leet wrote:Armaturu čupaš iz temelja sreće, niko tako draga, voleti te nećeeeeeee!casper_ wrote:Suzama sam lepio tapete kad ti ode i odvede dete!
Aca Lukas -Zetra 15.12
Moderator: _BataZiv_0809
- luckylaka
#101 Re: aca lukas -zetra 15.12
- Digla_da_kreci
#102 Re: aca lukas -zetra 15.12
Vala cu da se skockam i sAdjem malo do carsije 
- MedenoSrce
#103 Re: aca lukas -zetra 15.12
Nasa veza k'o balon je pukla
votku s ledom svaku noc je tukla
imala je samo jednu manu
volela je votku i kafanu.....
imala je samo jednu manu
- Not My Idea
#104 Re: aca lukas -zetra 15.12
Ko je ovo skladao o meni pesmu?MedenoSrce wrote:Nasa veza k'o balon je pukla
imala je samo jednu manu
- MedenoSrce
#105 Re: aca lukas -zetra 15.12
status na fcb danas
kaze cula na radiju 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#106 Re: aca lukas -zetra 15.12
kad je dernek nek i hala gori 
-
ArthurSpooner
#107 Re: aca lukas -zetra 15.12
@NMI: mislim da bi ljudi bili ravnodusniji prema "turbofolkerima" da postoji neki balans u gradu. Ovako smo okruzeni ovom vrstom muzikom (koja, moras priznati, je katastrofalna po bilo kojem objektivnom parametru) sa svih strana. Pa cak i u "najelitnijim" nam koncertnim dvoranama samo turbofolkeri mogu sve karte rasprodati...
razumljivo je sto su ljudi bijesni i frustrirani.
- Not My Idea
#108 Re: aca lukas -zetra 15.12
Da ti pravo kazem, ne mogu razumjet da je neko bijesan i frustriran necijim izborom muzike, sve dok ona nikog ne vrijedja i ne omalovazava.ArthurSpooner wrote:@NMI: mislim da bi ljudi bili ravnodusniji prema "turbofolkerima" da postoji neki balans u gradu. Ovako smo okruzeni ovom vrstom muzikom (koja, moras priznati, je katastrofalna po bilo kojem objektivnom parametru) sa svih strana. Pa cak i u "najelitnijim" nam koncertnim dvoranama samo turbofolkeri mogu sve karte rasprodati...
Sto se tice boldiranog- upravo o tome sam i pricala. Svi se krste na pomen narodnjaka a uvijek puni kafici/dvorane s tom muzikom. Licemjerje. Naravno, ne kazem da mu mahom svi takvi ali dobar dio jeste.
Haj sto se na fejsu kriju i pretvaraju, al sto na forumu...
- So What!
#109 Re: aca lukas -zetra 15.12
ArthurSpooner wrote:@NMI: mislim da bi ljudi bili ravnodusniji prema "turbofolkerima" da postoji neki balans u gradu. Ovako smo okruzeni ovom vrstom muzikom (koja, moras priznati, je katastrofalna po bilo kojem objektivnom parametru) sa svih strana. Pa cak i u "najelitnijim" nam koncertnim dvoranama samo turbofolkeri mogu sve karte rasprodati...
U nevakat smo započeli ovu temu, ali prognoziram da će na ovoj temi biti vruće, ukoiko se ubrzo ne uključe moderatori.
A nadam se da vas je većina pogledala on CNN-ovu reportažu o turbofolku i da ste čuli kako ih Goga Sekulić želi da tuži.
A ako niste pogledali, pogledajte obavezno ovdje, a pogotovo ti leet.
- Not My Idea
#110 Re: aca lukas -zetra 15.12
Zasto se povlaci paralela izmedju turbofolka i narodne muzike?So What! wrote: A nadam se da vas je većina pogledala on CNN-ovu reportažu o turbofolku i da ste čuli kako ih Goga Sekulić želi da tuži.
Hocete rec da nema razlike izmedju Ace Lukasa i Goge Sekulich/Vendi il tako neke tuke?
Ovo jest mlachenje prazne slame i ne vodi nikud al et, bezze mi to preseravanje i generalisanje.
-
RtrnOfSalisbury
#111 Re: aca lukas -zetra 15.12
onomad smo zakljucili da je sasvim kul da oni sto imaju kobiva dobar poso, rade po birovima, ofisima i raspolazu sa finincijskim sredstvima i automobilima i garderobom itd. da kad metnu kljuc u auto odma jekne neki od hitova ... ko biva sto to nebi bilo kul jer svako ima pravo izbora. pa eto kul je vala, vidi se iz prilozenog.
- MedenoSrce
#112 Re: aca lukas -zetra 15.12
@nmi meni kruska, a ti uzmi sta ti se trazi
- jalijas74
#113 Re: aca lukas -zetra 15.12
Lukas Aca: Aleksandar Vuksanović je nekada narodnjake svirao honorarno, a profesionalno bio angažiran kao klavijaturista rock banda Viktorija. A onda je kalkulator rekao svoje. Na kraju se, ipak, svaki posao radi za neku platu.
