ABSINTH

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Jara

Post by Jara »

Iskustvo? Pa nije neko, nego čisto simbolično :D ...u jednoj decentnoj praškoj kafani 8-) ...topla čokolada sa absintom - malčice zelene tečnosti (mirisa i okusa čistog alkohola) pokapano po bijelom šlagu...dekorativno a ne može te "uhvatit'"... a onda, da doživljaj bude potpun - torta "zaherica" :-D.
brzi gonzales

Post by brzi gonzales »

uh absinth , ja sam jednom probo ali ceski koje slike svasta reko i nikad vise beze mi, moj komso ima toga na izvoz kad ide za cesku on karton tog donese ali za mene je beze to :-? :-?
Saian

Post by Saian »

Image

Image

Image

ja probah (opetovano u vishe navrata) :D ovaj, nije losh, 75%, 35mg/kg tujona (kolichina koja je knap josh legalna :D) nakon toga sam u Sarajevu pio oTaj Dr. Jack i vala da ti pra'o kazhem, kakve hale, kakvi bakrachi, cuo sam ionako da se pravi prodaje po parkiralishtima Cheshke i Njemachke, pa sad vjezhbam parkiranje :D :D :D

P.S. eki loodog logo-a tip se iskrivio :D
Tesssa

Post by Tesssa »

kako se samo absinthom "prekida" mamurluk :-)
SpyBot

#30 Re: ABSINTH

Post by SpyBot »

Bas sam nedavno bio u Slovackoj i Madjarskoj pa sam ponjeo par litara apsenta uz sebe.. fina stvarka

u mene je ovaj
Image
Cholina_Lokica

#31 Re: ABSINTH

Post by Cholina_Lokica »

prije par dana vidjeh u mercatoru neke 3-4 vrste, ali me ubij sad ako mogu da se sjetim koji su sve bili... ali znam da je bilo par flasa nekog sa jacim %
chuchumbamayumbe

#32 Re: ABSINTH

Post by chuchumbamayumbe »

Dile wrote:prije par dana vidjeh u mercatoru neke 3-4 vrste, ali me ubij sad ako mogu da se sjetim koji su sve bili... ali znam da je bilo par flasa nekog sa jacim %
Blizi se nova godina, valja meni skoknuti do MErkatora i provjeriti ovu informaciju! 8-)
Cholina_Lokica

#33 Re: ABSINTH

Post by Cholina_Lokica »

chuchumbamayumbe wrote:
Dile wrote:prije par dana vidjeh u mercatoru neke 3-4 vrste, ali me ubij sad ako mogu da se sjetim koji su sve bili... ali znam da je bilo par flasa nekog sa jacim %
Blizi se nova godina, valja meni skoknuti do MErkatora i provjeriti ovu informaciju! 8-)
trebala bih i ja kupiti, kakav sam peh nestace, s obzirom da je na polici bilo po 3-4 flase od svake vrste...
SpyBot

#34 Re: ABSINTH

Post by SpyBot »

moj savjet... pazite kakvo smece od apsenta pijete.. sve sto je jeftinije od 50 KM nije dobro.. bas u Madjarskoj dok me je taxista vozio govori mi kako je njegov prijatelj osljepio kad je jedne noci pretjerao sa apsentom.. onim jeftinim klosarskim od 15 €.. zato.. lagano
Cholina_Lokica

#35 Re: ABSINTH

Post by Cholina_Lokica »

ee kad smo vec kod kupovine alkohola u sarajevu, da ne otvaram novi topic, zna li ko ima li se gdje kupiti ouzo-a :D
maxim2000

#36 Re: ABSINTH

Post by maxim2000 »

OUZO provjereno imas u Mercatoru kao i jos par zanimljivoh pica i rakija,a ono sto nema tamo ima u Atalu na Ciglanama....
Epitop

#37 Re: ABSINTH

Post by Epitop »

Što se ove teme alkoholu brzo zahuktaju, a sad poslije svi napolje da se to i praktično odradi. :lol: Sretno
Cholina_Lokica

#38 Re: ABSINTH

Post by Cholina_Lokica »

maxim2000 wrote:OUZO provjereno imas u Mercatoru kao i jos par zanimljivoh pica i rakija,a ono sto nema tamo ima u Atalu na Ciglanama....
moracu vidjeti, mada svaki put trazim i nisam naletila ni jednom, mozda mi se posreci nekad :D

@epitop
pa znamo i mi sta valja :D naravno da ce sve ici i prakticno :D
Epitop

#39 Re: ABSINTH

Post by Epitop »

Na prijedlog kolege SpyBot stiže mi absent iz Slovačke u Nedelju. :lol: Javim vam impresije ili ne. :-)
SpyBot

#40 Re: ABSINTH

Post by SpyBot »

ali ljudi... apsent - eben, eben mamurluk (doduse zadnji put sam mjesao neki viski) :evil: :evil:
ahuseino

#41 Re: ABSINTH

Post by ahuseino »

Ja nikad u zivotu probo nisam... ilegalan ovdje u mene mi...

... a volio bi, nije da nije...

Slijedechi put kad budem letio moram ze zaletit'.

