Aco Pejovic 19.05 Skenderija

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

brazzo19

#1 Aco Pejovic 19.05 Skenderija

Post by brazzo19 »

Image

P.S Molim bez politike i ostalih sranja da se nebi kljucala tema odmah , ja mislim da ce Skenderija biti premala 19 maja .... :)
Last edited by brazzo19 on 28/03/2011 09:29, edited 1 time in total.
BiH-x

#2 Re: Aco Pejović 19.05 Skenderija

Post by BiH-x »

...
brazzo19

#3 Re: Aco Pejović 19.05 Skenderija

Post by brazzo19 »

....
cyprus

#4 Re: Aco Pejović 19.05 Skenderija

Post by cyprus »

Ne sviđa mi se, odvratan mi je... ali biće veselo kad krene pljuvaona :D
BiH-x

#5 Re: Aco Pejović 19.05 Skenderija

Post by BiH-x »

Tema treba pod kljuc.

Zalosno je da se i na sarajevo-x promovira turbofolk :(
Skream

#6 Re: Aco Pejović 19.05 Skenderija

Post by Skream »

pluc, pljuc 8-) ne mogu ga očima gledat , a kamoli slušat'!
vektor68

#7 Re: Aco Pejović 19.05 Skenderija

Post by vektor68 »

nisam cuo ranije za ovu "intersantnu" personu , preslusah napreskok dvije interpretacije koje su vjerovatno namjenjene za "koncert zivota" :) ...nadam se da je mali broj ljudi u Sarajevu koji ce dozvoliti ( i platiti) da im ovakav i ovakvi pevači vrjedjaju intelekt svojim nebuloznim textovima i nastupima , sramota ako će zaista zapjevati u skenderiji , nekako mi vise inklinira ka satorima ili koridama pa bi nastup u skenderiji za njega i bio koncert zivota kako stoji na plakatu .
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#8 Re: Aco Pejović 19.05 Skenderija

Post by bordo gandalf »

BiH-x wrote:Tema treba pod kljuc.

Ne slusam TF ali fkt ne kontam svako ima pravo da slusa sta mu je volja mnogi su promovirali druge zanrove pa se nije odma u glas "pod kljuc" ko voli otici ce ko ne nece i mirna :bih:
Simply_Red

#9 Re: Aco Pejović 19.05 Skenderija

Post by Simply_Red »

BiH-x wrote:Tema treba pod kljuc.

zalosno je da je i tako trivijalna stvar kao turbo folk povod za diskriminaciju i poziv na linc. Kompleksi, kompleksi...
brazzo19

#10 Re: Aco Pejović 19.05 Skenderija

Post by brazzo19 »

@ Lud i Ponosan objasnio :wink:

Ko hoce ici ce ko nece ne mora i bez ikakve svadje i prepucavanja niko nikoga ne tjera da dodje ni da ga slusa :wink:
brazzo19

#11 Re: Aco Pejović 19.05 Skenderija

Post by brazzo19 »

Vrijeme
Četvrtak, Maj 19 · 8:00 poslije podne - 11:30 poslije podne
Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

3.621, Prisustvujem a 28 Mart tek :D
Ma.Le.Na

#12 Re: Aco Pejović 19.05 Skenderija

Post by Ma.Le.Na »

:lol: :lol:
ja ovu temu naprosto moram pratiti :D
zateznistub

#13 Re: Aco Pejović 19.05 Skenderija

Post by zateznistub »

Tugo moja, jada i cemera. Koji strasni likovi nastupaju u skenderiji! Nekad je skenderija bila kultno mjesto i simbol dobre muzike.

