AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ringhio

#5451 Re: AC Milan

Post by Ringhio »

Alegri nije uzrok losim igrama Milana.

Milan je krenuo stramputicom onda kad je prodan Shef.

Citaj onda kad je klub poceo prodavati svoje najbolje igrace.

Barbara da bi bila neko ko vodi klub nebi smjela da dovodi igrace iz istog kluba u svoj krevet, kao sto je dovodila Shef-a i donedavno malog i rahiticnog padavicara Pata.

Vjerujem da je vjecito povrijedjeni i ostao tako dugo na platnoj listi Milana upravo zbog toga sto je Barbin zagondzija.

Direktor da dovodi svoje sekretarice u krevet, to bi bio sukob interesa, Barbara kad dovodi igrace u svoj, onda je to luda zaljubljenost i romansa na pomolu.

Naravno da je celavac bio primoran da dijeli svoju ulogu s Barbarom, ako iko zna o transferima zna Galliani, Barbara mu tu pero ne moze odbiti. I da ne budemo bezobrazni, Massimo Ambrosini, Kaka, Gennaro Gattuso, Zlatan Ibrahimovic, Alessandro Nesta, Andrea Pirlo, clarence Seedorf, Thiago Silva, sve su ovo imena igraca cija imena su zlatnim slovima upisana u Milanovu historiju, i sve njih je doveo chelavac. Nasilno ubacivanje Barbare u rukovodstvo kluba je nista sem pisanje po svemu sto je celavi uradio za isti, jer se sad pika i Barbarino misljenje o tome kakvog igraca i za koliko para treba dovest. Koliko je njezino umjece u tome vidimo i po ovom nesretnom logu " iskrzane lopte " koji se nasao na dresu da bi reklamirao " casa di Milan ".

Zamislite da Malcom Glazer umjesto Manchesterovog grba stavi grb First Allied Corporation-a da bi Glazer malo promovisao svoju firmu. Manchesterovci bi zapalili kompletan stadion zajedno s upravom i igracima na njemu.

Dakle da ponovim vec izreceno

Zenama, pa ni Barbari, nije mjesto u fudbalu.
mumi80

#5452 Re: AC Milan

Post by mumi80 »

Ja ne vidim gdje sam napisao da ona treba rjesavati transfere :-?
Al definitivno to vise nebi trebao raditi ni celo jer je u zadnjih par godina napravio vise stete nego koristi, a o srozavanju i unistavanju ugleda kluba da ne govorim. Pogledaj samo primjer Ramija. Da nije cele i da se Barbara pita legende kluba poput Maldinija i Albertinija bi davno dobile svoje mjesto u klubu, a ovako dok je on tu neda on njima ni blizu.

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Ringhio

#5453 Re: AC Milan

Post by Ringhio »

Po cemu si zakljucio da celavi radije bira da dijeli poziciju s Barbarom nego s bilo kojim od velikana Milana ?

Ako se ne varam celavi je prijetio odkazom upravo po pricama kako bi Barbara mogla doci u upravu kluba, kad je dosla bio je na noz dali da ode ili ostane, pa se to izgladilo vecim suskama i kvazi podjeli da celavi radi transfere a Barbara da radi sponzorstva, i te media gluposti u sta sumnjam. Na kraju krajeva ni jedna Gallianijeva odluka nemoze proci bez blagoslova velikog tate, a odkako je Barbara tu veliki tata ima i saptaca koji ce vjerovatno tvrditi da su neke Gallijanijeve odluke pogresne, pa ce veliki tata odbit da ispuni te neke Gallijanijeve zelje.

Na kraju krajeva igraci se ne kupuju za maline, celavi ima budzet, i pokusava s tim skromnim budzetom da odrzi giganta i dovede kvalitetna pojacanja.

Celavi je tu, a vidjeli smo i Klarensa a sad i Inzagija na klupi, samim time ovo tvoje kako celavi neda prismrdit nikome od velikana upravi ne pije vode.

Ako vec nije u stanju da izmogne potrebe modernog fudbalskog kluba Berlu bi to trebao prodati, iskljucivo i samo drugom Talijanu, koji bi to mogao finansirati i vratiti Milan na staru slavu.
oridjidji

#5454 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Rami potpisao za Milan na 3 godine ;)

Odbrana se pristojno pojačala dvojicom štopera.

