ok...imam jednu dilemu, pa eto da pitam i vas:
...u maju sam zavrsila fax, u struci sa kojom se bas nebi mogla baviti svugdje na svijetu---a pogotovo u SA...razlog sto sam birala tu struku je zato sto kad sam se opredjeljivala bila sam "mala i zelena" i previse sebicna...uglavnom, sto su vise godine prolazile nekako me nesto sve vise vuklo ka Sarajevu...(nemojte me pogresno shvatiti, nekajem se ja sto sam zavrsila to sto jesam ali sada shvatam da mi to ipak nedozvoljava da se vratim nazad)...neznam, mozda sto nisam bila u SA odavno (1999) (radi financijske situacije, skup fax, itd...) pa sam u glavi stvorila neku iluziju perfektnog sarajeva, ali cak i kada razmisljam o najgorem scenariju nekako nesto me jos uvijek vuce natrag...u nekim momentima bi skroz napustila ovu karijeru i posvetila se nekom vise dobrotvornom radu za BiH, ali opet nekad stanem i pitam se da li to vrijedi vremena, truda i rada--jer cesto puta dolazim na forume kao sto su ovi i razocaram se ili u ljude ili u reportaze koje procitam o nasoj nam bosni...
..neznam...shvatam da stvari nisu vise kao sto su nekad bile...ili mozda sto nisam odavno bila, nostalgija mi stvara iluzije utopije...bas sam planirala ovo ljeto da dodjem, da malo dodjem sebi i da shvatim u stvari sto da radim dalje--ali stvari van moje kontrole su me sprijecile, i prodje mi citavo ljeto a i pare koje sam uspjela skupiti za put...tako da jos uvijek zivim u nekoj sivoj zemlji, neopredjeljenoj i zbunjenoj...
pa eto pitam vas: vrijedi li vracati se nazad u BiH? tj. koliko je podnosljivo za nekoga sa 21 godine da zivi u SA? koji su najveci problemi sa kojima se suocavate i koji vas tjeraju da razmisljate o putu van BiH? (ja shvatam da ima i kriminalaca i papaka--ali toga ima svugdje, tako vise bi volila ako mozete navesti neke druge razloge)
ili ako nerazmisljate o napustanju SA--zasto? Sto vas zadrzava u SA?
A sta da radim?
- black
Iskreno ja licno ti nebih preporucio da se vracas...a razloga ima mali milion..puno bih se ostavilo na pisanje kada bi navodio,za neku pribliznu sliku mozda je dovoljno da prosvrljas po ovom forumu;).Znam da nije lako ni vani,ja sam prosuo krv za ovu zemlju(sto me je vise i stid spominjati),i izlazio sam van zemlje poslije i vracao se(kad sam budala
)i sad da mogu otisao bi bilo gdije(kao i vecina),znam kako je ovde a i negdije "tamo"...ja volim Bosnu i to mi je jedina domovina ali.....puno je stvari koje nevaljaju...a ako zelis da pomognes i uradis nesto za Bosnu, mozes to i da se nevracas ovamo....
Ovo sam napisao malo zbrkano ali nema veze
Pozdrav
Ovo sam napisao malo zbrkano ali nema veze
Pozdrav
-
sport billy
ja sam otisao prije 2 godine i nije mi dugo trebalo da shvatim u kakvoj sam vukojebini od zemlje zivio (ove nafurane patriote nek se ne javljaju njih mi je pun lonac sargarepe
)
-
Vozdra_123
arnice
ja sam sa 13 izasao iz SA zavrsio osnovnu, srednju i fax u kanadi...
bio sam u SA 2 puta poslije rata... i shvatio da ja licno nemam zivota u tom gradu.... ovo gledajuci objektivno....
ali to ne znaci da mi taj grad nije u srcu i vazda ce ostati...
e sad sto se tice tebe.. ne znam tvoju licnu situaciju ali ako si zavrsila fax, imas tek 21 godinu.... ako te je ah minuo da odes nazad u SA onda sto da ne ... i da tamo "fulis" 1-2 godine, nista te nece kostati... samo pazi da sebi ostavis opciju da se vratis tu gdje si sada, jer ako zaglavis u SA a nemozes nazad onda frka...
sretno sa odlukom!
ja sam sa 13 izasao iz SA zavrsio osnovnu, srednju i fax u kanadi...
bio sam u SA 2 puta poslije rata... i shvatio da ja licno nemam zivota u tom gradu.... ovo gledajuci objektivno....
ali to ne znaci da mi taj grad nije u srcu i vazda ce ostati...
e sad sto se tice tebe.. ne znam tvoju licnu situaciju ali ako si zavrsila fax, imas tek 21 godinu.... ako te je ah minuo da odes nazad u SA onda sto da ne ... i da tamo "fulis" 1-2 godine, nista te nece kostati... samo pazi da sebi ostavis opciju da se vratis tu gdje si sada, jer ako zaglavis u SA a nemozes nazad onda frka...
sretno sa odlukom!