ABSINTH
Moderator: anex
- chuchumbamayumbe
#1 ABSINTH
Narode gagi...
Ima li gdje u Sarajevu da se kupi kvalitetnog Absintha?!
Onaj Dr.Jackil ili vec kako se pise je bio zanimljiv jedno vrijeme, sada mi nije dovoljan! Prejeftin je u odnosu na prvu ligu. Htio bih probati nesto skuplje! Ima li sta jace, bolje, skuplje, sa vecim sadrzajem tijona?!?!?
BTW, kakva su vasa iskustva sa Absinthom?
Ja sam se svojevremeno razbijao ko sirochich, dozivljavao takve prenose i flesheve, kakva vutra i gluposti.
Moj savjet: Raznesite se Absinthom na cistom zraku, najbojle na planini, laganini...i jos nesto, vrlo vazno, neka sa vama uvijek bude neko ko ne pije Absinth, da se brine o vama. Svakave su mi se stvari desavale! Jos imam oziljke koji nikada nece nestati!
Onaj Dr.Jackil ili vec kako se pise je bio zanimljiv jedno vrijeme, sada mi nije dovoljan! Prejeftin je u odnosu na prvu ligu. Htio bih probati nesto skuplje! Ima li sta jace, bolje, skuplje, sa vecim sadrzajem tijona?!?!?
Ja sam se svojevremeno razbijao ko sirochich, dozivljavao takve prenose i flesheve, kakva vutra i gluposti.
Moj savjet: Raznesite se Absinthom na cistom zraku, najbojle na planini, laganini...i jos nesto, vrlo vazno, neka sa vama uvijek bude neko ko ne pije Absinth, da se brine o vama. Svakave su mi se stvari desavale! Jos imam oziljke koji nikada nece nestati!
-
luciferino
#2 Re: ABSINTH
Vidim probao si Dr. Jackila.
Moj se dragi zabezeknuo kada sam mu rekla da se kod nas prodaje absinth. I onda je otrčao da kupi lupajući se nogama u guzicu ... navodno je kod njih zabranjeno. Tako se i on razbije svake prestupne godine, a da je češće, letio bi iz kuće. 
Za kvalitetniju verziju ne znam, čudo je da i ovo imamo.
Za kvalitetniju verziju ne znam, čudo je da i ovo imamo.
-
sirotanovic
#3 Re: ABSINTH
Da nisi i ti sebi uho odfikario??chuchumbamayumbe wrote:Jos imam oziljke koji nikada nece nestati!
- Dirty Harry
Kad već voliš otrove .... moja topla preporuka ... od 80 stepeni

-
nausnica
#6 Re: ABSINTH
Dragi moj Chu,chuchumbamayumbe wrote:Narode gagi...
pa mi se vjerovatno znamo
- Amazonka27
jao nausnice, kad si to napisala, meni suze ni obraze skliznushe...kao da gledam "sve za ljubav"...to je tako dirljivo.... 
- chuchumbamayumbe
Imam jos uvijek pola flashe, od one popijene polovice razbio se nas 5-6!Dirty Harry wrote:Kad već voliš otrove .... moja topla preporuka ... od 80 stepeni![]()
Ljudi, ovaj Stroh80 je smrt, ali vrijedi!
- DobroJutroKolumbo
De ba ne ofiraj Absinth , sad ce se naci ovde neki novinar i pustiti pricu u novine kako je opasan , onda ce se naci neki supak i zabraniti prodaju Absintha...
Btw imas Absinth Dr. Jackil kupiti u maloj prodavnici Amko-komerc, preko puta Parkuše...

Btw imas Absinth Dr. Jackil kupiti u maloj prodavnici Amko-komerc, preko puta Parkuše...
- chuchumbamayumbe
Kao sto rekoh, isfur'o sam Dr. Jackil, trazi se nesto kvalitetnije i bolje!DobroJutroKolumbo wrote:De ba ne ofiraj Absinth , sad ce se naci ovde neki novinar i pustiti pricu u novine kako je opasan , onda ce se naci neki supak i zabraniti prodaju Absintha...
Btw imas Absinth Dr. Jackil kupiti u maloj prodavnici Amko-komerc, preko puta Parkuše...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A toga u Sarajevu izgleda da neJma!
- niskoprofilni
Moj prijatelj je narucivao Pernod absinthe preko Interneta. Muy bien! 
- mali Ninja
par porcija (jer nevalja piti "iz flaše") me ubilo, 15 dana me trazilichuchumbamayumbe wrote:Imam jos uvijek pola flashe, od one popijene polovice razbio se nas 5-6!Dirty Harry wrote:Kad već voliš otrove .... moja topla preporuka ... od 80 stepeni![]()
-
callmethebreeeze
ovu bi temu trebalo staviti na "umjetnost ubijanja" 
- chuchumbamayumbe
Specificno ovaj Dr.Jackil je izgleda poprilicno slab. Mislim, kolega i ja smo se razbili na planini, ali smo popili cijelu flashu (ja mislim .75l) za manje od sat vremena! Nema nikakve veze sa regularnim pijanstvima. Ako si gledao "Paklenu narandzu", e otprilike nas je takva furka spucala. Plus smjeska da su nam suze isle. Imali smo i malo duze "prekide" tako da se pola stvari ne sjecamo. Zato kazem da treba neko trijezan da bude uz vas. A kasnije smo ga cugali rega, u stanu, laganini, ono sa kasichicom, secherom, ali nidje veze.Dendrlix wrote:Jel moze mali guide za dr Jakil-a? Kako se isti odnosi na centralni nervni sistem? Jel ko standardni alc. (sljiva...) ili tu ima uticaja pelina? I u kojoj mjeri?
TNX
- chuchumbamayumbe
Stroh80 je za svaku preporuku, ima okus ko liker od oraha, ne peche toliko koliko mozete zamisliti (ipak je 80-ka), zalijes ga necim, ali nakon dvije cashice pocinje da nosa, a nakon 4 si pijan ko guzica!mali Ninja wrote:par porcija (jer nevalja piti "iz flaše") me ubilo, 15 dana me trazilichuchumbamayumbe wrote:Imam jos uvijek pola flashe, od one popijene polovice razbio se nas 5-6!Dirty Harry wrote:Kad već voliš otrove .... moja topla preporuka ... od 80 stepeni![]()
-
Leonid Breznjev
zalit', zalit' nego kako nego zalit'..chuchumbamayumbe wrote:Stroh80 je za svaku preporuku, ima okus ko liker od oraha, ne peche toliko koliko mozete zamisliti (ipak je 80-ka), zalijes ga necim, ali nakon dvije cashice pocinje da nosa, a nakon 4 si pijan ko guzica!mali Ninja wrote:par porcija (jer nevalja piti "iz flaše") me ubilo, 15 dana me trazilichuchumbamayumbe wrote: Imam jos uvijek pola flashe, od one popijene polovice razbio se nas 5-6!