Acces point, repeater pomoc

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
r_faruk

#1 Acces point, repeater pomoc

Post by r_faruk »

imam ovaj uredjaj "dlink dap 1360".

zanima me sljedece:

ako zelim da prosirim svoju wireless mrezu, da li da ga prebacim na repeater mode, ili neki drugi od sedam mogucnosti koje pruza.

7 different modes: Access Point, Wireless Client, Bridge, Bridge with AP, Repeater, WISP
Client Router or WISP Repeater.

takodjer, koja je uloga acces point-a. citao sam po netu sve sto sam mogao naci, ali nekako mi je jos uvijek konfuzno (zbog prodavaca, na netu citam jedno, u radnji mi pricaju drugo)... ako bi neko mogao ukratko da objasni...
LARVA

#2 Re: Acces point, repeater pomoc

Post by LARVA »

.
Last edited by LARVA on 06/02/2015 04:08, edited 1 time in total.
r_faruk

#3 Re: Acces point, repeater pomoc

Post by r_faruk »

Trenutno imam modem, na njega sam kablom prikljucio router i imam wireless. Dlink sam kupio prije routera, bilo je nekih nesporazuma. Ja trazio router (malo jaci od onoga sto se inace nudi, da ga prikljucim na modem i pravim wireless), oni mi prodali dp link 1360 i rekli mi da mogu napraviti sve ovo sto sam trazio.

Poslije, nakon sto nisam uspio napraviti wireless, rekli su mi da se preko dlink 1360 ne mogu prikljuciti na modem i imati wireless, ali, s obzirom da sada imam router, mogu bez kablova povezati dlink 1360 na router i prosiriti mrezu, vjerovatno u smislu da dap 1360 hvata wireless sa routera i salje dalje....

Nisam se susretao sa pojmovima acces point, repeater, wireless client mode itd. struka mi je druge prirode...

Sada me interesuje sta rade ovi modovi :) i koji je najbolji za mene, npr. zasto wireless client mode a ne repeater itd..
LARVA

#4 Re: Acces point, repeater pomoc

Post by LARVA »

.
Last edited by LARVA on 06/02/2015 04:07, edited 1 time in total.
r_faruk

#5 Re: Acces point, repeater pomoc

Post by r_faruk »

hvala na iscrpnom objasnjenju......

mnogo stvari je sada jasnije. s obzirom da mi dap 1360 stoji u ladici, odlucio sam da ga iskoristim :)

jos jednom zahvaljujem..
Post Reply