AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
burgundy

#4351 Re: AC Milan

Post by burgundy »

DonVito

#4352 Re: AC Milan

Post by DonVito »

burgundy wrote:
:lol:

Kakvi likovi u ovoj emisiji, nego ovaj Juventino se pojede.
Kontra__

#4353 Re: AC Milan

Post by Kontra__ »

Nije senzacija (pa nije Vratnik dobio Barcu majku mu) ali jeste veliko iznenadjenje. Milan je jedan od najvecih klubova Evrope i svijera naravno, ali ova generacija Barce s kim god da igra favorit, zato i pricamo o iznenadjenju jer realno ni najveci tifozi Milana nisus anjali 2:0 nakon prve tekme. Milan ima jak sastav, ali ni blizu kao recimo 4-5 godina, dok je Barca najbolji tim Evrope. O tome se dakle samo radi, a ne umanjuje se velicina Milana.
Bar ja to tako gledam.

Meni ovom Milanu fali jedna superzvijezda kakvih su prije uvijek imali. Shevchenko, Kaka, Maldini itd... :)
oridjidji

#4354 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Kontra__ wrote:Nije senzacija (pa nije Vratnik dobio Barcu majku mu) ali jeste veliko iznenadjenje. Milan je jedan od najvecih klubova Evrope i svijera naravno, ali ova generacija Barce s kim god da igra favorit, zato i pricamo o iznenadjenju jer realno ni najveci tifozi Milana nisus anjali 2:0 nakon prve tekme. Milan ima jak sastav, ali ni blizu kao recimo 4-5 godina, dok je Barca najbolji tim Evrope. O tome se dakle samo radi, a ne umanjuje se velicina Milana.
Bar ja to tako gledam.

Meni ovom Milanu fali jedna superzvijezda kakvih su prije uvijek imali. Shevchenko, Kaka, Maldini itd... :)
Bolje je sto tim nema jednu superzvijezdu, igra je podredjena kolektivu, a ne pojedincu. Milan je na pocetku ove sezone ostao bez dosta zvijezda u ekipi, klasnih igraca, ali sreca je sto su doveli par darovitih igraca, ciji je potencijal prepoznala uprava kluba, a koji su u ovoj sezoni dobili svoje mjesto u timu za razliku u prosloj sezoni, kada su dobijali sansu na kapaljku. Milan sa pravom postaje tim koji nece zavisiti od pojedinaca poput Ibrahimovica kao u prosloj sezoni kojem se podredjuje igra ekipe zvijezdi u timu, vec od par igraca ciji potencijal ce se potvrditi u narednim godinama, a mozda i u ovoj sezoni, ko zna.

Milan je slagao puzle cijelu sezonu i jos ih slaze. Berluskoni i Galijani ovome Milanu sjaj predvidjaju tek za dvije godine, ali mozda i ove godine na krilima ove pobjede i moguceg prolaska Barselone, budu otisli do kraja. Ekipe koje su izbacivale Barsu zadnjih par godina su redovno igrali finale, cak i osvajale ligu prvaka, ali rano je jos to govoriti jer ima jos 90 minuta na Nou Kampu.

Do druge utakmice sa Barselonom imamo gadan raspored, vec u subotu igramo protiv Intera i Lacija koji su nam konkurenti za 3 mjesto, te protiv davljenika Genoe prije utakmice sa Barsom.

Tako da ce Milan morati kombinovati. Medjutim malo nam na ruku idu i utakmice Barselone koja igra sa Seviljom, dvaput sa Realom i s Deportivom, pa tek onda sa Milanom.

Po svemu sudeci Milan bi trebao biti u drugoj fazi, ali preostaje nam da vidimo i drugih 90 minuta.
TheMule

#4355 Re: AC Milan

Post by TheMule »

Volio bih da Milan prodje dalje, ali lahko se moze dogoditi da im pukne petica tamo
Rob_Atl

#4356 Re: AC Milan

Post by Rob_Atl »

A zasto barca nebi peticu primila?
ganjeta

#4357 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

TheMule wrote:Volio bih da Milan prodje dalje, ali lahko se moze dogoditi da im pukne petica tamo
Ovakav komentar može napisati neko ko prati fudbal od "juče" ili ima 12. godina ! Kakva petica djeco?! Na osnovu čega?

Ovo je Milan, sedmostruki prvak Evrope, i kad je najlošiji ima mentalnu snagu i svaki protivnik to poštuje i zna to. Pa bolan ne bio ne igraju sa Hridom nego s Milanom.