Ove hejtere uopste ne mogu da razumijem. Idite ljudi bavite se svojim zivotima manite se drugih. Ko je namjeravo otici taj ce i otici, da li je ta muzika losa ili ne sasvim je svejedno ako ce se tamo 10 000 - 12 000 mladih dobro zabaviti i barem na tren pobjeci od ove svakodnevnice.
Zaboli me patka ako je momak iz Beograda ako cu ja tamo biti sa nekom dobrom ekipom i dobro se zabaviti. Prestanite mjesati politiku u svaki djelic nasih zivota pustite nas da uzivamo bilo u Aci, Jelini, Edi Majki, Balasu, Taniju, Joksimovicu, Merlinu, Dzinovicu... Uzeli ste nam najbolje godine zivota od... u skokovima svojim sa nacionalizmom.
Kako se organizuje neki dobar koncert pokazuje i cijena karata parter (promo 10 KM) 12 KM tribine 14 KM.
Idemo lagano
Ove hejtere uopste ne mogu da razumijem. Idite ljudi bavite se svojim zivotima manite se drugih. Ko je namjeravo otici taj ce i otici, da li je ta muzika losa ili ne sasvim je svejedno ako ce se tamo 10 000 - 12 000 mladih dobro zabaviti i barem na tren pobjeci od ove svakodnevnice.
Zaboli me patka ako je momak iz Beograda ako cu ja tamo biti sa nekom dobrom ekipom i dobro se zabaviti. Prestanite mjesati politiku u svaki djelic nasih zivota pustite nas da uzivamo bilo u Aci, Jelini, Edi Majki, Balasu, Taniju, Joksimovicu, Merlinu, Dzinovicu... Uzeli ste nam najbolje godine zivota od... u skokovima svojim sa nacionalizmom.
Kako se organizuje neki dobar koncert pokazuje i cijena karata parter (promo 10 KM) 12 KM tribine 14 KM.
Idemo lagano
- Mračajski proto
#114 Re: aca lukas -zetra 15.12
Što ne mogu ovih nazovipatriota i balija, koji ne dozvoljavaju bilo šta što nije povezano sa islamofilijom, i turkofilijom. A da je došla kakva drolja iz Turske, niko od ovih balija se ne bi žalio, jer je, tobože, iz Turske. Sve neki stereotip, jer dolazi mnogo toga iz Srbije kod nas, sve neke granice, zakoni, zajebancije. Nema nama napretka sve dok gledamo ko je ko i odakle je. Da se razumijemo, nemam ništa protiv ovih koje sam naveo, jer i ja imam veze sa Islamom, ali bar ne pljujem sve što je došlo van naše zemlje i ne veličam samo ono što je ''naše''. Sve neka politika koju sprovodi SDA, Cerić i ostali... Da se ospeš.
-
gerberica
#115 Re: aca lukas -zetra 15.12
Ko ce sa mnom na koncerAt? 
-
dezurni_ucenik
#116 Re: aca lukas -zetra 15.12
Sarajevo_Grad wrote:Što ne mogu ovih nazovipatriota i balija, koji ne dozvoljavaju bilo šta što nije povezano sa islamofilijom, i turkofilijom. A da je došla kakva drolja iz Turske, niko od ovih balija se ne bi žalio, jer je, tobože, iz Turske. Sve neki stereotip, jer dolazi mnogo toga iz Srbije kod nas, sve neke granice, zakoni, zajebancije. Nema nama napretka sve dok gledamo ko je ko i odakle je. Da se razumijemo, nemam ništa protiv ovih koje sam naveo, jer i ja imam veze sa Islamom, ali bar ne pljujem sve što je došlo van naše zemlje i ne veličam samo ono što je ''naše''. Sve neka politika koju sprovodi SDA, Cerić i ostali... Da se ospeš.
Definitivno najgluplji komentar veceras...
I kad se krene sa pricom "pustite nas da uzivamo u muzici,o ukusima se ne raspravlja"...
Kako je ovaj forum odavno postao mjesto za skupljanje sabana.....
- Mračajski proto
#117 Re: aca lukas -zetra 15.12
Il' se posveti muzici iz doba baroka, ili Cerića pod ruku i slušaj repertoar od Mašrika do Magriba. 
- luckylaka
#118 Re: aca lukas -zetra 15.12
To nije koncert to je cirkus a ko misli da je turbo dobra muzika razumije se u muziku,,ko Mara u kriv qrac,,Nekada na koncert narodne muzike dodje kompletan orkestar harmonikasi,gitaristi,bubnjari ..sada tip dodje dovede drkadjiju sa klavijaturom sa hrpom nekakvih fajlova i to koncertgerberica wrote:Ko ce sa mnom na koncerAt?
