ABSINTH

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

chuchumbamayumbe

#1 ABSINTH

Post by chuchumbamayumbe »

Narode gagi...
Ima li gdje u Sarajevu da se kupi kvalitetnog Absintha?!
Onaj Dr.Jackil ili vec kako se pise je bio zanimljiv jedno vrijeme, sada mi nije dovoljan! Prejeftin je u odnosu na prvu ligu. Htio bih probati nesto skuplje! Ima li sta jace, bolje, skuplje, sa vecim sadrzajem tijona?!?!?
BTW, kakva su vasa iskustva sa Absinthom?
Ja sam se svojevremeno razbijao ko sirochich, dozivljavao takve prenose i flesheve, kakva vutra i gluposti.
Moj savjet: Raznesite se Absinthom na cistom zraku, najbojle na planini, laganini...i jos nesto, vrlo vazno, neka sa vama uvijek bude neko ko ne pije Absinth, da se brine o vama. Svakave su mi se stvari desavale! Jos imam oziljke koji nikada nece nestati!
luciferino

#2 Re: ABSINTH

Post by luciferino »

Vidim probao si Dr. Jackila. :) Moj se dragi zabezeknuo kada sam mu rekla da se kod nas prodaje absinth. I onda je otrčao da kupi lupajući se nogama u guzicu ... navodno je kod njih zabranjeno. Tako se i on razbije svake prestupne godine, a da je češće, letio bi iz kuće. :D
Za kvalitetniju verziju ne znam, čudo je da i ovo imamo.
sirotanovic

#3 Re: ABSINTH

Post by sirotanovic »

chuchumbamayumbe wrote:Jos imam oziljke koji nikada nece nestati!
Da nisi i ti sebi uho odfikario?? :D :lol:
Lace

Post by Lace »

uzas :-? et o cemu razmislja narod...kako se kvalitetno razbit nekim otrovom ...i jos da s njim bude neko da ga cuva :-?
Dirty Harry

Post by Dirty Harry »

Kad već voliš otrove .... moja topla preporuka ... od 80 stepeni :-)

Image
nausnica

#6 Re: ABSINTH

Post by nausnica »

chuchumbamayumbe wrote:Narode gagi...
Ima li gdje u Sarajevu da se kupi kvalitetnog Absintha?!
Onaj Dr.Jackil ili vec kako se pise je bio zanimljiv jedno vrijeme, sada mi nije dovoljan! Prejeftin je u odnosu na prvu ligu. Htio bih probati nesto skuplje! Ima li sta jace, bolje, skuplje, sa vecim sadrzajem tijona?!?!?
BTW, kakva su vasa iskustva sa Absinthom?
Ja sam se svojevremeno razbijao ko sirochich, dozivljavao takve prenose i flesheve, kakva vutra i gluposti.
Moj savjet: Raznesite se Absinthom na cistom zraku, najbojle na planini, laganini...i jos nesto, vrlo vazno, neka sa vama uvijek bude neko ko ne pije Absinth, da se brine o vama. Svakave su mi se stvari desavale! Jos imam oziljke koji nikada nece nestati!
Dragi moj Chu,

pa mi se vjerovatno znamo :D :D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

jao nausnice, kad si to napisala, meni suze ni obraze skliznushe...kao da gledam "sve za ljubav"...to je tako dirljivo.... :sad:
obuca

Post by obuca »

nausnica raznesena na planini. potraga za njom se nastavlja. sa njom nije bio niko ko bi je cuvao dok se zadavala :D
Neelix

Post by Neelix »

InfraRedRidinghood wrote:Bilo je u Mercatoru kupiti, ali verzija za djecu, 40-ak % alkohola.
ž

:lol:
virgo

Post by virgo »

InfraRedRidinghood wrote:Bilo je u Mercatoru kupiti, ali verzija za djecu, 40-ak % alkohola.
:P :P kupi dva da dobiješ 80
virgo

Post by virgo »

:P :P kupi dva da dobiješ 80
maccarona

Post by maccarona »

ne znam gdje se ima kupiti , presla sma na zestoke stvari 8-) :oops: :D
chuchumbamayumbe

Dirty Harry wrote:Kad već voliš otrove .... moja topla preporuka ... od 80 stepeni :-)

Image
Imam jos uvijek pola flashe, od one popijene polovice razbio se nas 5-6!
Ljudi, ovaj Stroh80 je smrt, ali vrijedi! :D
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

De ba ne ofiraj Absinth , sad ce se naci ovde neki novinar i pustiti pricu u novine kako je opasan , onda ce se naci neki supak i zabraniti prodaju Absintha...