Sada laganini idemo ojačati još malo sredinu i napad.
oridjidji

#5455 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Ćelo je doktor transfera, nije on kriv što se klub opredjelio na štednju i što je Berli odlučio zavrnuti pipu. Klub treba da živi sam od sebe. Od odlaska stare garde Maldini, Pipo, Sedorf, pa do Ibre i Silve, sada Kake i Robinja, tim ima za cilj da uštedi cifru. Nije im se kupovalo i ulagalo u tim i nemilice trošiti milione.

Najveća investicija i ovoj ekipi Milana nebi bila dovođenje ni Mesija ni Suareza, već jednog trenerčine poput Ančelotija, Van Hala, Hidinga, Murinja ili nekog razvikanog trenerskog imena, koji je znalac svog posla.

Alegri je imao zvijer ekipu, pa nije mogao osigurati duplu krunu u Italiji. Izgubio je iako je imao dobrih bodova prednosti i to u dvije sedmice vremena.
oridjidji

#5456 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Nego bili vi voljeli vidjeti njega u Milanu

http://talijanska-liga.blogspot.com/201 ... isita.html
mumi80

#5457 Re: AC Milan

Post by mumi80 »

Ako ga dovedu onda ce Siljo vjerovatno preci desno ili ce ga prodati. Ni jedna ni druga varijanta mi se ne svidjaju

Ringhio

#5458 Re: AC Milan

Post by Ringhio »

Pricaju zene u brijacnici da El Sharaf treba da predje u Real Madrid za nekih cirka 16 miliona modernih.

Sad ako lazu mene, lazem i ja vas.
Tyke

#5459 Re: AC Milan

Post by Tyke »

Da je Alegri ostao u klubu prodali bi ga sigurno, ali Pipo sumnjam da ce ga pustiti. On forsira mladje igrace jer ima iskustva sa tim. Mislim da ce u kupu dobijati sansu i Mastour i ostali mladji da se nametnu. Mada ja bih volio taj podmladsk da se posalje na posudbu u slabiji klub ili Seria B.
Samo da na kraju ne bude - tresla se gora, rodio se mis.
mumi80

#5460 Re: AC Milan

Post by mumi80 »

Inzaghi vec uvodi red ;)

neJbzid

#5461 Re: AC Milan

Post by neJbzid »

Ringhio wrote:Pozdrav Milanoljubci

Da se nadovezem na temu o dresovima.

Ako vec kupujete replika dresove nemojte da vas neko udara po usima s cijenama od 80-100 marki, svi imamo internet svi imamo kartice.

Evo link samo jednog od mnogobrojnih AAA replika

http://wholesale-soccer-jerseys360.com/ ... -3346.html

Dres od ove sezone, sa champions league, 7 thropy, i respect patchem izadje 20 dolara, po nasem kursu 28 maraka. Na e-bayu se moze naci prezime i broj za 5 eura spremno za stampanje, i jednio sto preostaje je odnjeti kod nekoga ko ima presu i odstampat to na dres.

Elem prije par dana sam imao priliku vidjeti novu garnituru Milanovih dresova i osjetiti ih pod rukom.

Crveno crni je fantazija, bijeli je dosta lijep mada ne preferiram tu boju, ono sto me zacudilo je promjena amblema na oba dresa, bijeli stit s crvenim krstom i znakom milana u desnom donjem uglu je ok, crveni krst i bijeli stit ok, nije im prvi put, ali ono sto me zacudilo je znak na bijeom dresu koji je sljedeci.

Image

Za razliku od bijelog stita i krsta koji je " patch " napravljen od platna i prisiven na dres u crveno crnoj kombinaciji, ovaj " casa di Milan " logo koji se nalazi na bijelim dresovima je napravljen od gume, kao i zvijezda iznad, i to je zalijepljeno na dres.

Interesantno rijesenje ali totalno odstupanje od loga, ok retro, al ova " iskrizana lopta " nekako mi ne prilici dresu. Jest da zanimljivo izgleda, jest da je bijeli dres u kombinaciji s ovim logom barem meni jedan od najljepsih bijelih Milanovih dresova koji je izasao unazad 10 godina, mislim da bi podjedanko lijepo izgledao i sa klasicnim ili ovim retro Milanovim grbom. I usput, AC MILAN koje se nalazi ispod grba je takodje gumeno.

