AC QUATTRO - KRAJ
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
emko1234
#1 AC QUATTRO - KRAJ
Još jedan koncesionar od početka 2015 gubi licencu. Info iz prve ruke. Porsche AG Austria nastavlja s čistikom. Smatraju da je nepotrebno stvorena konkurencija ASA Autu u Sarajevu. AC Quattro ostaje bez licence.
- O'zone
- Globalni moderator
#2 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Snaći će se za nešto drugo. Valjda.
- Drvosjeca iz Dejcica
#3 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Ne kontam kako konkurencija ASA radila Škoda program do je AC Quattro radio Audi. Da nije to ono da AC Quattro neće više moći uvoziti direktno već sve preko firme u Austriji kao i ASA?
-
emko1234
#4 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Samo me zanima jel ovo bumerang koji se Alispahiću vratio kad je okrenuo leđa SDA?
Pa konkurencija u post prodaji, servisu i distribuciji VW programa. Nije tajna da je AC Quattro imao bolji servis od ASE. ASA nema ni svoju lakirnicu, farbaju auta kod onog Fazlinovića isto ko i Tomić.
Pa konkurencija u post prodaji, servisu i distribuciji VW programa. Nije tajna da je AC Quattro imao bolji servis od ASE. ASA nema ni svoju lakirnicu, farbaju auta kod onog Fazlinovića isto ko i Tomić.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Imala je ASA dosta mana i propusta ali u poređenju sa Renault, Opel, Peugeot i ostalim kvazi servisima ASA je imala daleko najbolju uslugu. ASA je svoja vozila farbala koliko ja znam u AC Quattro ili Porsche lakirnci a znam jer sam nakon manjeg sudara kompletno servisirao svoju Fabiju kod njih.emko1234 wrote:Samo me zanima jel ovo bumerang koji se Alispahiću vratio kad je okrenuo leđa SDA?
-
goran16v
#6 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne kontam kako konkurencija ASA radila Škoda program do je AC Quattro radio Audi. Da nije to ono da AC Quattro neće više moći uvoziti direktno već sve preko firme u Austriji kao i ASA?
ASA je radila prodaju kompletnog programa VW grupe, ne samo Skodu, ASA-PVA Volkswagen, Audi, ASA-PSS Skoda, Seat i Porsche, dok je Quattro radio Volkswagen Audi, a kroz Autoagent Skodu tako da su bili skoro 1/1 konkurencija u prodaji, s tim sto je ASA Auto bilo ovlasteni uvoznik za VW grupu, sto znaci da je svaki auto iz VW grupe prosao kroz ASA auto bez obzira koji ga je trgovac prodao.
-
emko1234
#7 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Nije mi jasno kome je u cilju sjebat firmu koja dobro radi. A očigledno je da ima mjesta i za jedne i za druge.
-
goran16v
#8 Re: AC QUATTRO - KRAJ
ASA-PVA ima svoju lakiricu u kojoj su se farbale i Skode is PSS-a, a sve sto nisu mogli da preuzmu su slali Fazlibovicima (nije jedan nego trojica brace) u Speed. Inace osim PSS-a i Tomica Speed je ovlasteno 3. lice i za Renault jer radi za Gumu M, a nekad je po istom principu radio i za Blok.emko1234 wrote:Samo me zanima jel ovo bumerang koji se Alispahiću vratio kad je okrenuo leđa SDA?
- Ned071
#9 Re: AC QUATTRO - KRAJ
emko1234 wrote:Samo me zanima jel ovo bumerang koji se Alispahiću vratio kad je okrenuo leđa SDA?
kad je bogati okrenuo ledja sda? uzimaju lopatom u namjenskoj industriji, tale sluzbena auta u JP gdje god su sda kadrovi...
-
emko1234
#10 Re: AC QUATTRO - KRAJ
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/ba ... misije-sdaNed071 wrote:emko1234 wrote:Samo me zanima jel ovo bumerang koji se Alispahiću vratio kad je okrenuo leđa SDA?
kad je bogati okrenuo ledja sda? uzimaju lopatom u namjenskoj industriji, tale sluzbena auta u JP gdje god su sda kadrovi...
Ovaj je text nakon al jaazere i klixa odmah objavio avaz, iz nekog razloga nema ga na netu. Tad se Bakir žalio Fahri kako ga je Izetbegović otjerao. I pola godine poslije nakon nove pobdjede SDA, evo šta se dešava.
Malo prevelika koincidencija po mom misljenju.
- Ned071
#11 Re: AC QUATTRO - KRAJ
suplja prica, avaz protiv izetbegovica. tu je alispahic, nece on nigdje ne brini.
