiskafsnjak »

Vec je instaliran i ne pomaze. Ne otvara meni u novom tabu stranicu ...otvara mi u istom. Znaci umjesto odredjene stranice, otvori mi to sranje :oops:
Bloo
Globalna šefica

#4 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by Bloo »

skafiskafsnjak wrote:Vec je instaliran i ne pomaze. Ne otvara meni u novom tabu stranicu ...otvara mi u istom. Znaci umjesto odredjene stranice, otvori mi to sranje :oops:
http://jdfan.wordpress.com/2012/09/16/h ... nts-links/
jasko_ba

#5 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by jasko_ba »

Izgleda nisam jedini, jutros otvorih temu :sad:
http://forum.klix.ba/problem-reklame-t132418.html
Gray

#6 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by Gray »

I ja imam iste probleme. Instalirao sam scriptsafe za chrome, i on spriječava ovo ali je i dosta agresivan za druge stranice pa mi neke stranice ne rade dobro dok ne dodam manuelno exception ili slično.
hashishar_3rd

#7 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by hashishar_3rd »

zrakomlat

#8 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by zrakomlat »

Je li pričate o otvaranju klixa preko računara ili telefona? Meni se ovo ukazuje na mudrom telefonu kad pokušam otvoriti klix aplikaciju.
Urbana

#9 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by Urbana »

I mene je zezalo i prije par minuta sam mu dohakala.

Prva stvar koju sam primjetila prosle sedmice da mi je wi-fi otkljucan a uvijek je imao password.
Garant su pomislih oni iz telekoma nesto prckali.
Srecom mogu uci u modem pa ga zakljucam ponovo.

I od tog problema sve cesce se preusmjeravalo na navedenu stranicu ili aliexpress.
Sve sam preskenirala raznim antivirusima i antimallware programima i nista na kompu nisam nasla. Preusmjeravanje se i dalje nastavilo i na mobitelu i na tabletu.

Nisam neki strucnjak pa sam malo guglala i dosla do rjesenja prije nego mi je totalno pocupalo ovo malo zivaca sto mi je ostalo.

Evo rješenja(kod mene je upalilo, nakon ovoga me vise ne preusmjerava na druge stranice):
Modem ZXV10 W300, Moja TV Net paket
Udjite u postavke modema i vidjecete da je kao primary dns postavljeno 94.249.192.82 http://www.abuseipdb.com/report-history/94.249.192.82
To sam promijenila na 195.222.32.10 kao sto je bilo ranije prema uputstvima za moj modem i nemam vise problema. Znaci neko je usao u postavke modema i promijenio navedeno.

Kako je do ovoga doslo ne znam, sumnjam da je do telekoma kada su radili neki svoj update. Primjetila sam da mi je i na poslu otkljucan wi-fi a stari podaci za ulaz u modem ne rade.
Danas sam zvala telekom da mi daju pristup jer je ovo rjesenje problema i necu da mi poslovni wi-fi bude otkljucan.

Zao mi samo sto sam prije ovoga vratila tablet na fabricke postavke (sto naravno nije pomoglo) pa sam ga morala ponovo namjestati al eto.
Sad sam pametnija :bih:

E da, kod mene je na modemu iskljucena opcija cwmp (mislim da se to nekad spominjalo da se iskljuci ako necete da vam telekom restartuje modem i sifru) i imam promijenjenu sifru za pristup modemu pa ako neko zna kako je moguce da neko ovako hakira modem neka me prosvijetli da se znam bolje zastititi.
jasko_ba

#10 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by jasko_ba »

Image
I dalje ovo govno izbacuje, pokusao sve :-?
ime123

#11 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by ime123 »

jasko_ba wrote:Image
I dalje ovo govno izbacuje, pokusao sve :-?
jesi li promjenio dns ?
skafiskafsnjak

#12 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by skafiskafsnjak »

A nesto kontam da mi nije povezano sa gmail nalogom...pojavljuje se i na mob i comp i to na chrome koji sam sinhronizovo sa gmail nalogom.

Pobrisan kes history i slicno i na mob i na compu ...i sad za sad se ne pojavljuje,
ime123

#13 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by ime123 »

Nije do gmail naloga 100 %.
skafiskafsnjak

#14 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by skafiskafsnjak »

pa zasto mi se vise ne pojavljuje? ima evo 4-5h nista ...
ime123

#15 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by ime123 »

ma i meni tako ne pojavljuje se neko vrijeme pa opet pocne, nego reci mi ako znas kako da promjenim ovaj dns server ? jel najbolje preko postavki routera, ako da, znas li koja je sifra za ovo smece od zte
skafiskafsnjak

#16 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by skafiskafsnjak »

ma ako je ruter od BHT i ako ti je onaj fazon sifra bihneta je 2x za sifru wi fi onda ne mozes nista :D
Gray

#18 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by Gray »

Urbana wrote:I mene je zezalo i prije par minuta sam mu dohakala.

