Aca Lukas

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
covjek1

#351 Re: Aca Lukas

Post by covjek1 »

ArthurSpooner wrote: Zato sto su i fudbaleri i nogometasi najveci krkani ovog drustva.
Evo primjer jednog "intelektualca,obrazovanog,kulturnog" clana drustva. Koji kaze za sportiste da su najveci krkani drustva.
Evo ovakvi kao ovaj "uzoran clan drustva" su najcesce protiv folka itd. Intelektualac koji misli da je bogomdan i da je pametan ako slusa rock ili neku drugu vrstu "kulturne muzike" a svi koji slusaju folk,narodnu su retardirani.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#352 Re: Aca Lukas

Post by plain vanilla »

Omerta13 wrote:
Slike govore vise od rijeci za sve maloumne Sarajlije ........... :sax: :sax: :sax: :sax: :sax:

Ovi sto porede ovo sa Dinom Merlinom sta je sa mozgom? Pjev'o bi i ja u bg da uzmem onakve pare i to je njegova privatna stvar, u svakom slucaju nismo mi granatirali njihov grad i ubijali njihovu djecu nego obratno tako da ne izjednjacavate agresore i ljude koji su branili svoje zivote i zivote sugradjana.
Nisu se nasi Šehidi borili za ovo danas :skoljka:
[/quote]

a za sta su se sehidi borili? da moze pjevati dino merlin i selma bajrami?
joj, kako ste pateticni
Not My Idea

#353 Re: Aca Lukas

Post by Not My Idea »

vanilla, jesi to i ti cetnik? :mrgreen:
breuer

#354 Re: Aca Lukas

Post by breuer »

Not My Idea wrote:vanilla, jesi to i ti cetnik? :mrgreen:
meni djeluje da je poČetnik ;) :D
*mima*

#355 Re: Aca Lukas

Post by *mima* »

Jel to Dino ne pjeva po Srbiji?
ZAGORS

#356 Re: Aca Lukas

Post by ZAGORS »

[quote="Lakat Jebić"]aca lukas nije htio da pjeva u bosanskom novom dok se ne spusti zastava bosne i hercegovine. u kvalitet muzike ne ulazim[/quot

Za to spuštanje zastave nisam čuo, ali šta više serete po Aci Lukasu. Ja nemam ništa protiv što je koncert održan, ako imate nekome prigovarati onda prigovarajte Zetri ( državi ) jer je ona dopustila da Aca Lukas dođe, a ne publici jer 80% Sarajeva sluša Acu Lukasa htjeli vi to prihvatiti ili ne. Do nekoliko dana ste svi slušali njegove pjesme, a sada se pravite patriote i osuđujete ga. Sada više volite Tomsona kojem je svaka pjesma nacionalistička nego Acu Lukasa, i više bi voljeli da vam Tomson dođe ? Gdje vam je tu logika. Aca Lukas bar ne pjeva takve pjesme, ali vama je bolji i Tomson od Ace. Ne vidim razlog zašto se digla tolika frka i panika oko koncerta, mislim ja nemam ništa protiv neka se ljudi zabave za svoje pare.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#357 Re: Aca Lukas

Post by plain vanilla »

Not My Idea wrote:vanilla, jesi to i ti cetnik? :mrgreen:
naravno da nisam

ja sam cetnikusa :mrgreen:
ali ne zbog Lukasa...nego jer sam rekla da je Mevlid dobio previsoku kaznu spram ostalih :mrgreen:
Not My Idea

#358 Re: Aca Lukas

Post by Not My Idea »

onda sam i ja...lele :shock:
Mali_Vuk

#359 Re: Aca Lukas

Post by Mali_Vuk »

BlueBlood wrote:nije shega nikako!!! :x
Fakat, ne slušam lika i nikad mi ne bi palo na pamet otići na njegov koncert. Samo ne vidim potrebu za neku ovakvu inkviziciju. I ako ćemo već po nekim kriterijima Acu svrstavati u pojave koje nas ugrožavaju, onda treba biti pošten pa reći da mu je mjesto negdje dole duboko pri dnu! Mnogo prije njega na listi bi se našli naši vječiti zaštitnici nacionalnih interesa, političari, vjerske starješine, novinari, novine, televizije, portali, intelektualci i sl. Sve redom go Bošnjak! A prodat će te za pola fildžana likvija. To što imamo i što nam se dešava je zasluženo, i ja sam se oko tih stvari prestao nervirati. Trud uzalud, ne vrijedi.
Lakat Jebić