Pricha se, neki duhovi te obuzmu, :-)

... veliki dushe :thumbup:
ahuseino

#42 Re: ABSINTH

Post by ahuseino »

SpyBot wrote:ali ljudi... apsent - eben, eben mamurluk (doduse zadnji put sam mjesao neki viski) :evil: :evil:

... armaturu postavio...

neka cvrsche je...
Maraschino

#43 Re:

Post by Maraschino »

brzi gonzales wrote:uh absinth , ja sam jednom probo ali ceski koje slike svasta reko i nikad vise beze mi, moj komso ima toga na izvoz kad ide za cesku on karton tog donese ali za mene je beze to :-? :-?
ako je ceski, je li ti se cehinje ukazuju :-) :D

da i ja probam sa madjarskim :P :D
JThomas

#44 Re: ABSINTH

Post by JThomas »

Dile wrote:
maxim2000 wrote:OUZO provjereno imas u Mercatoru kao i jos par zanimljivoh pica i rakija,a ono sto nema tamo ima u Atalu na Ciglanama....
moracu vidjeti, mada svaki put trazim i nisam naletila ni jednom, mozda mi se posreci nekad :D

@epitop
joj koliko se meni to nije svidjelo, to je čudo jedno :oops: odvratnijeg alkohola u životu nisam probao.

doduše, mi smo onaj od 6 eura litar, pa je možda i do toga :lol:
SpyBot

#45 Re: ABSINTH

Post by SpyBot »

http://www.youtube.com/watch?v=BTdzO9W9 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=goeHy28fpR4

partovi iz filma Eurotrip.. "Ovaj apsent nista ne djeluje.. jel tako cikice" :D
SpyBot

#46 Re: ABSINTH

Post by SpyBot »

ahuseino wrote:
SpyBot wrote:ali ljudi... apsent - eben, eben mamurluk (doduse zadnji put sam mjesao neki viski) :evil: :evil:

... armaturu postavio...

neka cvrsche je...
:D :D :D
Ekspanzi

#47 Re: ABSINTH

Post by Ekspanzi »

Dile wrote:

@epitop
ej ako volis ouzo, probaj tursku rakiju :thumbup: tekirdag, yeni ili efe
terapija

#48 Re: ABSINTH

Post by terapija »

chuchumbamayumbe wrote:Narode gagi...
Ima li gdje u Sarajevu da se kupi kvalitetnog Absintha?!
Onaj Dr.Jackil ili vec kako se pise je bio zanimljiv jedno vrijeme, sada mi nije dovoljan! Prejeftin je u odnosu na prvu ligu. Htio bih probati nesto skuplje! Ima li sta jace, bolje, skuplje, sa vecim sadrzajem tijona?!?!?
BTW, kakva su vasa iskustva sa Absinthom?
Ja sam se svojevremeno razbijao ko sirochich, dozivljavao takve prenose i flesheve, kakva vutra i gluposti.
Moj savjet: Raznesite se Absinthom na cistom zraku, najbojle na planini, laganini...i jos nesto, vrlo vazno, neka sa vama uvijek bude neko ko ne pije Absinth, da se brine o vama. Svakave su mi se stvari desavale! Jos imam oziljke koji nikada nece nestati!
Koliko je meni poznato, ta kolicina tijona je limitirana. Ali preporucio bih ti nesto slicno, naime mastiku. Pije se poput vode, a pomete te nakon 1-2 casice. Ja to konzumiram slicno kao i absint, dakle, voda secer ...

Btw. to za tripove ti ne vjerujem :) osim kao si pravio neki "domaci" pa da te tako otrovao :) Sto se tice komercijalno dostupnog absintha, to si se samo kvalitetno nafurao dijete :)
Nema veze nije sramota :P
Ekspanzi

#49 Re: ABSINTH

Post by Ekspanzi »

terapija wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Narode gagi...
Ima li gdje u Sarajevu da se kupi kvalitetnog Absintha?!
Onaj Dr.Jackil ili vec kako se pise je bio zanimljiv jedno vrijeme, sada mi nije dovoljan! Prejeftin je u odnosu na prvu ligu. Htio bih probati nesto skuplje! Ima li sta jace, bolje, skuplje, sa vecim sadrzajem tijona?!?!?
BTW, kakva su vasa iskustva sa Absinthom?
Ja sam se svojevremeno razbijao ko sirochich, dozivljavao takve prenose i flesheve, kakva vutra i gluposti.
Moj savjet: Raznesite se Absinthom na cistom zraku, najbojle na planini, laganini...i jos nesto, vrlo vazno, neka sa vama uvijek bude neko ko ne pije Absinth, da se brine o vama. Svakave su mi se stvari desavale! Jos imam oziljke koji nikada nece nestati!
Koliko je meni poznato, ta kolicina tijona je limitirana. Ali preporucio bih ti nesto slicno, naime mastiku. Pije se poput vode, a pomete te nakon 1-2 casice. Ja to konzumiram slicno kao i absint, dakle, voda secer ...

Btw. to za tripove ti ne vjerujem :) osim kao si pravio neki "domaci" pa da te tako otrovao :) Sto se tice komercijalno dostupnog absintha, to si se samo kvalitetno nafurao dijete :)
Nema veze nije sramota :P
haj ba ljudi, ko hoce tripat ima papirica.. srknes jedan i mozak baj baj.. :-)
Cholina_Lokica

#50 Re: ABSINTH

Post by Cholina_Lokica »

JThomas wrote:
Dile wrote:

@epitop
joj koliko se meni to nije svidjelo, to je čudo jedno :oops: odvratnijeg alkohola u životu nisam probao.

doduše, mi smo onaj od 6 eura litar, pa je možda i do toga :lol:
meni se svidja, pila sam i malo kvalitetniji, a i nekakav 5 € 2litre, skontaj kakvo je tek to bilo :D

@ekspanzi
probaj svasta nest, pase nemoj trijeznit :D al et, potrazit nije na odmet :D
Post Reply