Abortus
Moderator: anex
-
brazilka1921
#1 Abortus
Znam da vec postoji hrpa ovakvih tema ali meni zaista treba hitan odgovor... u slucaju da sma osigurana putem biroa i zelim da abortiram u klinickom centru ne u privatnoj klinici, da li se (i naravno koliko) naplacuje taj abortus.
Molim vas da moralnost/nemoralnost samog cina ne dovodi u pitanje. zaista mi treba hitan odgovor
Molim vas da moralnost/nemoralnost samog cina ne dovodi u pitanje. zaista mi treba hitan odgovor
- Alhemicarkaa
#2 Re: Abortus
Ne naplaćuje se samo ako je medicinski opravdan. Abortus na tvoj zahtjev se naplaćuje.
-
brazilka1921
#3 Re: Abortus
Izvini kako tacno medicinski opravdan? znas li slucajno koja je Cijena tog na zahtjev??

- vjesticanametli
#4 Re: Abortus
ama idi kod svog ginekologa i vidi s njim...........ja mislim da se dobije papir i ides na kosevo i zavrsis to........ako si osigurana neces placati koliko ja znam.........eh sada vidi da te uspavaju i nemoj "nazivo" tj. sa lokalnom anestezijom raditi to jer uzasno boli.........poslije anestezije je moguce da povratis i ne jedi prije zahvata
sretno ti
sretno ti
- South Blue Mama
#5 Re: Abortus
mislim da jedinu ulogu u placanju igra medicinska opravdanost a to sto si ti osigurana njima uopste nije bitno za takvu stvar
nego ti svom doktoru, prvo da se utvrdi koliko je plod star a tamo ces dobti vise detalja nego ovdje, sretno
nego ti svom doktoru, prvo da se utvrdi koliko je plod star a tamo ces dobti vise detalja nego ovdje, sretno
- astrid
#6 Re: Abortus
Medicinski opravdan znaci..ako je u pitanju silovanje ili ,ako sa plodom nije nesto uredu.brazilka1921 wrote:Izvini kako tacno medicinski opravdan? znas li slucajno koja je Cijena tog na zahtjev??![]()
![]()
-
julisiz es grant
#7 Re: Abortus
Bogami će platiti, i treba da plati. Osiguranje ne pokriva prekid trudnoće po želji, već samo medicinski indiciran (kod mrtvog ili malformiranog ploda).vjesticanametli wrote:ama idi kod svog ginekologa i vidi s njim...........ja mislim da se dobije papir i ides na kosevo i zavrsis to........ako si osigurana neces placati koliko ja znam.........eh sada vidi da te uspavaju i nemoj "nazivo" tj. sa lokalnom anestezijom raditi to jer uzasno boli.........poslije anestezije je moguce da povratis i ne jedi prije zahvata
sretno ti
-
bizet
#8 Re: Abortus
moguce da i vrsta anestezije utice na cijenu, bi trebala
meni je radjen prekid trudnoce, mrtav plod, sa lokalnom anestezijom, nikakvih bolova, naravno da nije ugodan osjecaj, ali nije me boljelo...da li je do anestezije ili ginekologa koji je radio zahvat ne znam...sve proslo dobro
ne vidim razlog za potpunu anesteziju...voljela bih da cujem pojasnjenje zasto je bolja potpuna od lokalne...i lokalna anestezija nije raditi zahvat nazivo, to bi valjda bilo bez ikakve anestezije, mislim da i tako rade, ali to je van zdrave pameti
meni je radjen prekid trudnoce, mrtav plod, sa lokalnom anestezijom, nikakvih bolova, naravno da nije ugodan osjecaj, ali nije me boljelo...da li je do anestezije ili ginekologa koji je radio zahvat ne znam...sve proslo dobro
ne vidim razlog za potpunu anesteziju...voljela bih da cujem pojasnjenje zasto je bolja potpuna od lokalne...i lokalna anestezija nije raditi zahvat nazivo, to bi valjda bilo bez ikakve anestezije, mislim da i tako rade, ali to je van zdrave pameti
- vjesticanametli
-
fenjer1982
#10 Re: Abortus
bizet wrote:moguce da i vrsta anestezije utice na cijenu, bi trebala
Koliko sam upoznata, to zavisi da li si prvorotkinja ili ne. Da li je taj neki kanal otvoren. U zenici koliko znam svim zenama koje nisu rodile rade u punoj anesteziji. A znam slucaj u sa, gdje su djevojci radili u lok anesteziji, prva trudnoca i cura se skoro onesvjestila od bolova. Dok znam isto slucaj gdje je radeno par mjeseci poslije poroda i da tu osobu nije nista boljelo.
-
fenjer1982
#11 Re: Abortus
i samo da spomenem, kod privatnika cijena iznosi 400 km za potpunu anesteziju
-
Peryton_
#12 Re: Abortus
u TZ kantonu sa potpunom anestezijom je 187 markica
mislim da cijena ne bi trebala biti toliko veca kod vas.
mislim da cijena ne bi trebala biti toliko veca kod vas.