Naravano da se može desiti potop, fudbal je jbg. Ali nakon one sinoćne partije i prespavane noći gotovo sam ubjeđen u prolaz, jer Milan jedan metne i ćao-ćao vozdrica :wink: .
ultima_palabra

#4358 Re: AC Milan

Post by ultima_palabra »

Imao sam neki predosjećaj prije utakmice da Milan može pružiti dobru partiju, što sam i napisao... naravno, pobjeda od 2-0 u kojoj Barcelona ne stvori čistu šansu je više nego što je bilo ko očekivao.

Jednostavno, jasno je bilo da ova ekipa Milana ima igrače sa strašnim fizičkim i trkačkim predispozicijama, što je osnova igranja protiv Barcelone... ako na to dodamo dobru taktičku postavku, nepravljenje nikakvih individualnih grešaka i egzekuciju šansi, onda je jasno zašto ovaj rezultat.

Barcelona će izvršiti totalnu mobilizaciju za revanš, biće tu uobičajeni repertoar izjava, pritisaka na sudije i sličnih stvari kojima će pokušati zbuniti mlađe igrače Milana. Ipak mislim da će Mexes biti ključ, kao igrač koji varira između briljantnog i katastrofalnog... ako on odradi utakmicu kao jučer, mislim da će Milan proći dalje.
Partijaner

#4359 Re: AC Milan

Post by Partijaner »

Neka odigraju ko Inter prosle sezone eto ih u cetvrtfinalu.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#4360 Re: AC Milan

Post by I am Happy »

burgundy wrote:
:lol: :lol: :lol:
Nakon ovoga...oni sa obna ispadose normalni :mrgreen:
BegA_

#4361 Re: AC Milan

Post by BegA_ »

burgundy wrote:
Koji je kralj ovaj Tiziano. Legenda! :lol: :lol:
pussysmoke

#4362 Re: AC Milan

Post by pussysmoke »

Image
tataćusak

#4363 Re: AC Milan

Post by tataćusak »

što nas ima mašala
:evil: :evil:
pussysmoke

#4364 Re: AC Milan

Post by pussysmoke »

Image
pussysmoke

#4365 Re: AC Milan

Post by pussysmoke »

tataćusak wrote:što nas ima mašala
:evil: :evil:
Image
Verocious

#4366 Re: AC Milan

Post by Verocious »

Iako se cesto posmatramo preko nisana :evil: cestitke svim milanezima na sinocnoj sjajnoj fudbalskoj predstavi i pobjedi Milana :thumbup:
Logovan

#4367 Re: AC Milan

Post by Logovan »

burgundy wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kontra__

#4368 Re: AC Milan

Post by Kontra__ »

I ja mislim da je prolaz Milana vjerovatniji, ali nakon one proslogodisnje utakmice sa Arsenalom 4:0 pa 0:3, Bogami ne bih nista smio prognozirati. :mrgreen:
burgundy

#4369 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Svi su nas podcijenili a takve pobjede najvise volim :dance: Messi nevidljiv,Xavi isto,jedini koji je koliko toliko pokazao svoju klasu je bio Iniesta.Milan disciplinovano,strpljivo,maksimalno borbeno i skoncetrisano na utakmicu,takticki odlicno postavljeno.Kaze 5 komada Barca,5 necega.Stvarno svi u Milanu su bili disciplinovani pocevsi od Pazzinija koji je vise bio na svojoj polovini i pomagao sredini,Mexes koji je u 2-3 nnavrata tjerao igrace Barce do polovine terena,gdje bi se Ambrozini automatski vracao na njegovo mjesto.Barceloni prepustena sredina tj posjed lopte gdje su se oni tu dodavali do besvjesti bez ikakvog efekta,a gdje je Milan uvijek imao 2 reda igraca na 20-25 metara.S druge strane Milan i sa ono malo posjeda je bio konkretniji,direktniji i uvijek se trazilo da se sto prije dodje do gola protivnika bilo putem Shaarawyja Boatengom.Vidjelo se da je Barcelona ranjiva, u 15 minuti jedan pas izbaci kompletnu Barcinu odbranu i da je Faraon bio prisebniji Milan je mogao vec u prvom poluvremenu otici sa prednoscu.Barcelona se pokazalo pati protiv odredjenog stila igre protivnckih ekipa citaj Chelsea,Celtic,ali ovo je prvi put bili da su bili potpuno neutralisani,i ako vam je prva ozbiljna sansa u 77 minuti to sve govori.
Uzvrat ce biti tezak,i Barcelona mora opravdati ulogu favorita,a Messi kao najboljeg igraca danasnjice.Barca mora pred svojim navijacima pokazati zasto dominira posljednih godina,a Milan mora jos vise da se zatvori i ceka svoju priliku koja ce se ne sumnjam pruziti u toku meca.Arsenal nije mjerodavan pokazatelj,jer je tad Milan isao da se nadigrava sto je Arsenal znao kaznjavati, a u Barcelonu se ide sa jednim ciljem sto duze istrajati da se ne primi pogodak.Odbrana tj bunker i cekati kontre,imamo brzih igraca za toga.
Jack Be Nimble

#4370 Re: AC Milan

Post by Jack Be Nimble »

ganjeta wrote:
TheMule wrote:Volio bih da Milan prodje dalje, ali lahko se moze dogoditi da im pukne petica tamo
Ovakav komentar može napisati neko ko prati fudbal od "juče" ili ima 12. godina ! Kakva petica djeco?! Na osnovu čega?