#360 Re: Aca Lukas

Post by Lakat Jebić »

ZAGORS wrote:
Lakat Jebić wrote:aca lukas nije htio da pjeva u bosanskom novom dok se ne spusti zastava bosne i hercegovine. u kvalitet muzike ne ulazim
Za to spuštanje zastave nisam čuo, ali šta više serete po Aci Lukasu. Ja nemam ništa protiv što je koncert održan, ako imate nekome prigovarati onda prigovarajte Zetri ( državi ) jer je ona dopustila da Aca Lukas dođe, a ne publici jer 80% Sarajeva sluša Acu Lukasa htjeli vi to prihvatiti ili ne. Do nekoliko dana ste svi slušali njegove pjesme, a sada se pravite patriote i osuđujete ga. Sada više volite Tomsona kojem je svaka pjesma nacionalistička nego Acu Lukasa, i više bi voljeli da vam Tomson dođe ? Gdje vam je tu logika. Aca Lukas bar ne pjeva takve pjesme, ali vama je bolji i Tomson od Ace. Ne vidim razlog zašto se digla tolika frka i panika oko koncerta, mislim ja nemam ništa protiv neka se ljudi zabave za svoje pare.
ma mene boli kara, neg nako da napomenem :D
Last edited by Lakat Jebić on 16/12/2012 18:26, edited 2 times in total.
Nivri

#361 Re: Aca Lukas

Post by Nivri »

ZAGORS wrote:
Ne vidim razlog zašto se digla tolika frka i panika oko koncerta, mislim ja nemam ništa protiv neka se ljudi zabave za svoje pare.
Nije se digla nikakva frka i panika, to samo omanja skupina fasisoidnih pokusava da bude u centru pozornosti. To im je jedini nacin ;-)
Juvelandia

#362 Re: Aca Lukas

Post by Juvelandia »

plain vanilla wrote:
Omerta13 wrote:
Slike govore vise od rijeci za sve maloumne Sarajlije ........... :sax: :sax: :sax: :sax: :sax:

Ovi sto porede ovo sa Dinom Merlinom sta je sa mozgom? Pjev'o bi i ja u bg da uzmem onakve pare i to je njegova privatna stvar, u svakom slucaju nismo mi granatirali njihov grad i ubijali njihovu djecu nego obratno tako da ne izjednjacavate agresore i ljude koji su branili svoje zivote i zivote sugradjana.
Nisu se nasi Šehidi borili za ovo danas :skoljka:
a za sta su se sehidi borili? da moze pjevati dino merlin i selma bajrami?
joj, kako ste pateticni[/quote]
tesko nama kad tvoje postove procitam. :-)
nihoniho

#363 Re: Aca Lukas

Post by nihoniho »

Svakom ko je u stanju da u Zetru dovede 16 oo0 ljudi, treba mu i dozvoliti da nastupi
Ovi zastitnici dostojanstva i morala, 20 godina ceskaju muda i javljaju se samo kada se pojave Brega, Aca, Brena..
To je, u stvari, dokaz licemjerja i inertnosti kulturne "elite"
ArthurSpooner

#364 Re: Aca Lukas

Post by ArthurSpooner »

covjek1 wrote:svi koji slusaju folk,narodnu su retardirani.
Samo pogledaj face u publici na slikama pa vidis o kojim se ljudima radi. Nisu bas pobjednici evoluzije :lol:

Istina boli, znam.
hico

#365 Re: Aca Lukas

Post by hico »

...
Last edited by Anonymous on 16/12/2012 18:38, edited 1 time in total.
Reason: banned
Lakat Jebić

#366 Re: Aca Lukas

Post by Lakat Jebić »

ArthurSpooner wrote:
Samo pogledaj face u publici na slikama pa vidis o kojim se ljudima radi. Nisu bas pobjednici evoluzije :lol:

