A6 2.0 TDI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ali_G

Post by Ali_G »

Kolko sam ja upratio Toyota ima klimu, elektricna stakla i retrovizore, i alu. A ja recimo znam lika koji je V 2.0 Sportline, alu, kozna sjedista, stakla, player klima, doslo ga oko 50 000 sto recimo meni nije puno skuplje od Corrole, bar meni. Ja bih ti 5-6 milja dodao na neko ime VW pa sporite vi kolko hocete.
I ti nineac govoris das 50 000 i opet vozis golfa. A to je toyota il peugeot neke aman sad marke.
I nisam ja reko da je golf sad neko auto, nego sam samo reko da svi trube kako je golf skup.

A evo ti i ovi linkovi sto je momak postavio, pa vidi da najskuplji kosta 40 000 golf
nineac

Post by nineac »

Kada toyotu kupiš kupio si najpouzdanije auto na svijetu, i pouzdansot se ubraja kao serijska oprema kod corolle. Kod golfa NE!
eniss

Post by eniss »

VR6

Post by VR6 »

Dajte ljudi, kako vas nije stid porediti Golfa sa Corollom. Corollu poredite sa nekim Hyundaiem, to je tehnicki totalno zastarjeo auto, a ne sa Golfom koji je u vrhu klase po tome. Toyota osim pouzdanosti nema nista i to je to.
Madbad

Post by Madbad »

Ipak je AUDI=VW

čLANAK PRENESEN SA http://WWW.VIDIAUTO.COM
Audi 100/A6
Veliki Audi za mase

Od 1981. godine Audi 100/A6 igra važnu ulogu u svijetu automobila. Velika ponuda prostora, štedljivi motori i dobar glas čine svoje

«Napredak kroz tehnologiju» poznati je Audijev slogan. To vrijedi od pojave Audija 100 1982.godine. Koeficijent otpora zraka iznosio je cw=0,30 što je i danas jako dobar rezultat, a i potpuno pocinčana karoserija bila je novost. Zato se je i automobil proizvodio bez promjena sve do 1991. godine kada je bio predstavljen nasljednik koji je po prvi puta imao ugrađen peterocilindrični TDI motor.
Od benzinaca dobra prilika je 2.3E sa 133 KS, ima dobre performanse a nije pretjerani potrošač. Velika ponuda prostora i motora te bogata serijska oprema rezultirala je jako dobrom prodajom, zato je i ponuda rabljenih velika, ali to su najčešće TDI modeli. Puno je teže naći model 100 S4 sa 4,2 litrenim V8 motorom sa 32 ventila i 280 KS. Ne samo da je pretjerano skup već je i održavanje veoma skupo zbog čestih kvarova i visokih cijena rezervnih dijelova.
1994. pojavljuje se novo ime A6, no karoserija je ostala gotovo ista. Ustvari to je bio tek blagi redizajn Audia 100 posljednje serije. Novi model je donio i novu opciju 2,5 litreni Tdi mogao se je sada dobiti i sa pogonom na sve kotače. Model 100 S4 mijenja ime u S6 i dobiva 10 KS više. Tek se pojavom Audija A6 iz 1997. godine pojavljuje pravi nasljednik. Potpuno nova karoserija, veliki izbor motora i opreme. Godinu dana kasnije slijedi karavan model A6 Avant.

Na što trebate paziti
Ovjes
Pokazuje umor tek nakon prijedenih 200.000 km. Hrđa se pronalazi na modelima proizvedenim do 1991. godine. Držanje ceste je vrlo dobro, te nema nekih većih problema kod upravljanja.
Svjetla
Iako su kod najnovijeg modela svjetla dobila mnoge pohvale kod starijih se modela znalo dogoditi da se zbog temperature kratko svjetlo zna rastopiti.
Kočnice
Kočnice su dobre u svim modelima, ali treba pripaziti jer u seriji 100 stražnje kocnice često ne koče ravnomjerno. Preporučljiva je promjena diskova svakih 100.000 km.
Ekologija
Niti kod jedne serije ispuh ne pokazuje znakove umora.
Zaključak
Za bilo koji model se odlucili izbor nece biti loš. Ukoliko niste sportski fanatik ne kupujte S modele jer su skupi u svakom pogledu. Tdi verzije su najbolje, a odluka o limuzini ili karavanu je Vaša. Oboje nude puno prostora.

Kratka povijest modela
1982 - prva serija 100 dužine gotovo 5 m
1990 - nasljednik modela 100 s modernom karoserijom
1994 - lagani facelift te promjena imena u A6
1997 -potpuno novi model na platformi VW Passata
Post Reply