ACDC u Sarajevu 2014

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
PapeSusic

#126 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by PapeSusic »

So What! wrote:Hajmo kad je bal.....

Image
Ovo nije zvanicni plakat i svirat ce na Kosevu :-)
Kemal Malovčić

#127 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by Kemal Malovčić »

So What! wrote:
honky tonk wrote::lol: :lol:

ko su gosti?? :lol: :D
A dobro pitanje, ko bi stvarno mogao biti predgrupa ovim legendama kada bi oni stvarno došli u Sarajevo?
KEMO MALI DA PJEVA MOTORE
Kinaski

#128 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by Kinaski »

Moze I onaj sto pjeva selo misli stigo elvis prisli..

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
honky tonk

#129 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by honky tonk »

Arturo B

#130 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by Arturo B »

A dan poslije stizu Doorsi u punom sastavu 8-)
Kemal Malovčić

#131 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by Kemal Malovčić »

PRIHVATUJEM!!!

@Arturo B --- džemo morison mlađi no ikad :dance:
Arturo B

#132 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by Arturo B »

Dzemo je ziv, zdrav i nikad bolji. Okuplja ponovo grupu, kaze poskupio burbon a nije se jos lose navike rijesio. Jedva cekam.
Kemal Malovčić

#133 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by Kemal Malovčić »

njega će nam dovesti sbb :dance:
Arturo B

#134 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by Arturo B »

To cak nije ni toliko nevjerovatno. Kaze Radon da se poslije posla, rada u stranci najbolje opusti slusajuci njihove hitove. Najdraza mu je pjesma Zapali mi bebo vatru. Podsjeca ga na rodni kraj :)
honky tonk

#135 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by honky tonk »

Arturo B wrote:To cak nije ni toliko nevjerovatno. Kaze Radon da se poslije posla, rada u stranci najbolje opusti slusajuci njihove hitove. Najdraza mu je pjesma Zapali mi bebo vatru. Podsjeca ga na rodni kraj :)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

@ moke vidis kako ja tebi ugovaram aganzman, imaj to na umu :D :D
PapeSusic

#136 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by PapeSusic »

Malo se igro sa photoshopom :)

Image
temohpab

#137 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by temohpab »

PapeSusic wrote:
So What! wrote:Hajmo kad je bal.....

Image
Ovo nije zvanicni plakat i svirat ce na Kosevu :-)
Daj nemoj zajebavati da nije.

:lol: :lol:

Znas ti onaj izraz - naivan ko frizbi? :lol:
So What!

#138 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by So What! »

Image

Evo ga ispravljen, i nije photoshop nego Paint.
honky tonk

#139 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by honky tonk »

e hajmo se sad utalit, isprintat 100 primjeraka i po gradu oblijepiti :D kako ce se izroditi 'rokeri'... :lol: :D
PapeSusic

#140 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by PapeSusic »

honky tonk wrote:e hajmo se sad utalit, isprintat 100 primjeraka i po gradu oblijepiti :D kako ce se izroditi 'rokeri'... :lol: :D
Rano je jos, ali ako zelis pomoc tamo nekad za godinu :thumbup:
So What!

#141 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by So What! »

PapeSusic wrote:
honky tonk wrote:e hajmo se sad utalit, isprintat 100 primjeraka i po gradu oblijepiti :D kako ce se izroditi 'rokeri'... :lol: :D
Dobro kralju, ja sam već rekao, stvarno iskreno želim da vjerujem u ovo, ali eto kada vidiš da smo još uvijek zainteresovani, da li bi nam ekskluzivno mogao dati samo ime booking agencije koja bi trebala organizovati taj koncert.
PapeSusic

#142 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by PapeSusic »

So What! wrote:
PapeSusic wrote:
Dobro kralju, ja sam već rekao, stvarno iskreno želim da vjerujem u ovo, ali eto kada vidiš da smo još uvijek zainteresovani, da li bi nam ekskluzivno mogao dati samo ime booking agencije koja bi trebala organizovati taj koncert.
SDA i menedzment ACDC:ija organizuje koncert u sklopu World Tour 2013-2015
astrid

#143 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by astrid »

Haj sad fino priznaj da se zahebavas :D ..ili nam fino skeniraj ugovor :oops:
Sve mi se cini da ni clanovi AC\DC ne znaju za ovaj koncert :D

:run:
So What!

#144 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by So What! »

Hajmo lupat postove po ovoj temi, neka vide da nas ima, i možda se stvarno AD/DC sažali na nas kao i U2 i dođe ovamo odraditi koncert za raju. :D
honky tonk

#145 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by honky tonk »

Religious Fantastic wrote: AC/DC SADAKA TOUR :cry:

KABUL-BAGDAD-MOGADISHU-TBILISI-PRIŠTINA-SARAJEVO

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :bih: :mrgreen:
muniza

#146 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by muniza »

Đe si Pape hebo te orah? Jesi bio neki dan u mjesnoj na sastanku?

Raja moram vas razočarati, Pape stvarno ne laže, istina je od A do Ž šta je pisao ali na zadnjoj sjednici SDA u mojoj mjesnoj zajednici se vodila žestoka rasprava oko ovog velikog događaja. Naime, desna struja u SDA, oni najokorjeliji članovi su jako agresivno nastupili i nakon više sati vijećanja ugovor sa AC/DC je poderan i Bakir Izmetbegović je lično kontaktirao ZZ Top, ovi objeručke potpisali ugovor i čak smanjili cijenu.
Zanimljivo je i da su komentarisali kako često na CNN vide da u Bosni ima mnogo njihovih obožavatelja.