Nazalost, ovaj put ce biti puna k'o sipak. Ali da se ja pitam na ulaz po macolu pa po glavi svakog ko pridje koncertu...
ultima_palabra

#14 Re: Aco Pejović 19.05 Skenderija

Post by ultima_palabra »

Nekad je izvođačima ovakve muzike bila udarena taraba negdje kod Ilidže, i nema dalje :D Dok sad nastupaju u dvorani koja nosi Mirzino ime... jebat ga, demokratija i ostale džidže :roll:
maslina

#15 Re: Aco Pejović 19.05 Skenderija

Post by maslina »

Ono što me živcira više od naručenih (plaćenih) tekstova, su samo naručene teme na forumu.
brazzo19

#16 Re: Aco Pejović 19.05 Skenderija

Post by brazzo19 »

maslina wrote:Ono što me živcira više od naručenih (plaćenih) tekstova, su samo naručene teme na forumu.

:lol: :lol: :lol: :-)
Ma.Le.Na

#17 Re: Aco Pejović 19.05 Skenderija

Post by Ma.Le.Na »

maslina wrote:Ono što me živcira više od naručenih (plaćenih) tekstova, su samo naručene teme na forumu.
obzirom na strukturu forumasa...ovo vise lici na antireklamu al haj :D
mrtva kokoš

#18 Re: Aco Pejović 19.05 Skenderija

Post by mrtva kokoš »

nek se narod veseli :mrgreen:
Phobius

#19 Re: Aco Pejovic 19.05 Skenderija

Post by Phobius »

Hljeba i igara.
palamuda

#20 Re: Aco Pejovic 19.05 Skenderija

Post by palamuda »

De bolan pustite ljude nek slušaju šta im je volja, u ovim"kultnim dvoranama" kako ih ovde nazivaju su i prije rata nastupali razno razni tipovi sa narodnih posela. Nije dobra muzika ona koju treba slušati nego ona koja ti se sviđa, ja volim metal 20 godina, mrrzim hip hop al razumijem ljude koji ga slušaju, pa i pjevače tipa Aco Pejović, nek ide na koncert ko god hoće, čovjek je postavio temu da vidi kakv je puls hoće li biti raje, nije postavio da mu se drže moralne pridike, pa i vrijeđanaja o intelektu koji ljudi začas ocjene na osnovu dvije rečenice.
zateznistub

#21 Re: Aco Pejovic 19.05 Skenderija

Post by zateznistub »

palamuda wrote:De bolan pustite ljude nek slušaju šta im je volja, u ovim"kultnim dvoranama" kako ih ovde nazivaju su i prije rata nastupali razno razni tipovi sa narodnih posela. Nije dobra muzika ona koju treba slušati nego ona koja ti se sviđa, ja volim metal 20 godina, mrrzim hip hop al razumijem ljude koji ga slušaju, pa i pjevače tipa Aco Pejović, nek ide na koncert ko god hoće, čovjek je postavio temu da vidi kakv je puls hoće li biti raje, nije postavio da mu se drže moralne pridike, pa i vrijeđanaja o intelektu koji ljudi začas ocjene na osnovu dvije rečenice.
Zasto pod navodnicima kultna dvorana? Narodna muzika nije isto sto i turbo folk.
Dvorana nosi ime i ima specificnu tezinu, koja se danas ne cijeni, na zalost.
brazzo19

#22 Re: Aco Pejovic 19.05 Skenderija

Post by brazzo19 »

palamuda wrote:De bolan pustite ljude nek slušaju šta im je volja, u ovim"kultnim dvoranama" kako ih ovde nazivaju su i prije rata nastupali razno razni tipovi sa narodnih posela. Nije dobra muzika ona koju treba slušati nego ona koja ti se sviđa, ja volim metal 20 godina, mrrzim hip hop al razumijem ljude koji ga slušaju, pa i pjevače tipa Aco Pejović, nek ide na koncert ko god hoće, čovjek je postavio temu da vidi kakv je puls hoće li biti raje, nije postavio da mu se drže moralne pridike, pa i vrijeđanaja o intelektu koji ljudi začas ocjene na osnovu dvije rečenice.
Eh sto sad nema onaj smajli sto aplaudira. Ovdje neki nemogu da shvate da ja nit koga branim nit sam postavio temu da se pametuje kako on nevalja i kako valja nesto drugo , covjek ima svoju publiku svoje pjesme puni redovno sve diskoteke klubove , i ne kontam sta sad neko ima pametovat fujjj kako mozete to slusati bljak jojjj ajjjjj ima dobre textove dobre pjesme i radujem se koncertu , a vi sa maljevima dodjite pred ulaz ko sto ste dosli kad je Brena bila :D