Istina boli, znam.
tako su vjerovatno poklonici dean martina pricali o ljudima koji su slusali stonese
bingov buraz

#367 Re: Aca Lukas

Post by bingov buraz »

Mali_Vuk wrote:
BlueBlood wrote:nije shega nikako!!! :x
Fakat, ne slušam lika i nikad mi ne bi palo na pamet otići na njegov koncert. Samo ne vidim potrebu za neku ovakvu inkviziciju. I ako ćemo već po nekim kriterijima Acu svrstavati u pojave koje nas ugrožavaju, onda treba biti pošten pa reći da mu je mjesto negdje dole duboko pri dnu! Mnogo prije njega na listi bi se našli naši vječiti zaštitnici nacionalnih interesa, političari, vjerske starješine, novinari, novine, televizije, portali, intelektualci i sl. Sve redom go Bošnjak! A prodat će te za pola fildžana likvija. To što imamo i što nam se dešava je zasluženo, i ja sam se oko tih stvari prestao nervirati. Trud uzalud, ne vrijedi.
:thumbup:
radostan dan

#368 Re: Aca Lukas

Post by radostan dan »

ja šta je četalja u pazaru, sunce ti pojubim...

Aca Lukas u Novom Pazaru 09.02.2011 (Hej otkad sam se rodio)

http://www.youtube.com/watch?v=yw3YMVelcrE
Not My Idea

#369 Re: Aca Lukas

Post by Not My Idea »

ArthurSpooner wrote:

Istina boli, znam.
De molim te, sad ozbiljno, pojasni kakve su to face?

Face kakve svakodnevno vidjas po Sarajevu.

ovo postaje preseravanje.
covjek1

#370 Re: Aca Lukas

Post by covjek1 »

nihoniho wrote:Svakom ko je u stanju da u Zetru dovede 16 oo0 ljudi, treba mu i dozvoliti da nastupi
Ovi zastitnici dostojanstva i morala, 20 godina ceskaju muda i javljaju se samo kada se pojave Brega, Aca, Brena..
To je, u stvari, dokaz licemjerja i inertnosti kulturne "elite"
:thumbup:
A za to da je cetnik, sve su to price rekla kazala. Nijednom pjesmom i nijednim svojim gestom nije pokazao da je nacionalista. A ko je bio na koncertu mogao je i da vidi sta on misli o svemu tome. A poslao je i jasnu poruku pjesmom "u svijetu postoji jedno carstvo" na kraju koncerta.
Ako treba koga mrziti i bojkotovati to su ovi politicari nasi a ne pjevaci.
Nota

#371 Re: Aca Lukas

Post by Nota »

Sarajevska krema inteligencije i dobrog smeka se smije ljudima zbog njihovog izgleda.
Jel vam to bila tema na sedmom diplomskom koliko ih ocigledno svi imate?

Citav boziji dan nesto pokusavate da objasnite,ustvari da nametnete nekom svoje.
Postavljate slike cetnika,smijete se nekom sto ima glavu kakvu vec ima,sto cure imaju velike grudi nema sta kulturno i civilizovano do kraja.

Omalovazavate sve koje ne misle kao vi.
Prelisto sam temu i ne vidjoh niti jednog folkera da vam se ruga na osnovu toga kako izgleda vecina rock populacije ;)

Jedini koji se ovdje ponasaju "seljacki" papanski i malogradjanski ste bas vi "visoko obrazovani" ili bolje da kazem visoko obrezani ;)

Image
rodi majka
Last edited by Nota on 16/12/2012 18:33, edited 1 time in total.
radostan dan

#372 Re: Aca Lukas

Post by radostan dan »

najgori su ovi iz tutina...

http://www.youtube.com/watch?v=tS0VgHHCNEY
*mima*

#373 Re: Aca Lukas

Post by *mima* »

dokle ste?
ArthurSpooner

#374 Re: Aca Lukas

Post by ArthurSpooner »

Sjooooo sto se krkani ljute kad im diras u turbofolkere :lol: :lol: :lol: :lol: To im je svetinja :lol: :lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#375 Re: Aca Lukas

Post by ultima_palabra »

Sponge Bob - Square Heads :mrgreen:
Locked