a. sarajlic i islam

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
salihh

#1 a. sarajlic i islam

Post by salihh »

danas na 202 slusam emisiju koji vodi a. sarajlic... helem, ovaj kvazi novinar i intelektualac otvara temu o islamu i nacionalizmu, a u svezi s intervjuom hafiza bugarija u danima. u ovom intervjuu bugari govori da je muslimanu vjera vaznija od nacije, parafraziram...
...i tu se nalazi agent sarajlic da pokusa objasniti kako muslimani, dakle u nasem slucaju, religiozni bosnjaci, nikako ne mogu biti bosanci, indirektno stavljajuci religiozne bosnjake rame uz rame s najgorim bosanskim krvnicima. emisija je talk show tipa, i javljaju se razni profili ljudi, sto je i razumljivo, ali je ocigledno da mediokritet sarajlic konstantno provlaci svoju ideju i trpa ljudima u glave takve nebuloze da je to frapantno..
imao je jednog slusaoca muslimana koji mu na potpuno jasan i jednostavan nacin pokusava objasniti islamski princip, a vjerovatno proncip svih monoteistickih religija, po kojemu vjera u svevisnjeg (apsolut) jednostavno ne ostavlja mogucnost da se bilo sta, pa i nacionalni osjecaj stavlja po vaznosti iznad toga, ali blento s mogucnoscu da svoju blentavost prezentira na javnom mediju ne eli ni da cuje... dapace, pokusava ovog covjeka proglasiti dekadentnim, protivnikom bih itd...

vecina njegovih (sarajlicevih) stavova granice s sovinizmom i fasizmom... pa dokle vise, misha mu
pure_love

#2 Re: a. sarajlic i islam

Post by pure_love »

ahhaah cuj to

i kakvi su komentari bili slusalaca?
salihh

#3 Re: a. sarajlic i islam

Post by salihh »

pure_love wrote:ahhaah cuj to

i kakvi su komentari bili slusalaca?
ma potpuno pogresni i na pogresnim premisama... mijesale se babe i zabe, spominjala sekularnost i francuska revolucija... uglavnom, zakljucak je da su bosnjaci muslimani najveci problem bih i da je trebalo da karadzic i mladic pobiju jos vjernika i poruse bezmalo sve dzamije i da bi tada sarajlic i istomisljenici automatski bili primljeni u modernu europu, a bih bi bila perjanica zapadne krscanske kulture :D
pure_love

#4 Re: a. sarajlic i islam

Post by pure_love »

to su se srbi javljali,a trebali su bosnjaci muslimani zvati i slati komentare..ili nas nema?
FAP mashina

#5 Re: a. sarajlic i islam

Post by FAP mashina »

A.S je član ovog forumu 99,9%,a sigurno če imati priliku da nešto kaze.
fixer

#6 Re: a. sarajlic i islam

Post by fixer »

pure_love wrote:to su se srbi javljali,a trebali su bosnjaci muslimani zvati i slati komentare..ili nas nema?
ti imas ozbiljnih problema, odakle tolika paranoja i smjelost u zakljuccima, a bez ikakvih dokaza? nije li to ono sto te na nekim drugim temama ljuti, sto zamjeras drugima - trcanje u zakljucke bez ikakvih temelja?
salihh

#7 Re: a. sarajlic i islam

Post by salihh »

pure_love wrote:to su se srbi javljali,a trebali su bosnjaci muslimani zvati i slati komentare..ili nas nema?
mescini da su vecinom bosnjaci nazovi muslimani... mumina, doduse, nisam cuo, osim vec pomenutog koji je pokusavao logicki i jednostavno objasniti u cemu je stvar...
kaze neki ciko, ja sam bosanac i musliman, a pita ga sarajlic, jesi li vise bosanac ili vise musliman, kaze ciko to je meni isto i neodvojivo... eeeeee, ne moze tako, revnosni ce agent sarajlic, da si pravi bosanac, ne bi mogao biti musliman, morao bi piti za bajram, jesti slaninu i slagati se sa mnom...
ili jedan "intelektualac" koji, onako ascare bez iole supstencijalnog razmisljanja o temi, ispali da je on musliman u krugu svoje porodice, ali da je za njega vazniji komsija jovo nego tamo nakav musliman iz saudije, kao da to ima ikakve veze s temom o kojoj se diskutiralo, ali uz gromoglasno odobravanje agent sarajlica...
Last edited by salihh on 16/12/2008 23:32, edited 1 time in total.
pure_love

#8 Re: a. sarajlic i islam

Post by pure_love »

eeeeee, ne moze tako, revnosni ce agent sarajlic, da si pravi bosanac, ne bi mogao biti musliman, morao bi piti za bajram, jesti slaninu i slagati se sa mnom...