- luckylaka
#119 Re: aca lukas -zetra 15.12
CVIKERASH wrote:Sarajevo_Grad wrote:Što ne mogu ovih nazovipatriota i balija, koji ne dozvoljavaju bilo šta što nije povezano sa islamofilijom, i turkofilijom. A da je došla kakva drolja iz Turske, niko od ovih balija se ne bi žalio, jer je, tobože, iz Turske. Sve neki stereotip, jer dolazi mnogo toga iz Srbije kod nas, sve neke granice, zakoni, zajebancije. Nema nama napretka sve dok gledamo ko je ko i odakle je. Da se razumijemo, nemam ništa protiv ovih koje sam naveo, jer i ja imam veze sa Islamom, ali bar ne pljujem sve što je došlo van naše zemlje i ne veličam samo ono što je ''naše''. Sve neka politika koju sprovodi SDA, Cerić i ostali... Da se ospeš.
Definitivno najgluplji komentar veceras...
I kad se krene sa pricom "pustite nas da uzivamo u muzici,o ukusima se ne raspravlja"...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kako je ovaj forum odavno postao mjesto za skupljanje sabana.....
- luckylaka
#120 Re: aca lukas -zetra 15.12
Grad obozavatelja turbofolka,jos onaj kaze 80% slusa acu drogerasa.Valjda pravio anketu u graduCVIKERASH wrote:Sarajevo_Grad wrote:Il' se posveti muzici iz doba baroka, ili Cerića pod ruku i slušaj repertoar od Mašrika do Magriba.
Jooj Aljo jbm te u kosti truhle, kakvu si nam drzavu ostavio u amanet i koga si grad doveo....
-
dezurni_ucenik
#121 Re: aca lukas -zetra 15.12
luckylaka wrote:Grad obozavatelja turbofolka,jos onaj kaze 80% slusa acu drogerasa.Valjda pravio anketu u graduCVIKERASH wrote:Sarajevo_Grad wrote:Il' se posveti muzici iz doba baroka, ili Cerića pod ruku i slušaj repertoar od Mašrika do Magriba.
Jooj Aljo jbm te u kosti truhle, kakvu si nam drzavu ostavio u amanet i koga si grad doveo....
Pravo hardcore cobansko pleme.Jos mi je zao sto ima nekih ujeba sto im je podvaljeno da je Aca Lukas "rocker"...
- trcicu trceci
#122 Re: aca lukas -zetra 15.12
Samo jedno pitanje i jedna konstatacija :
dakle pitanje: zasto vi dolazite na ovu temu ako vam se ne svidja pomenuti?
konstatacija: kada mi se ne svidja neki restoran u gradu ne odem tamo samo da bi drugima se cudio kako mogu tu jesti.
dakle pitanje: zasto vi dolazite na ovu temu ako vam se ne svidja pomenuti?
konstatacija: kada mi se ne svidja neki restoran u gradu ne odem tamo samo da bi drugima se cudio kako mogu tu jesti.
-
breuer
#123 Re: aca lukas -zetra 15.12
Zašto? meni ništa draže nakon Rundeka ošinut po Von trohnstahlu, pa se vrnut na Mozartovu 41. simfoniju u izvedbi berlinske filharmonije, pomezit Bele ruze od Ace i na kraju otici na ispašu. Što ti je najvjerovatnije i otac radioCVIKERASH wrote:Pravo hardcore cobansko pleme.Jos mi je zao sto ima nekih ujeba sto im je podvaljeno da je Aca Lukas "rocker"...
- hrastov žižak
#124 Re: aca lukas -zetra 15.12
mrži su mi ovi urbani puritanci, samoproklamovani starosjedioci i zaštitnici visoke kulture Sarajeva dok imagniraju neku bivšu kulturnu čistoću, naspram kojih staje hiljade nepismenih čobana-došljaka, od bilo kojeg cirkusanta iz svijeta folklornog melosa nakalemljenog na ritam mašinu.
Last edited by hrastov žižak on 03/12/2012 02:30, edited 1 time in total.
-
ArthurSpooner
#125 Re: aca lukas -zetra 15.12
Ahahahahahahahah jesi li ozbiljan?? Pa Aca Lukas i ostala turbofolk ekipa iz Srbije 99% svojih pjesama kopiraju od TURAKA i Grka, turbofolk je orijentalizam, papanluk, primitivizam u najcistijem obliku!Sarajevo_Grad wrote:Što ne mogu ovih nazovipatriota i balija, koji ne dozvoljavaju bilo šta što nije povezano sa islamofilijom, i turkofilijom. A da je došla kakva drolja iz Turske, niko od ovih balija se ne bi žalio, jer je, tobože, iz Turske. Sve neki stereotip, jer dolazi mnogo toga iz Srbije kod nas, sve neke granice, zakoni, zajebancije. Nema nama napretka sve dok gledamo ko je ko i odakle je. Da se razumijemo, nemam ništa protiv ovih koje sam naveo, jer i ja imam veze sa Islamom, ali bar ne pljujem sve što je došlo van naše zemlje i ne veličam samo ono što je ''naše''. Sve neka politika koju sprovodi SDA, Cerić i ostali... Da se ospeš.
A zapravo SDA-ovaca ima najvise na koncertima Ace Lukasa
Pitanje za sve turbofolkere: jeste li ikad vidjeli normalnu, obrazovanu, pismenu facu na turbofolk koncertima? Ali iskreno, nemoj da vam je sramota