AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
leo karan

#951 Re: AC Milan

Post by leo karan »

misle li ovi ikad podmladiti ekipu?
jos ako prodaju kaku i pirla kako se pise, mogu komotno da se ne takmice slijedece sezone
nikad cudnije politike nisam vidio, fakat
Compact

#952 Re: AC Milan

Post by Compact »

leo karan wrote:misle li ovi ikad podmladiti ekipu?
jos ako prodaju kaku i pirla kako se pise, mogu komotno da se ne takmice slijedece sezone
Kažu da su potpisali Pavela Nedveda i Luisa Figa na 3 sezone!
TheMule

#953 Re: AC Milan

Post by TheMule »

Compact wrote:
Neville, Scholes, i Giggs isto prelaze dole.
Baltazar_khan

#954 Re: AC Milan

Post by Baltazar_khan »

Jeste giganti :lol: :lol:
leo karan

#955 Re: AC Milan

Post by leo karan »

gledaj im rostera, ko da je vrijeme stalo :D iznaghi, seedorf, schevchenko, ambrosini, gattuso, favalli, nesta, zambrotta, jankulovski...
i golmanski trio: dida, kalac i abiatti
hoce li kupovat oni fakat nesto ispod 28 godina
ne znam sto cafua otjerase, zbog starosti sigurno nisu :)
primus-1

#956 Re: AC Milan

Post by primus-1 »

Compact wrote:
:lol: :lol: :lol:
podjoh napisat,nije maldini otiso u penziju,nego u milan,pa se sjeti,jah i mene,to je ta ekipa :D :D
trening baza zove im se dom penzionera :lol: :lol: :lol:
Neelix

#957 Re: AC Milan

Post by Neelix »

Image

i tako 7 puta :)

samo ljubomorni debil moze ismijavati najuspjesniji fudbalski kolektiv svih vremena :)
zecko_kupuz

#958 Re: AC Milan

Post by zecko_kupuz »

Kad bi Milanezi čuli za Reumal Fojnicu nastao bi bum.
Point.

#959 Re: AC Milan

Post by Point. »

Milan prodaje Pirla da bi na njegovo mjesto doveli Albertinija.Posto u Milanellu godine broje nekim drugim metodama, Albertiniju je zapravo 25 godina, u cvatu karijere.......
primus-1

#960 Re: AC Milan

Post by primus-1 »

Neelix wrote:Image

i tako 7 puta :)

samo ljubomorni debil moze ismijavati najuspjesniji fudbalski kolektiv svih vremena :)
Ma respect za sve su su dosad ucinili, pogotovu maldini legenda(mada mislim da se i on trebao povuc jos prosle godine,al on najbolje zna koliko moze),
ali ovo u zadnjih godinu dvije i izgleda ko skupljanje gerijatrije u svijetu fudbala,i jos ode trener ,pa kaka,pa pricaju i za pirla sta covjek da pomisli?
Pricaju li da dovode nekoga,ali mladjeg???
Art-Vandaley

#961 Re: AC Milan

Post by Art-Vandaley »

Balota i Ravaneli vec sve dogovrili jos samo ostane da potpisu, Ibrahim Ba je isto blizu povratka na San Siro
shalaedin

#962 Re: AC Milan

Post by shalaedin »

Morate imati malo više poštovanja prema jednoj takvoj instituciji fudbala kao što je Milan. Oni prodaju svoje najbolje igrače kad moraju. Nemaju Morattija naftaša ili Abramovića, niti šeike Arapske, svoju politiku kupovine i prodaje igrača zasnivaju upravo na prihodima koje ostvari isključivo klub, zato i dovode stare i iskusne igraće jer nemaju novca za razbacivanje. Imaju Berluskonija koji je sve manje na tribinama stadiona, a u politici sve više. Sada je ulogu glave kuće preuzeo Galiani i savjetodavni organ mu je Tata Berluskoni koji rijetkim finansijskim inekcijama pogura klub. Njihova politika je sa Ancelotijem postala jos zagrizenija jer je takav sistem kupovine i prodaje igraca nasao plodno tlo u Ancelotijevom nacinu rada. U zadnje tri godine par je talenata uspjelo da istrci na teren San Sira, ali nijedan se nije uspiio ustaliti u ekipi. Najgore je upravo to sto je Anceloti otjerao dva vrhunska igraca iz Milana, a to su Gurkof i Gilja.