HAHAHAHAHA auuu steta sto to nisam gledao

ma zna se kakvi ljudi zovu tu,mogu oni reci da su i saudijci,,al zna se sta su
salihh

#9 Re: a. sarajlic i islam

Post by salihh »

pure_love wrote:
eeeeee, ne moze tako, revnosni ce agent sarajlic, da si pravi bosanac, ne bi mogao biti musliman, morao bi piti za bajram, jesti slaninu i slagati se sa mnom...

HAHAHAHAHA auuu steta sto to nisam gledao

ma zna se kakvi ljudi zovu tu,mogu oni reci da su i saudijci,,al zna se sta su
moglo se samo slusati, naime, emitovano je na radiju... ipak, mislim da pojednostavljujes problem
pure_love

#10 Re: a. sarajlic i islam

Post by pure_love »

a ko je sad taj A,Sarajlic? ima li ime,ili je samo A? :D
salihh

#11 Re: a. sarajlic i islam

Post by salihh »

pure_love wrote:a ko je sad taj A,Sarajlic? ima li ime,ili je samo A? :D
ima, adi se zove, mozes ga vidjeti na tv u centralnom zatvoru... uglavnom dovodi zbunjene ljude, ponekad i ocigledno s psihickim problemima, te "eksperimentira" na njima i dokazuje svoju superiornost...
pure_love

#12 Re: a. sarajlic i islam

Post by pure_love »

i ko njemu sad daje pravo da ovako nesto izjavljuje,kao voditelj:
¨

:shock: :shock:
salihh

#13 Re: a. sarajlic i islam

Post by salihh »

pure_love wrote:i ko njemu sad daje pravo da ovako nesto izjavljuje,kao voditelj:
¨

:shock: :shock:
ma ne doslovno, preuvelicavam da bih docarao kako sam ja dozivljavao ovu emisiju
salihh

#14 Re: a. sarajlic i islam

Post by salihh »

FAP mashina wrote:A.S je član ovog forumu 99,9%,a sigurno če imati priliku da nešto kaze.
sto je imao reci, rekao je danas... mozda uspije napisati koju pametnu, danas je uglavnog izgovarao blesavstine
ulpinian

#15 Re: a. sarajlic i islam

Post by ulpinian »

Ja sam nedavno slušao njegovu emisiju gdje se govorilo o uvođenju seksualnog obrazovanja u škole... pa je više puta govorio kako bi on to u OBDANIŠTE uveo, kako djeca treba da se što više :dance:, da je to nešto noooormalno u osnovnoj školi itd. Ne ulazeći sad u te stvari tu sam zapazio još nekih detalja koji emisiji daje totalno islamofobičan karakter gdje je pričao o hodžama pedofilima, par puta je spominjao kako te "bule" ustvari i nisu tako "poštene", da ta "marama" ništa ne znači... sva silna ostala ateistička propaganda i gluposti. Jos mi se jednom zgadio... bila je neka emisija na FTV gdje mu je gost bio jedan gospodin koji poznaje metode liječenja časnim Kur'anom. Islamofobist ga je tu bukvalno tretirao kao nekog manijaka koji je otišao na psihičkoj bazi i postavljao vrlo neukusna pitanja podsmjehujući se i sl. Kad vidim onako neotesanog ppk-a, sve više razumijem zahtjeve za uvođenje vjeronauka u obdaništa.
salihh

#16 Re: a. sarajlic i islam

Post by salihh »

ulpinian wrote:Ja sam nedavno slušao njegovu emisiju gdje se govorilo o uvođenju seksualnog obrazovanja u škole... pa je više puta govorio kako bi on to u OBDANIŠTE uveo, kako djeca treba da se što više :dance:, da je to nešto noooormalno u osnovnoj školi itd. Ne ulazeći sad u te stvari tu sam zapazio još nekih detalja koji emisiji daje totalno islamofobičan karakter gdje je pričao o hodžama pedofilima, par puta je spominjao kako te "bule" ustvari i nisu tako "poštene", da ta "marama" ništa ne znači... sva silna ostala ateistička propaganda i gluposti. Jos mi se jednom zgadio... bila je neka emisija na FTV gdje mu je gost bio jedan gospodin koji poznaje metode liječenja časnim Kur'anom. Islamofobist ga je tu bukvalno tretirao kao nekog manijaka koji je otišao na psihičkoj bazi i postavljao vrlo neukusna pitanja podsmjehujući se i sl. Kad vidim onako neotesanog ppk-a, sve više razumijem zahtjeve za uvođenje vjeronauka u obdaništa.
ne znam, ali i on je produkt ovog drustva... ko je jamio jamio... on jamio mikrofon, i tacka :D
xfacktor

#17 Re: a. sarajlic i islam

Post by xfacktor »

Postavlja se logicno pitanje sta je to islamofobija i ko su pripadnici ?
Je li sarajlic islamofob nalet ga nebilo..
salihh

#18 Re: a. sarajlic i islam

Post by salihh »

xfacktor wrote:Postavlja se logicno pitanje sta je to islamofobija i ko su pripadnici ?
Je li sarajlic islamofob nalet ga nebilo..
sumnjam da je islamofob... meni vise djeluje kao iskompleksiran i neupucen
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#19 Re: a. sarajlic i islam

Post by Latina »

salihh wrote: sumnjam da je islamofob... meni vise djeluje kao iskompleksiran i neupucen
Ako je tako zbog cega si mu posvetio temu ?

