Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
Moderator: anex
-
julisiz es grant
#1 Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
Evo upravo "najveći živući pjesnik u Bošnjaka" gostuje kod Stankovića. Gledajmo pažljivo, pa kasnije da komentarišemo!
- Jazz_Junkie
#2 Re: Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
Prati li netko njegovo prepiranje sa Kazazom u Oslobodjenju? 
-
The Silent Man
#3 Re: Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
Koliko je velik i principijelan kao pjesnik i pisac ,toliko je mali i besprincipijelan kao covjek.
Govorit ce o ustasoidnom jeziku na FTV-u,pa branit Praljka u sljedecoj recenici.
Srecom pa ce iza njega ostati velika djela.
Na njegovu zalost ostat ce i ovakvi intervijui.
Na kraju,ipak,srecom i po nas i po njega racunat ce se samo velika djela.
Govorit ce o ustasoidnom jeziku na FTV-u,pa branit Praljka u sljedecoj recenici.
Srecom pa ce iza njega ostati velika djela.
Na njegovu zalost ostat ce i ovakvi intervijui.
Na kraju,ipak,srecom i po nas i po njega racunat ce se samo velika djela.
-
babo_Atif
#4 Re: Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
Postoji li mogucnost da se to pogleda, na Youtube-u ili negdje drugo????julisiz es grant wrote:Evo upravo "najveći živući pjesnik u Bošnjaka" gostuje kod Stankovića. Gledajmo pažljivo, pa kasnije da komentarišemo!
Bas bi volio to pogledati...
- malosutra81
#5 Re: Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
http://vinovo.magnify.net/playlist/Nedj ... -Talk-Showbabo_Atif wrote:Postoji li mogucnost da se to pogleda, na Youtube-u ili negdje drugo????julisiz es grant wrote:Evo upravo "najveći živući pjesnik u Bošnjaka" gostuje kod Stankovića. Gledajmo pažljivo, pa kasnije da komentarišemo!
Bas bi volio to pogledati...
-
julisiz es grant
#6 Re: Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
Ne znam, uglavnom se slažem sa onim što je govorio danas. Cijenim to što se nikada nije spustio na Kusturicin nivo pa da pljuje po njemu.
Onu priču o sudbini Junuza Keče nisam znao. Znao sam da je poginuo u ratu, ali samo toliko. Trebao je Sidran napisati po tome scenario za "Kuduz 2" ili "Kuduz:Resurrection"
Ali ne, ozbiljno.
Onu priču o sudbini Junuza Keče nisam znao. Znao sam da je poginuo u ratu, ali samo toliko. Trebao je Sidran napisati po tome scenario za "Kuduz 2" ili "Kuduz:Resurrection"
- sffovac
#7 Re: Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
abdulah = ljudina
bez izmotavanja; prikazivanja svoje persone u svjetlu koje ona nije; gresan, al ne iskvaren; iskrena budala - ne pazi sta kaze, a ni kako kaze
al covjeka ne karakterizira, ono sto kaze, vec sto radi, tako da je, bar meni, on sasvim ok
samo mu zamjeram ono za sda, ali sto on rece, mora se od necega i zivjeti
bez izmotavanja; prikazivanja svoje persone u svjetlu koje ona nije; gresan, al ne iskvaren; iskrena budala - ne pazi sta kaze, a ni kako kaze
al covjeka ne karakterizira, ono sto kaze, vec sto radi, tako da je, bar meni, on sasvim ok
samo mu zamjeram ono za sda, ali sto on rece, mora se od necega i zivjeti
- rado_vidjen
#8 Re: Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
ima li gdje pogledat taj dio o kusturici
- Meho Kodro
#9 Re: Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
Pa imas bas taj snimak na linku koji je ostavio malosutrarado_vidjen wrote:ima li gdje pogledat taj dio o kusturici
- Jazz_Junkie
#10 Re: Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
Nije kompletan. Izgleda da je uploader napravio neku gresku.Meho Kodro wrote:Pa imas bas taj snimak na linku koji je ostavio malosutrarado_vidjen wrote:ima li gdje pogledat taj dio o kusturici
- Vainglorious
#11 Re: Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
Recimo da bi mi bilo draze da uopce nisam pogledao ovu emisiju. Bash mi je pao u ocima sto se nekih stvari tice...
Sada ga manje cijenim, nego ranije.
Sada ga manje cijenim, nego ranije.
- Meho Kodro
#12 Re: Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
Pa Sidran i nije htio mnogo govoriti o Kusturici, samo taj minut koliko ima na tom snimku, reko da mu ga je zao i poslije je citao djelove iz "Oca na sluzbenom.." ne sjecam se da je poslije ista pominjo KustuJazz_Junkie wrote: Nije kompletan.
- pun_mjesec
#13 Re: Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
meni je malo falilo da zaspim...
-
lalemali
#14 Re: Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
Sidran je uvijek lutao, a sad još i više luta. Jadan je i bruka sve nas.
- trinaesti
#15 Re: Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
kako neko moze brukati bilo koga do sebe? ako se uopce brukao?
- BarbaDue
#16 Re: Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
cime je on tebe obrukao?? bruko jedna!lalemali wrote:Sidran je uvijek lutao, a sad još i više luta. Jadan je i bruka sve nas.
- Jazz_Junkie
#17 Re: Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
Kako ono bijase o robi koju mozes kupiti?
Rent A Sidran. 
- BarbaDue
#18 Re: Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
Da li moze biti da je covjek bio u finansijskoj krizi?Jazz_Junkie wrote:Kako ono bijase o robi koju mozes kupiti?Rent A Sidran.
- shalla
#19 Re: Abdulah Sidran na Nedjeljom u 2
Po čemu to? Ja poštujem kad neko priznaje svoje greške ili kad govori da smo svi danas roba, samo je pitanje kako će nas ko kupiti?lalemali wrote:Sidran je uvijek lutao, a sad još i više luta. Jadan je i bruka sve nas.
Sve neki lažni idealisti u pm. Da nam je više Sidrana na vlasti, ova država bi dosta brže krenula naprijed. Ne treba uvijek zataškavati nešto i prebacivati krivicu/lopticu na drugoga a ljudi koji nam vode državu već godina rade upravo to...
Sve u svemu bravo Avdo, pokazao si da si čovjek/insan (značenje riječi insan - onaj koji griješi), da je Bogdo više ljudi to u stanju uraditi...