Aca Lukas

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
ZAGORS

#1 Aca Lukas

Post by ZAGORS »

Kako je prošao sinoćni koncert Ace Lukasa u Zetri ? Je li odrzan zbog bačenog suzavca ?
Karabaja

#2 Re: Aca Lukas

Post by Karabaja »

Ništa bez dva-tri tenka
misaoni

#3 Re: Aca Lukas

Post by misaoni »

Evo kako je bilo:

http://www.ekskluziva.ba/Aca-Lukas-Taj- ... 11027.html

I mislim da je ovaj portal na koji on misli kliks :D
Popara

#4 Re: Aca Lukas

Post by Popara »

Zar mislis da bi veliki suprug dozvolio, da mu zenin projekat propadne, samo zbog toga sto je bacen suzavac???
ZAGORS

#5 Re: Aca Lukas

Post by ZAGORS »

Naravno da ne mislim nego nako čisto pitam. Do kada je trajao koncert ? Ja mislim da se suzavac nije trebao baciti jer niko ništa nije bacio dok je Dino Merlin ( koji se zakleo da nikada neće pjevati u Srbiji, i kada je otpjevao niko se iz Bosne I Hercegovine nije mnogo ljutio na njega ) nekoliko noći zaredom držao koncerte u Srbiji. Ako su se neke organizacije bunile i nisu uspjele, onda nisu trebali ovo uraditi jer su obrukulali i sebe i grad Sarajevo jer ce svi misliti da smo primitivne seljačine. Ali učinjeno se nemože popraviti. Eto to je moje mišljenej i ako sam musliman, naravno sada će gomila ljudi krenuti govoriti meni kako to možeš govoriti kada si musliman ?
Deriguz

#6 Re: Aca Lukas

Post by Deriguz »

haj sto si musliman, ali jesi li Bosanac, haj sto si Bosanac, jesi li gradjanin prije svega? mislim na fenomen gradjanina kao kulturnog, emancipovanog clana drustva :) to je ipak ovde malo bitnije od toga sto si musliman
Nota

#7 Re: Aca Lukas

Post by Nota »

Deriguz wrote:haj sto si musliman, ali jesi li Bosanac, haj sto si Bosanac, jesi li gradjanin prije svega? mislim na fenomen gradjanina kao kulturnog, emancipovanog clana drustva :) to je ipak ovde malo bitnije od toga sto si musliman
A sta to slusaju ovi?
Deriguz

#8 Re: Aca Lukas

Post by Deriguz »

Velik je izbor, hvala Bogu :wink:
Nota

#9 Re: Aca Lukas

Post by Nota »

Deriguz wrote:Velik je izbor, hvala Bogu :wink:
Pa daj napisi sta ti veliki emancipovani gradjaninu
ZAGORS

#10 Re: Aca Lukas

Post by ZAGORS »

Ja sam samo htio reći da 80 % društva sluša Acu Lukasa u Sarajevu, i da ne bude da samo srbi u Sarajevu slušaju Acu Lukasa rekao sam da sam musliman.Nisam mislio ništa loše.
Deriguz

#11 Re: Aca Lukas

Post by Deriguz »

Nota wrote:
Deriguz wrote:Velik je izbor, hvala Bogu :wink:
Pa daj napisi sta ti veliki emancipovani gradjaninu
Kakav je to ton, sta je, jesi li se pronasao?

Necu da pisem sta, nemam ti se razloga pravdati, a to svakako nije bila poenta, nego to da "musliman" nije odgovarajuci termin u kontekstu, isto kao nekad podjela na Srbe Hrvate i muslimane :shock: mislim halo :-)

Ako cemo tako, eno sinoc puna dvorana muslimana koji su isli na koncert, a i desetak vjerovatno muslimana koji su bacili suzavac ...
Nota

#12 Re: Aca Lukas

Post by Nota »

Nisam se ja nigdje pronasao,a to sto ovaj lupa ko maksum sta cu mu ja.Pa ne moze razlikovat hrvat,srbin i musliman.

Nego mi ide malo na pimpek ovo u zadnjih par dana oko izbora muzike.Najglasniji su uvijek ovi neki undergroundovci jer ocito samo oni znaju sta je prava muzika
Deriguz

#13 Re: Aca Lukas

Post by Deriguz »

ZAGORS wrote:Ja sam samo htio reći da 80 % društva sluša Acu Lukasa u Sarajevu, i da ne bude da samo srbi u Sarajevu slušaju Acu Lukasa rekao sam da sam musliman.Nisam mislio ništa loše.
Ma ne, sve ok, samo se ja malo jezim od tog naziva muslimani za nacionalnu pripadnost, pa zato, ali tako si najbolje mogao reci sta si htio tako da razumijem :)
M10A4EVER

#14 Re: Aca Lukas

Post by M10A4EVER »

Porediti Dinu Merlina i "ovog" na muzickoj i bilo kojoj drugoj osnovi je... :roll: :run:
Joker88

#15 Re: Aca Lukas

Post by Joker88 »

... meni su folk pjevaci za kafane ...
Deriguz

#16 Re: Aca Lukas

Post by Deriguz »

Nota wrote:Nisam se ja nigdje pronasao,a to sto ovaj lupa ko maksum sta cu mu ja.Pa ne moze razlikovat hrvat,srbin i musliman.