Vecina TV programa su i tako postali platforme za promociju mediokritetstva, afera i patetike. To pali kod sirokih narodnih masa, ne samo u BiH - nego svugdje. I to je to, nema tu neke narocite filozofije.
RIZVA

#20 Re: a. sarajlic i islam

Post by RIZVA »

moglo bi se reci kao jedan vid sticanja publiciteta
MUNAFIK

#21 Re: a. sarajlic i islam

Post by MUNAFIK »

Adi Sarajlic je jedan iskompleksirani, propali novinar... Inace poznat po tome sto je mentalno zaostale ismijavao na tv-u, da je ovo drzava kakva nije davno bi on zavrsio svoju karijeru....

Inace pratim ponekad CZ na 202 i Adi zaista u svakoj emisiji pokaze svoju drskost, bezobrazluk i primitivizam u kojem debelo prednjaci nad ostalim primitivnim novinarima (a imamo ih puno)
HomeArt

#22 Re: a. sarajlic i islam

Post by HomeArt »

Treba pod hitno osnovati: Agenciju za zastitu naroda od glupih novinara
istocnjak

#23 Re: a. sarajlic i islam

Post by istocnjak »

MUNAFIK wrote:Adi Sarajlic je jedan iskompleksirani, propali novinar... Inace poznat po tome sto je mentalno zaostale ismijavao na tv-u, da je ovo drzava kakva nije davno bi on zavrsio svoju karijeru....

Inace pratim ponekad CZ na 202 i Adi zaista u svakoj emisiji pokaze svoju drskost, bezobrazluk i primitivizam u kojem debelo prednjaci nad ostalim primitivnim novinarima (a imamo ih puno)
Slušao sam ovu emisiju na radiju i baš je bilo odvratno. Kada je Mladić bombardirao Sarajevo govori je "Razvucite im pamet". Danas se isto radi samo što nas ne gađaju granatama već nas nas bombarduju sa televizije i radija. Međutim, to ne bi bio problem jer jednostavno promjeniš kanal i ne kontaminiraš se mržnjom i neukusom koji se svakodnevno iskazuje prema bošnjacima i vjeri. Problem je što su nas zakon prisiljava da plačamo RTV pretplatu svaki mjesec i da sami finansiramo emisije na radiju i televiziji koji su direktno usmjereni protiv bošnjaka i islama dok hrvati i srbi ovu pretplatu uopće ne plačaju. Dokle ovo više?
madner

#24 Re: a. sarajlic i islam

Post by madner »

Zanimljivo kako su neki prihvatili emisiju. Ocita je samo nesigurnost, jer inace bi se govorilo o sadrzaju a ne bi se pljuvao moderator.
A neke od teza dole su prejake. Radio 202 je privatni radio, ne place se od predplate mozgov.

Marama je marama, ima bula koje se kresu, ima hodza pedofila. Nema to veze sa islamofobijom, to su cinjenice. Naravno opet iz nekog kompleksa ispade da je to napad na cijelu vjeru. :roll:

I pitanje je na mjestu. Sta si prvo: bosanac ili musliman. Ako si musliman, onda ti je valjda po pogledima na svijet blizi Nigerijski i Indonezijski musliman od tamo nekog Hrvata ili Njemca.
istocnjak

#25 Re: a. sarajlic i islam

Post by istocnjak »

madner wrote:Zanimljivo kako su neki prihvatili emisiju. Ocita je samo nesigurnost, jer inace bi se govorilo o sadrzaju a ne bi se pljuvao moderator.
A neke od teza dole su prejake. Radio 202 je privatni radio, ne place se od predplate mozgov.

Marama je marama, ima bula koje se kresu, ima hodza pedofila. Nema to veze sa islamofobijom, to su cinjenice. Naravno opet iz nekog kompleksa ispade da je to napad na cijelu vjeru. :roll:

I pitanje je na mjestu. Sta si prvo: bosanac ili musliman. Ako si musliman, onda ti je valjda po pogledima na svijet blizi Nigerijski i Indonezijski musliman od tamo nekog Hrvata ili Njemca.
Ako neko nosi muslimanko ime a mrzi i izdaje vjeru Islam radi ličnog sitnog novčanog interesa kome je najbliži?
Locked