AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#2401 Re: AC Milan

Post by ultima_palabra »

Ne znam, možda ne ga gledam toliko, ali po meni nije ni 30% igrača kakav je bio. Za neku dobru cifru ga mogu utopiti jedino nekim Arapima ili Rusima.
Jeff Bingham

#2402 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

Neka njega u Milanu, ja zadovoljan. Ko ce ovo krme gledat :x

A ako ga prodaju, najvjerovatnije ce u Santos...nesto u stilu Robinho + koji milion za Gansa :)
beeri

#2403 Re: AC Milan

Post by beeri »

Jeff Bingham wrote:Neka njega u Milanu, ja zadovoljan. Ko ce ovo krme gledat :x

A ako ga prodaju, najvjerovatnije ce u Santos...nesto u stilu Robinho + koji milion za Gansa :)
Ako ovako bude bilo,onda se fkt moramo napiti od srece :D
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#2404 Re: AC Milan

Post by F&N »

Jeff Bingham wrote:Adriano Galliani confirmed “Milan have an agreement with Carlos Tevez and we’ve sent a proposal to Manchester City. He wants to join us.”

Ne svidja mi se ovo nimalo, sigurno ce prodati Robinha ili Pata :-?
Kako sam ja procitao Pato je na izlaznim vratima, i zadnje vrijeme pravo loshe igra.
Po meni je Robinho puno bolji, bolje se slaze sa Ibrom u napadu, vise trci, vise terena pokriva od Pata, ovaj od kako je s Barbarom losh mi neshto i stalno se povrjedjuje.

Moja zelja je da prodaju Pata(ako vec moraju nekog) i dovedu Kaku :D
Mada Pato mi je drama drag.

Kaka u Milanu je jedan a u Realu sasvim drugi igrac. :

P.S. Kakvi su ono sinoc omladinci sto su igrali protiv Plzena?
Jeff Bingham

#2405 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

pa dje ce s konja na magarca, prodat igraca sklonog povredama da dovedu 8 godina starijeg lesha koji odigra 3 utakmice po sezoni :D neka hvala, radije bih i shevchenka nazad :)

Christante, U-16 talijanski reprezentativac i De Sciglio, U-19 reprezentativac :)
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2406 Re: AC Milan

Post by odesveuhonduras »

Pato i Robinho nekako nikad ne uspješe do kraja opravdati očekivanja... jako mladi su se pojavili na top sceni, ono imali su i dobrih partija ali imam osjećaj da su svi od njih očekivali mnogo više

Nekad imam osjećaj i da Neymar neće isouniti sva očekivanja. Jest da dobro igra u Brazilu ali mi ne izgleda previše moćno kad igra sa reprezentacijom protiv boljih timova
Jeff Bingham

#2407 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

jebote, sjecam se kad je robinho u real prelazio, najavljivan kao haman novi pele :)

a pato je bio na odlicnom putu do ove zadnje dvije sezone kad su ga pocele stizat povreda za povredom, i to uvijek povrede misica :-? sad kad se vratio izjavio je da je konacno rijesio te probleme, pa cemo vidjeti dalje, nadam se da je tako.
F&N

#2408 Re: AC Milan

Post by F&N »

Jeff Bingham wrote:pa dje ce s konja na magarca, prodat igraca sklonog povredama da dovedu 8 godina starijeg lesha koji odigra 3 utakmice po sezoni :D neka hvala, radije bih i shevchenka nazad :)

Christante, U-16 talijanski reprezentativac i De Sciglio, U-19 reprezentativac :)
Jarane Kaka u Milanu ti je neshto ko Skoro u Sarajevu :D :D :D Covjek siguran sam sad da se vrati u Milan opet bi bio onaj stari.
Ono sto njemu fali u Realu je nedostatak povjerenja i nacin igre koji siguran sam ne odgovara.
U Milanu je imao slobodu da radi sta hoce i tu je njegova kreacija dolazila do izrazaja, ja sam znao da ce se ovo s njim desiti od prvog dana kada je presao u Real.
Previse je on fin momak da bi se borio s onakvim "hostaplerima". :D

Kaka kad bi se vratio igrao bi ko sto je Zizu igrao u zadnjim godinama karijere, nenadjebivo.

I mislim da je potreban milanu ukoliko zele ista uraditi u LP.

