Abortus

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
brazilka1921

#1 Abortus

Post by brazilka1921 »

Znam da vec postoji hrpa ovakvih tema ali meni zaista treba hitan odgovor... u slucaju da sma osigurana putem biroa i zelim da abortiram u klinickom centru ne u privatnoj klinici, da li se (i naravno koliko) naplacuje taj abortus.
Molim vas da moralnost/nemoralnost samog cina ne dovodi u pitanje. zaista mi treba hitan odgovor
Alhemicarkaa

#2 Re: Abortus

Post by Alhemicarkaa »

Ne naplaćuje se samo ako je medicinski opravdan. Abortus na tvoj zahtjev se naplaćuje.
brazilka1921

#3 Re: Abortus

Post by brazilka1921 »

Izvini kako tacno medicinski opravdan? znas li slucajno koja je Cijena tog na zahtjev?? :? :shock: :-?
vjesticanametli

#4 Re: Abortus

Post by vjesticanametli »

ama idi kod svog ginekologa i vidi s njim...........ja mislim da se dobije papir i ides na kosevo i zavrsis to........ako si osigurana neces placati koliko ja znam.........eh sada vidi da te uspavaju i nemoj "nazivo" tj. sa lokalnom anestezijom raditi to jer uzasno boli.........poslije anestezije je moguce da povratis i ne jedi prije zahvata

sretno ti
South Blue Mama

#5 Re: Abortus

Post by South Blue Mama »

mislim da jedinu ulogu u placanju igra medicinska opravdanost a to sto si ti osigurana njima uopste nije bitno za takvu stvar
nego ti svom doktoru, prvo da se utvrdi koliko je plod star a tamo ces dobti vise detalja nego ovdje, sretno
astrid

#6 Re: Abortus

Post by astrid »

brazilka1921 wrote:Izvini kako tacno medicinski opravdan? znas li slucajno koja je Cijena tog na zahtjev?? :? :shock: :-?
Medicinski opravdan znaci..ako je u pitanju silovanje ili ,ako sa plodom nije nesto uredu.
julisiz es grant

#7 Re: Abortus

Post by julisiz es grant »

vjesticanametli wrote:ama idi kod svog ginekologa i vidi s njim...........ja mislim da se dobije papir i ides na kosevo i zavrsis to........ako si osigurana neces placati koliko ja znam.........eh sada vidi da te uspavaju i nemoj "nazivo" tj. sa lokalnom anestezijom raditi to jer uzasno boli.........poslije anestezije je moguce da povratis i ne jedi prije zahvata

sretno ti
Bogami će platiti, i treba da plati. Osiguranje ne pokriva prekid trudnoće po želji, već samo medicinski indiciran (kod mrtvog ili malformiranog ploda).
bizet

#8 Re: Abortus

Post by bizet »

moguce da i vrsta anestezije utice na cijenu, bi trebala
meni je radjen prekid trudnoce, mrtav plod, sa lokalnom anestezijom, nikakvih bolova, naravno da nije ugodan osjecaj, ali nije me boljelo...da li je do anestezije ili ginekologa koji je radio zahvat ne znam...sve proslo dobro
ne vidim razlog za potpunu anesteziju...voljela bih da cujem pojasnjenje zasto je bolja potpuna od lokalne...i lokalna anestezija nije raditi zahvat nazivo, to bi valjda bilo bez ikakve anestezije, mislim da i tako rade, ali to je van zdrave pameti
vjesticanametli

#9 Re: Abortus

Post by vjesticanametli »

.
Last edited by vjesticanametli on 26/12/2013 09:11, edited 1 time in total.
fenjer1982

#10 Re: Abortus

Post by fenjer1982 »

bizet wrote:moguce da i vrsta anestezije utice na cijenu, bi trebala
meni je radjen prekid trudnoce, mrtav plod, sa lokalnom anestezijom, nikakvih bolova, naravno da nije ugodan osjecaj, ali nije me boljelo...da li je do anestezije ili ginekologa koji je radio zahvat ne znam...sve proslo dobro
ne vidim razlog za potpunu anesteziju...voljela bih da cujem pojasnjenje zasto je bolja potpuna od lokalne...i lokalna anestezija nije raditi zahvat nazivo, to bi valjda bilo bez ikakve anestezije, mislim da i tako rade, ali to je van zdrave pameti

Koliko sam upoznata, to zavisi da li si prvorotkinja ili ne. Da li je taj neki kanal otvoren. U zenici koliko znam svim zenama koje nisu rodile rade u punoj anesteziji. A znam slucaj u sa, gdje su djevojci radili u lok anesteziji, prva trudnoca i cura se skoro onesvjestila od bolova. Dok znam isto slucaj gdje je radeno par mjeseci poslije poroda i da tu osobu nije nista boljelo.
fenjer1982

#11 Re: Abortus

Post by fenjer1982 »

i samo da spomenem, kod privatnika cijena iznosi 400 km za potpunu anesteziju
Peryton_

#12 Re: Abortus

Post by Peryton_ »

u TZ kantonu sa potpunom anestezijom je 187 markica :)
mislim da cijena ne bi trebala biti toliko veca kod vas.
Post Reply