Image

Usput da se pohvalim pazario dres i trenerku iz prosle sezone :)
jesil narucivao sa ove stranice...koliko dodje postarina..
Ringhio

#5462 Re: AC Milan

Post by Ringhio »

S ove stranice ne.

Ali s ove da

http://www.uksoccershop.com/

Malo im je servis za odnose s kupcima blago receno ocajan, i svodji se izgleda na jednog covjeka, ali je dres stigao na vrijeme, doduse ja sam tu izmisljao s petchevima, slovima i brojevima pa me izasao preko 100E, ali je dres originalni i ja sam ga pravio po svom cejfu, sljedece na redu je ram i ponosno kacanje na prvi dostupni zid :)

Procitao sam dosta komentara na netu od ljudi koji su se zalili na ovaj gore pomenuti sajt, kako su im dolazili pogresni dresovi, ili nisu dosli nikako, ja mogu suditi samo na osnovu svog 1-og dresa koji sam narucio preko njih i dosao je uredno, snimam redovno jer cesto imaju akcije i velika snizenja na proslosezonske dresove, pa ako bude sta super povoljno narucit cu pa cu proslijediti informacije ovdje.
burgundy

#5463 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Image
Pippo izgleda uvodi disciplinu.Igraci se bude u 7:45 u svlacionici moraju biti u 8:15 a treninzi pocinju u 9:00.Bice kaznjavanja ko bude kasnio na treninge,zabranjeno je koristenje telefona u svlacionici i tokom rucka.
Trenira se svaki dan po dva puta,uvedena je i dijeta.Ukratko red rad i disciplina,odlicno.
Transferi:spominje se Criscito da bi mogao doci u zamjenu za Abatea.
oridjidji

#5464 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Nije on džabe munto Sakija da mu bude pomočnik :D
oridjidji

#5465 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Ringhio

#5466 Re: AC Milan

Post by Ringhio »

Pipo je poceo odma karatu smrti da udara.
Tyke

#5467 Re: AC Milan

Post by Tyke »

U Francuskim medijima govore kako Milan poslije Lavecija zeli i Lukasa, a da je Laveci blizu potpisa. Ovih spekulacija ce biti jos masa, ali za Lukasa vrijedi odrijesiti kesu, nakon sto su se rijesili dosta polovnjaka i poslali dosta mladica na pozajmice.
oridjidji

#5468 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Tyke wrote:U Francuskim medijima govore kako Milan poslije Lavecija zeli i Lukasa, a da je Laveci blizu potpisa. Ovih spekulacija ce biti jos masa, ali za Lukasa vrijedi odrijesiti kesu, nakon sto su se rijesili dosta polovnjaka i poslali dosta mladica na pozajmice.
Mislis na Lukasa Mouru :D
E kakav je to mag ...
Ringhio

#5469 Re: AC Milan

Post by Ringhio »

Pricaju zene po brijacnicama da su u Milan-u zainteresovani za Danij-a Alves-a i Alex Song-a.

Alves ima ugovor s padavicarskim hobitima jos jednu sezonu dok je Song na transfer listi i kako vele Milan pokusava da dovede obadvEjicu.

To zadovoljstvo ce kostati nesto oko 18 miliona modernih, ako ne izganjaju famoznu Pik-ovsku zamjena + doplata ?

Che vidimo....
oridjidji

#5470 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Ljajica navodno žele i Iska na pozajmicu :D
Ringhio

#5471 Re: AC Milan

Post by Ringhio »

Gledam slike Pipa na treningu, smrknut, koncentrisan, pravo zaJbat :)
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#5472 Re: AC Milan

Post by F&N »

oridjidji wrote:Ljajica navodno žele i Iska na pozajmicu :D
:lol: :lol: :lol:
Ringhio

#5473 Re: AC Milan

Post by Ringhio »

Pa kae

Criscito izjavio da bi pristao na manju platu samo da se pridruzi Milanu.

Mali i uvjek zbunjeni Robinho zeli da predje u Orlando. Zelje ce mu najvjerovatnije biti i ispunjene.

Panika u Juventusu zbog naseg carobnjaka Alegrija :)

Predvidjam da ce opet ukopat Pirla, da ove sezone nece osvojiti Serie A, i da ce popucat po savovima.

Toliko od mene.

Pozdravljam
oridjidji

#5475 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Mi igramo ligu prvaka prije lige prvaka :) Kakve utakmice u predsezoni...

Image
Post Reply