Nego mi ide malo na pimpek ovo u zadnjih par dana oko izbora muzike.Najglasniji su uvijek ovi neki undergroundovci jer ocito samo oni znaju sta je prava muzika
Nije mi namjera da idemo off topic, pa cu pokusati ovdje zavrsiti. Svako imaju svoj ukus, i svako misli da zna sta je prava muzika, vodeci se tim svojim ukusom, ali nekako se izdvajaju skupine, i ponasanja bazirana na odredjenoj muzici, sa odredjenim tekstovima i licnostima koje cine tu scenu, pa tako kad god procitas da je bilo neko sr**nje za bajram ne treba ti puno da pogodis u kojem i oko kojeg kluba i slicno... rijetko ce to biti u kaficu gdje se pustaju Indexi, Smak, Buldozer, Time, Leb i sol i sl, tako da ako necemo vec generalizovati od pjesme do pjesme, bar mozemo malo ako nista odvojiti neke stvari :)
fidoremilienko

#17 Re: Aca Lukas

Post by fidoremilienko »

Dobri Bosnjani :)
eventide

#18 Re: Aca Lukas

Post by eventide »

M10A4EVER wrote:Porediti Dinu Merlina i "ovog" na muzickoj i bilo kojoj drugoj osnovi je... :roll: :run:
"Ovaj" nije ništa gori od Dine na bilo kojoj drugoj osnovi. Ako mislis da je tako onda ne znas Dinu Merlina
So What!

#19 Re: Aca Lukas

Post by So What! »

Ma lijepo što su mediji ovaj događaj poprilično izignorisali, ali ipak došlo je 16 000 čobana dok je na Dep Purpleu bilo 10 000. Porediti cijen karte, možda ne bi bilo uredu, ali eto radi poređenja, koliki je čobanluk zvlado Sarajevom. :x

Zato je Banja Luka grad kojem bi se trebalo okrenuti, a ne gledati a njega kao da je u drugoj državi. Pa ljudi su imali Franza Ferdinanda i DemoFest ove godine i još im je ovo najlošija koncertna sezona, a DemoFest ako nastavi ozbiljno mogao bi postati neki konkurent i EXITU da ništa INmusic festivalu.
Omerta13

#20 Re: Aca Lukas

Post by Omerta13 »

Za ove zeljne provoda sto su otisli u Zetru, necu puno pricati samo cu vam ilustrovati a vi izvucite zakljucak..

Image

Image

Image

Image

Image

Neka vam je na cast!

Ovi sto porede ovo sa Dinom Merlinom sta je sa mozgom? Pjev'o bi i ja u bg da uzmem onakve pare i to je njegova privatna stvar, u svakom slucaju nismo mi granatirali njihov grad i ubijali njihovu djecu nego obratno tako da ne izjednjacavate agresore i ljude koji su branili svoje zivote i zivote sugradjana.
Nisu se nasi Šehidi borili za ovo danas :skoljka:
dječak sa šibicama

#21 Re: Aca Lukas

Post by dječak sa šibicama »

GandalfThe wrote:Svi koji su isli na ovog cetnika su picke najvece :wink:
Znaci, sad imamo bar nekakvu statitisku, u Sarajevu zivi 16.000 najvecih picki.

:D

Cuj 16.000... pa napunio bi Kosevo, ocito.
So What!

#22 Re: Aca Lukas

Post by So What! »

dječak sa šibicama wrote:
Znaci, sad imamo bar nekakvu statisku, u Sarajevu zivi 16.000 najvecih picki.

S obzirom da je koncert najavljen samo 15 dana ranije, zamisli da je jedno 4 mjeseca unaprijed pa ovaj ljakSe bi napunio Koševo.
Nota

#23 Re: Aca Lukas

Post by Nota »

So What! wrote:Ma lijepo što su mediji ovaj događaj poprilično izignorisali, ali ipak došlo je 16 000 čobana dok je na Dep Purpleu bilo 10 000. Porediti cijen karte, možda ne bi bilo uredu, ali eto radi poređenja, koliki je čobanluk zvlado Sarajevom. :x

Zato je Banja Luka grad kojem bi se trebalo okrenuti, a ne gledati a njega kao da je u drugoj državi. Pa ljudi su imali Franza Ferdinanda i DemoFest ove godine i još im je ovo najlošija koncertna sezona, a DemoFest ako nastavi ozbiljno mogao bi postati neki konkurent i EXITU da ništa INmusic festivalu.
Pa jedini koji vrijedjaju su ovi Purplovci i Mogwasi.Pa se ja bas zapitam ko je papak :thumbup:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#24 Re: Aca Lukas

Post by Entropio »

.
TheWatcher

#25 Re: Aca Lukas

Post by TheWatcher »

dječak sa šibicama wrote:
Znaci, sad imamo bar nekakvu statitisku, u Sarajevu zivi 16.000 najvecih picki.

on mozda nebi ali Ceca bi garantovano :dance:
Locked