AC Milan
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Gli invincibili
#7701 Re: AC Milan
A lude tekme
vodimo! Forza

-
Gli invincibili
-
kanguru
#7704 Re: AC Milan
Šteta za večeras. Mislim da Milan ima šanse protiv Atletica za to drugo mjesto. 
-
Gli invincibili
#7705 Re: AC Milan
Mislim da su i prvo i drugo jos uvijek u igri, ništa nije gotovo ovoj grupi .
Šteta za poraz, ali zaslužena pobjeda Liverpoola
Šteta za poraz, ali zaslužena pobjeda Liverpoola
-
kakabanja213
#7706 Re: AC Milan
Sve je orvoreno ali ne mogu da vjerujem da ovaj Liverpul ista osvaja. Oni su cista sematizacija, ono dobar trener razjebe za 20 minuta. Stvarno u zadnje vrijeme ne pratim nista osim domaceg fudbala, Milana i Serie A ali ne mogu da vjerujem da su oni neki faktor u zadnjih par godina. Oni nemaju nista fudbalsko, nijedne improvizacije, nista samo nacrtane kretnje izvjezbane akcije i ho-ruk, guraj deblo dok ga je uceras u gol.
-
Gli invincibili
#7707 Re: AC Milan
Mislim da malo podcijenuješ Liverpool, milsim da su vrlo jaka ekipa s odličnim trenerom. Ali jedva čekam uzvrat na San Siru u šestom kolu, mislim da do tada mi možemo narasti kao ekipa i steći dovoljno iskustva da im se revanširamo za večeras i prodjemo grupukakabanja213 wrote: ↑15/09/2021 23:21 Sve je orvoreno ali ne mogu da vjerujem da ovaj Liverpul ista osvaja. Oni su cista sematizacija, ono dobar trener razjebe za 20 minuta. Stvarno u zadnje vrijeme ne pratim nista osim domaceg fudbala, Milana i Serie A ali ne mogu da vjerujem da su oni neki faktor u zadnjih par godina. Oni nemaju nista fudbalsko, nijedne improvizacije, nista samo nacrtane kretnje izvjezbane akcije i ho-ruk, guraj deblo dok ga je uceras u gol.
-
kakabanja213
#7708 Re: AC Milan
Nisam uopste mislio omalovaziti Luverpul, u svakom pogledu su bolja ekipa od Milana, igracki, iskustvom, organizaciono... ali fudbal, generalno, je meni postao dosadan, smjerom u kojem ide. Nigdje igre, samo presing trka i odradjivanje naucenog posla. Jasno mi je kako ovaj Milan to trenutno ne moze ispratiti ali kako ekipe koje ulazu ozbiljne pare i dovode "ozbiljne" igrace to ne mogu, nije mi jasno. Za ovo trenutno ti ne treba nista specijalno cak imam osjecaj da mozes Pezera staviti u ekipu nauciti ga kretnjama, on to malo izvjezba i eto ti igraca. Karikiram ali takav mi je dojam.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#7709 Re: AC Milan
Ne kaze se dzaba jednostavnost je savrsenstvo.kakabanja213 wrote: ↑16/09/2021 06:51 Nisam uopste mislio omalovaziti Luverpul, u svakom pogledu su bolja ekipa od Milana, igracki, iskustvom, organizaciono... ali fudbal, generalno, je meni postao dosadan, smjerom u kojem ide. Nigdje igre, samo presing trka i odradjivanje naucenog posla. Jasno mi je kako ovaj Milan to trenutno ne moze ispratiti ali kako ekipe koje ulazu ozbiljne pare i dovode "ozbiljne" igrace to ne mogu, nije mi jasno. Za ovo trenutno ti ne treba nista specijalno cak imam osjecaj da mozes Pezera staviti u ekipu nauciti ga kretnjama, on to malo izvjezba i eto ti igraca. Karikiram ali takav mi je dojam.
U par razmjenjenih pasova, koji nama na televiziji izgledaju tako jednostavno, je sazeto mnogo tehnickog znanja i vjestina.