Sto se tice ovog narko dilera za kojeg se spominje da ce doci, to me bash i ne veseli, nikako ne volim sebicne igrace, a Tevez je definicija sebicnosti.

Sinoc gledam, onaj Mekses i Taivo pravo loshi.
Milan obavezno treba dovesti stopera, Nesta je penzija, a prema ono sto sam vidio od Meksesa, tromo, nezainteresovano, mlitavo, jednostavno loshe.
Jeff Bingham

#2409 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

Mexes igrao svoju PRVU utakmicu nakon haman osam mjeseci pauze...logicno je da nece briljirati :) Taiwo jeste lose odigrao, ali ko je alternativa? Nema nekih lijevih bekova da bi ih Milan mogao priustiti...

Sto se tice Kake, totalno si u krivu :) Prvo, Zidane se NIKAD u karijeri nije oslanjao na brzinu, dok je to Kakina glavna osobina. Sa milion povreda koljena on ne moze trcati ni upola brzo kako je trcao nekad, znaci mora potpuno mijenjati nacin na koji igra, a koliko to moze sa 30 godina?

To je generalno problem kod sportista koji se oslanjaju na brzinu - brzo "stare" u igrackom smislu. (vidi npr pod Allen Iverson) :)

Tevez :-? ce po svemu sudeci doci na polugodisnju posudbu, s tim da ce Milan na kraju sezone imati opciju da ga kupi. A nadam se da je nece iskoristiti.
vejza00

#2410 Re: AC Milan

Post by vejza00 »

Jeff Bingham wrote:Mexes igrao svoju PRVU utakmicu nakon haman osam mjeseci pauze...logicno je da nece briljirati :) Taiwo jeste lose odigrao, ali ko je alternativa? Nema nekih lijevih bekova da bi ih Milan mogao priustiti...

Sto se tice Kake, totalno si u krivu :) Prvo, Zidane se NIKAD u karijeri nije oslanjao na brzinu, dok je to Kakina glavna osobina. Sa milion povreda koljena on ne moze trcati ni upola brzo kako je trcao nekad, znaci mora potpuno mijenjati nacin na koji igra, a koliko to moze sa 30 godina?

To je generalno problem kod sportista koji se oslanjaju na brzinu - brzo "stare" u igrackom smislu. (vidi npr pod Allen Iverson) :)

Tevez :-? ce po svemu sudeci doci na polugodisnju posudbu, s tim da ce Milan na kraju sezone imati opciju da ga kupi. A nadam se da je nece iskoristiti.
neka vam inter proda chivua, kao sto je milan njima prodo coco-a il kako se vec zvao i zaboravio sam
BHF_Manijak

#2411 Re: AC Milan

Post by BHF_Manijak »

Steta za Robinha, bio mi je drag igrac ali sam sebe preforsira, te City, te Real te ovo te ono i na kraju prde u sisu, od PAta sam puno ocekivao, ali izgleda ni to nij to sto bi odgovaralo kalibru ekipe kakav je Milan, a to samo pokazuje i koliko se Brazilci "traze", ja odavno govorim da oni vise nemaju one extra ekipe kao prije 5-6 godina, na silu hoce neku zvijezdu a ne ide im ocigledno, vidjet cemo sta ce biti sa Neymarom, ima mega potencijal ali kako sam skonto ponasanje mu i nije za primjera, eh sad da li je to do "mladost ludost" ili ima u sebi nepromjenjivi juznjacki mentalitet, kazem vidjet cemo...
Jeff Bingham

#2412 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

vejza00 wrote: neka vam inter proda chivua, kao sto je milan njima prodo coco-a il kako se vec zvao i zaboravio sam
pu pu pu evo ne mogu se prestat pomjerat s mjesta :D

Francesco Coco, nije prodan Interu nego dat u zamjenu za Seedorfa :D buahaha kakav potez :D
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2413 Re: AC Milan

niko ne zna izlevatiti nekoga u pregovorima oko igrača ko Galliani. Daleko najjači fudbalski "poslovođa" na svijetu

Samo ga Mamić možda može naslijediti :D
Baudelaire

#2414 Re: AC Milan

Post by Baudelaire »

Da dopunim Binghama, Guly i Coco dati za Pirla i Seedorfa. Genijalnost Massima Morattija na djelu. Za Coca ste makar čuli, ali za Andresa Guglielminpietra ( ovo je bez googlanja vjerovali ili ne :D ) zvanog Guly, vjerujem da niste čuli :D
odesveuhonduras

#2415 Re: AC Milan

Guglielminpietro ?

