aaaaah, taj "divni" rat

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
blenta

#1 aaaaah, taj "divni" rat

Post by blenta »

nesto na chatu mahalamo i pocesmo se prisjecati slavnih ratnih jela...
naravno da je najpoznatija pita od rize i salata od maslacka ( ako ste bili sretni da zivite negdje gdje isti raste)... meni licno najmrza je bila pasteta od ribe... bljutavoooooo...
nadopunite kolekciju slobodno:D ne stidite se ta nismo govna jeli:D
mr.deeds

Post by mr.deeds »

meni je najgori bio burek od ikara,probao i povratio...cak ni u ratu to nisam mogao jesti....svidjala mi se argeta od prezle:-) jaja u prahu nisu bila losa,jos ako nabavis jedno jaje pa ga pomijesas sa tim u prahu..ma ko dusa
Satriani

Post by Satriani »

Cevapi od soje i hljeba , mada je sve u ratu mi je bio pravi specijalitet , jedino je malo teze isla blitva, joj to je bila patnja rata.Blitvu i danas zaobilazim , a u ratu sam je jeo, kao gradjansku obavezu.
Eh al zato moj mali brat koji je pocetkom rata imao 2 godine ,imao ozbiljnih problema netom poslije rata.Mati uzela porciju cevepa negdje krajem 95 e , i on u cudu sta je ovo , gdje riza , gdje su makaroni , necu ja ovo da jedem. Naravno ja sam se pocastio duplom porcijom , a on je dobio svoju omiljnu rizu. Danas je sve ipak drugacije.Uglavnom ostanem na pola porcije,koliko god da prinesem stolu.Eh jebem ti rat kud prodje :D
Altsa

Post by Altsa »

Jelovnik jednog finog ratnog dana:

(1) Dorucak:
-pasteta od graha ili od germe, eurocrem (brasno+kakao), voda

(2) Rucak:
- grah, leća, burek od leće, brodet od smrdljive ribe iz konzerve, ikar koncerva i makaroni, riza itd. (zavisno od slucaja) :-)

(3) Vecera:
- isto kao 1

Ako se potrefi za dorucak pasteta od graha, rucak -grah i vecera pasteta od graha onda si brale najebao od revolucije u crijevima
:(
kame

Post by kame »

Hljeb od mekinja. :D

Evrokrem s limunskom kiselinom. :shock: :D :D :D

Sta jos, snicle od rize i kojecega.....

Ikar sam ja jeo, i nisam povratio nijednom.

Pa jebo te, bilo je dana kad nisam ni ikar imao. :cry:
micika

Post by micika »

Meni se place kad se sjetim :( nekad se nije imalo ni za rucak.Ko je imao kukuruznog brasna bio je hadzija.Bijelog nije bilo.Sjecam se da je mama pravila hljeb od kuhanog krompira i rize.Kako je to odvratno bilo,gnjecavo,fuj.Onda one smrdljive konzerve ribe od kojih su se pravile snicle.Przeni jecam je bio zamjena za kafu :( dobro smo zivi sta smo jeli.
Muski iz porodice su ponekad donosili hljeb sa linije,pun brabonjaka i dlaka :-x

nazalost nekima ce ovo biti smijesno :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

eurokrem 92 :D :roll:
coltrane

Post by coltrane »

jooj ikar,'ebo mater ko ga izmisli.
A i onu kafu od jecma (sto osusis toz po pet puta ,pa pijes iznova) pravo sam mrzio.
Hljeb od rize nije bio cemu.
Eurokrem i pasteta (od nareska) su bili ok.
kijametdedo

Post by kijametdedo »

halva kashikara, od ulja, secera i brasna, nedefinisane boje i okusa, te ubojitog mirisa... :D

a sjeca li se iko "kafe" od mljevene leblebije? :lol: neki dan sam nasao przenu leblebiju u granapu i suze mi na oci krenule od smijeha. jebo mu ja mater ko je "provalio" da je leblebija dobra zamjena za kafu. ono, miris je negdje izmedju loseg dizela i iperita. a dim nastao u procesu przenja je neopisiv...

ali DEFINITIVNO najgore govno koje smo dobijali bijase ona riblja crkotina u crvenim konzervama, poznatija kao MACKEREL! ono je bilo fakat samo za cetnike gadjat preko rova, umjesto rucnih bombi.

samo mi je odlicna ona japanska tunjevina bila. sjecate se, one male plavo-bijele konzerve? ha, cim je plavo-bijelo mora valjati! 8-)

bice jos, samo da se sjetim...
Altsa

Post by Altsa »