- Bakir1
#12 Re: AC QUATTRO - KRAJ
nije dobro.
ne branim lokalne buznismane nego se sistematski gase jedan po jedan.
eto nama brace hercegovaca jopet da prodaju i servisiraju
ne branim lokalne buznismane nego se sistematski gase jedan po jedan.
eto nama brace hercegovaca jopet da prodaju i servisiraju
-
emko1234
#13 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Nije priča ba gdje će bakir. Prica je o sistemskom gašenju firmi koje dobro posloju iz nepoznatih razloga.Ned071 wrote:suplja prica, avaz protiv izetbegovica. tu je alispahic, nece on nigdje ne brini.
Jebo njega, on se namirio za života. U quattru radi 60-70 ljudi, firma posluje dobro. Imaju prilično dobre majstore. To je poenta priče, što smo sve blizi onoj o 10 porodica koje sve kontrolišu.
I dalje Porsche AG je odlučio da centralizira sistem uvoza vw programa. Prije je ASA bila generalni uvozinik i distribute. Od sad je PORSCHE AG Austria uvoznik, a mrežu distributera će birati sam.
Načuo sam još da je sljedeći na tapeti AC Brijest i AC Buba iz Viteza.
Ali čini mi se da je politika opet vodeću riječ imala.
-
TheGodfather001
#14 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Loš menadžment, prekomjerni rashodi menadžmenta naspram prihoda , kašnjenje u isplati isporučenih rezervnih dijelova, pod hipotekom sve što se moglo staviti na uštrb "luksuznog" ponašanja direktora i direktorčića, nevoljnost banke da prošire bankarske garancije i blizu 60 ljudi ide sada na ulicu...emko1234 wrote:Još jedan koncesionar od početka 2015 gubi licencu. Info iz prve ruke. Porsche AG Austria nastavlja s čistikom. Smatraju da je nepotrebno stvorena konkurencija ASA Autu u Sarajevu. AC Quattro ostaje bez licence.
I možda ponajviše se na kraj odrazio gubitak političke podrške vlasnika alispahića. Tužno, smatram da su bili najbolji i najkompetentniji ovlašteni trgovac i servis u BiH
-
Alive
#15 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Neka i idu lopovi.
Pokrali su me na servisima vise puta za vise stotina KM. A ja budala... ovlasteni servis woow... evo vam samo zinite.
Pokrali su me na servisima vise puta za vise stotina KM. A ja budala... ovlasteni servis woow... evo vam samo zinite.
-
emko1234
#16 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Slažem se sa svim napisanim.TheGodfather001 wrote:Loš menadžment, prekomjerni rashodi menadžmenta naspram prihoda , kašnjenje u isplati isporučenih rezervnih dijelova, pod hipotekom sve što se moglo staviti na uštrb "luksuznog" ponašanja direktora i direktorčića, nevoljnost banke da prošire bankarske garancije i blizu 60 ljudi ide sada na ulicu...emko1234 wrote:Još jedan koncesionar od početka 2015 gubi licencu. Info iz prve ruke. Porsche AG Austria nastavlja s čistikom. Smatraju da je nepotrebno stvorena konkurencija ASA Autu u Sarajevu. AC Quattro ostaje bez licence.
I možda ponajviše se na kraj odrazio gubitak političke podrške vlasnika alispahića. Tužno, smatram da su bili najbolji i najkompetentniji ovlašteni trgovac i servis u BiH
I meni je najviše žao radnika. Baš sam pitao kakve su im mogućnosti. Nažalost bez licence, mogu samo biti garaža koja pravi VW program košto je postao Imšir kad je izgubio licencu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17 Re: AC QUATTRO - KRAJ
nadam se da će većina majstora naći BRZO poslove
i ostali uposlenici
i ostali uposlenici
- ElDzidziIbnDzo
#18 Re: AC QUATTRO - KRAJ
I kao garaza koja popravlja VW oni mogu sebi obezbjediti egzistenciju. Samo pitanje je ponosa i sujete.
-
goran16v
#19 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Problem je sto bez licence nemas podrsku proizvodjaca, software, update dijagnostike, informacije o opozivima, reklamacijama, protokole i obuku za nove modele, usavrsavanja, instrukcije za otklanjanje gresaka i specificnih kvarova, za rez dijelove itd. Sad su u toku, moci ce da plivaju jos neko vrijeme i onda ce poceti zaostajati...
- supercali
#20 Re: AC QUATTRO - KRAJ
za rezervne dijelove nije problem
svaki servis bar sto se pezoa tice moze naruciti od "fabrike" dio koji mu treba i uredno se posalje u blok
a za emka odgovor kome je cilj sjebati jednu firmu?