Ovo je Milan, sedmostruki prvak Evrope, i kad je najlošiji ima mentalnu snagu i svaki protivnik to poštuje i zna to. Pa bolan ne bio ne igraju sa Hridom nego s Milanom.

Naravano da se može desiti potop, fudbal je jbg. Ali nakon one sinoćne partije i prespavane noći gotovo sam ubjeđen u prolaz, jer Milan jedan metne i ćao-ćao vozdrica :wink: .
Na osnovu Liverpula, Arsenala i Deportiva :roll:
5 0 5

#4371 Re: AC Milan

Post by 5 0 5 »

burgundy wrote: Uzvrat ce biti tezak,i Barcelona mora opravdati ulogu favorita,a Messi kao najboljeg igraca danasnjice.Barca mora pred svojim navijacima pokazati zasto dominira posljednih godina,a Milan mora jos vise da se zatvori i ceka svoju priliku koja ce se ne sumnjam pruziti u toku meca.Arsenal nije mjerodavan pokazatelj,jer je tad Milan isao da se nadigrava sto je Arsenal znao kaznjavati, a u Barcelonu se ide sa jednim ciljem sto duze istrajati da se ne primi pogodak.Odbrana tj bunker i cekati kontre,imamo brzih igraca za toga.
pa zar se moze vise zatvoriti? a sta ako u 20. min bude 2:0 na camp nou, ili recimo 3:0 na poluvremenu? kako onda milan treba igrati, po tebi?
SaPnA

#4372 Re: AC Milan

Post by SaPnA »

bravo, bravo, bravo, ono od sinoc je dokaz da je milan jos uvijek u vrhu, samo oprezno u revansu i idemo dalje :-D :-D

forza milan
Rob_Atl

#4373 Re: AC Milan

Post by Rob_Atl »

Sto ne mogu ove ovako sto za Barcu navijaju pa kad god izgube neko je igrao bunker i sta ti ja znam. Barca igra dosadan fudbal ba, ako vam je dominacija dodavanje na 50 metara od gola i sta ti ja znam onda ok. Milan se juce uopste nije branio , da se branio barca bi izvela kamaru kornera, imala bruku suteva na go ali jok. Milan je takticki odigrao, flastera na Mesija i Xavija i to je pola ekipe odma, ljudi nisu mogli proci. Jedino se Iniesta vidio sinoc malo ali nista specijalno. Barca je jaci tim to niko ne spori, ali ima i lijek za njih , provalili su im igru i zdrao. Posjed lopte jest isao u korist Barcelone ali 8-7 u sutevima za milan 4-3 u kornerima meni se cini , da je bila neka dominacija statistika bi bila ko protiv celzija
vazna

#4374 Re: AC Milan

Post by vazna »

505sCrtom wrote:
burgundy wrote: Uzvrat ce biti tezak,i Barcelona mora opravdati ulogu favorita,a Messi kao najboljeg igraca danasnjice.Barca mora pred svojim navijacima pokazati zasto dominira posljednih godina,a Milan mora jos vise da se zatvori i ceka svoju priliku koja ce se ne sumnjam pruziti u toku meca.Arsenal nije mjerodavan pokazatelj,jer je tad Milan isao da se nadigrava sto je Arsenal znao kaznjavati, a u Barcelonu se ide sa jednim ciljem sto duze istrajati da se ne primi pogodak.Odbrana tj bunker i cekati kontre,imamo brzih igraca za toga.
pa zar se moze vise zatvoriti? a sta ako u 20. min bude 2:0 na camp nou, ili recimo 3:0 na poluvremenu? kako onda milan treba igrati, po tebi?
Moze,moze, nemoj ti da brines,sve sto treba da se zatvori bice zatvoreno. :oops:
5 0 5

#4375 Re: AC Milan

Post by 5 0 5 »

vazna wrote: Moze,moze, nemoj ti da brines,sve sto treba da se zatvori bice zatvoreno. :oops:
hehehe. super. bar ce biti zanimljivo gledati.
Post Reply