P.S

Iako znam da ljubav nema pravila
taj osjecaj krivice imam danima
za grube reci sto su pale
za ruke koje nisu znale
da zadrze te tu, na mojim vratima

Proveravam telefon svoj iz navike
za propusteni poziv tvoj bih dao sve
zar nije vredna ljubav moja
ni poruke sa tvoga broja
zar mora bol u crno da me zavije

Da mi je

Da si tu bar noci ove
da si tu, jedino moje
da si tu da oci dusu odmore

Da si tu bar ovog trena
bila bi za sva vremena
da si tu, pa makar i bio tvoja sena

:D :D
Gusztav

#23 Re: Aco Pejovic 19.05 Skenderija

Post by Gusztav »

Ništa novo.....jedan običan koncert koji će biti i proći, a pojedinci pišu treba li to Sarajevu ili ne. Sjećam se i prije, posebno sredinom 80-ih kako je s vremena na vrijeme grad bio izlijepljen plakatima sa najavom nekakvih folk-koncerata i „hit-parada“ u Skenderiji i Zetri, samo tada narod gledao svoja posla, išao k'o je htio, k'o nije čekao bi kakav drugi koncert koji njemu odgovara.
p.s. Neki pišu o Sarajevu, boga mi k'o da je Sarajevo u Austriji ili Francuskoj, a zaboravljaju da je to je samo jedan od gradova na Balkanskom poluotoku (mislim na stanovništvo).
palamuda

#24 Re: Aco Pejovic 19.05 Skenderija

Post by palamuda »

Nama je sve kultno, kultna dvorana, kultna planina, kultna kafana, kultna ulica, kultna građevina i slične gluposti, a sve kultno bilo prije 20, 30 i 40 godina. Zato i jeste sve u takvom stanju što je kultno pa ga ne diraj ima kult. Dajte više kult treba da se stvara da se održava da neko vjeruje u taj kult. Kult je simbolika, kult su radnje koje ga održavaju, kako ćeš nekom klincu od 15 - 17 godina objasnit kad pođe na koncert Ace Pejovića da to nije u skladu sa kultom sa odlaskom na Bosnine utakmice sa gledanjem Mirze, sa slušanje Davorina, a tamo ni KK Bosne ni "urbane raje" ni Mirze, ni Davorina, taj klinac će te pogledat ko tele i u sebi mislit ne s...i stari kakav kult, sad mi imamo kult svoje radnje svoje idole, pustite više tu priču šta je čije koji dio grada je čuveniji. Sarajevo i jste samo grad jer nema obilježja metropole, a to su različitosti, bez razlika nema metropola, kod nas je seljak, vidi mu glave, cigan,Folke, pank vaki naki ustaljeni atribut da opišemo sve i svašta.
palamuda

#25 Re: Aco Pejovic 19.05 Skenderija

Post by palamuda »

Gusztav wrote:Ništa novo.....jedan običan koncert koji će biti i proći, a pojedinci pišu treba li to Sarajevu ili ne. Sjećam se i prije, posebno sredinom 80-ih kako je s vremena na vrijeme grad bio izlijepljen plakatima sa najavom nekakvih folk-koncerata i „hit-parada“ u Skenderiji i Zetri, samo tada narod gledao svoja posla, išao k'o je htio, k'o nije čekao bi kakav drugi koncert koji njemu odgovara.
p.s. Neki pišu o Sarajevu, boga mi k'o da je Sarajevo u Austriji ili Francuskoj, a zaboravljaju da je to je samo jedan od gradova na Balkanskom poluotoku (mislim na stanovništvo).
:thumbup: :thumbup: Upravo tako, ovih plakata se naročito sjećam i znam da nisam imao nikakvo mišljenje o njima
Locked