1. Fizicka sprema (trcanje da je na pravom mjestu u pravo vrijeme, ili ti ga da je uvijek tu gdje lopta treba doci...)
2. Pracenje igre, pregled pozicija saigraca, pregled pozicija protivnickih igraca.
3. Brzo donosenje odluka, kome je najbolje proslijediti loptu. Svi igraci na ovom nivou znaju vec sta ce s loptom prije i nego im lopta dodje u noge.
4. Tehnicko znanje da pas proslijede u jednom ili max 2 dodira, ili centarsut, dugu loptu sta vec...
I sto vise ides prema nizim rangovima fudbala primjetices da se slabije krecu, duze zadrzavaju loptu, daju netacne kratke ili duge pasove itd...
Na kraju i ovaj nivo fudbala se ne moze poceti igrait preko noci, to su djeca tj momci najbolji na svijetu po fizickim, tehnickim i mentalnim karakteristikama. A koliko je miliona fudbalera.
-
kakabanja213
#7710 Re: AC Milan
Sve si u pravu ali sve se to moze izvjezbati. Kao i na PS. Takodjer svaka sema, a ovo sto sam vidio je cista sema, se moze drugom semom neutralizirati. . Ja samo kazem da ondje nema igraca koji zna igrati lopte. Sve velike ekipe, u vremenu kad sam pratio intezivno fudbal su imale par igraca koji su "jeli" loptu. Sinoc ja nisam vidio nijednog. Sve ove karakteristike se mogu nauciti ali mislim. Ono sto se moze nauciti covjeka moze i masinu jos bolje. Ne mogu se oteti utisku da igraju roboti.F&N wrote: ↑16/09/2021 07:50Ne kaze se dzaba jednostavnost je savrsenstvo.kakabanja213 wrote: ↑16/09/2021 06:51 Nisam uopste mislio omalovaziti Luverpul, u svakom pogledu su bolja ekipa od Milana, igracki, iskustvom, organizaciono... ali fudbal, generalno, je meni postao dosadan, smjerom u kojem ide. Nigdje igre, samo presing trka i odradjivanje naucenog posla. Jasno mi je kako ovaj Milan to trenutno ne moze ispratiti ali kako ekipe koje ulazu ozbiljne pare i dovode "ozbiljne" igrace to ne mogu, nije mi jasno. Za ovo trenutno ti ne treba nista specijalno cak imam osjecaj da mozes Pezera staviti u ekipu nauciti ga kretnjama, on to malo izvjezba i eto ti igraca. Karikiram ali takav mi je dojam.
U par razmjenjenih pasova, koji nama na televiziji izgledaju tako jednostavno, je sazeto mnogo tehnickog znanja i vjestina.
1. Fizicka sprema (trcanje da je na pravom mjestu u pravo vrijeme, ili ti ga da je uvijek tu gdje lopta treba doci...)
2. Pracenje igre, pregled pozicija saigraca, pregled pozicija protivnickih igraca.
3. Brzo donosenje odluka, kome je najbolje proslijediti loptu. Svi igraci na ovom nivou znaju vec sta ce s loptom prije i nego im lopta dodje u noge.
4. Tehnicko znanje da pas proslijede u jednom ili max 2 dodira, ili centarsut, dugu loptu sta vec...
I sto vise ides prema nizim rangovima fudbala primjetices da se slabije krecu, duze zadrzavaju loptu, daju netacne kratke ili duge pasove itd...
Na kraju i ovaj nivo fudbala se ne moze poceti igrait preko noci, to su djeca tj momci najbolji na svijetu po fizickim, tehnickim i mentalnim karakteristikama. A koliko je miliona fudbalera.
-
kakabanja213
-
Gli invincibili
#7713 Re: AC Milan
Kloppov sistem je meni odličan, direktno i naizgled jednostavno ali nemože to svak. Ovak je i Borrusija s njim igrala i dan danas pokusavaju igrati kao pod njim.