Kaka je u Milan došao za 4 milijuna eura, otiće za 70 milijuna. Zadnja tri skupa pojačanja Milana su bili Gorkuf, Pato i Dinho. Prodaja Kake pokriće troškove kupovine dva, tri ekstra talenta koji će doživjeti sličnu sudbinu kao što je sudbina Kake i Ševčenka.
Neelix

#963 Re: AC Milan

Post by Neelix »

Point. wrote:Milan prodaje Pirla da bi na njegovo mjesto doveli Albertinija.Posto u Milanellu godine broje nekim drugim metodama, Albertiniju je zapravo 25 godina, u cvatu karijere.......
nijedne maleni

AC Milan vs Lazio (4 - 1) Serie A 21.09.2008
Lazio vs Ac Milan (0-3) Serie A 01.02.2009.
JThomas

#964 Re: AC Milan

Post by JThomas »

zašto gourcuffa, zašto, zašto, zaštoooooooooooooooooooooooooo?????

kakvi kraljevi, ne mogu da vjerujem, čovjek je igračina s velikim I...
Neelix

#965 Re: AC Milan

Post by Neelix »

zato sto je prosle godine, kada je otisao na posudbu, sa bordeauxom dogovoreno da ga po isteku sezone mogu kupiti za 15 mil €. nije niko ocekivao da ce ovako bljesnuti. milan ga je htio nazad, ali je bordeaux uplatio cifru, i nije bilo rasprave.
JThomas

#966 Re: AC Milan

Post by JThomas »

jednom riječju - glup potez.

i prošle (ustvari sad već pretprošle) sezone u milanu se moglo vidjeti (bar smo ja i još jedan haver što simpatizira milan vidjeli :D ) da momak ima "ono nešto" što se ne uči, pravi ingeniozni veznjak, plejmejker.
Neelix

#967 Re: AC Milan

Post by Neelix »

da, slazem se, glup potez. kao i jos 30 njih u transfer politici milana zadnjih godina.
rado_vidjen

#968 Re: AC Milan

Post by rado_vidjen »

JThomas wrote:jednom riječju - glup potez.

i prošle (ustvari sad već pretprošle) sezone u milanu se moglo vidjeti (bar smo ja i još jedan haver što simpatizira milan vidjeli :D ) da momak ima "ono nešto" što se ne uči, pravi ingeniozni veznjak, plejmejker.
istina
odmah me dojmila njegova eksplozivnost i tehnika, ali jbg., bio je premlad :( :D
evo sad sjebase flaminija, jednog od boljih zadnjih veznih prosle god.
nevjerovatno fakat
Neelix

#969 Re: AC Milan

Post by Neelix »

imaj u vidu da na toj poziciji igraju pirlo, gattuso i ambrosini. tesko da je bolji od bilo kojeg. jes da je mladji hehe. igrao je nesto i na boku flamini.
dino84

#970 Re: AC Milan

Post by dino84 »

Sta reci o ovom klubu penzionera u kojemu jedna letva poput Ambrosinija ima epitet veznog igraca,u kojem jedna mrlja poput Pippa Inzaghija,jedinog covjeka u istoriji planete koji je sam sebi uspio nabaciti loptu na glavu na go liniji,ima epitet golgetera....

Uspjehe i tradiciju niko ne spori,igraci poput van Bastena,Bobana i Savicevica su se urezali u srca cak i onima koji ne mogu Milan i njihovu rudarsku igru smisliti,grehota je bila ne voljeti onakvu ekipu u ono vrijeme i onakav fudbal koji su igrali...Lijepe devedesete...

A onda dolazi Ancelotti i era pobjeda 1:0,svake godine dom penzionera,gadljivi catenaccio svaku mogucu utakmicu cak i sa egzoticnim ekipama...Klub koji je svojom destrukcijom i filozofijom uspio upropastiti Rivalda na vrhuncu karijere,Ronaldinha i Flaminija,Gourcuff se izvukao jer je momak na vrijeme shvatio kako stvari stoje,mozda je pio puno zelenog caja pa je mladolik ili fakat licna karta ne laze...Presmijesna ekipa sa devet zivota kojoj predvidjam grcevitu borbu za Evropu nakon odlaska Kake,vidjelo se ove godine na sta lice bez njega ona dva mjeseca kada su i otpali iz utrke za titulu,bukvalno presmijesna ekipa bez njega,a da ne govorim sta ce biti kad Pipo ode u penziju,tada ce nestati i sadaka u Evropi,mada bi on i mogao biti koristan jos do 40-te,onako na go liniji da podmetne nogu samo kad je guzva...

