Adaptacija stana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Whysomad

#1 Adaptacija stana

Post by Whysomad »

Vakat je (napokon) da se radi adaptacija stana u potkrovlju kuće 90m2, razvedeno grijanje, urađen estrih, prozori (vanjska stolarija) postavljeni. Osim svega ostalog treba uraditi spušteni plafon i prateću termoizaloaciju za isti kao i malterisanje, pa me zanima okvirna cijena radova? Uradio bih parket cca 65m2 i pločice 25m2 (kupatilo i kuhinja). Razmišljam i o angažmanu agencije pa ukoliko neko ima iskustva ili informacije dobro su došle.
mali_balon

#2 Re: Adaptacija stana

Post by mali_balon »

Agencije ti rade tj radile prolse godine od 400 do 600km po kvadratu, ali komplet adaptacija.....struja voda parket izolacije razne plocice montaza cesmi i jos tu ima stavki....sve sto se podrazumjeva adaptacijom racunaj sta ce se jos naci itd itd......ja to ne bi zapocinjao bez 30000km na kamari....a trebat ce ti vise.....kupatilo ce ti odnijeti 10tisuca....gledaj da nadjes nekog ko ce ti sve odraditi jer ako budes ganjao majstore proci ce ti 100g dok sve zavrsis i jos je lutrija naci dobre i odgovorne majstore......
snijeg_led

#3 Re: Adaptacija stana

Post by snijeg_led »

Koja agencija??
Valjda treba gradjevinska firma.
mali_balon

#4 Re: Adaptacija stana

Post by mali_balon »

snijeg_led wrote: 09/05/2025 23:21 Koja agencija??
Valjda treba gradjevinska firma.
Imas ih koji se nazivaju agencijama......mozda ima veze sa prijavama djelatnosti.....ukucaj u google agencija za renoviranje pa ce ti izaci nekoliko....ni meni nije jasna razlika, mozda kad kazes agencija misli se na manji obim poslova...
Post Reply