Btw imas Absinth Dr. Jackil kupiti u maloj prodavnici Amko-komerc, preko puta Parkuše... :D :D :D :D :lol: :lol: :lol:
obuca

Post by obuca »

kolumbo molim te da nam za put ka ojropi kupis ovog pićenca. kad budem pjevali da imamo sta popit :D
chuchumbamayumbe

DobroJutroKolumbo wrote:De ba ne ofiraj Absinth , sad ce se naci ovde neki novinar i pustiti pricu u novine kako je opasan , onda ce se naci neki supak i zabraniti prodaju Absintha...

Btw imas Absinth Dr. Jackil kupiti u maloj prodavnici Amko-komerc, preko puta Parkuše... :D :D :D :D :lol: :lol: :lol:
Kao sto rekoh, isfur'o sam Dr. Jackil, trazi se nesto kvalitetnije i bolje!
A toga u Sarajevu izgleda da neJma!
niskoprofilni

Post by niskoprofilni »

Moj prijatelj je narucivao Pernod absinthe preko Interneta. Muy bien! :D
nausnica

Post by nausnica »

obuca wrote:nausnica raznesena na planini. potraga za njom se nastavlja. sa njom nije bio niko ko bi je cuvao dok se zadavala :D
Pitaj Chu-a ko je bio uz mene :D
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 10/05/2023 22:33, edited 2 times in total.
mali Ninja

Post by mali Ninja »

chuchumbamayumbe wrote:
Dirty Harry wrote:Kad već voliš otrove .... moja topla preporuka ... od 80 stepeni :-)

Image
par porcija (jer nevalja piti "iz flaše") me ubilo, 15 dana me trazili :lol:
Dendrlix

Post by Dendrlix »

Jel moze mali guide za dr Jakil-a? Kako se isti odnosi na centralni nervni sistem? Jel ko standardni alc. (sljiva...) ili tu ima uticaja pelina? I u kojoj mjeri?

TNX
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

ovu bi temu trebalo staviti na "umjetnost ubijanja" :-)
chuchumbamayumbe

Dendrlix wrote:Jel moze mali guide za dr Jakil-a? Kako se isti odnosi na centralni nervni sistem? Jel ko standardni alc. (sljiva...) ili tu ima uticaja pelina? I u kojoj mjeri?

TNX
Specificno ovaj Dr.Jackil je izgleda poprilicno slab. Mislim, kolega i ja smo se razbili na planini, ali smo popili cijelu flashu (ja mislim .75l) za manje od sat vremena! Nema nikakve veze sa regularnim pijanstvima. Ako si gledao "Paklenu narandzu", e otprilike nas je takva furka spucala. Plus smjeska da su nam suze isle. Imali smo i malo duze "prekide" tako da se pola stvari ne sjecamo. Zato kazem da treba neko trijezan da bude uz vas. A kasnije smo ga cugali rega, u stanu, laganini, ono sa kasichicom, secherom, ali nidje veze.
chuchumbamayumbe

mali Ninja wrote:
chuchumbamayumbe wrote:

Image
Stroh80 je za svaku preporuku, ima okus ko liker od oraha, ne peche toliko koliko mozete zamisliti (ipak je 80-ka), zalijes ga necim, ali nakon dvije cashice pocinje da nosa, a nakon 4 si pijan ko guzica!
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

chuchumbamayumbe wrote:
mali Ninja wrote:
chuchumbamayumbe wrote: Imam jos uvijek pola flashe, od one popijene polovice razbio se nas 5-6!
Stroh80 je za svaku preporuku, ima okus ko liker od oraha, ne peche toliko koliko mozete zamisliti (ipak je 80-ka), zalijes ga necim, ali nakon dvije cashice pocinje da nosa, a nakon 4 si pijan ko guzica!
zalit', zalit' nego kako nego zalit'.. :D mi smo imali obicaj kruskom ili vodkom zalit, pa bi nas kasnije poljevali vodom, sebi da dodjemo! :D :D
Post Reply