Čuj za njeg nismo čuli....

nikad u životu :D
vejza00

#2416 Re: AC Milan

Post by vejza00 »

Jeff Bingham wrote:
vejza00 wrote: neka vam inter proda chivua, kao sto je milan njima prodo coco-a il kako se vec zvao i zaboravio sam
pu pu pu evo ne mogu se prestat pomjerat s mjesta :D

Francesco Coco, nije prodan Interu nego dat u zamjenu za Seedorfa :D buahaha kakav potez :D
pricale zene po brijacnici da je seedorf opalio ronaldovu zenu pa je zbog tog otjeran iz intera jer je ronaldo bio morattijev ljubimac, samo sto mu je taj isti sljedece godine sukno i otiso u real
Jeff Bingham

#2417 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

pa dobro, da su imali pameti u glavi mogli su ga prodati za dobre pare, a ne uvaliti najvecem rivalu za jebenog coca :D
Baudelaire

#2418 Re: AC Milan

Post by Baudelaire »

Greška, Ronaldo Seedorfovu :D
F&N

#2419 Re: AC Milan

Post by F&N »

Ja ne znam sto ovdje otpisuju ljudi Robinha, covjek igra sasvim dobro, prosle godine je igrao bitnu ulogu u osvajanju titule, samo se na pocetku sezone povrijedio, i sto vec neko napisa, nije slucajno da sa povratkom Robinha i Milan se vraca u formu.
Robinho mozda ne igra "atraktivno" kao sto je to nekad prije igrao, ali takticki dosta posla odradjuje za ekipu, i pogotovo za Ibru.
Ja mu zelim da ostane jos dugo u Milanu.
Pato, na moju zalost, je taj koji treba da se dobro zapita o svojoj igri i odnosu prema istoj.
Jeff Bingham

#2420 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

i pato se tek vratio poslije povrede, neka, doce na svoje. teveza posuditi na pola godine i vratiti u city, ono sto cassano pruza ekipi puno vise odgovara nego carlosova igra.
oridjidji

#2421 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

Jeff Bingham wrote:i pato se tek vratio poslije povrede, neka, doce na svoje. teveza posuditi na pola godine i vratiti u city, ono sto cassano pruza ekipi puno vise odgovara nego carlosova igra.
Nemate vi pojma ko je Tevez i kakve su njegove fudbalkse mogučnosti. Prošle sezone je sam vukao City svojm golovima ka ligi prvaka. To što se sa Mancinijem nije slagao s njim ne znaci da Tevez pojma nema o fudbalu. Zna Galiani šta kupuje. Vjerujte mi dobićemo igrača kalibra Ibre, koji se odlično kreće, dribla šuta, dobro šuta, zna pružiti pas, mana mu je što je malo sebičan, ali je izuzetno borben i sam zna izvući ekipu i kada im ne ide baš najbolje.

Jeff Bingham

#2422 Re: AC Milan

Post by Jeff Bingham »

ma nije on loš kad hoće, al ne volim ga nikako, a i napad je zadnja linija u kojoj su milanu potrebna pojačanja. za te pare de rossija dovest (ističe mu ugovor na kraju sezone pa roma neće tražiti puno ako bi ga prodavali u januaru), i isplatiće se 10 puta više nego tevez.
Baudelaire

#2423 Re: AC Milan

Post by Baudelaire »

Tevez nikad neće biti Ibrin kalibar. Ibra se jednom rađa, unikat u svijetu fudbala, a Tevez je samo loša kopija Maradone.
Koolin1

#2424 Re: AC Milan

Post by Koolin1 »

Tevez je dokazao da je odlican igrac... ako uspije da se bar 75% vrati u formu u kojoj je bio prosle godine, onda ce ovaj transfer biti odlican posao za Milan...

Puno je bolji napadac i od Robinha i Pata... mislim da bi se odlicno uklopio sa Ibrom, u slucaju da se vrati u formu, jer ovo neigranje ga je sigurno puno unazadilo...
Jack Be Nimble

#2425 Re: AC Milan

Post by Jack Be Nimble »

Nije bio penal nad Ibri, ali odma je 2:2 :D
Post Reply