nije cilj sjebati firmu nego porse kao zastupnik ce vjerovatno u kantonu biti jedini ovlasteni dobavljac a vrlo vjerovatno i servis za vw grupu
a ostatak ce traziti partnere koji njima odgovaraju bez ovih onih i inih veza
svaki servis bar sto se pezoa tice moze naruciti od "fabrike" dio koji mu treba i uredno se posalje u blok
nije cilj sjebati firmu nego porse kao zastupnik ce vjerovatno u kantonu biti jedini ovlasteni dobavljac a vrlo vjerovatno i servis za vw grupu
-
goran16v
#21 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Pa ne moras biti servis uopste da bi preko ovl. servisa narucivao dijelove, ali tu vise nema zarade na prodaji rez. dijelova jer ti niko nece prepustiti marzu, a na to sam mislio, pa ti preostaje ili da obracunas musteriji onoliko za koliko si kupio ili obracunaj i ti svoju marzu, odnosno budi 2. ruka. U oba slucaja te vec nema nigdje, ili manje zaradujes od ovl. ili moras obracunavati nize usluge da ne budes skuplji. E sad na sve to dodaj da u ovl. servisu imas garanciju na radove i dio iza kojeg (bar teoretski i formalno) stoji proizvodjac.supercali wrote:za rezervne dijelove nije problem
-
direstraits0078
#22 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Sve to može imati i neovlašteni servis, samo što košta i uglavnom se ne isplati ako nisi prodavač novih vozila. U bosanskim uslovima, takvih servisa nema i neće ih još dugo biti.goran16v wrote:Problem je sto bez licence nemas podrsku proizvodjaca, software, update dijagnostike, informacije o opozivima, reklamacijama, protokole i obuku za nove modele, usavrsavanja, instrukcije za otklanjanje gresaka i specificnih kvarova, za rez dijelove itd. Sad su u toku, moci ce da plivaju jos neko vrijeme i onda ce poceti zaostajati...
- ElDzidziIbnDzo
#23 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Kako bolan ne bio,pa ja otisao u taj isti Quattro da uzmem onu plasticnu resetku u prednjem braniku,kod hladnjaka,kaze lik 380 marakagoran16v wrote:Pa ne moras biti servis uopste da bi preko ovl. servisa narucivao dijelove, ali tu vise nema zarade na prodaji rez. dijelova jer ti niko nece prepustiti marzu, a na to sam mislio, pa ti preostaje ili da obracunas musteriji onoliko za koliko si kupio ili obracunaj i ti svoju marzu, odnosno budi 2. ruka. U oba slucaja te vec nema nigdje, ili manje zaradujes od ovl. ili moras obracunavati nize usluge da ne budes skuplji. E sad na sve to dodaj da u ovl. servisu imas garanciju na radove i dio iza kojeg (bar teoretski i formalno) stoji proizvodjac.supercali wrote:za rezervne dijelove nije problem
Odem u Motorex i uzmem istu za 18 maraka. Tako jos par nekih dijelova. I jel mene sad neko treba ubjediti da je ta plastika iz Quattra haman pa 20 puta kvalitetnija od ove iz Motorexa? Jes al u k...
Eno je na autu stoji dan danas,ko nova
-
goran16v
#24 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Ne znam odakle ti informacija da moze, ali ne moze i to prije svega obuke i usavrsavanja, a to je izmedju ostalih jedan od mehanizama monopola.
-
goran16v
#25 Re: AC QUATTRO - KRAJ
Ovdje se govori o iskljucivo o orig. dijelovima. Kad si vec pomenuo tu platsiku, ta iz Quattra i Motorexa, osim po pribliznom izgledu, nisu u putu sreli, a Quattro ti sigurno nece pakovati kinesko smece u original ambalazu da te vara. Ja znam gro ljudi koji ne bi vise pogledali Quattro i sl. kad bi im poceli ugradjivati kineske i zamjesnke dijelove. Osim sto sigurno ne pase i ne lezi kao original, ne daj boze kakvog udarca, vidio bi zasto je to tako. To je otprilike kao porediti zamjensku radkapu ili branik sa originalima. Ja kupio jedan zamjenski poklopac i blendu na braniku sa Focusa, nema qurca da ih uklopis kako treba.ElDzidziIbnDzo wrote:Kako bolan ne bio,pa ja otisao u taj isti Quattro da uzmem onu plasticnu resetku u prednjem braniku,kod hladnjaka,kaze lik 380 marakagoran16v wrote:
Pa ne moras biti servis uopste da bi preko ovl. servisa narucivao dijelove, ali tu vise nema zarade na prodaji rez. dijelova jer ti niko nece prepustiti marzu, a na to sam mislio, pa ti preostaje ili da obracunas musteriji onoliko za koliko si kupio ili obracunaj i ti svoju marzu, odnosno budi 2. ruka. U oba slucaja te vec nema nigdje, ili manje zaradujes od ovl. ili moras obracunavati nize usluge da ne budes skuplji. E sad na sve to dodaj da u ovl. servisu imas garanciju na radove i dio iza kojeg (bar teoretski i formalno) stoji proizvodjac.![]()
![]()
Odem u Motorex i uzmem istu za 18 maraka. Tako jos par nekih dijelova. I jel mene sad neko treba ubjediti da je ta plastika iz Quattra haman pa 20 puta kvalitetnija od ove iz Motorexa? Jes al u k...
Eno je na autu stoji dan danas,ko nova