Fakat nisu normalni, pa svako ko se iole razumije u autoindustriju može iz aviona vidjeti da su rezultati "istraživanja" frizirani sto na sat...
http://www.autoportal.hr/200804212061/T ... d-103.html
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ne postoji, ovi samo seru da su njemački auti dobri, a ostali ništa ne valjaju. Koga je uopšte briga šta oni pišu i kakve su statistike. I kad vozač prne to im je minus, jer eto nije zadovoljan plastikom i njenim kavlitetom u kokpituDirty Harry wrote:Jel postoji nesto slično u drugim zemljama? Volio bih uporediti rezultate.
To ne znam. Ja vozim malo stariju kantu tako da sam ADAC+ clan i sretan zbog toga. (ne jednom, vec dva puta su me kupili sa ceste, jednom sa placanjem hotela, slepanjem auta u moj servis, plus dovukli me kuci). Samo znam da obicno na ovim statistikama japanci poraze njemce.schakal wrote:mislim da adac statistika nije najpouzdanija jer u njemackoj svi njemacki proizvodjaci imaju svoje slep sluzbe tako da rijetko ko od vlasnika tih automobila zove adac
Upravo. Ni Auto Bild grupa više ne uzima ADAC-ove statistike kao pouzdane. A što se tiče pouzdanosti, zna se: Japanci pa Njemci pa onda svi ostali.schakal wrote:mislim da adac statistika nije najpouzdanija jer u njemackoj svi njemacki proizvodjaci imaju svoje slep sluzbe tako da rijetko ko od vlasnika tih automobila zove adac
Hm... Koreja...ado-šampion wrote:Upravo. Ni Auto Bild grupa više ne uzima ADAC-ove statistike kao pouzdane. A što se tiče pouzdanosti, zna se: Japanci pa Njemci pa onda svi ostali.schakal wrote:mislim da adac statistika nije najpouzdanija jer u njemackoj svi njemacki proizvodjaci imaju svoje slep sluzbe tako da rijetko ko od vlasnika tih automobila zove adacZapravo i Koreja uz Japan.
Zavisi od udara. Prag i nije tako čvrst. Čošak svakog auta je tvđi od praga. Pada ti to sve u vodu.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Hm... Koreja...ado-šampion wrote:Upravo. Ni Auto Bild grupa više ne uzima ADAC-ove statistike kao pouzdane. A što se tiče pouzdanosti, zna se: Japanci pa Njemci pa onda svi ostali.schakal wrote:mislim da adac statistika nije najpouzdanija jer u njemackoj svi njemacki proizvodjaci imaju svoje slep sluzbe tako da rijetko ko od vlasnika tih automobila zove adacZapravo i Koreja uz Japan.
Ja sam imao sudar sa sa novim KIA Sorentom, covjek izletio na dva metra i sudar... Udarim ga u desnu bocnu stranu, vise u prag nego u vrata jer je Sorento dosta podignut. Prag kod KIA-e se iskrivo toliko da je covjek razmisljao da zove slep sluzbu. Na mom V40 je bila znacajna steta i 90% to zbog aktiviranja oba prednja airbaga, granicnika sile u pojasevima i jos nekog sigurnosnog sistema u sjedistima Volva. Vanjska steta, puknuti prednji branik, lijevi blatrobran, hauba i lijevi far. Motor netaknut, auto odvezao u Volvo servis. Znam da ovo nema bas direktne veze sa pouzdanoscu vozila ali ako se prag na KIA Sorento-u toliko uvio pri udaru dugog vozila pri brzinu od 50-60km/h, pitam se sta bi bilo da je brzina bila veca? Shodno ovome namece se logicno pitanje pouzdanosti korejskih vozila? Japancima skidam kapu.
Nikako da pitaju ljude koji ga voze već tamo neku izmišljenu statistiku.testdriver wrote:a auto bild već par godina uzastopno mazdu proglašava najboljom i ne znam gdje oni stalno izvuku da je fiat punto najgori a ja imao 4 komada i sa nijednim nikad problema
Zato se svemu tome ne moze uvijek pouzdano vjerovat, ali naravno kod nes je bolje imati Golf 2 star 25 godina nego Japanca ili Koreanca, Talijana starog 3-5 godina.Hm... Koreja...Ja sam imao sudar sa sa novim KIA Sorentom, covjek izletio na dva metra i sudar... Udarim ga u desnu bocnu stranu, vise u prag nego u vrata jer je Sorento dosta podignut. Prag kod KIA-e se iskrivo toliko da je covjek razmisljao da zove slep sluzbu. Na mom V40 je bila znacajna steta i 90% to zbog aktiviranja oba prednja airbaga, granicnika sile u pojasevima i jos nekog sigurnosnog sistema u sjedistima Volva. Vanjska steta, puknuti prednji branik, lijevi blatrobran, hauba i lijevi far. Motor netaknut, auto odvezao u Volvo servis. Znam da ovo nema bas direktne veze sa pouzdanoscu vozila ali ako se prag na KIA Sorento-u toliko uvio pri udaru dugog vozila pri brzinu od 50-60km/h, pitam se sta bi bilo da je brzina bila veca? Shodno ovome namece se logicno pitanje pouzdanosti korejskih vozila? Japancima skidam kapu.
vratnik wrote:Ja bih vise volio 10 godina starog japanca od 3 godine starog italijana..
Imam ja jednog 18 godina starog japanca (Honda Civic), nadji mi italijana od 5-6 godina, bilo kakvog, da se mijenjamo!vratnik wrote:Ja bih vise volio 10 godina starog japanca od 3 godine starog italijana..
mislim da bi mogao prijeći i na ženeLesli Eldridž wrote:vratnik wrote:Ja bih vise volio 10 godina starog japanca od 3 godine starog italijana..![]()
![]()
![]()
Nesto vise od 17.000,00 KM. Sam sistem airbag-pojas-sjediste je preko 8.000,00 KM.Robyn wrote:Hej Drvosjeca,
vezano za tvoj tekst, a koliko si ono matere ti plation o djelove za Volvo, koliko su ti trazili U F-Autocentru. 2 milje Eura???
Ne kazem da nije bolje ali me cudi mekoca praga kod Sorenta.Robyn wrote:Moze ADAC pricati sta hoce, pogledaj Sorenta ili Santa Fe, meni su bolji od skupog VW SUV-a koji usput receno nema ni rezervne gume. ADAC malo nateze na njemacke proizvodjace, a u svojim testovima guma i sl. uvije postoje velike razlike u odnosu na testove nekih drugih kuca.
Ti si mene ocito pogresno shvatio, nisam ni ja za vozila starija preko 7 godina niti imam predrasude prema bilo kojem proizvodjacu vozila.Robyn wrote:Zato se svemu tome ne moze uvijek pouzdano vjerovat, ali naravno kod nes je bolje imati Golf 2 star 25 godina nego Japanca ili Koreanca, Talijana starog 3-5 godina.
Kakva zabluda, what a plonkers