Moj san je da Klopp jednog dana preuzme Milan, kad postanemo stabilan tim u LP s većim budžetom za dovođenje igrača
Moj san je da Klopp jednog dana preuzme Milan, kad postanemo stabilan tim u LP s većim budžetom za dovođenje igrača
- Romanista 101%
#7714 Re: AC Milan
Talijanski klubovi u ligi prvaka nazalost ne mogu pratiti tempo svih 90 min. posebno protiv top-ekipa iz Evrope. Imaju taktiku, imaju inteligenciju, ali to nije dovoljno. Fudbal se dosta promjenio zadnjih 15-tak godina i sad je fizicka pripremljenost broj 1. Bez toga ne mozes nesto ozbiljnije napraviti. Inter je zadnji klub koji je osvojio LP 2010 i ko zna kad ce opet neki klub serie A to ostvariti.
-
febo_acm
#7715 Re: AC Milan
Samo biti medju 4 ekipe opet i bice to pono bolje iduce godine... Milan sedam godina nije igrao na ovom nivou i naleti na Liverpool...
-
kakabanja213
#7716 Re: AC Milan
Ako Milan bude onako igrao ja zavrsavam definitivno sa fudbalom, a nijednu jedinu utakmicu Milana sto direktno sto u snimku nisam propustio, od recimo 1997 godine. Ovako samo je pitanje trenutka kada ce se fudbalska kopija Billy Beana pojaviti.
-
Gli invincibili
#7717 Re: AC Milan
Ma neće Milan nikad igrati kao englezi, to bi bila katastrofa. Ali ono što ovom Milanu fali jeste jedan top, top trener, iskustvo igranja LP i veći budžet da se ekipa pojaća s par igraca svjetske klase. Mislim da nismo daleko od toga...kakabanja213 wrote: ↑16/09/2021 22:39 Ako Milan bude onako igrao ja zavrsavam definitivno sa fudbalom, a nijednu jedinu utakmicu Milana sto direktno sto u snimku nisam propustio, od recimo 1997 godine. Ovako samo je pitanje trenutka kada ce se fudbalska kopija Billy Beana pojaviti.
- Osim_13
#7718 Re: AC Milan
Sušiću drži se VHS-a, moderni fudbal nije za tebe.kakabanja213 wrote: ↑16/09/2021 22:39 Ako Milan bude onako igrao ja zavrsavam definitivno sa fudbalom, a nijednu jedinu utakmicu Milana sto direktno sto u snimku nisam propustio, od recimo 1997 godine. Ovako samo je pitanje trenutka kada ce se fudbalska kopija Billy Beana pojaviti.
-
kakabanja213
#7719 Re: AC Milan
Onakav nije. Vise uzbudjenja od ovog "modernog fudbala" dozivim gledajuci na youtube Olancer vs Carlwhizzer.Osim_13 wrote: ↑17/09/2021 21:23Sušiću drži se VHS-a, moderni fudbal nije za tebe.kakabanja213 wrote: ↑16/09/2021 22:39 Ako Milan bude onako igrao ja zavrsavam definitivno sa fudbalom, a nijednu jedinu utakmicu Milana sto direktno sto u snimku nisam propustio, od recimo 1997 godine. Ovako samo je pitanje trenutka kada ce se fudbalska kopija Billy Beana pojaviti.
Ako je ono moderni fudbal nije cudo da Anjeli kaze da nove generacije zele samo zadnjih 10 minuta.
-
Gli invincibili
#7720 Re: AC Milan
Al mi je više pun k... ovih povreda, evo sad i Kjaer ode...svake sezone mi redovno 8-9 igrača imamo povrijeđeno. Šta radi ovaj Milan lab i kakve treninge imaju??
-
kanguru
#7721 Re: AC Milan
Kako lijep pogled na tabelu večeras. Milan dijeli prvo mjesto, Juventus u zoni ispadanja 
-
Gli invincibili
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#7723 Re: AC Milan
Cestitke na minimalnom porazu od Liverpoola. 
-
febo_acm
#7724 Re: AC Milan
Dobro je, napredujemo i dalje 
-
Gli invincibili