Balota,Ravanelli,Aldo Serena plus Toto Nazionale Schillaci i za kraj mozda jos Tasotti da se vrati sezonu dvije,sad kad je Carlo otisao,ko zna... :thumbup:
KemooSA

#971 Re: AC Milan

Post by KemooSA »

Ne volim Milan nimalo ali mislim da im je prodaja Kake odlican potez :thumbup:
Klepice pare na njemu i koliko sam mogao procitati dovest ce 4-5 mladih igraca sa kojim ce sigurno biti 2 puta jaci..
Stoperi Simon Kjaer iz Palerma i Zapata iz Udinesea a mozda i mali Santakroce iz Napolija sigurno vrijede vise nego jedan Kaka,i uz novog napadaca a vjerovatno ce to biti Adebayor ili Dzeko bice sigurno jaci nego prosle sezone i uz to imati mladu ekipu za iducih 5 godina..
Point.

#972 Re: AC Milan

Post by Point. »

Neelix wrote:
Point. wrote:Milan prodaje Pirla da bi na njegovo mjesto doveli Albertinija.Posto u Milanellu godine broje nekim drugim metodama, Albertiniju je zapravo 25 godina, u cvatu karijere.......
nijedne maleni

Lotito prodo starom haveru Berlusconiju za saku dolara. Jebiga, jedan je gradjevinski mag dok je drugi premijer vlade, po koz zna koji put, i kara maloljetne curice po vilama.......
:)

No, ostaje cinjenica, Milanov prosjek godina cca 39 godina i desi se da pobjede nekad kad penzioneri dobiju dobre hape....
Neelix

#973 Re: AC Milan

Post by Neelix »

dino84 wrote:Sta reci o ovom klubu penzionera u kojemu jedna letva poput Ambrosinija ima epitet veznog igraca,u kojem jedna mrlja poput Pippa Inzaghija,jedinog covjeka u istoriji planete koji je sam sebi uspio nabaciti loptu na glavu na go liniji,ima epitet golgetera....

Uspjehe i tradiciju niko ne spori,igraci poput van Bastena,Bobana i Savicevica su se urezali u srca cak i onima koji ne mogu Milan i njihovu rudarsku igru smisliti,grehota je bila ne voljeti onakvu ekipu u ono vrijeme i onakav fudbal koji su igrali...Lijepe devedesete...

A onda dolazi Ancelotti i era pobjeda 1:0,svake godine dom penzionera,gadljivi catenaccio svaku mogucu utakmicu cak i sa egzoticnim ekipama...Klub koji je svojom destrukcijom i filozofijom uspio upropastiti Rivalda na vrhuncu karijere,Ronaldinha i Flaminija,Gourcuff se izvukao jer je momak na vrijeme shvatio kako stvari stoje,mozda je pio puno zelenog caja pa je mladolik ili fakat licna karta ne laze...Presmijesna ekipa sa devet zivota kojoj predvidjam grcevitu borbu za Evropu nakon odlaska Kake,vidjelo se ove godine na sta lice bez njega ona dva mjeseca kada su i otpali iz utrke za titulu,bukvalno presmijesna ekipa bez njega,a da ne govorim sta ce biti kad Pipo ode u penziju,tada ce nestati i sadaka u Evropi,mada bi on i mogao biti koristan jos do 40-te,onako na go liniji da podmetne nogu samo kad je guzva...

Balota,Ravanelli,Aldo Serena plus Toto Nazionale Schillaci i za kraj mozda jos Tasotti da se vrati sezonu dvije,sad kad je Carlo otisao,ko zna... :thumbup:
od jednog navijaca seljackog kluba sa shugavice i ne mozes ocekivati dubokoumniji post :)
Neelix

#974 Re: AC Milan

Post by Neelix »

Point. wrote:
Neelix wrote:
nijedne maleni

Lotito prodo starom haveru Berlusconiju za saku dolara. Jebiga, jedan je gradjevinski mag dok je drugi premijer vlade, po koz zna koji put, i kara maloljetne curice po vilama.......
:)

No, ostaje cinjenica, Milanov prosjek godina cca 39 godina i desi se da pobjede nekad kad penzioneri dobiju dobre hape....
aha, a inace je lazio puno bolji, nego prodaju utakmice :D

10 Lazio 38 15 5 18 46 55

:lol: fashisti.
shadow

#975 Re: AC Milan

Post by shadow »

Joj da Milan hoce uzeti Adebayora, i ja bih pogurao taj transfer samo da krakonju vise ne gledam na Emiratesu.
Post Reply