Prva stvar koju sam primjetila prosle sedmice da mi je wi-fi otkljucan a uvijek je imao password.
Garant su pomislih oni iz telekoma nesto prckali.
Srecom mogu uci u modem pa ga zakljucam ponovo.

I od tog problema sve cesce se preusmjeravalo na navedenu stranicu ili aliexpress.
Sve sam preskenirala raznim antivirusima i antimallware programima i nista na kompu nisam nasla. Preusmjeravanje se i dalje nastavilo i na mobitelu i na tabletu.

Nisam neki strucnjak pa sam malo guglala i dosla do rjesenja prije nego mi je totalno pocupalo ovo malo zivaca sto mi je ostalo.

Evo rješenja(kod mene je upalilo, nakon ovoga me vise ne preusmjerava na druge stranice):
Modem ZXV10 W300, Moja TV Net paket
Udjite u postavke modema i vidjecete da je kao primary dns postavljeno 94.249.192.82 http://www.abuseipdb.com/report-history/94.249.192.82
To sam promijenila na 195.222.32.10 kao sto je bilo ranije prema uputstvima za moj modem i nemam vise problema. Znaci neko je usao u postavke modema i promijenio navedeno.

Kako je do ovoga doslo ne znam, sumnjam da je do telekoma kada su radili neki svoj update. Primjetila sam da mi je i na poslu otkljucan wi-fi a stari podaci za ulaz u modem ne rade.
Danas sam zvala telekom da mi daju pristup jer je ovo rjesenje problema i necu da mi poslovni wi-fi bude otkljucan.

Zao mi samo sto sam prije ovoga vratila tablet na fabricke postavke (sto naravno nije pomoglo) pa sam ga morala ponovo namjestati al eto.
Sad sam pametnija :bih:

E da, kod mene je na modemu iskljucena opcija cwmp (mislim da se to nekad spominjalo da se iskljuci ako necete da vam telekom restartuje modem i sifru) i imam promijenjenu sifru za pristup modemu pa ako neko zna kako je moguce da neko ovako hakira modem neka me prosvijetli da se znam bolje zastititi.

Super, hvala na savjetu, sada sam ja provjerio svoj router i isti slučaj, ta adresa mi je postavljena kao primary dns iako je u postavkama routera namešteno autodiscover dns, tako da mi nije jasno kako je to.

Također mi je bila promijenjena šifra (i to random character šifra od 20 slova) i isključen remote control modema tako da stvarno ni ja ne razumijem. Jedino da nije korišten neki bug u firmwareu
Gray

#19 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by Gray »

Ja sam promijenio Primary DNS (stavio na user discovered) na vrijednost koju je Urbana napisala i opet mi se pojavljuje adfoc.us.
gnjev

#20 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by gnjev »

To vam je specijalni focanski virus poznatiji kao ad foc. Mijenja vam mjesto rodjenja iz Foca u Sarajevo . Treba vam Anti Foc Malware da bi ga uklonili .
LARVA

#21 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by LARVA »

.
Last edited by LARVA on 06/02/2015 03:59, edited 1 time in total.
Zer0

#22 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by Zer0 »

Imam isti problem na compu, laptopu i telefonu. Dns od Urbane ne pomaze, opet se javlja isto a s larvinim ne radi net uopste. Adsl je od Bhtelecoma u pitanju.
ime123

#23 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by ime123 »

Probajte jos restartovat router. Ako nista od ovog ne bude radilo nazovete podrsku bht i objasnite im, i nek vam rijese.
Zer0

#24 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by Zer0 »

Definitivno mi je bio promijenjen primary DNS. Uglavnom sam vratio stari rom file sa starim postavkama. Na laptopu se pojavljuje i dalje i sumnjam da se to nesto instaliralo. Uglavnom cu ga preskenirati a mobitel sam resetvao na fabricke postavke i nema nista apsolutno, nikakvih reklama vise. Ako scan ne pomogne na laptopu onda cu dici ponovo sistem. Kako je moguce da se zastitim od toga da se ovo ubuduce desava i do koga je? Do mene ili do BHTelecoma?
Del_Boy1

#25 Re: Adfoc.us reklame - problem

Post by Del_Boy1 »

Kod mene su na kompjuteru rucno podeseni DNS-ovi na google dns 8.8.8.8 i 8.8.4.4 tako da na ruteru i nema bas puno veze koji su, a trenutno su 195.222.33.216 i 195.222.32.10
pa mozda da i vi pogledate da vam slucajno nisu promijenjeni na samom uredaju.
Post Reply