O ZZ Topu se priča još od masovnog ramazanskog iftara kada nismo mogli uhvatiti signal od MTV Igman i kad je mali Hamza našao MTV i ostavio ga misleći da je to MTV Igman. Taman kada su počeli komentaristi šejtanske spotove urednik programa je pustio neki spot od ZZ Topa i nastao je muk, već tada je bilo jasno da ova braća moraju svirati u Sarajevu, čak se nagađalo da je spot "hendijem" naručio brat Faik, sve ostalo je istorija...
So What!

#147 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by So What! »

Kako je Teksas čuo za Tešanj

Dok su teksaški rockeri iz benda ZZ Top svirali svoje hitove u Beogradskoj areni, zastava sa nacrtanim članovima teksaškog benda vijorila se dvoranom, no, na zastavi nisu bili nacrtani samo likovi legendarnog benda nego ispisano i ime malog bosanskohercegovačkog gradića Tešnja.

Image
Foto: Danas

Zastavu je donijela grupa rockera iz Tešnja, a kako piše dnevni list 'Danas' pred sam završetak koncerta zastava je sletjela na binu, a 'bradonje' su je podigle, razvile i pokazale publici, te na taj način završili koncert u Beogradu.

"U toku koncerta primjetio sam da su Bili i Dasti nekoliko puta pozdravili sve nas iz Tešnja i da im je drago zbog transparenta koji je veoma lijepo urađen. Znam da oni rijetko uzimaju bilo kakav transparent. Jedina mogućnost bila je na kraju koncerta.
Kada je Dasti pogledao u mene upravo su završili drug bis, znao sam da imam samo još jednu sekundu da pokušam da im dodam našu zastavu. Kada sam je bacio na stejdž, vidio sam da ju je Dasti primjetio, sagnuo se i uzeo je. Skupa sa Bilijem, raširili su je, poklonili se i sačekali da ih uslikamo… Još jedan smješak i otišli su u legendu. Sve je trajalo nekoliko sekundi tako da sam imao vremena da napravim samo jedan snimak", ispričao je za 'Danas' priča Zoraid Mehičić.

Tešanjci na sve koncerte nose zastavu sa logom i nazivom izvođača i natpisom Tešanj, a samo u 2009. godini bili su tako opremljeni na koncertima “Blackmores night” (Zagreb), Iron Maiden (Beograd), Uriah Heep (Slavonski Brod), Glenn Hughes (Beograd), AC/DC (Beograd), Lenny Kravitz (Banjaluka) i grupe The Cult (Zagreb).

Naime, oni su nosajući transparente i promovišući svoj gradić Tešanj obišli skoro cijelu bivšu Jugoslaviju, ali kako kažu iako je put dug, nema toga što ne bi učinili za rock and roll.
So What!

#148 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by So What! »

Religious Fantastic wrote:
So What! wrote:Hajmo lupat postove po ovoj temi, neka vide da nas ima, i možda se stvarno AD/DC sažali na nas kao i U2 i dođe ovamo odraditi koncert za raju. :D
AC/DC SADAKA TOUR :cry:

KABUL-BAGDAD-MOGADISHU-TBILISI-PRIŠTINA-SARAJEVO
Pazi, sadaka tour i nije neka nepoznanica za nas. Evo npr. tokom Deep Purpleove turneje Rapture of the Deep World Tour, ovaj bend je posjetio i Sarajeov, ali osim Sarajevo posjetili su i neke gradove koje skoro da niko ne posjećuje, poput Kazahstana gdje su održali čak dva koncerta zaredom, Indije, Libanon, Tajland, Armeniju, Kipar i Bjelorusiju.

Skoro da nema veće države na svijetu, a da je nisu posjetili na toj turneji.

A nemoj da se ismijavaš s Tbilisijem, tamo su koncerti nekih većih zvijezda jako česti.
PapeSusic

#149 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by PapeSusic »

muniza wrote:Đe si Pape hebo te orah? Jesi bio neki dan u mjesnoj na sastanku?

Raja moram vas razočarati, Pape stvarno ne laže, istina je od A do Ž šta je pisao ali na zadnjoj sjednici SDA u mojoj mjesnoj zajednici se vodila žestoka rasprava oko ovog velikog događaja. Naime, desna struja u SDA, oni najokorjeliji članovi su jako agresivno nastupili i nakon više sati vijećanja ugovor sa AC/DC je poderan i Bakir Izmetbegović je lično kontaktirao ZZ Top, ovi objeručke potpisali ugovor i čak smanjili cijenu.
Zanimljivo je i da su komentarisali kako često na CNN vide da u Bosni ima mnogo njihovih obožavatelja.

O ZZ Topu se priča još od masovnog ramazanskog iftara kada nismo mogli uhvatiti signal od MTV Igman i kad je mali Hamza našao MTV i ostavio ga misleći da je to MTV Igman. Taman kada su počeli komentaristi šejtanske spotove urednik programa je pustio neki spot od ZZ Topa i nastao je muk, već tada je bilo jasno da ova braća moraju svirati u Sarajevu, čak se nagađalo da je spot "hendijem" naručio brat Faik, sve ostalo je istorija...
Prico sam sinoc sa rodjakom i ovo je cista laz
dezurni_ucenik

#150 Re: ACDC u Sarajevu 2014

Post by dezurni_ucenik »

PapeSusic wrote:
muniza wrote:Đe si Pape hebo te orah? Jesi bio neki dan u mjesnoj na sastanku?

Prico sam sinoc sa rodjakom i ovo je cista laz

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne mogu da vjerujem !!!!!!

Are you stupid or something

Post Reply