A kad se pojavio Feta sir u crvenom pakovanju sa kravom i nekakvim arapskim slovima . Joj slavlja i veselja ljudi moji :P
i danas ga ima kupit u granapu. :-?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ljudi ono sranje od ikara nije ni moja mačka htjela jesti :( :roll:
blenta

Post by blenta »

Altsa wrote:A kad se pojavio Feta sir u crvenom pakovanju sa kravom i nekakvim arapskim slovima . Joj slavlja i veselja ljudi moji :P
i danas ga ima kupit u granapu. :-?
vjerovali ili ne, mene je prije nekih pola godine posao ah na isti u prodavnici pa sam ga i kupila, naravno ah je prosao pri prvom zalogaju al et... da se cojek prisjeti vremena, kad se nije imalo nicega sem ove "fine" hrane i kad su ljudi nekako bili blizi jedni drugima... sjecam se kada je prvi put otac moje komsinice otiso preko tunela i vratio se s kesom boba...
kako ja nisam imala oca i nisam imala od koga ocekivati iste, kada mi je dao jednu bombonu... ih... citav je svijet bio moj... trci kuci pa popolovi s burazom...:D
mene ne spopadne tuga od sjecanja na te dane, nego nekakva sjeta i blaga nostalgija za vremenima kada je svako svakome bio prijatelj samo ako je na istoj strani :-)
kame

Post by kame »

Ih, haringa je bila ko macija guza. :P :D
pitt

Post by pitt »

Onu mackarel ni macke nisu htjele jesti :(
Kakvu smo sve travu pasli u salatama boga ti pitaj :D
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Ja sam samo želio da jedem kikiriki puter :D onaj iz lanc paketa :D :D Imao sam dosta slatkiša jedno vrijeme rata, ono što je Juka opljačkao iz Zore :D pa sam to tušio za kikiriki puter, onda sam kasnije unproforcima talio erotike i vrući kaj, što smo ko djeca nakupili po okolnim stanovima, za nekakve gumene bobe i mars i slične čokoladice a onda sam opet to talio za kikiriki puter :D

I kada je stao rat nisam nikad našao kikiriki puter dobar :D kao onaj iz lanc paketa i patim i dan danas :roll: :roll:
kame

Post by kame »

NeKi_LiK wrote:Ja sam samo želio da jedem kikiriki puter :D onaj iz lanc paketa :D :D Imao sam dosta slatkiša jedno vrijeme rata, ono što je Juka opljačkao iz Zore :D pa sam to tušio za kikiriki puter, onda sam kasnije unproforcima talio erotike i vrući kaj, što smo ko djeca nakupili po okolnim stanovima, za nekakve gumene bobe i mars i slične čokoladice a onda sam opet to talio za kikiriki puter :D

I kada je stao rat nisam nikad našao kikiriki puter dobar :D kao onaj iz lanc paketa i patim i dan danas :roll: :roll:
Budalo, za cim ti patis! :D
bojana

Post by bojana »

Uvijek cu pamtiti ikar i onu odvratnu ribu mackarel. Ponekad se cudim kako smo uopce ostali zdravi poslije svih onih otrova sto smo unosili u sebe.
Medjutim, obecala sam sama sebi da caj od lipe je takodjer nikada vise necu ni primirisati. U mom naselju je bilo par lipa, tako da su mame to brale, susile i servirale da se dorucak lakse progura. Zatim, ako je bilo luka, uprzi se glavica luka i doda se malo paradajz pirea (ako dodje u humanitarnoj) dorucak spreman. Pasteta od graha, onda neka pavlaka od mlijeka u prahu, mada ono nije licilo ni na pavlaku, ni na bilo sta drugo.
Pita od zare se kod nas takodjer jela, toga je bar bilo u dovljnim kolicinama.
r_faruk

Post by r_faruk »

sto niko ne spomenu onaj keks iz vjetnama, onaj u zelenim kutijama, :-) :-) :-) :-) :-) toga sam pojeo bruku,
blenta

Post by blenta »

ma ko ce se sjetiti svega faruk... kolko se bitnijih stvari zaboravilo a da se ove pamte.... dobar je bio keks, bar onaj slatki, bilo je i onog koji je bio ko za krave pomije da je neko pakovo, al et i taj se pojeo :-?
clone033

Post by clone033 »

Šeha wrote: razni kolaci od onog vijatnamskog keksa (iz perioda '68-'72, uz napomenu da je poslije '70 bio sladak :D)
onaj rolat uh uh, dobar je rolat bio
Post Reply